5x feel good movies die ik deze maand zag

De laatste tijd ben ik steeds meer films aan het kijken. Zowel DVD’s als vanaf TV en Netflix. Heerlijk, vooral met dit lekkere regenachtige herfstweertje. Dikke sokken, een heerlijk theetje, dekentje van Bambi erbij en 9 van de 10 keer een kat erop. Voor mij in 2 woorden samen te vatten: intenst genieten. Ik keek dit jaar al 81(!) films, een record aantal van de afgelopen jaren (aangezien ik meer van de series ben). De laatste 5 films waren echte romantische feel good films, waarvan jullie er van wel een aantal kennen.

Beauty and the Beast (2017)

(via Netflix)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Belle, een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.Lees hier mijn eerdere recensie van de film

♡♡♡


The Lake House (2006)

(op TV)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.

♡♡♡

The Notebook (2004)

(op TV)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf ’t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

♡♡♡

Ever After: A Cinderella Story (1998)

(op DVD)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Als de liefhebbende vader van Danielle plots overlijdt, wordt zij door haar nieuwe stiefmoeder en -zussen gebruikt als hulpje. Toch groeit ze op tot een vrolijke vrouw met een sterke wil, en op een dag komt ze de knappe prins Henry tegen, die zelf echter ook problemen thuis heeft. Gelukkig is de aardige Leonardo da Vinci in de buurt om ze te helpen.

♡♡♡

Daniel’s Daughter (2008)

(op DVD)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Cate is een succesvolle redactrice van het magazine Perfect en staat op het punt te trouwen met een mediatycoon. Ze denkt dat haar leven perfect is, tot de dag dat ze de as van haar overleden vader opgestuurd krijgt. Cate is verbaasd, omdat ze haar vader al sinds haar jeugd niet meer gezien of gehoord heeft. Haar vader stuurde haar destijds weg, omdat hij de opvoeding niet aankon na het overlijden van Cate’s moeder. Zijn laatste verzoek is dat Cate zijn as meeneemt naar hun geboortedorp New Kerry om ze vervolgens uit te strooien op dezelfde plek als die van haar moeder. Cate is aanvankelijk weigerachtig, maar vertrekt uiteindelijk met een assistent naar het dorp. Daar leert ze enkele buurtbewoners kennen die haar geloof in haar perfecte leventje op de proef stellen.

Alleen de eerste en de laatste film zag ik voor het eerst, de andere films heb ik al meerdere malen of voor de 2de keer gezien. Mijn favoriet van deze 5? Toch wel The Lake House en The Notebook.

Welke feel good film zag jij voor het laatst?

About the Author

15 Comments

zwartraafje

Die laatste film heb ik nog niet gezien, drie van de andere zag ik al meerdere keren. Maar momenteel is het al heel lang geleden sinds ik nog eens een feelgood-movie zag. Al ging ik onlangs wel met een vriendin naar de cinema om ‘The Spy Who Dumped Me te zien. Telt een grappige film ook? Dan is dit mijn antwoord.

Reply
Nicky

Nou, dat zijn inderdaad feel-good-movies! Ik ken alleen The Lakehouse, die is mooi inderdaad. Hier was de laatste film een oorlogsfilm. Tja, niet mijn keuze.

Reply
Romy

The Notebook is absoluut een van mijn favoriete romantische komedies ooit. The Lake House en Beauty & the Beast lijken me ook heel erg mooi. Verder ben ik gek op de Mamma Mia-films en kan ik films als Love Actually, Alles is Liefde en Bridget Jones ook zelfs de 10e keer nog waarderen 😉

Reply
Linda Bestebreur

Oeh mijn favoriet van deze is Beauty and the Beast! Die vind ik echt heel erg mooi gemaakt <3
Ik kijk al heel lang bijna geen films meer haha, zonde eigenlijk! Ik ben als laatste naar Mamma Mia geweest in de bioscoop, die vond ik wel echt geweldig leuk!

Reply
Louise

Heerlijk, zo films kijken! Met thee en een dekentje en beestjes… Daniel’s daughter heb ik nog niet gezien. Aan The Lake House moet ik vaak denken, sowieso iedere keer als ik het liedje ‘Somewhere only we know’ hoor 🙂 . Misschien moet ik hem ook weer re-watchen.

Reply
SAS

Zeker een aanrader!<3 Was ook blij verrast toen hij op TV kwam. Liefde voor Sandra Bullock maar ook zeker Keanu Reeves en de combi van die twee.

Reply
Sofie

Oh Beauty & the Beast wil ik graag eens zien. Ik ben eigenlijk niet zo’n filmkijker, dat duurt me te lang. Maar er zijn wel films die ik graag zie of wil zien.

Reply
Shirley

Ik kijk meestal series, maar zo nu en dan vind ik een tienerfilm ook heerlijk om te kijken. De laatste die ik keek was The Kissing Booth en ik denk dat de volgende Sierra Burgess Is a Loser wordt.

Reply
saskia

Beauty and the Beast heb ik nog niet zo lang geleden gezien. Heerlijk idd, lekker onder een dekentje weg kruipen en genieten. Vooral even niet te veel zware kost. Van die andere ben ik niet zeker. Ik kijk zoveel films dat ik het af en toe nog niet meer wat ik nu wel of niet gezien heb. De notebook staat wel nog op de lijst om eens te zien, geloof dat ik deze nog niet gezien heb 😉

Reply
SAS

Ik was er ook aardig ‘laat’ mee, iedereen had hem al gezien. Heb hem een jaar geleden pas gezien en nu dus voor de 2de keer. Blijft wel een ontroerende film.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *