Monthly recap | Augustus Highlights

Zoals aangegeven in 2021 ga ik zeker met deze reeks door in dit nieuwe jaar. Een terugblik van afgelopen maand d.m.v. foto’s, stukjes tekst en gifjes. Dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Dit keer in een nΓ©t iets ander jasje gegoten dan je gewend ben. Let’s start this month!

We zijn alweer beland in maand 8 van 2022. Augustus was de maand van opladen, genieten en doorgaan. We waren 10 jaar getrouwd, had een leuke Bagel & shop date, sloeg de laatste dingen in voor onze vakantie en was ontzettend veel offline. De maand dat we EINDELIJK vakantie hadden en er een aantal mijlpalen waren voor Noa (zoals een nieuw bed en het kennismaken op scholen *slik)

+ Maakte ik een super fijne skaterit πŸ›Ό
Iets met een goed begin is het halve werk πŸ’ͺ🏻 Ik maakte een super fijne skaterit in de vroege ochtend van dik 5 kilometer. Het was super fijn om wat rumoerige dagen af te sluiten. Mijn hoofd leeg, genieten van de natuur en mijn lichaam een soort van opladen.

+ Begon ik (eindelijk) in een nieuw boek van Nora πŸ“–
Ik begon na heel wat boeken te herlezen in een nieuw gekregen boek van Nora. In mijn pauzes op werk las ik veel of voor het naar bed gaan. Ik moet nog een beetje in het verhaal komen maar het is een fijn boek om te lezen. Op vakantie neem ik alleen voor tussendoor wel wat pockets mee, dus misschien dat ik deze even thuis laat en daarna weer oppak.

+ Werden de datenights weer ingepland 🀎🀍
Tijd voor elkaar, die schaarser is geworden sinds we papa en mama zijn. Toch proberen we wekelijks in het weekend een date-night te houden. Wat lekkers bij de thee, een film. Om de week een keuze wie welke film wil zien. Ik geniet altijd even extra van deze quality time samen en om zo op deze manier even de week af te sluiten. *op de foto: Murder on the Orient Express

+ Waren we 10 jaar getrouwd πŸ’
Time flies… 10 jaar alweer getrouwd. 10 jaar geleden dat we JA zeiden. Woonde we nog in ons flatje en geen ouders. Echt alsof het een heel ander leven was en dat wΓ‘s het ook. En ik schreef er een artikel over op mijn blog inclusief een paar terugblik momenten & foto’s.

+ Was ik vooral veel bezig met opruimen, herindelen en wegdoen 🏠
Hop hop. Ik was alle troep in huis meer dan zat. Zo nam ik onze kledingkast grondig onder handen (er staat wat op Vinted *link hebben? Laat het me weten – en ik doneerde heel wat vuilniszakken in de kledingbak in ons dorp) en was de kleine kamer aan het herorganiseren. Nee ik ben zeker nog niet klaar maar probeer per week even te kijken waarvoor ik tijd en zin in heb. Zo krijgen we stukje bij beetje steeds meer ruimte in huis (en in mijn hoofd, want zo werkt dit toch echt bij mij) Na onze vakantie wil ik ook bijna alles van Vinted halen en gewoon weg doen. Ruimte. Ademen. Leven in onze woning. Zonder al die ‘nutteloze’ spullen.

Ook ruimde we de woonkamer op. Het IKEA keukentje van Noa staat ter verkoop, aangezien hij er weinig meer mee speelde. Resultaat: meer ruimte voor onze eigen spullen. Zo hebben we de bijzettafeltjes anders gezet en ingedeeld. Erg blij mee. Zo gaan we stukje bij beetje allerlei nieuwe fases is. Totdat we ons huis weer terug hebben πŸ˜‰

+ Ontdekte ik eindelijk een koffie die ik lekker vond β˜•
Iedereen die me een beetje kent weet dat ik geen koffie lust. Tot nu, aangezien ik een heerlijke karamel variant heb gevonden. Heerlijk met een beetje honing. Ik drink nu dus vaker een bakkie koffie. Toch fijn die 1+1 gratis actie om wat uit te proberen. Dit keer zeker gelukt.

+ Ging ik in een rap tempo door m’n herkeken serie Castle heen πŸ“Ί
Hopla. Seizoen 4, en ik kijk al helemaal uit naar dat einde… Ik geniet er elke keer in mijn vrije uurtjes van. Alle afleveringen al gezien maar zo fijn om te herkijken. Ik koos dus steeds vaker voor deze serie i.p.v. bloggen of op mijn social media zitten. Heerlijke ontspanning, liefde voor Kate & Rick en vooral de humor kan ik erg waarderen.

+ Nam ik weer genoeg oplaad momentjes voor mezelf πŸ”‹β˜•
Elke maand komt dit weer terug en elke maand neem ik meer & meer tijd voor mezelf. Het is een leerproces met vallen en opstaan maar nu, in deze maand kan ik zeggen dat het zeker wat meer in mijn systeem zit. Ik kies vaker voor mezelf en de rust waar mijn lichaam om vraagt. ZONDER me hier tΓ© schuldig over te voelen. Ik lees ook weer veel en heb ook weer een Reading Challenge via Hebban zoals elk jaar. Deze banner staat nu ook in mijn zijbalk en kan je makkelijk op klikken.

+ Had ik een super fijne Bagel date met een vriendinnetje πŸ₯―
Ik had een super fijne date met een vriendinnetje. Elkaar lang niet gezien & super fijn om weer even bij te kletsen. Dit onder het genot van een bakkie thee, Bagels en uiteraard als toetje een cheesecake. Daarna zijn we gezellig de stad in gegaan waar ik ben geslaagd voor alle spulletjes die ik graag wilde hebben. 9 van de 10 dingen voor Noa πŸ˜‰ maar ik scoorde zelf ook nog een paar fijne nagellakjes. Het was heerlijk weer en ik heb zeker genoten van dit fijne uitstapje.

+ Was het de maand van onze (welverdiende) vakantie 😎🌞
Het was de start van onze vakantie. EINDELIJK. Wat was ik eraan toe. Na alle hectiek van een nieuwe baan en lichamelijke klachten is het even tijd om te ontspannen. Niks moet, niksen mag. Deze vakantie: Veel ontspannen en serie(s) kijken, scholen bezoeken voor Noa, richting Terschelling… Ik kijk er super erg naar uit!

+ …dus ben ik lekker veel offline te vinden πŸš«πŸ”‡
Hier hoef ik niets aan toe te voegen toch? NΓ³g meer offline dan gebruikelijk deze vakantie. Ik ga ook zeker een uitgebreid artikel schrijven van deze offline tijd en wat het me heeft opgeleverd of juist niet. Ook voordat we vakantie hadden besteedde ik super veel tijd offline. Samen met Noa of lekker met een mok thee & een serie.

🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

MOMents van Augustus

Noa 3 jaar en 1 maand πŸ‘¦πŸ»
Deze maand spande je toch wel de kroon met je peuterpubertijd. πŸ‘‘ Alles moest via JOUW manier. Wil je iets niet, dan wil je het niet. ‘Ik wil niet opstaan. Ik wil niet eten… ik wil, ik wil ik wil..’ Je moest eens weten wat IK wil πŸ˜‰ En daarbij uiteraad de nodige driftbuien. Het is een fase. Het is een fase. Dat was denk ik wel mijn mantra deze maand. Je maakt weer ontzettende sprongetjes in je ontwikkeling, vooral qua taal. Engels is ineens favoriet, je weet dingen nog meer te koppelen en verteld hele verhalen gedetailleerd na.

Nog steeds heb je ontzettend veel fantasie en speel je graag met al je Paw Patrol speelgoed (waar mama nu een HO op heeft gezet via Vinted – want Γ‘lles is zo leuk maar het is nu even genoeg haha) Je wil altijd ontzettend graag helpen met huishoudelijke klusjes en maakt een praatje met iedereen die je tegen komt.

Het is de eerste maand dat je niet meer op de foto wilde met je fotobord, uiteindelijk kwam je er een aantal weken later mee. Ik wilde dit alleen nog doorzetten als hij het zelf leuk vond, en dat is nu dus niet meer altijd zo. Er zullen dus soms foto’s met het fotobord worden gemaakt, andere keren niet. Ik ben dus extra blij met het fotoboek wat ik van deze borden heb gemaakt tot zijn 3de jaar. #spon

Quotes van deze maand

Op de vraag of hij nog even gaat eten. ‘Nee mama. Ik ga eerst nog even ademen’ #ikrekenhetgoed

Ik kreeg een kusje. ‘Gewoon omdat je zo lief bent mama’

Over zijn snottebel: ‘Hij is terug in mijn neus. Bij zijn vriendjes’

Ik was aan het meezingen met P!NK: ‘Mama wat kan je mooi zingen, wat goed!’

Tijdens het lezen van Woezel en Pip boekje over welke wens hij nog zou hebben: ‘Niks. Ik heb alles al’ 🀎

Ochtendje in de speeltuin: ‘Mama we gaan samen op avontuur!’

‘Mama. This is the color Yellow’. (met dank aan Blippi)

‘Bedankt drinken. Ik heb je opgedrinkt’

NOTE: Er is dus een aanpassing van de MOMents van de maand. Omdat ik toch best veel deel over Noa en dit met mate wil gaan doen is er een korter overzichtje elke maand van deze momenten. NΓ³g bewuster bloggen. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) Inmiddels zijn alle voorgaande maanden van dit jaar ook aangepast en zal dit de aankomende maanden de invulling worden van de dagboekjes.

Gingen wij er heerlijk veel op uit 🚲🌲 maakte ik een sensomotorische speelbak voor hem met gekleurd rijst en veel dingen van de kringloop πŸ¦•πŸš waren we lekker creatief bezig met verf en bolletjes πŸ–ŒοΈ haalde ik bij iemand van oud werk een houten puzzel (handmade) met vormen gratis op. Noa is er weg van. Hij benoemd alle kleuren (in het Engels! *leuk hoor zo’n YouTube kanaal met Engelse filmpjes Thank you Blippi πŸ˜‰ ) en is bezig op kleur, grootte en vorm te leggen. Echt super leuk. 🧩 Warm weer betekende veel zwemmen in je zwembroek πŸ’¦ wij versierde samen cakejes 🧁 speelde we met kleurstof en ijsblokjes, met blauwe handen als resultaat 🧊 maakte ik een schuimbad om mee te spelen in de tuin 🧼 kwamen er wat leuke Vinted dingen binnen zoals sandalen, broekjes (voor onze vakantie) en ook Paw Patrol speelgoed πŸ₯³ meneer praat dus Engels. Hij kan van 1 tot 10 tellen & kan kleuren. Ook zegt hij vaak: Good job! Ik ben zo trots op deze jongen πŸ”  gingen we als start van onze vakantie gezellig naar de MAC 🍟 gingen we naar een nieuw ontdekte speeltuin bij ons om de hoek, super leuk! πŸƒ Hadden we een gezellige ochtend met mijn ouders en Noa bij Avifauna πŸ¦œπŸ¦…πŸ¦‰

Mijnpalen van deze maand

Wij bezochten een aantal scholen ter kennismaking voor als hij 4 wordt. We hebben er nu 2 gehad en hebben er nog 2 volgende maand. Heel spannend en aan het kijken wat het beste bij hem past πŸ«πŸŽ’


Meneer kreeg eindelijk zijn grote peuterbed waar hij zelf uit kan. Samen met papa in elkaar gezet en tot nu toe doet hij het erg goed. Hij blijft netjes liggen in bed en slaapt er goed in. Soms alleen iets onrustiger. Ook kochten we een tijdje geleden al nieuw beddengoed en een kussen voor hem. πŸ›οΈ

Ben jij een koffiedrinker of een theeleut?
*ik nog steeds het laatste, hoewel ik de karamel koffie op zijn tijd zeker kan waarderen β˜•

5 reacties op “Monthly recap | Augustus Highlights

  1. Sowieso een theeleut. Ik heb tot nu toe nog nooit een koffie geproefd die ik lust. Het enige dat ik lijk te proeven is het bittere van koffie en dat spreekt me totaal niet aan. Wel heb ik onlangs weer twee nieuwe verse theetjes gekocht. Nu het weer kouder wordt drink ik nog meer thee dan anders. Eigenlijk de hele dag door sinds ik nu overdag ook koude thee drink in plaats van water met een siroopje.

  2. De enige koffie die ik lust is de cappuccino uit ons eigen koffieapparaat. Bij ons kun je ook de sterkte enzo instellen, dus ik zet hem nooit zo sterk, dan lust ik het wel!

  3. Augustus was lekker, zo te lezen. En ongelooflijk, wat wordt Noa toch groot! Mijn eerste ‘weblog-baby’ die al kennismaakt op de basisschool! En grappig, die koffie van jou. Mijn dochter lust ook geen koffie maar die is dol op een af ander Starbucks-frappuccino-ding waar veel chocolade in zit en een vleugje koffie. Ik drink (veel) koffie en ’s morgen een beker thee. In de winter drink ik ’s avonds ook vaak nog thee.

    1. Haha ja zo leuk he, je eerste weblog baby πŸ˜‰ Hij wordt zo groot!
      En die koffie van je dochter klinkt wel erg lekker, die wil ik ook wel eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *