Monthly recap November | A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, mama MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Een maand die ik gauw weer wil vergeten. Gelukkig breekt er weer een nieuwe maand aan. November was pittig, op meerdere vlakken. Toch genoot ik van de fijne dingen, vandaar ook erg blij met deze rubriek. Ik had een weekje vakantie, had meer dan ooit me-time (nodig), luisterde nieuwe muziek & las weer wat meer. Noa gaat al richting de 2.5 jaar toe, time flies! Hij had weer wat mijlpalen, slechtere nachten en ik daagde hem weer wat meer uit. Ook hadden we samen een fijne dag in het bos en bij het pannenkoekenhuis.

…was de maand van mijn weekje vakantie! πŸ’–
De maand startte met een fijn weekje vakantie, waar ik ZO aan toe was. Even opladen en eventjes helemaal niks mΓ³eten. Wat ging dit weekje snel voorbij maar ik heb zeker genoten. Zie hier het gehele foto overzichtje met snapshots van alles wat ik heb gedaan.

…las ik weer wat meer dan voorheen πŸ“š
Flut romannetjes, dat wel maar het was fijn even mijn gedachten op 0 te zetten. Het was fijn wat meer offline te spenderen: Wifi uit, gordijnen dicht en eventjes tijd voor mezelf nemen. Ik deed dit regelmatig voordat ik moest werken of in bed voor het slapen gaan. Inmiddels ben ik weer gestart met het herlezen van boeken van Nora, een stuk beter πŸ˜‰

...tijd voor me myself and I β˜•
Meer en meer tijd voor mezelf. Ik was meer offline en genoot hiervan. Ook nam ik tijd om mijn blog onder de loep te nemen en in mijn vrije uurtjes maakte ik wat artikelen. Ik genoot van een kopje thee, lezen, Love on the Spectrum en soms ook gewoon even helemaal niks. Het was een pittige maand waarbij ik lichamelijk nog al wat klachten kreeg. Naast het werken en mama zijn nam ik dus zoveel mogelijk rust waar dit mogelijk was. Ook had ik een dagje vrij waarbij ik zoveel mogelijk probeerde te niksen en op te laden.

…woonde we 5 jaar samen (en deelde ik eindelijk de badkamer foto’s!) 🏑🚿
Ik geniet nog elke dag zoveel in onze woning. We woonde deze maand alweer 5 jaar hier. Op deze dag deelde ik ik Γ©indelijk de before & after foto’s van de badkamer verbouwing, zodat jullie onze badkamer eindelijk konden zien. Bekijk hier het gehele foto artikel van de verbouwing & before/after foto’s. Elke dag….. …genieten! Het is een fijne, rustgevende afsluiting van de dag, waar ik zeker dankbaar voor ben.

kwam er nieuwe muziek van Westlife! 🎼
Zo blij hey, een nieuwe CD van Westlife deze maand die uitkwam op Vrijdag 26-11. Luf it already. Zo fijn om weer nieuwe, fijne muziek van ze te luisteren. Hun nieuwe CD staat uiteraard op mijn wishlist voor kerst πŸ˜‰ Inmiddels heb ik de CD al eerder gekregen van hubby aangezien de afgelopen periode nogal hectisch was voor me en dit even een extra rustpuntje voor me is. Hij staat dus hier al op repeat ❀️ Thnx!

(bron)

Luister alvast de 2 nummers die uitkwamen voordat de CD er was…

MOMents van November

Noa 2 jaar en 4 maanden πŸ§’πŸ»
Als je iets in je hoofd hebt dan wil je dat NU. Niet straks, niet over 1 minuut maar direct. Je kan dan gaan huilen, gillen en op de grond liggen. Je bent de gehele dag bezig bezig bezig met echt van alles, onder het genot van zingen van liedjes. Je bent nog steeds een slaapkop en ineens ontzettend fan van Paw Patrol. Hoewel ik dacht dat het niet kon gaat je woordenschat steeds meer omhoog. Je weet dingen te vertellen, te herinneren en vind ABC nog steeds ontzettend interessant.

Je kan uren stempelen, verven, met binnen zand spelen terwijl je normaal echt niet stil kan zitten. Je geniet ontzettend in het bos en bent echt ontzettend bezig met fantasiespel. Praten met en tegen poppetjes of ze een boekje voorlezen.

Het speelparadijs Ballorig πŸ€ΈπŸ»β€β™‚οΈ
Eigenlijk deden we dit de laatste dag van Oktober, maar staat niet bij het vorig maandoverzicht dus neem ik hem even in dit overzichtje mee. Zeker noemenswaardig aangezien onze man het zΓ³ naar zijn zin heeft gehad in de ‘grote gymzaal’ (zoals hij het zelf noemt) Geen angst, overal op en af glijden. Zelfs van de hoge trouwbrug en hoge glijbaan. Rennen, vliegen, klimmen.. Hij had de tijd van zijn leven. Zo erg, dat we hem gillend onder onze arm mee moesten nemen richting huis. πŸ˜…

Het nog meer bezig zijn met zindelijkheid 🧻🚽
Eind Oktober, begin November stond in het teken van zindelijkheidsweken. ‘Waar zijn we aan begonnen?’ Man wat waren die dagen intensief. Ik deelde al een artikel met wat tips en was bezig met een uitgebreid overzicht van hoe alle dagen gingen met de zindelijkheid box. Is hij zindelijk? Nee nog zeker niet, maar hij is pas 2.5 jaar. En wegens omstandigheden hebben we het ook even op een lager pitje gezet. Gek genoeg geeft hij het nu wel steeds meer aan en vraag steeds meer om alleen een onderbroek dan een luier. Hij vindt het ook niet fijn om in z’n luier iets te hebben dus geeft het heel snel aan. We gaan er rustig aan mee door en laten vooral hem de leiding hierin nemen.

Paw Patrol uitkijktoren πŸ—Ό
Omdat het ontzettend goed ging met zijn zindelijkheid kreeg hij een groot cadeautje. Een heuse Paw Patrol uitkijktoren. En blij dat hij was! Elke dag speelt hij ermee en is er helemaal weg van. Een super goed cadeautje dus!

De uitkijktoren is van de Kruidvat, poppetjes ervoor van de Action (zijn eigenlijk voor op een potlood maar is prima mee te spelen) en op de achtergrond de Skye knuffel (zijn favoriet) van de Zeeman. Je kan veel Paw Patrol dingen vinden bij Kruidvat, Action, ToyChamp, Zeeman en Lidl heeft ook soms.

Heftige nachtjes 😴 Geluksmomentje: Toen de nachten beter werden
Hier staan altijd geluksmomentjes in het maandoverzichtje en dat waren de betere nachten zeker. We hadden wat slechte nachten. Waarom? Kan je hier (beveiligd) lezen. Het was dus super fijn (afgezien van een muggen-nacht in NOVEMBER HOE DAN) om weer wat nachten door te kunnen slapen. Nachtrust breekt je toch vaak ontzettend op, vooral als alles qua werken en thuis ook gewoon door gaat.

Bakte we cup cakes 🧁
Bakken is niet zo mijn ding, maar het was erg gezellig om samen met Noa op een regenachtige dag cup cakes te bakken. Hij mocht helpen het beslag te maken, het in de vormpjes te doen en daarna hielp hij mee met versieren. Ik had Paw Patrol (nieuwste rage hier in huis) cup cake opleggers gehaald die erop konden. Hij heeft er erg van gesmuld en heb ook een deel mee naar werk genomen.

Regenachtige dagen β˜”πŸŒ§οΈ
We waren wat meer binnen met het regenachtige en slechtere weer. We deden veel binnen maar gingen ook zeker een aantal keren naar buiten. Foto hieronder ging hij naar het kinderdagverblijf. Helemaal blij om met zijn paraplu en laarzen in de regen te lopen, springen, stampen en rennen. Hij is en blijft een echt buiten kind, weer of geen weer.

Uitdaging blijven bieden πŸ”€
Zijn woordenschat blijft en blijft maar ontwikkelen. Zo bizar dat hij al zo goed spreekt en doet. Hij vindt het ook ontzettend interessant om zich kenbaar te maken en dingen te leren. Ik blijf hem dus op verschillende manieren uitdagen. Pluspunt van mijn opleiding πŸ˜‰ Zo waren we bezig met tellen (Loco), het plaatjes leggen bij RARA wat ben ik? en met pompons knutselen. Net even andere vaardigheden die hij moet gebruiken/over moet nadenken. Ik merk dat hij het super leuk vind om zulke dingen te ondernemen dus spelenderwijs blijf ik dit zeker aanbieden. Ook combineren met ABC blijft hij ontzettend leuk vinden om te doen.

Noa zijn foto πŸ“Έ
We kregen Noa zijn foto van het kinderdagverblijf. ZO LEUK! Hij heeft nu ook echt door dat hij moet lachen voor de camera πŸ˜‰ Het is een ontzettend leuke foto geworden en wauw, wat een verschil met de vorige. Door corona zit er langere tijd tussen dan hoort, dus de vorige keer was hij erg jong. Ook was het een foto van alleen zijn gezicht en wat je hieronder ziet is het nu een zittende foto. Deze komt binnenkort binnen en krijgt een plekje aan onze muur.

Puffy Paint πŸ–ŒοΈπŸŽ¨
Regenachtige dagen vraagt om creatieve ideeΓ«n πŸ˜‰ We gingen dus eens eventjes wat anders doen dan tekenen, verven of kleien. We gingen naar de winkel en kochten scheerschuim om puffy paint mee te maken. Noa vond het geweldig en was best netjes met de ‘verf’. Hij heeft heel erg veel tekeningen ermee gemaakt (waar ik een leuk idee voor heb) en zich prima vermaakt. En mama heeft weer leuke foto’s en filmpjes ervan..

Het recept en idee kreeg ik via deze Instagrampost waar heel veel leuke en creatieve ideeΓ«n op staan. #tipje
Meer weten? Zoek op Puffy Paint en je komt een hoop tegen op internet.

Gingen we naar het bos & aten pannenkoeken πŸ‚πŸπŸ₯ž
Na een heftige week was het tijd om even uit te waaien. In de middag gingen we heerlijk met onze kleine man naar het bos. En wat kan hij genieten daarvan. We hebben een fijne wandeling gemaakt, speeltuinen gezien, herten, paddenstoelen en gingen daarna heerlijk eten bij de pannenkoekenboerderij. Een gedenkwaardige dag 🀎

Marktplaats gelukje πŸš‚
Je moet ze echt vinden, net als ik de kringloop die gelukjes. Ik kwam er weer eentje tegen die ik niet kon laten aan te schaffen: een Paw Patrol treinbaan. Hoe leuk! Ik was er al een tijdje naar opzoek en stelde mijn zoekfunctie in erop. Boffen dat we hem gewoon konden halen in een plaats naast ons dorp.

Foto via Marktplaats

PS: Ik verkoop weer een hoop speelgoed van Noa en kleding. O.a. Kleding maat 68, 80,86 en 92… Qua speelgoed een hoop babyspeelgoed, een baby-speel kleed, Nijntje en Kikker speelgoed… Interesse? Neem voor foto’s en informatie contact met me op via Instagram of contact@iliveformydreams.com

De laatste maand van 2021 gaat alweer in. Hebben jullie nog leuke plannen aankomende maand? En een vraagje aan jullie voor 2022: Deze maandoverzichtjes die ik maak YAY or NAY? STEM HIER Ik ben bang dat ze altijd een beetje te lang zijn qua foto’s e.d.

9 reacties op “Monthly recap November | A few things that made me smile

 1. Wat gaat Noa blijf zijn geweest met die tweedehandse Paw Patrol vondst. Fijn ook voor jou dat Nora voor wat rustmomenten kon zorgen en dat je het nog steeds zo goed volhoudt om regelmatig offline te gaan en daardoor mer rust te vinden. Ik schrok twee keer tijdens het lezen van deze blogpost. Zowel van het aantal jaren dat jullie al in dit huis wonen en van Noa’s leeftijd. Waar gaat de tijd toch heen. Gelukkig noteer je regelmatig MOMents zodat je later herinneringen kan ophalen.

 2. Wat groeit Noa joh, gaat echt snel en ja, leuk dat je al spelenderwijs hem dingen bij brengt en dat hij daar zelf ook zo enthousiast van wordt! Kan me best voorstellen dat het pittig is om zoveel ballen hoog te willen houden en dan is het zeker verstandig om soms even gas terug te nemen en tijd voor jezelf in te plannen. Ik doe dat nog te weinig, maar wil dat in de drukke decembermaand wel gaan doen om zo tenminste wat energie over te houden voor januari.

 3. Gelukkig dat er ondanks de pittige dagen ook veel mooie momentjes waren.
  En als ze niet vanzelf komen, dat je er dan zelf voor zorgt πŸ™‚ Dat lukt zo te lezen en te zien wel goed.
  Heerlijk ook dat Noa het zo goed doet. En pannenkoeken zijn altijd goed.

 4. Ik vind je maandoverzichtjes ook leuk, hoor. Zeker met de foto’s erbij. Fijn dat die hectische novembermaand erop zit. Hopelijk gaat het in december beter. En dat Paw Patrol is helemaal hot bij die kleintjes, geloof ik.
  Wat betreft mijn plannen komende maand: ik ga mijn moeder’s kamer versieren voor Kerst. Daar heb ik zin in! Ik ga het heel gezellig voor haar maken.

 5. Ik lees ook graag je maandoverzichtjes. Maar je moet vooral doen wat goed voelt! Leuk dat jij ook boeken herleest, ik ben dat momenteel ook aan het doen πŸ™‚

  1. Ja ik blijf ze ook zeker maken, maar wil de foto’s misschien iets anders doen (3 naast elkaar) om zo wat meer ruimte te besparen. #hersenspinsels

 6. Ik vind je maandoverzichten leuk, maar je moet vooral doen waar je zelf plezier in hebt natuurlijk! Kan het zijn dat ik het pannenkoekenhuis herken? (Midden-NL? Ik weet niet in hoeverre je de plaats hier wil hebben staan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *