Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Artikelen van de afgelopen 10 jaar waar ik trots op ben

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik al 10 jaar(!) zonder blog pauze aan het bloggen. Na al die jaren is dit nog steeds een lievelings hobby en ondanks de vele uren werk, ben ik er echt nog elke dag super blij mee. En ook eigenlijk wel een beetje trots. Er zijn namelijk wel 1,935 artikelen online gekomen. Wauw, wat een boel. En dan heb ik het nog niet eens over de vele reacties gehad van jullie (dik 54,000, héél erg bedankt voor al jullie reacties en dat jullie de moeite nemen te reageren op mijn artikelen!)

Het ene artikel is een kletsartikel en sommige artikelen ben ik zelf beste wel een beetje trots op. Dat mag ook wel, door de diversiteit aan artikelen (en het feit dat ik geen niche heb) maakt dat ik overal over kan schrijven. En dat heb ik dus ook zeker gedaan. Ondanks de vele artikelen heb ik een selectie gemaakt waar ik trots op ben en die je zeker even moet lezen! Voor de overzichtelijkheid zijn ze per jaar ingedeeld.2009

Mijn blog was net beginnende, dus ik heb niet zo heel veel artikelen waar ik echt trots op ben. Wel is, in deze 10 jaar het artikel met de meeste reacties uit 2009. Het gaat om het artikel Introduceer jezelf. In deze blogpost vraag ik naar jullie. Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze in het eerste jaar van mijn eigen domein heb gemaakt. Inmiddels hebben 176 bloggers zich voorgesteld. Heb je het nog niet gedaan? zeker even doen, vindikleuk

2010

Ik maakte voor het eerst een ander soort recensie dan van een boek. Van een playstation spel, jawel. In deze 10 jaar het enige spel waarover ik een recensie heb gemaakt. Heavy Rain. Daarnaast verloofde we ons, wat ik met foto’s deelde op mijn blog.

2011

Naats het introductie artikel maakte ik ook een Wat doe je voor werk-artikel. Super leuk om te lezen welk werk jullie allemaal doen. Ik deelde ook 10 dingen die ik nog wel eens zou willen doen en daarna uiteraard ook een artikel met 10 dingen die nooit zou doen. Super leuk ook om terug te lezen en na al die jaren nog steeds wel herkenbaar.

2012

Ik deelde met jullie Waarom de jaren ’90 zo leuk was om in op te groeien, en sta daar nog steeds 100% achter. Want wat was dat een toffe tijd zeg. Zo blij dat ik mijn jeugd op die manier heb beleefd. Ook was ik super romantisch en maakte een heel post it boekje vol met redenen waarom ik van M. hou, hing deze op onze schouw en wachtte tot hij thuis kwam.

2013

Ook deelde ik een persoonlijke artikel over het feit dat ik enig kind ben. Hier zijn namelijk nog al wat (vervelende) vooroordelen over, en dat terwijl ik echt een top jeugd heb gehad. En ook een noemswaardig artikel, niet eentje waar ik trots op ben: Over hoe ik in September een leuk belletje kreeg . Hier beschrijf ik hoe blij ik was met deze baan: de baan waar ik vandaag de dag nog werk.

2014

Hier las ik over en wilde ik zeker een artikel over maken: The Burning House. het concept? Wat zou je meenemen als je huis in brand stond. Echt goed om over na te denken en inmiddels als iets veranderd qua items. Ook deelde ik weer iets persoonlijks namelijk dat ik PDS heb. Echt jullie reacties waren overweldigend.

Niet een artikel waar ik trots op ben maar wel eentje waarbij ik de reacties super tof vond: Over de populariteit van een blog. Want wanneer vind jij een blog populair en wat versta jij hieronder? Ook nog zo’n super persoonlijk artikel, waarover ik echt heel lang in twijfel heb gezeten of ik dit wel moest delen:
Ik ben dyscalculie. Echt 1 van de blogs waar ik nog wel het meest trots op ben uiteindelijk. wat een reacties en wat een herkenning.

2015

Ik startte mijn eigen rubriek: #PlukHetGeluk. Echt nooit gedacht dat er zoveel mensen zouden reageren en enthousiast zouden mee doen. Echt een warm bad waar ik in terecht kwam. Super veel positieve posten en reacties op gekregen. Tevens dit jaar kwam project 2 online: #InspirerendGeluk waar wat minder bloggers aan mee denken maar wat zeker wel positief werd ontvangen. Want vond ik het spannend om beide projecten online te zetten. Wat nou als niemand zou reageren?

Ook niet in de categorie trots maar wel super blij met al jullie diverse reacties. Ik vroeg me namelijk af of je fulltime blogger zou willen zijn. Ook vroeg ik aan jullie of geld gelukkig(er) maakt en dat je moet stoppen met jezelf vergelijken. De reacties wederom maakt dat dit zeker onderwerpen zijn die bespreekbaar moeten zijn.

Ik beschreef mijn reis richting mijn vaste contract. Dit artikel ben ik trots op omdat het echt een stukje van mijn leven is. Eentje waardoor ik ben gegroeid als persoon en waarbij mijn doorzettingsvermogen centraal staat. En dan nog even over bloggen. Die stukjes leveren altijd de meeste reacties op. Hieruit heb ik gekozen voor het artikel Blognormen zijn belachelijk. Wederom jullie reacties waren super tof om te lezen en fijn te zien dat er een hoop bloggers nou authentiek zijn en hetzelfde erover denken.

2016

Ik wilde 10 dingen anders doen in 2016, iets waar ik zeker succesvol mee ben geweest. En trots is niet het goede woord maar ik nam jullie mee in onze reis naar Londen en Hoe deze vakantie een onverwachte wending nam, wij verkochte naar een jaar namelijk eindelijk ons appartement en kochten onze huidige eengezinswoning. Ik vond het zo fijn om dit met jullie te kunnen delen en jullie medeleven waardeer ik nog steeds heel erg.

2017 (tot nu toe)

Ik schreef een open brief (met een korreltje zout) aan bedrijven die met mij willen samenwerken. Sommige maken het namelijk wel heel bont. Wederom een erg succesvol project van mij was Dromen is het halve werk. Dit was een interview met bloggers over hun droom die al verwezenlijkt was of de droom die ze nog hadden. Wat een inspirerende en uiteenlopende interviews zijn er online gekomen. Nogmaals dank hiervoor!

Daarnaast ben ik bezig met
Complete focus en aandacht hebben voor alles om me heen. Ik vond het zo’n bevrijding om dit artikel te delen met jullie. Daarnaast deelde ik ons verhaal, 10 jaar samen. Hoe ik het heb beleefd en hoe wij een stelletje uiteindelijk zijn geworden. Super leuk om jullie reacties te lezen op ons verhaal.

Tot slot sluit ik af met 2 artikelen. Eentje die altijd nog gevoelig ligt. Ik heb er dan ook even over nagedacht of ik dit ging delen, maar ik deed het toch. Het gaat over het artikel Van die momenten dat je hart even stil staat. het feit dat ik dus een peutertje op mijn werk in de Heimlich moest nemen. Nog steeds echt een bizarre gebeurtenis waarvan ik altijd nog even moet slikken. Wat als… Daarnaast deelde ik het artikel Omdat iedereen overal maar een mening over moet hebben heel recent. Omdat ik zo klaar ben met iedereen die alles maar verkondigd op internet en iedereen maar beledigd. tegenwoordig is er geen fatsoen meer over in de mens en dat vind ik soms nog wel eens jammer.

Op welk artikel van jezelf ben jij trots en waarom? Deel het artikel hieronder in de comments, ik ben benieuwd!

2
Blog, Terugblik
Previous Story
Next Story

17 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Vivian
  12/11/2017 at 14:54

  Supermooi overzicht! Heel leuk ook dat je het per jaar hebt gedaan. Tien jaar zeg, jeetje. Ik zie hier trouwens ook wel wat artikelen tussen staan die ik nog niet ken, die ga ik even bekijken 🙂

 • Reply
  Marcella
  11/09/2017 at 18:59

  Leuk om te lezen Saskia. Goed idee!

 • Reply
  Nicky
  08/09/2017 at 15:55

  Leuk om alles zo op een rijtje te zetten! Zelf vind ik de stukjes over mijn vader mooi. Of over mijn dochter. Soms moet ik zelfs een beetje lachten om mijn schrijfsels. Ik heb niet specifiek één blog in gedachten. Ik vind het wel leuk om te zien dat mijn stukjes beter zijn geworden.

 • Reply
  Sofie
  30/08/2017 at 12:34

  Wow tien jaar!! Fijn dat je het nog steeds leuk vindt 🙂

 • Reply
  Morgaine
  30/08/2017 at 09:38

  Tsjah… waar ik trots op ben, is niet meer, dat is helaas ten onder gegaan met sanoma of te wel web-log.nl de reden dat ik er dus wel mee gestopt ben voor drie jaar. Ik kon er niet meer in, dus weinig om over te zetten.. en soms? Baal ik daar nog steeds van, heb wel iets kunnen redden door mijn eigen blog te copy/pasten hier en daar, maar een link? hahahaha forget it!

  X

 • Reply
  Romy
  29/08/2017 at 22:27

  Wat een mooie terugblik, waarvan ik stiekem nog een paar artikelen heb teruggelezen uit de tijd dat ik je nog niet volgde. Je mag echt heel trots zijn op alle artikelen die je hebt geschreven in al die jaren en alle creatieve, waardevolle, inspirerende en persoonlijke onderwerpen die je hebt aangesneden!

  • Reply
   SAS
   03/09/2017 at 16:01

   wat een super lief compliment Romy. Ik ben er even stil van<3

 • Reply
  Darina
  29/08/2017 at 19:29

  Wow, tien jaar! Geweldige mooie mijlpaal!

 • Reply
  Evelyne
  29/08/2017 at 19:07

  Tien jaar bloggen is heel lang. Zo fijn dat je het nog altijd leuk vind! Ik hoop stiekem dat je nog vele tientallen jaren verder doet. Ik ben nog niet zo lang bezig met mijn huidige blog, maar ik had een pauze van zeg maar 5 à 6 jaar. Ik begon wel helemaal opnieuw, op een nieuw platform, maar ging nog niet over naar een eigen domein. Misschien zou dat toch wel tijd beginnen worden, niet? 😉 Een artikel waar ik trots op ben zijn mijn 365 days of photography-schrijfsels http://evelynevergote.blogspot.be/search/label/%23365daysofphotography

 • Reply
  Anne-Wil
  29/08/2017 at 18:14

  Wauw, 10 jaar! Echt een passie dus. Ik heb je pas net ontdekt, dus ik ben heel blij met al deze linkjes naar artikelen van je. ? Ik hoop dat ik ook zo lang plezier uit bloggen zal halen. x

 • Reply
  Jenn
  29/08/2017 at 15:56

  Leuk om over na te denken. Ik heb ook verschillende artikelen waar ik trots op ben, maar de eerste die in me op komt is deze: https://jennnsfigments.com/2014/10/08/persoonlijk-over-mijn-ongezonde-relatie-met-eten-1/ (en de twee delen daarna natuurlijk).

 • Reply
  Lies
  29/08/2017 at 13:40

  Ik kan er niet dadelijk 1 artikel uit halen, maar ben er wel fier op dat ik durf te schrijven over de dingen waar ik mee worstel. Soms komen er wel eens reacties dat ik gewoon een hobby moet zoeken en buiten moet komen als ik me alleen voel, en uiteraard ben ik ook met leuke dingen bezig, maar schrijven helpt net ook om dingen van me af te zetten en dan is het zeker leuk als iemand reageert dat dat nare gevoel van alleen zijn toch ook wel heel herkenbaar is.

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  29/08/2017 at 09:46

  Gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan! Leuk om te lezen wat jouw favorieten zijn.

 • Reply
  Kelly
  29/08/2017 at 09:38

  Zeker artikelen waar je trots op mag zijn! Leuk om te zien wat jouw favorieten eigenlijk zijn 🙂

 • Reply
  Amy
  29/08/2017 at 09:23

  Tien jaar al! Wauw, gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Verschillende van de artikelen die je hier noemt kan ik me nog goed herinneren en geven alle reden om trots te zijn.

 • Reply
  Nancy
  29/08/2017 at 08:29

  Jee, tien jaar! Zo he! Wat leuk. Dan heb je inderdaad wel heel wat artikelen mom op terug te kijken.

 • Reply
  Madelon
  29/08/2017 at 08:14

  Wat leuk om een overzicht te zien van de afgelopen tien jaar, zeker met zo’n persoonlijke insteek!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png