Internationale Dag van het Hart

Vandaag is het internationale Dag van het hart! Een dag waar ik zeker, met een leuke vragenlijst aandacht aan wil besteden. Goed zorgen voor jezelf, genieten, beleven en sporten zijn de woorden die mij omhoog komen bij deze dag. Zoals mijn armband zegt: Joie de vivre, Joy of living .

Geniet van het leven, je hebt er maar één

‘Sinds 2000 wordt door de World Heart Federation op 29 september ‘Wereld Hart Dag’ (‘World Heart Day’) of de ‘Internationale Dag van het Hart’ georganiseerd.

Wereldwijd wordt op deze dag aandacht besteed aan hoe we het belangrijkste orgaan van ons lichaam gezond kunnen houden en zo hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Want nog steeds sterven er over de hele wereld zo’n 17,3 miljoen mensen per jaar aan een aandoening van het hart.

In Nederland is de ‘Wereld Hart Dag’ gekoppeld aan de Dress Red Day. De Hartstichting roept die dag iedereen op iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.’ (bron tekst)We gooien er dus een happy lijstje tegenaan. Instant Happiness

Waar werd jij vanochtend vrolijk van?
Een groep eendjes die ik tegen kwam vanochtend voordat ik naar werk ging. Deze lagen heerlijk te slapen en te genieten van de ochtend. Daarbij zat ik vroeg in de auto mee te zingen met Sky Radio en heb ik een heerlijke ochtend gehad met collega’s op werk. lachen gieren brullen, en dat op de vroeger ochtend.

Van welk nummer word jij helemaal happy?
Ik vind dit dus echt een heerlijk nummertje. Ontdekt tijdens onze trip naar Oostenrijk.

Noem 5 dingen of personen waar jij gelukkig van wordt
Ik ga het gewoon allebei doen, aangezien ik heel wat fijne personen en dingen heb om op te noemen.
Personen: M, mijn ouders (reken ik als 1 😉 ), Wendy, Julie, Sabine & Laura. Ik maak er gewoon 6 van hoor
Dingen: Mokken, mijn sieraden, muziek, gifjes & een opgeruimd huis
En mijn katten hé.

Waar ben je het meest trots op?
Ik denk op mijn positiviteit. Dit is een onderdeel van wie ik ben, maar merk dat dit zeker niet vanzelf sprekend is. Always see a silver lining. Daarbij zit ik niet snel bij de pakken neer en probeer altijd te genieten van álles. Daarbij ben ik ook trots op het punt waar ik nu ben in mijn leven.

Wat is het lekkerste gevoel ter wereld?
Met blote voeten over het stand lopen. Complimenten geven & krijgen en een mok heerlijke thee in de ochtend.

Zet een timer op 1 minuut, typ in deze minuut zoveel mogelijk woorden waar jij blij van wordt!
Familie, M., vrienden, thee, mokken, series, boeken, lezen, skaten, natuur, genieten, gezond zijn, structuur, verstand op 0, slippers, eekhoorntjes, otters, poezen, Londen, vrije dagen, talent, thuis, kaartjes, vriendschap, positiviteit, verse bloemen, nieuwe items voor in huis.

Theezakjes vraag: Waar heb jij afgelopen weken het meeste van genoten?
dit, dit & dit.

& waar ben jij het meest trots op?

(bron idee artikel) tevens de bedenkster van de vragen

About the Author

8 Comments

Nicky

Oeh! Jij kunt snel typen! Zoveel moois in één minuut!
En ik ben trots op Vriendje-lief! Die gaat (om on topic te blijven) na een heel, heel, heel zwaar hartinfarct gelukkig weer als een speer. Nou ja, speer is overdreven. Maar ik ben wel super-trots op ‘m!

Reply
Linda

Die opdracht in één minuut is erg leuk! Dan besef je vaak ook pas hoeveel je eigenlijk kan noteren in zo’n korte tijd 🙂
Ik volg voor mijn studie Nederlands nu ook een cursus Schrijven. We moesten vorige week de timer op 3 minuten (!) zetten en dan constant vertellen aan iemand over een cadeau wat je ooit had gekregen. Als je dan niets meer wist, moest je stil blijven. Dan kom je ineens op de meest creatieve dingen! Erg leuk 🙂

Reply
Evelyne

Ik kende dit niet, maar nu dankzij jou dus wel 😉 Het is inderdaad wel eens leuk om stil te staan bij de happy dingen in het leven. Gebeurt veel te weinig. We lopen soms de hele dag te klagen en te zagen over vanalles, maar eigenlijk zijn wij lucky bastards en zijn er velen die het slechter hebben. Goed om even bij stil te staan.

Reply
Romy

Wat is die laatste vraag leuk! Mooi om je antwoorden op deze vragen te lezen en wat een prachtig, positief artikel is dit geworden! Je hebt helemaal gelijk: het is zo belangrijk om te genieten van het leven, want je leven beleef je maar één keer.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *