13 jaar bloggen op Iliveformydreams.com + WINACTIE [GESLOTEN]

Happy 13th anniversary voor mijn eigen domein iliveformydreams! 🎉🥳 Vandaag is het 13 jaar geleden dat ik de beste stap ooit maakt een ging voor een eigen domein. Een jaartje daarvoor op web-log.nl geblogd dus inmiddels alweer 14 jaar(!) met veel plezier aan het bloggen. Nooit gedacht het ene artikel met hoe mijn dag ging zou uitgroeien tot dit uitgebreide online dagboek.

Er staan heel wat TAGS al online, dus het was even zoeken wat ik wilde met mijn 13de verjaardag. Inmiddels een leuke, uitgebreide tag gevonden zodat ik jullie meeneem in de afgelopen jaren. Op welk artikel ben ik trots? Wat zijn mijn typisch bloggers kenmerken en heb ik een vaste blog routine?

13 jaar bloggen op Iliveformydreams.com

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?
Och ik ben er op een dag mee begonnen omdat ik het bij andere zag. Ik schreef altijd al veel maar dan offline. Het leek me leuk om iets digitaals bij te houden, vooral voor familie/vrienden die ver weg woonde.

Mijn aller eerste blog artikel op mijn blog hier was dat ik en M. anderhalf jaar samen waren. We gaan nu richting de 15 😉

Wat is je favoriete blogplek?
Ik heb een blogplek in de huiskamer, op de grote eetkamertafel. Hier staat altijd standaard mijn laptop en onder het genot van een theetje en een muziekje ben ik altijd met mijn blog bezig. Layouts (hoewel die nu wel steady zijn), lettertypes, artikelen maken, foto’s bewerken, mailtjes beantwoorden en bij lezen bij jullie.

Heb je een vaste blogroutine?
Uhm. Nee niet meer. Eerst kwamen er altijd een x-aantal artikelen online. Sinds het moederschap heb ik dit geheel los gelaten. De ene week komen er 4 artikelen online, een andere keer maar 1. Ik blog wanneer ik er zin in heb, inspiratie heb of een deadline heb voor een samenwerking. Ik probeer zoveel mogelijk bij mezelf te blijven en heb een hekel aan het woordje ‘moeten’ Ik hoef niet te posten, aangezien het MIJN eigen blog is.

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?
Ik heb geen spiegelreflex-camera dus die keuze is wel snel gemaakt haha. Ik maak al mijn foto’s met mijn LG telefoon. Waar ik wel altijd oplet met een telefoon is de pixels en scherpte van de camera. Ik vind het wel belangrijk om goede, scherpe foto’s te plaatsen. De laatste jaren ben ik daarin gegroeid: ook hoe ik de foto neem, hoe ik het aankleed/decoreer… Niet zomaar een fotootje nemen maar er echt even over nadenken hoe ik de foto het beste, leukste kan maken.

Social media- fanaat of liever offline?
Als je me dit een hele tijd terug had gevraagd had ik fanaat gezegd, maar nu is het liever offline. Ik spendeer liever tijd met Noa, met mijn neus in een boek en scroll niet meer doelloos door social media. Soms plaats ik nog wat maar echt een héél stuk minder dan voorheen. Het geeft me een stukje rust, hoewel dit dus ook te merken is op mijn blog. Er komen minder artikelen online, maar wel met meer aandacht en tijd dan voorheen.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?
Ja dat heb ik helaas. Het gaat om het artikel: Alles heeft een reden… Onze (langere) weg naar #babypeanut *inmiddels beveiligd achter een wachtwoord. Dit was een vrij persoonlijk artikel met wat dagboekstukjes die ik in de periode had geschreven dat het zwanger worden wat lastiger ging. Uiteindelijk is een kennis (waarover zo’n dagboek stukje ging – noemde geen namen alleen een situatie) er door een lezer van mij op geattendeerd dat het wel eens over haar kon gaan. Lang verhaal kort: ellende lange app gesprekken met heel wat verwijten. Op dat moment besloten nóg meer bewust te bloggen (en het deel ook te verwijderen) en kritisch achter een wachtwoord te zetten. Het is de enige keer dat ik ooit dacht aan stoppen met mijn blog.

Ik ben sowieso de laatste jaren heel bewust gaan bloggen. Noa is niet zichtbaar, mijn man M. noem ik niet bij naam & is niet zichtbaar. Je kan niet vinden wáár ik werk of in welke stad ik woon. Niet omdat ik het niet graag deel, maar omdat je nóóit weet wie er mee leest. Dat bewees het bovenstaande waardoor ik nóg bewuster ben gaan bloggen. Er verschijnen dus meer artikelen die persoonlijk zijn achter een wachtwoord. Wil je het wachtwoord ontvangen? Je kan altijd een emailtje sturen naar contact@iliveformydreams.com

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?
Ik schrijf erg graag MOM-gerelateerde artikelen of deel geluksmomentjes. Ik ben eigenlijk gewoon trots op de groei die ik en daarmee ook mijn blog hebben gemaakt. De artikelen zijn inhoudelijk, echt mij en hebben een transformatie meegemaakt. Ik begon als tiener, net verkering en een eigen flatje met 2 poezen + eerste baantje. Inmiddels getrouwd, mama, een andere woning en zoveel meer levenservaring. Ik vind het heel wat dat ik deze ontwikkelingen op persoonlijk vlak heb mogen meemaken. En hier dus met jullie al jaren deel.

Ook ben ik elke maand weer erg blij met mijn Monthly overzichtjes, dat zijn echt artikelen die ik met heel erg veel plezier maak. Ook ben ik zeker wel trots op een aantal samenwerkingen die ik heb gedaan met bedrijven. Dingen die écht bij mij passen en die ik dagelijks gebruik/profijt van heb.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?
Dat was 22 Augustus 2021, toen ik het artikel plaatste over de fijne knoeimat en placemat van Noa #spon. Ik had toen ruim 135.000 bezoeken(!) Ik heb het idee dat deze statistieken niet kloppen😜. Maar zoals jullie vast weten moest ik ook goed zoeken naar deze gegevens. Ik vind statistieken namelijk nog al onzin, altijd al gevonden. Want wat maakt het uit? Het is niet mijn day-job en ik ben allang blij dat ik er zelf zoveel plezier uit haal. Het bloggen maakt het zo leuk door het contact met JULLIE. Of dit er nu 5 of 5.000 zijn. Ik ben nog steeds echt super blij met de knoeimat & placemat, echt ideaal!

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?
Misschien dat ik niet genoeg actief ben qua artikelen en bij jullie lezen. Ik doe dit vaak tussendoor en kies dan: of schrijven of bij lezen. Er gaat best veel tijd in zitten, vooral nu ik meer & meer offline ben is het afwegen. Ik kies liever iets anders, waardoor mijn blog wat meer ‘verwaarloosd’ wordt dan de jaren voordat ik moeder werd. Logisch en daarbij vind ik het zelf helemaal prima zo.

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?
Ik ben een planner en werk dus vooruit. Meestal staan de artikelen al ingepland voor de aankomende week. Ook hou ik, ondanks alle aanbiedingen en dergelijke me vast aan mijn eigen standpunten. Samenwerkingen 1 per week en álleen als ze me echt aanspreken/passen. Daarbij hou ik het altijd persoonlijk en eerlijk/authentiek. Ik heb vele bloggers die jaren bloggen zien gaan en komen die dit helaas niet meer hebben. Ze zijn of geheel gestopt en bezig met Instagram of hebben een hele commerciële insteek gekregen waardoor ik ze niet meer volg. Dit is iets waar ik zeker voor wil waken en hoop dat dit zo blijft & overkomt op mijn eigen blog.

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?
Ik schrijf in principe alle artikelen zelf, ook mijn samenwerkingsartikelen. Op een aantal uitzonderingen na liet ik wel wat bloggers aan het woord. #Plukhetgeluk was denk ik mijn eerste reeks voor bloggers. Er deden 45(!) bloggers mee aan dit positieve project. Nog steeds iets waar ik erg trots op ben om in 2015 te hebben neergezet met mijn blog. Daarop volgend kwam #Inspirerend Geluk.


Ook deelde bloggers deelde hun lichtpuntjes van 2020 en wat hun Dreamjob was, of ze deze nou hadden of nog wilde bereiken. In Dromen is het halve werk deelde bloggers dromen die ze hebben waargemaakt of graag nog zouden willen doen. »» Alle gastartikelen zijn in de categorie ‘gastartikel’ te vinden

Heb jij typische blogger-kenmerken?
Overal artikelen en foto’s in zien is denk ik wel echt té eigenschap die ik heb. Ik denk soms in artikelen of foto’s die ergens bij passen. Ik maak dan ook altijd óveral foto’s van om te gebruiken op mijn blog.

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?
Ik maak eigenlijk nooit selfies. Wel heb ik 9080 foto’s van Noa op mijn telefoon 😉 en veel foto’s gebruik ik voor m’n blog en bewaar ik om bij andere artikelen te gebruiken. Sowieso maak ik altijd van 1 ding meerdere foto’s: zo zit er altijd een goede bij naar mijn idee.

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?
Is het slecht eigenlijk geen wensen te hebben? Ik ga graag door hoe het nu gaat: genieten van artikelen maken en leuke reacties krijgen van jullie. Het enige wat ik ooit nog eens zou willen is via mijn blog op een uitje mogen gaan.

Ik wil jullie ALLEMAAL bedanken voor al die jaren mijn blog te bezoeken. Het voelt als THUIS. Ik ben erg blij met elk bezoekje en elke reactie. Of je hier nou dagelijks of wekelijks komt of nu voor de eerste keer. Ik ben dankbaar dat ik dit nog steeds met heel veel plezier kan doen. Ondanks dat de frequentie door het moederschap aanzienlijk lager is geworden zijn jullie er nog. Lezen jullie over de dingen die ik hier maar neerkalk. BEDANKT. 🤎

Tag verzonnen door dochterlief.nl #blogoffline

En dan nu.. De winactie!

Aangezien ik al 13 jaar blog leek het me fijn een winactie te organiseren. Heel simpel, low key maar toch een cadeautje voor 1 van mijn lezers. 🎁🧧 Graag gun ik iemand een waardebon, eentje zoals bijvoorbeeld bol.com, bladcadeau/boekenbon, Etos, Intertoys of HEMA. Dit om even wat voorbeelden te noemen (check er meer op deze site). Laat in een reactie achter op welke bon je graag kans zou willen maken. Optioneel: Wat zou je ervan aanschaffen/voor wie? Laat een geldig email adres achter, aangezien ik op deze manier contact met je opneem om de winnaar bekend te maken (over ongeveer 2 weken).

Succes iedereen!

About the Author

13 Comments

2saram

Hey, even terug meegelezen.
Is hier nogal druk waardoor ik zelf geen tijd heb voor ontspanning…
Idd je hoeft je niet verplicht te voelen of schuldig wanneer je eens niets post op je blog. Doe ik ook nie.
Is jou blog en jij post wanneer je zin hebt 😘
Amai al zo lang 😀

Reply
Geke

Hé wow, 13 jaar al! Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
Hopelijk kunnen we nog lang van jouw fijn te lezen blogs genieten, bedankt hiervoor.
Wat een leuke winactie ook. Ik waag graag mijn kans voor een bol-bon 🙂 Ik vrees te moeten bekennen dat ik hem zelf zou spenderen, mijn winterdipje een beetje compenseren (met een leuk boek of mooie cd)

Reply
zwartraafje

Hipperdepip! Proficiat lieve Sas. In dit geval is 13 uiteraard GEEN ongeluksgetal. Wat gaat het snel hé. Zo gek ook om te zien hoe het bloggen door de jaren heen veranderd. Ik vond het zelf het leukste toen de focus op de blog lag ipv social media. Maar dat weet je al hé. Sinds die focus verschoven is heb ik het idee dat de interactie ook gedeeltelijk verschoven of zelfs verdwenen is. Maar bij ons twee gelukkig niet hé. Ik vind het altijd leuk om een reactie van jou tegen te komen en kom hier uiteraard ook nog steeds met heel veel plezier op bezoek.

Ik doe graag mee aan je feestelijke winactie en vermoed dat mijn keuze voor Bol niet helemaal als een verrassing zal komen gezien mijn boekige wenslijst die steeds langer lijkt te worden. 🙂

Reply
Darina

Wat een prachtige mijlpaal! Gefeliciteerd! Mag je zeker trots op zijn. Ik doe graag mee voor een Bol.com kaart, heb een boek op het oog die ik graag zou willen aanschaffen 🙂

Reply
Irene

13 jaar is echt lang! Dat is al van voor het lief en ik een koppel werden! Ik wou dat ik het ook al zo lang deed, zou me vroeger denk ik veel beter gevoeld hebben over mezelf als ik bloggen als uitlaatklep had.
Zo lief ook dat je een cadeaubon weggeeft. Ik doe wel graag mee maar ik twijfel nog een beetje over de winkel. Ik zou er sowieso kleertjes of boekjes voor D’tje mee kopen.

Reply
Simone

Yay, gefeliciteerd met je blogverjaardag! Jeetje, ik blog dan ook ongeveer zo lang. Ik sta er eigenlijk te weinig bij stil, maar dat is écht heel lang. Nu blog ik vooral als ik inspiratie heb en er tijd voro heb. Dat is een stuk minder dan voorheen.
Als ik een cadeaubon zou winnen ga ik voor een rituals bon, want dat vind ik echt zó lekker!

Reply
Marian B

13 jaar alweer! Dat is een hele lange tijd daar mag je trots op zijn, en is zeker ook reden voor een feestje. Een Bol.com kaart zou geweldig zijn, daarom doe ik graag mee. Ik weet nog niet wat ik zou aanschaffen maar daar is heel veel te vinden en slaag ik altijd wel. Altijd handig voor een verjaardag o.i.d.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *