Monthly recap September | A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, mama MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

September. De maand van de nasleep van de verbouwingen thuis. De maand van tijd voor mezelf, tijd voor mijn gezin, van de dag van de pedagogisch medewerker, de kringloop en de maand waarin Noa het zindelijk zijn ineens steeds meer door had. Kijken jullie mee naar deze veelzijdige maand?

...was het ultiem genieten van onze nieuwe badkamer 🚿🧼
Hoewel hij nog niet geheel af is, is het wel al ultiem genieten. De badkamer geeft rust, is echt ONS en maakt dat ik echt even de tijd voor mezelf neem. Er moet nog wat tegelwerk gebeuren, kit-werk en een vensterbank laten we nog op maat maken. Maar nu ben ik al super blij… Het is zo anders geworden en als ik de badkamer binnenstap ben ik al instant blij.

Sneakpeak…. 😉

Uiteraard komt er binnenkort een artikel online met een sfeer impressie van onze badkamer en als hij helemaal af is komt er uiteraard nog een before & after artikel, want man wat is het mooi geworden!

…had ik een XXL weekend waar ik extra aan toe was 💖
Het was veel de afgelopen maand met alle verbouwingen, stress, prikkels, drukte op werk en de zorg voor Noa. Ik liep op mijn tandvlees. Ik merkte het door buik klachten, vermoeidheid en veel hoofdpijnen. Tijd voor mezelf dus. Ik vroeg een aantal weken terug een XXL weekend aan, waarbij ik een Donderdag en Maandag extra vrij had. Dagen voor mezelf om even te unwinden. Niet met werk bezig te zijn. Noa die ervan 1 ochtend naar de opvang ging zodat ik écht even voor mezelf had. Opladen. Genieten. Rust pakken. Meer niet. Zie hier mijn Snapshots van dat weekend.

Daarbij werd ook deze maand mijn weekje vakantie in November goedgekeurd. Yay!🥳 Nog zoiets waar ik ontzettend naar uitkijk. Eventjes een weekje (samen met Noa) voor mezelf. Maar dit XXL weekend heeft me al ergens een heel stuk goed gedaan.

…was daar s6 van Lucifer! 👿
Well hello you devil. Daar was seizoen 6 precies in mijn XXL weekend (iets met goed getimed) Ik keek dus weer heel fijn wat afleveringen en was direct weer hooked. Nog een aantal afleveringen te gaan en dan helaas… Iemand nog tips voor een nieuwe toffe serie hierna? #durfttevragen

...ging ik weer eens naar de kringloop en nam mee
Een aantal keren ging ik weer eens naar de kringloop en slaagde dik! Ik kwam zeker wat leuke pareltjes tegen, vooral voor Noa. Ik nam een Spiderman badjas (op de groei) mee, een ballentoren en voor de badkamer een nieuw badboekje van Dikkie Dik voor Noa en een tof kaarsenstandaardje. Onderaan bij MOMents staan de rest van de aankoopjes voor Noa. Zo leuk! Ik hou van kringloop shoppen en ben blij dat het na zo na al het corona gebeuren weer kan. Ik heb het in ieder geval gemist om lekker te struinen en op zoek te gaan. Binnenkort wil ik de Ik Hou Van Meuk TAG die over kringlopen gaat invullen.

…was er weer een dag van de pedagogisch medewerker 🍬 #DIY
Het was weer de dag van de pedagogisch medewerker, zowel natuurlijk op mijn werk als bij het kinderdagverblijf van Noa. Voor het laatste ben ik een tijdje geleden aan de slag gegaan. Het idee had ik via Pinterest en heb ik zelf aangepast. Ik heb Noa zelf een hartje laten verven, deze op de zakjes geplakt met ook alle namen van de juffen erop. Het gedichtje (waarbij ik net achter een spelfout kom, achja…) staat hieronder.

Groen is voor al jullie warmte en aandacht iedere dag.
Blauw is voor de lol die we hadden en jullie altijd lieve lach.

Oranje is voor alles wat jullie me leerde, want ik ben door jullie gegroeid.
Bruin is voor jullie eeuwige geduld, uitleg geven doen jullie onvermoeid.

Geel is voor jullie motivatie en vertrouwen; fijn dat jullie geloven in mij.
Rood is voor de inspiratie en bijzondere talenten, jullie als juf hebben maakt me blij.

Een fijne dag van de leidster vandaag.
Jullie zijn de liefste juffen en ik zie jullie altijd graag!

Liefs Noa

Wat ik zelf kreeg? Vanuit mijn werk een thermosmok met logo en naam, bikkels (chocolaatjes) en van wat ouders een bloemetje.

…ook gingen wij naar de Primark en namen mee 👕👟
We gingen een gezellig ochtendje winkelen. Noa had nieuwe kleding nodig aangezien meneer naar een maatje verder ging en alles hoogwater had. We kochten ontzettend veel voor hem en zijn voorlopig klaar voor de aankomende periode. Een winterjas, laarzen, schoenen en veel shirts met lange mouwen, truien en broeken. Ook nam ik een lekkere Bagel mee en voor mezelf een paar schoenen en genoot ik van Noa die de tijd van zijn leven had in de winkel.

...bestelde we een nieuwe waterkoker
Hello my love! (zoals ze in het liedje van Westlife zingen) Hoewel ik al jaren one-cup-waterkoker heb gehad ben ik nu voor deze beauty gegaan. Een gewone waterkoker van glas. Mijn oude was helaas de knop van kapot gegaan dus thee zetten werd een frustratie als je 80x op een knop moet drukken en gebeurd niets. Tot nu toe erg tevreden mee en ik drink weer met veel plezier thee.

…keken wij naar ‘Maxie’ 🏎🏁
We kijken hier regelmatig F1 (en uiteraard voetbal door M.) en Noa vind het dan ook super leuk om ‘Maxie’ te kijken. Zie zijn dikke duim haha… Hij staat altijd de springen en klappen voor Maxie… Zelf zit ik in een F1 poultje en doe het nog redelijk goed voor een leek haha 😉 Ik vind het in ieder geval altijd wel leuk om te kijken.

…zag ik deze mooie & toepasselijke quote bij Lentezoet 🍀

...deel ik elke dag via mijn Instagram Stories Geluksmomentjes
Ik kreeg inspiratie door Melle en haar leuke geluksmomentjes in haar stories. Sinds dien doe ik het ook elke dag: een foto plaatsen van die dag met een lijstje met fijne dingen van die dag. Fijn om te relativeren en stil te staan bij de mooie dingen. Krijg er van jullie ook erg toffe reacties op en merk dat je zo toch erg veel van jezelf deelt in een kort lijstje. Ik maak ze in ieder geval met heel veel plezier. Volg me via Instagram om dagelijks mijn geluksmomentjes te zien

...was ik erg fan van dit nieuwe nummer van Ed Sheeran 🎼 #repeat

MOMents van September

Noa 2 jaar en 2 maanden 🧒🏻
Wat is het leven veelzijdig en vooral DRUK met jou. Elke dag een feestje en nooit saai. Zowel binnen als buitenshuis vermaak jij je prima. Wel wil je DIRECT je zin. Ja in hoofdletters. Als dit niet het geval is kan je nog wel eens uit de pan vliegen. Je zegt altijd netjes ‘Dankjewel en alsjeblieft mama/papa’ uit jezelf en ook bij anderen krijgen we vaak een compliment dat je zo netjes bent. Sommige dingen/woorden/begrippen die je zegt passen totaal niet bij je leeftijd. Ik moet er altijd ZO om lachen als je dingen overneemt die papa/mama/opa/oma zeggen. Je onthoud dingen direct en je hebt het soms over dingen van wéken geleden. ‘Ik heb (naam ding/dier) in het ECHT gezien’ En dan vertel je in geuren en kleuren wat het deed, waar je het hebt gezien en dat je het leuk vond.

Je plaste een aantal keren op het potje en vooral op de wc en bent er erg mee bezig. #trots Verderop een uitgebreidere update daarover. Je kledingmaat is er alweer eentje opgeschoven, je kan jezelf heerlijk vermaken met je DUPLO en al zingend spelen. Je houdt van het ABC liedje en liedjes in het algemeen. Zingen. Dansen. Springen. En mama mag dan mee doen.

Die speen hé… 👶🏻
We zijn dus een beetje bezig dit nog meer af te bouwen. Ik vind dat we al goed bezig zijn, aangezien Noa hem alleen nog in heeft met inslapen, daarna uitgooit en niet meer nodig heeft. Overdag heeft hij al maanden geen speen meer. Dus alleen met zijn 2 slaapjes. Maar ging toch een beetje twijfelen omdat ik bij het CJG en de tandarts hoorde dat we dus wel echt moesten stoppen. Inmiddels heb ik het los gelaten en gaan we door op de manier wat we al doen: zo laat mogelijk in bed geven en weghalen zodra hij hem uit heeft gegooid. Over een paar maanden willen we hem gewoon cold turkey weghalen en dan kijken hoe dit gaat. Voor nu heeft hij nog baat bij zijn speen en voor het minimale dat hij hem in heeft vind ik het wel even best zo.

Meer & meer uitdaging voor deze ABC meneer 🔤
Ik schreef er al een artikel over: Over hoe en waarom ik Noa meer wil uitdagen (#spon kreeg wat toffe spullen die hierbij aansloten) want wat gaat het hard. Hij is zó geïnteresseerd in cijfers en vooral letters. Hij koppelt (begin)letters aan woorden en maakt combinaties. Ook spelt hij nu al vaak dingen en ziet overal letters in. Het gaat zo snel en ik probeer hem zeker wel wat dingen aan te bieden met ABC. We lezen veel boekjes (altijd al gedaan) en ik heb wat speelgoed wat hierop uit sluit.

Hieronder kan je zien dat ik 2 boxen heb gemaakt ter uitdaging voor hem. Ik kan er zelf wat bij pakken maar ook Noa kan zelf kiezen als hij wat wilt doen. Zo is alles van cijfers & letters bij elkaar en kunnen er dingen combineert worden. Ook het ABC liedje op KinderYoutube vindt hij erg leuk en kan hij helemaal mee zingen. Heel goed voor zijn klank aangezien ze de letter ook een aantal keren los herhalen.

We waren lekker veel buiten met het mooie weer ☀😎
Ondanks het wisselvallig weer hadden we zeker nog wel wat mooie dagen. Deze heb ik zeker goed benut door lekker veel naar buiten te gaan samen met Noa. Zowel in de tuin als lekker naar de speeltuin of heerlijk fietsen. Hij neemt steentjes mee, bosjes madeliefjes en veren. Hij ziet (en hoort) altijd alle vliegtuigen buiten en is totaal niet bang aangelegd van een grote, hoge glijbaan. Gaan met die banaan. Mooi om te zien hoe hij nog steeds een echt buitenkind is en zo van alles geniet.

Zindelijkheid en alles wat daarbij komt kijken 🚽🧻💩
Ineens was het daar, meer en meer bezig zijn met zindelijkheid. Hij kwam er eigenlijk zelf mee. Noa zit al tijden op de wc (zonder daadwerkelijk te plassen) en daar had ik al stickerkaarten voor. Ook had hij al eens zijn eerste plas maar daarna werd het erg stil rondom zindelijkheid. Door alle verbouwingen en drukte/stress had ik het ook even on hold gezet. Tot hij ineens na de verbouwingen zelf vroeg of hij op de wc mocht plassen. En daar ging het balletje rollen. Ook kreeg ik #spon een zindelijkheidsbox die ik meteen kon gaan uitproberen. En ik ben enthousiast! Ik heb hem nog even toegepast op mijn eigen manier maar wat een super fijne box. Over een tijdje komt hier een uitgebreide review over online en hoe alles is verlopen met zijn zindelijkheid.

Na een volle kaart krijg meneer een klein cadeautje, die ik telkens heb ingeslagen. Bij een poep op de wc zouden we naar de speelgoed winkel gaan, net als bij de aller eerste plas. Ook gebruik ik een leesboekje bij het naar de wc ga en stimuleer hem op verschillende manieren. Hoe het nu gaat het einde van de maand? Ongelukjes vs. plassen op de wc en zelfs….

Cadeautje halen eerste keer op de wc poepen 💩🎁
….kwam daar ook de eerste poep op de WC. Zo tof om te zien hoe super trots hij was! De dag erna is hij met papa een cadeautje gaan halen in de speelgoedwinkel. Wat denk je? EEN GROTE BING. Bing van alle dingen! Hij is er helemaal fan van, maar toen ik een klein BING knuffeltje gaf voor zijn verjaardag vondt hij het helemaal niets. ‘Weg BING’ en heeft er niet meer naar omgekeken. ‘BING niet leuk’ Oke… En wat kiestie? Grote BING is blijkbaar wel leuk (zeg.het.maar?) en hij liep er mee in de winkel te knuffelen, gaf kusjes en hij praat er zelfs tegen. Hij heeft nu dus grote BING en baby BING. Nu is het kleine knuffeltje ineens iets wat erbij hoort en helemaal prima. Hij is er in ieder geval echt ontzettend blij mee…

Ik ging extra vaak naar de kringloop en vond ook nog dit voor Noa 🤩
Bingo! Ik vond ineens heel erg veel leuke dingen voor Noa in een aantal kringloop winkels bij ons in de buurt. Van toffe kijk-doos boeken, flapjes boeken, cijfer en letter dingen en een beertje die je kan aankleden… Super leuk voor een klein prijsje wat ik niet kon laten liggen. Fijn om weer zo te kunnen struinen en kijken of ik wat leuke pareltjes ertussen vind. Zo ga je weg met niks en zo had ik op 1 dag een hele berg met spullen.

Keukentje 🍳
Op mijn werk deden ze een IKEA keukentje weg die ik niet kon laten staan. Schot in de roos! Zoals jullie weten stond er al een eigen gepimpt keukentje, die nu naar boven is verhuisd. Hij speelt er heerlijk mee en is er vaak aan het koken, afwassen en zijn tanden aan het poesten. Het oog wel wat rommeliger in de woonkamer maar hij heeft er zoveel plezier van.

Komen jullie graag bij kringloopwinkels? En wat neem je dan vaak mee?

11 reacties op “Monthly recap September | A few things that made me smile

  1. Ja, ik vind het heerlijk. Het geeft me telkens het gevoel dat ik op schattenjacht ben én af en toe vind je dan ook iets dat een ander niet meer wil maar voor jou wel aanvoelt als een schat. Meestal ga ik bij de boeken kijken maar ik kijk er ook naar creatieve items of iets waar ik iemand anders blij mee kan maken. Noa’s Bing-logica is wel echt hilarisch. Maar hij heeft hem natuurlijk wel verdiend. Wat doet hij het goed.

  2. Wat fijn dat je nu zo geniet van de nieuwe badkamer! Op de foto’s ziet het er al erg mooi uit, ik ben benieuwd naar de volledige blog erover 🙂
    Goed geslaagd bij het winkelen zo te lezen. Ik kom zelf niet zo vaak in de Kringloop, hij zit op een plaats waar ik eigenlijk anders nooit heen moet in de buurt en op een niet zo fijne weg om met de fiets te doen.
    Heerlijk dat Noa het zo goed doet, op alle vlak.

  3. Fijn artikel! De sneakpeak van de badkamer ziet er al goed uit zeg! Lucifer wil ik ook nog kijken, maar ook weer niet.. Kan geen afscheid nemen, haha.

  4. Wat een fijne maand en een nog fijner vooruitzicht dat je vakantie is goedgekeurd. Kringloopshoppen is altijd zo leuk, ik doe dit veels te weinig.

  5. Dat was ondanks alle verbouwingsstress toch best een prima maand! En die Bing! Zo grappig! Ik ga de laatste tijd regelmatig naar de kringloop. Er is hier een pas nieuwe. In een voormalige Jaguar-garage, haha! Echt een prachtige winkel. En nog steeds kringloop-prijzen.

  6. Wat een fijne maand! Sinds ik in een dorp in Gelderland woon ben ik helemaal vergeten dat Primark bestaat, haha. Binnenkort maar weer eens heen. Ik ga niet meer zo vaak naar de kringloop als voorheen. Vind het wel heel leuk, altijd. Dankzij Romy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *