BLOG | 9 weetjes over mijn blog

Zoals de meeste van jullie weten blog ik al sinds 2008, en op dit domein sinds 2009. Al bijna 14 jaar blog ik regelmatig. Nu ik mama ben iets minder maar ik heb er zeker niet minder plezier van. Wel is het steeds een uitdaging om ‘nieuwe’ onderwerpen te verzinnen. Ook lees ik nog steeds graag bij mede Bloggers die ik echt al jaren volg. Het voelt als 1 grote familie, nog steeds. Hierbij na bijna 14 jaar wat weetjes over mijn blog, wist jij ze al allemaal?

BLOG | 9 weetjes over mijn blog

Een artikel komt altijd om 07:00 online โœ๐Ÿป
Elk artikel (afgezien van het artikel van Noa toen hij 3 werd) komt 07:00 online. Altijd. Elke keer. Het is een vast tijdstip wat aan het begin van de dag is. Zo kan iedereen het tijdig lezen en is het een herkenbaar tijdstip.

…en ik plan ze nog altijd van te voren in โœ๐Ÿป
Nog steeds komen artikel bijna nooit de dag zelf geschreven online. Ik plan nog steeds al mijn artikelen in. Soms een week van te voren, sommige standaard artikelen zoals de maandoverzichtjes plan ik nรณg eerder in. De ene week komen er 2 artikelen online, soms 4 en soms geen. Het is maar net of ik inspiratie heb.

Nog steeds 1 samenwerking per week โœ๐Ÿป
Dit was een regel die ik aan het begin heb ingesteld en waar ik me, ondanks dat ik steeds meer samenwerkingen krijg nog steeds aanhou. Mijn blog is niet commercieel en gaat dit ook zeker niet worden. Er komt maar 1 samenwerking online per week, mitst ik die heb. Ook staat er nog elke keer netjes aan de bovenkant als het gaat om een samenwerking, wel dat niet betaald of voor goederen.

Ik blog steeds bewuster ๐Ÿ“ธ
Een aantal jaren geleden maakte ik al de stap naar bewust bloggen. Gooide ik eerst alles online, ook qua foto’s is dit nu niet meer zichtbaar. Dit heb ik pas geleden nรณg meer aangepast in de maandoverzichten met Noa. Ik merk dat ik het toch persoonlijke bloggen op deze manier prettig. Noa is niet in beeld. Ik gebruik zijn 2de naam niet. Ik gebruik alleen mijn voornaam en de voorletter van mijn partner. Mijn woonplaats en werk kan je hier niet op vinden. Natuurlijk heb ik soms tรฉ leuke foto’s die ik eigenlijk zou willen delen. Maar het is en blijft het internet en ik heb al eens een nare ervaring gehad met mijn blog, waardoor ik er nog kritischer naar ben gaan kijken. Het voelt voor mij goed zo en dat is me heel wat waard. Tevens kan ik je vertellen dat ik in de loop der jaren heel creatief ben geworden met het nemen van foto’s van Noa zodat hij ‘onzichtbaar’ blijft.

Ik schreef ruim 2.600 artikelen sinds 2008 โœ๐Ÿป
Wauw. Als ik het zo lees, jeetje. Het zijn een hoop artikelen in die 14 jaar en er komen er wekelijks nog meer bij. Ik ben er zeker trots op dat ik dit aantal heb mogen bereiken. Daarbij heb ik al van jullie ruim 63,500 reacties mogen ontvangen. Ik ben nog steeds zo blij met al jullie reacties en met diegene die al jaren meelezen. Dankjewel! ๐Ÿค

Elk jaar maak ik een jaaroverzicht โœ๐Ÿป
Nog steeds maak ik elk jaar een heus jaaroverzicht met dezelfde vragen, een beste boeken & film artikel en wat ik heb geleerd afgelopen jaar & meeneem naar het jaar erna. Ik vind het heerlijke deze terugblikken te maken van het jaar om zo alle herinneringen vast te leggen. Nog steeds maak ik ze dus met veel plezier en ben al deels gestart met een concept van 2022. Om zo al dingetjes toe te voegen en later te kunnen uitwerken.

Sinds ik moeder ben staat mijn blog op een lager pitje ๐Ÿ‘ถ๐Ÿป
Heel logisch. Ik heb minder tijd en mรกรกk er ook bewust minder tijd voor. Tijd met mijn gezin gaat boven alles en gaat voor. Mijn offline leven heeft dus zeker een groter deel ingenomen dan voor ik moeder was. Sommige weken heb ik gewoonweg echt geen tijd ervoor. Gelukkig is bloggen een hobby en geen ‘must’ Als ik tijd, inspiratie en zin heb blog ik. Anders niet. Hierdoor heb ik soms minder samenwerkingen en/of statistieken maar gelukkig maak ik me daar totaal niet druk om. Ik kijk nooit naar de cijfertjes die mijn blog behalen maar puur naar het feit of ik er plezier aan beleef.

Geregeld heb ik nog leuke (betaalde) samenwerkingen โœ๐Ÿป
Ik heb geregeld nog samenwerkingen. De ene maand meer dan de andere. De ene keer echt ontzettend leuke en zo wijs ik er een hoop af. Het moet nog steeds bij mij en mijn blog passen. Of dat ik in mijn hoofd al een passend artikel had. Ik vind het nog steeds super leuk samenwerkingen te krijgen ondanks dat ik minder actief ben door het moederschap. Dat zegt toch wel iets over mijn blog ๐Ÿ˜‰ #trots

Alle samenwerkingen zijn zichtbaar aangezien er bovenaan een vermelding staat en ze worden allemaal geplaatst in de categorie ‘Blog’

Bloggen is nog steeds sinds 2008 mijn hobby โœ๐Ÿป
Na al die jaren kan ik nog steeds zeggen dat het een van de fijnste (en langste) hobby’s is naast lezen & series kijken. Ik had dit zeker niet kunnen bedenken toen ik in 2008 mijn web-log.nl aanvroeg. Een jaartje later een eigen domein en zit nog steeds na al die jaren hier fijn te typen.

Hoelang blog jij al? En wat is de fijnste hobby die jij hebt?

About the Author

8 Comments

zwartraafje

Net als jij ben ik al lang aan het bloggen, sinds augustus 2006. Na het lezen van deze blogpost ben ik eigenlijk heel benieuwd geworden naar hoeveel blogposts ik in totaal heb geschreven maar dat kan ik niet snel even opzoeken vermits ze niet allemaal meer online staan en ik er een tijd terug ook een aantal heb verwijderd vermits ik geen risico wilde lopen qua copyright op foto’s. Ik vermelde wel steeds de bron erbij maar dat is al een tijd niet langer voldoende dus posts waarin ik bijzondere (fictieve) bibliotheken of boekenwinkels deelde waar ik zelf nog nooit was geweest of prachtige boekenkasten die ik via Pinterest was tegengekomen werden allemaal verwijderd. Mijn hobby’s zijn bloggen, lezen en creatief bezig zijn. Jammer genoeg staan ze de laatste tijd (vooral het lezen) op een lager pitje maar ik hoop dat daar nog verandering in gaat komen.

Reply
Darina

Leuk om te lezen! 2600 artikelen, wow! Ik volg je ook al een hele tijd. Ik blog nu zoโ€™n 7 jaar geloof ik ๐Ÿ™‚ nog altijd veel plezier in.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Begrijpelijk inderdaad dat tijd voor je gezin nu het belangrijkst is. Wel mooi dat je nog steeds zoveel plezier haalt uit het bloggen! Zelf blog ik ongeveer net zo lang als jij denk ik.

Reply
Irene

Wow! Hoera voor jou en je blog! Bij mij zal het volgende maand 6 jaar zijn. Ook mijn lievelingshobby naast lezen. Ik schrik er ook van dat ik het zo lang vol houd.
Het aantal posts gaat bij mij ook met ups en downs en ik plan ze ook bijna allemaal op voorhand in. Mijn posts komen normaal om 6u online. Leuk om te lezen hoe het er achter de schermen zo’n beetje aan toe gaat ๐Ÿ™‚

Reply
Simone

Wow, wat heb jij een hoop artikelen geschreven zeg! Helaas door de vele blog wisselingen weet ik niet meer hoeveel artikelen ik in totaal heb geschreven. Maar ik denk dat ik ongeveer net zo lang blog als jij.

Reply
Nicky

Wat leuk om te lezen! Mijn blog bestaat sinds 2005. Maar de eerste jaren plaatste ik ook veel zooi, hoor. Bewegende gifjes enzo. Echt verschrikkelijk! Ik vind het ook nog steeds een hele leuke hobby. Ik heb niet veel lezers maar wel een vast groepje en dat voelt inderdaad als ‘vrienden’. Maar naast mijn blog vind ik lezen, fotograferen, tekenen en knutselen ook nog steeds heel leuk, hoor. Dat gaat eigenlijk altijd voor mijn blog, omdat ik daar ook niet gewoon veel tijd aan kwijt ben.

Reply
Wanda

Leuk om deze weetjes te lezen! En ja, ik volg je al een tijdje en lees graag vanaf de zijlijn mee met jullie reilen en zeilen. Ikzelf blog ook al heel wat jaartjes, volgens mij vanaf 2002, eerst bij web-log, toen punt.nl, later de gratis versie van wordpress en nu alweer enige jaren een eigen domein. Ondanks dat het soms even wat op een lager niveau staat, is het nog steeds een hobby die ik met heel veel plezier doe.

Reply
Johanne

Wow, 2.600 artikelen ๐Ÿ˜ฎ . Superleuk dat je een blogger van de ‘oude garde’ bent ๐Ÿ˜‰ . Ik blog sinds 2017, maar bij mij is het ook iets minder geworden met de komst van m’n twee boys. Geeft niet, komt vanzelf wel weer! En bloggen is er idd niet minder leuk op geworden.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *