Gastbloggers | Lichtpuntjes van 2020

Begin november plaatste ik een oproep (op mijn blog & Instagram) of jullie je lichtpuntjes uit 2020 wilde delen. Ik wilde graag weer eens wat gastbloggers aan het woord laten en juist met dit vreemde jaar leek me dit een leuke toevoeging. Want wat is het een gek jaar geweest he? Juist fijn om dus nu, op de laatste dag van dit jaar terug te blikken naar de kleine en grote lichtpuntjes van dit jaar.

Jullie reageerde massaal op deze oproep, duizendmaaldank! 7 lieve bloggers hebben hun verhaal hier uiteindelijk gedaan. Daardoor kon ik deze blogpost zo invullen. Hieronder een greep uit de mooiste momentjes van collega bloggers.

Nicole: ‘In 2020 kocht ik een supboard en daar heb ik al heel veel plezier van gehad. Suppen was voor mij de ideale manier om tijdens de lockdown naar buiten te gaan en toch de drukte op de fiets- en wandelpaden te vermijden. Doordat hij opblaasbaar is kon ik hem overal mee naar toe nemen. Ik heb hem dan ook regelmatig gebruikt in mijn woonplaats Utrecht, maar ook in Loosdrecht, Haarlem en Spanje. Suppen is een hobby die ik er na 2020 zeker in blijf houden!’

Irene van Tussenmarsenjupiter: ‘Over mijn lichtpunt voor 2020 moet ik niet lang nadenken: de geboorte van onze baby, Dallas. Of ja, de geboorte op zichzelf was geen lichtpunt, dat was pure horror. Maar dat hij er na 9 maanden eindelijk is, vind ik met een enorme voorsprong het allermooiste wat me overkomen is dit jaar en eigenlijk ook al die jaren daarvoor. Ik heb gemerkt dat je je absoluut niet kan voorbereiden om de komst van zo’n klein mensje en ik heb het de eerste weken ook best wel lastig gehad (en er zullen nog wel lastige momenten volgen waarschijnlijk) maar tegelijkertijd brengt ons meneertje ons zoveel geluk en voel ik mij heel vereerd zelfs dat ik zijn mama mag zijn! Daarnaast was 2020 ook wel het jaar waarin ik mijn depressie overwon en na een paar maanden niet werken terug aan het werk ging. Dat vond ik eng maar ook heel fijn omdat het tijdens die donkere periode toch leek alsof de wereld doordraaide en ik zelf stil bleef staan.’

Sisely van Sissely.logze: ‘Ik zie dit voor mijzelf als groot lichtpuntje van 2020, zeker in deze moeilijke tijd. Dit jaar is mijn naam Sisely met nog heel wat andere namen uit Nederland & de rest van de wereld, op 30 Juli 2020 gelanceerd naar de ruimte. We komen volgend jaar op 18 Februari 2021 aan op Mars.’

Sylvia van Het Rechtenstudentje: ‘In oktober van dit jaar verdiende ik voor het eerst een maandsalaris met mijn onderneming. Ik ben daar een paar jaar geleden als hobby mee begonnen en dat is – totaal onverwachts – langzaamaan steeds groter geworden. Ik combineer het ondernemerschap met een fulltime baan, dus zag Het Rechtenstudentje meer als leuke extra zakcent, maar het is wel heel mooi om te zien wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd. Op naar 2021!

Annelies van LeveLieze ‘2020 was voor mij eigenlijk het jaar waarin mijn dromen uitkwamen. Sinds een paar weken woon ik mijn eigen huis (zie foto), een project waar ik 3 jaar geleden de fundamenten voor legde. Door dat huis kwam ik in contact met iemand van vroeger en totaal onverwacht werden we verliefd, waardoor ik na jaren vrijgezel te zijn nu ineens ook een lieve partner heb. Een ook al werd ik ook wel eens neerslachtig van Corona, als er in zo’n raar jaar zo’n mooie dingen kunnen gebeuren, wie weet wat 2021 dan kan brengen!’

Tamara van Meerdanmama: ‘Ik ben geen fan van Corona maar het virus heeft ons gezin wel dichter bij elkaar gebracht. Ik heb Remus van dichtbij zien groeien. Net toen er de eerste lockdown was begon hij te kruipen en veranderde hij immens snel! Zo dankbaar dat ik dit van dichtbij heb mogen meemaken. We zijn verhuisd naar een moderner huis met veel ruimte en elke dag word ik wakker en ben ik oprecht blij om hier te wonen.’

‘Ook mijn nieuwe job. Na toch wel een tijdje zoekende geweest te zijn naar een gepaste job start ik eind 2020 nog met de nieuwe job en daar zie ik erg naar uit! Ik ben opnieuw zwanger en ben daar heel erg blij mee! Nu maar aftellen tot juni. De kleine gelukjes zijn allemaal ook kleine lichtpuntjes geweest in 2020: een keertje naar zee gaan, eens gaan zwemmen met de baby, frietjes eten in de zetel met een filmpje, onze vele (bos)wandelingen,… ‘

Anneleen van Tussendeplooien ‘Mijn lichtpuntje van 2020 is de uitdaging die ik mezelf heb opgelegd: mijn overgewicht aanpakken. Op 13 januari ben ik gestart met wat je wel een dieet kan noemen. Ik had geen al te grote verwachtingen (in het verleden waren diëten nooit succesvol) maar wou het zeker een kans geven. En kijk: ik ben op een half jaar tijd 25 kilo afgevallen. Dat ging met vallen en opstaan, dipjes die overwonnen werden en mijlpalen die met veel ongeloof werden behaald. Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen en dankbaar voor de steun die ik gekregen heb van mijn gezin en vrienden. Een mens kan meer dan hij/zij denkt, dat heb ik dit jaar zelf mogen ervaren.’

Mijn eigen stukje kan hier zeker niet ontbreken: ‘Een veelbewogen jaar op alle fronten. Dit jaar was ik meer dan ooit moeder. En dit vond ik zwaarder dan ooit. Tandjes die doorkomen, goede nachten, slechte nachten gevolgd met het door moeten met werk. Maar ook dankbaar dat ik de maanden thuis heb kunnen genieten van Noa en zijn ontwikkeling qua opgroeien. Wel op werk alle maatregelen in acht nemen en daarvan toch wel wat stress ervaren. Maar het was ook een mooi jaar, waarin ik mezelf ben tegen gekomen, mezelf nu beter ken en mijn grenzen aangeef. Die ik heb doorgebracht met mijn gezinnetje. Een hoop mooie (eerste) momenten met Noa. Momenten en herinneringen om te koesteren. Het was het jaar van selfcare en aan mezelf denken. Meer doen waar ik blij van kan worden, wat me oplaad en waar ik rust in kan vinden. Iets wat zeker beter en beter lukt. Want ik kan pas voor andere zorgen als ik dit ook doe voor mezelf. ‘


De laatste dag van 2020. Alvast een happy new year! Dat 2021 maar al het goeds mag brengen waar je van droomt. Iedereen erg bedankt voor het insturen van je geluksmomentjes van 2020. Dat we er maar een mooi 2021 van gaan maken

Wat waren jouw lichtpuntjes van afgelopen jaar?

13 reacties op “Gastbloggers | Lichtpuntjes van 2020

  1. Wat een mooie bundeling van geluksmomenten. Eén van de mooiste lichtpuntjes is het feit dat ik voor de vierde keer tante werd. Jammer genoeg heb ik mijn neefje door Corona nog niet kunnen knuffelen maar dat gaan we nadien uiteraard volop inhalen. Verder waren het vooral kleine lichtpuntjes. Genieten van rustig thuis zijn, leuke post, creatief bezig zijn, wandeldates met mijn nicht en ook een keer met één van mijn schoonzussen en dan ondertussen volop kunnen bijpraten, een vriendin die twee uur lang onderweg was met de trein om vervolgens op een koud perron met me bij te praten en kerstpakjes uit te wisselen vooraleer ze terug de trein opstapte, een mooi portret van ons beide voor ons 20 jaar samen zijn, terug met Lego spelen en herontdekken hoe ontspannend dat wel niet is, …

  2. Wat prachtig, deze verzameling van lichtpuntjes, juist na het gekke jaar dat 2020 is geweest. Mooi dat juist dit hectische jaar je ook leerde om goed voor jezelf te zorgen en te doen waar jij behoefte aan hebt. Ik hoop dat 2021 je meer van dat en natuurlijk vooral heel veel mooie momenten, nieuwe lichtpuntjes, liefde en wat minder hectiek dan het afgelopen jaar zal brengen <3 xx

    1. Wat een lieve woorden! Ik hoop zeker dat ze gaan uitkomen en ga het zeker doorzetten om goed voor mezelf te zorgen aankomend jaar, dat heb ik zeker nu wel geleerd.

  3. Ik denk dat ik het al meermalen heb neer gezet wat mijn lichtpuntjes van het afgelopen jaar zijn geweest. Met name het onverwachte samen wonen in 1 huis met Liefste, wat ook weer over zal gaan, maar dat ook dit eigenlijk heel goed is gegaan. Als vanzelf. Dan weet je dat je goed zit!

    Ondanks de beperkingen, toch nieuwe vriendschappen voor mij erbij, wat echt super goed gaat! Ik heb hier nu mer vrienden dan ik ooit in Almere had, hahaha En de make over van de woonkamer voor liefste. En alle andere klussen die anders waren blijven liggen gestart, sommigen af, sommigen weer half afgebroken, andere klussen komen van het voorjaar weer aan bod.

    X

  4. Ik heb meer rust gevonden die denk ik voortkomt uit een betere werk-/privé-balans. Niet meer naar kantoor hoeven maar thuiswerken is zoveel fijner en rustiger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *