7x redenen waarom ik zou stoppen met bloggen

Ho. Ik ga niet stoppen met bloggen hoor! Zeker niet. Na 10 jaar bloggen ben ik nog steeds niet uitgetypt. Iets wat ik zeker bijzonder vind: deze hobby die ik al jaren met veel plezier uitvoer. Leuke artikelen schrijven, banden opbouwen met bezoekers, nieuwe inspiratie hebben en leuke samenwerkingen van tijd tot tijd op mijn blog. Ik vermaak me zeker nog wel. Maar zal dit over 10 jaar nog steeds zo zijn? Ik vroeg me af wat een aantal redenen zouden zijn om echt te gaan stoppen met bloggen.


Notitieboekje van Radbag

Ik vind het niet meer leuk
Zodra ik het niet meer leuk vind is het stoppen toch echt een optie. Dit is namelijk voor mij de essentie om te bloggen, het leuk hebben. Niets móeten maar gewoon typen als ik inspiratie heb. Dit maakt ook dat er niet elke dag een artikel online komt. Iets met kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Ik vind het belangrijker om het op mijn eigen manier te doen. Soms 4 artikelen, soms 1. Elke keer als ik mijn blog open klik maakt het me blij. Echt blij. De reacties en het typen van nieuwe artikelen. Maar ook het knutselen aan mijn layout en vooral voor mezelf bezig zijn. Als dit weg zou vallen is de hoofdreden om te bloggen voor mij verdwenen.

Ik heb er geen tijd meer voor
Als ik er echt geen tijd meer voor zou hebben. Of laat ik hem anders formuleren: er geen tijd meer voor zou kunnen maken. Als andere dingen dus belangrijker zijn dan bloggen, en bloggen daarbij geen tijd en ruimte meer heeft. Zo ben ik al meer offline te vinden en hou ik soms ook als blogger vakantie, maar toch maak ik wekelijks ruimte om met mijn blog bezig te zijn. Ik doseer dit zelf, door soms in de weekenden bewust offline te blijven of juist op andere momenten mijn blog bij te werken. Ik moet er tijd voor willen & kunnen maken om op deze manier met mijn blog bezig te zijn.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik zou van god niet weten waarover ik moet schrijven
Inspiratie, een sleutelwoord voor artikelen. Na al die jaren heb ik nog altijd inspiratie om artikelen te maken, te vernieuwen of juist terug te laten komen. Mijn ideeën raken nog lang niet op, aangezien ik geen niche heb. Super blij mee, aangezien je met een persoonlijk lifestyle blog alle kanten op kunt. Stel er komt een dag dat ik er artikelen uit moet persen, maakt het dat het plezier (puntje 1) ook verdwijnt en het niet meer rendabel is om te bloggen.

Ik wil niet meer een online leven hebben
Alles is tegenwoordig online & eigenlijk ben ik steeds meer offline mijn leven aan het inrichten. Stel ik besluit geheel mijn online leven offline te halen (leuke woorspeling) zou dit ook betekenen dat mijn blog offline gaat. Nou kan ik het me niet voorstellen alle social media kanalen te verwijderen & mijn blog offline te halen. Ik zou dan eerst kiezen voor minder online, terwijl wel alles nog online te laten staan. Maar, you never know.

Bloggen gaat over op vloggen
Punt. Ik kijk geen vlogs en vind het over het algemeen helemaal niets. Voor mij dus jammer als sommige bloggers geheel overstappen op vloggen (aangezien ik ze dan unfollow) Daarnaast met het bewust bloggen wat ik doe, is vloggen niet echt mogelijk, alleen als ik vanuit mijn perspectief film. Niets voor mij en hoop dus dat bloggen niet uitsterft.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Alleen maar nare reacties
Ik ben iemand die altijd erg positief in het leven staat, dit betekend niet dat ik nooit negatief ben. Maar ik probeer wel altijd the silver lining ergens in te zien. Negativiteit vind ik soms lastig. Als ik dus alleen maar (niet opbouwende) negatieve reacties zou krijgen zou de lol er voor mij snel af zijn. Ik zou dan misschien niet stoppen met bloggen, maar wel de reactie functie uitzetten.

Je blog bezorgd stress
Wat ik al eerder aangaf, het moet leuk blijven. Als ik alleen maar ga stressen over het plaatsen van artikelen & of ik het wel goed doe is de lol er gauw af. Of als de druk en de lat zo hoog liggen dat je alleen maar stress ervan krijgt. Precies de reden waarom ik niet fulltime zou willen bloggen. Het moeten is iets wat ik echt zou willen vermeiden op mijn blog en met het proces.

Lees meer over bloggen

Wat zou een reden zijn voor jou om te stoppen met bloggen?

21 reacties op “7x redenen waarom ik zou stoppen met bloggen

 1. Goed stuk! Mensen kijken wel eens raar op als ik zeg dat ik mezelf over een tijdje nog best zie stoppen met bloggen, maar ik denk dat het alleen maar goed is om daarbij stil te staan. Als ik zou stoppen, zou het vooral zijn omdat ik voor mijn gevoel het bloggen ontgroeid ben en omdat ik het graag naar een hoger niveau zou willen tillen, in de vorm van een online magazine in plaats van een blog. Het persoonlijke schrijven zou ik misschien best eens genoeg van kunnen krijgen. En natuurlijk al jouw redenen ook, maar die zijn op mij dan toch wat minder van toepassing, denk ik.

 2. zeker een paar goede argumenten om te stoppen, zelf hang ik een beetje in stoppen of doorgaan op dit moment… Ik heb net als jij een persoonlijke lifestyle blog dus ik kan bloggen over vanalles, maar de inspiratie lijkt te ontbreken en ook merk ik nu ik meer dagen werk en de weekenden vol geplant staan aangezien mijn vriend ook weinig vrije tijd heeft, het erbij in schiet om artikelen te maken of inspiratie te zoeken! Dus hier hangen nog tijfels of ik door moet gaan…

 3. De redenen die jij hier opsomt, zouden ook redenen kunnen zijn dat ik zomaar eventjes stop met bloggen. Zodra het aanvoelt als een ‘moeten’ of als iets dat ik doe op een manier die door anderen wordt ingevuld (zoals dat vloggen), pas ik ook. Wat ik bij bloggen belangrijk vind, is dat ik mijn authenticiteit kan en vooral mag behouden, met thema’s die mij na aan het hart liggen, en dan liefst los van alle soorten hypes die op dat moment de ronde doen. Ook

 4. Ik blog voor mezelf dus ik heb al helemaal geen reden om te stoppen. Zou ik ook niet kunnen, denk ik. Dan ga ik het vast missen.

 5. Dat zouden voor mij ook redenen zijn om te stoppen, maar dat is gelukkig ook hier nog niet aan de orde. Zoals je weet heb ik nu wel een nieuw “blogschema” en hopelijk heb ik voor deze planning genoeg tijd.

 6. Allemaal goede redenen om te stoppen. Ik merk wel dat het bloggen is veranderd de afgelopen jaar. Er wordt inderdaad veel gevlogd (ik ben er ook vaak geen fan van, ken maar weinig vloggers die ik echt leuk vindt) en veel wordt alleen via instagram gedaan. Wat ook super handig is. Toch wil ik het bloggen blijven doen al merk ik wel dat ik er echt tijd voor moet maken. Misschien dat ik ga minderen maar stoppen kan ik niet over mijn hart verkrijgen 🙂

 7. Vooral het niet meer leuk vinden is een grote reden om te stoppen denk ik, dat zou het voor mij in ieder geval zijn. Maarrrr ik vind het nog steeds erg leuk 🙂 ik kijk soms vlogs maar het zou ook niks voor mij zijn. Vind het vreselijk om mezelf te horen op film 🙂

 8. Ik vind vloggen en bloggen twee totaal verschillende dingen dus ik denk niet dat bloggen echt zal uitsterven. Ik blijf ook gewoon doorgaan! Haha 🙂 Ik kijk af en toe wel vlogs, vind ik nog leuk ook maar mijn voorkeur gaat toch nog altijd uit naar lezen. En ik voel er zelf ook helemaal niets voor om ooit aan het vloggen te gaan.Voor de rest wel goede redenen om te stoppen! Van zodra ik het niet meer fijn vind, gaat de stekker er hier ook uit.

 9. nou, ik ben net een jaar weggeweest (na 10 jaar ook!), omdat ik erg veel gezondheidsproblemen heb. ik hoopte terug te komen als het achter de rug was, maar aangezien het daar voorlopig niet naar uitziet, ben ik toch maar teruggekomen. miste het, mensen misten het.. benieuwd hoe het gaat! (en vloggen vind ik ook 10x niks!)

 10. Ja, eens! Op het moment dat het echt een verplichting wordt en ik ertegen op ga zien, dan moet ik het misschien toch overwegen. Weet niet of ik ooit echt zou stoppen, maar in ieder geval een pauze inlassen. Of als de inspiratie op is, natuurlijk. Maar ik hoop dat ik in mijn huidige flow blijft.

 11. Stuk voor stuk goede punten.En juist ook de redenen waarom ik juist weer begin met bloggen. Schrijven, delen, het leuk vinden en veel reacties van anderen. Dat is toch het fijnste en ik heb het gemist.Hopelijk mag ik nog lang genieten van je blog!

 12. Als het niet meer leuk is, is stoppen dé reden. Het moet nog altijd plezant blijven. Vloggen is ook niet mijn ding, maar ik kijk wel naar boncolor, dat is de enige vlogster die ik blijf volgen. Een offline leven lijkt me steeds leuker en leuker maar voorlopig hou ik alleen bij de facebook-stop.

 13. Als ik er inderdaad zelf geen plezier meer aan beleef, dan zou ik er inderdaad mee stoppen maar dat gevoel heb ik gelukkig nog nooit gehad.

 14. Wanneer ik merk dat ik geen reacties krijg op mijn artikelen zou ik zeker stoppen met bloggen. Dit maakt voor mij dat ik het leuk vind om te schrijven, schrijven voor mijn lezers. Ik ontvang geen honderden reacties op mijn artikels, maar dat hoeft ook niet. Het doet een beetje pijn wanneer ik geen enkele reactie krijg en dan zoek ik oplossingen en ben ik blij wanneer ik terug een reactie krijg 😉

 15. Als ik echt het idee heb dat ik niets nieuws meer te vertellen heb. Of als ik echt geen reacties meer krijg, want het krijgen van reacties maakt het bloggen toch ook leuk vind ik.

 16. Ik denk dat mijn lijstje ongeveer hetzelfde zou zijn als dat van jou. Bloggen is een hobby en als het niet meer leuk is, dan hoeft het niet meer. En de ene keer is er wat meer inspiratie, de andere keer wat minder.

 17. Goede redenen. Als ik geen plezier meer heb in het bloggen, dan is het voor mij ook een hele goede reden om er mee te stoppen. Maar ik hoop dat dat nog heeeeel lang gaat duren!!

 18. Stuk voor stuk heel goede redenen! Ik denk dat je zonder plezier of voldoening (of tijd natuurlijk) inderdaad beter niet kunt bloggen. Het moet wel leuk blijven en je moet het doen omdat je er plezier uit haalt, niet omdat het als een verplichting voelt. Voor mij zou de voornaamste reden om te stoppen, ook zijn dat ik er de tijd, zin of inspiratie niet meer voor heb. Gelukkig zie ik mezelf voorlopig echt nog niet stoppen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *