Omdat de herfst best een leuk seizoen is

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Omoda

Het is weer herfst! 🍁🍂 De eerste officiële herfstdag was 22 September en de weken erna hebben we ook zeker herfstachtig weer gehad. Voor mij toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen, een stuk gezelliger dan de zomer. Ik vertel jullie graag over mijn favorieten van de herfst, of we tradities hebben (en gaan creëren) en of ik een echte herfst must have heb. Het is een tag (‘de leuke dingen aan de herfst’) die ik vond en met extra vragen heb aangepast.

Welke dingen vind je het leukste om te doen met je gezin in de herfst?
Ik hou er, ondanks de regen en kou wel ontzettend van om lekker buiten te zijn. Dan kan Noa lekker ravotten in de plassen met bergstein laarzen en gaan met die banaan! Heerlijk om hem altijd zo te zien genieten van het stampen in de plassen en het herfst weer. Een paar fijne laarzen is echt ideaal zodat hij lekker zijn gang kan gaan. Zelf wil ik nog fijne via vai laarzen aanschaffen zodat we heerlijke boswandelingen als gezin kunnen gaan maken. Dit doen we echt te weinig naar het bos gaan terwijl het zo ontzettend leuk is. Ik kan zó genieten van het plezier wat kinderen beleven in dit seizoen. Dat is voor mij de extra kers op de taart.

Wat vind je het mooiste aan de herfst?
Uiteraard vind ik altijd de kleuren zo prachtig om te zien. Alle bomen met oranje en bruine kleuren. Maar ook de rust die het me geeft door wandelingen te maken.

Wat is jouw favoriete herfstdrankje?
Niet echt een herfstdrankje, aangezien ik ALTIJD thee drink 😉 Maar ik drink in de herfst wel wat andere smaken, winter en herfstachtige. Wat meer met kaneel, herfststorm en winterglow bijvoorbeeld. Maar chocolademelk met slagroom zal ik ook zeker niet afslaan 😉

Welke dingen vind jij nou typisch voor de herfst?
Kaarsen aan. Check. Dekentje over me heen. Check. Fijne serie of boek. Check. Thee. Check. Bloggen met regen op het raam. Check. Ik vind het altijd zo knus om lekker thuis te keuvelen, zowel alleen als met Noa.

Verder zijn uiteraard herfstbladeren en paddenstoelen voor mij typisch herfst. Regen. Wind. Koud. Snel donker. Het hoort er allemaal bij. Vandaar die warme truien 😉

Wat is je favoriete outfit in de herfst?
Mijn outfit is altijd een combi van allerlei kleuren op een effe spijkerbroek/jeans. Ik hou ontzettend van fijne truien met een joggingbroek (thuis dan, op werk draag ik gewoon jeans uiteraard) Mijn eis is dat het lekker zit. Ik heb toevallig pas mijn gehele kast weer opgeruimd en een herindeling gegeven. ‘Ohja, deze had ik oooook nog’ Iets wat ik elk jaar wel weer zeg over een aantal kledingstukken.

Heb je herfst tradities als gezin?
Nog niet echt, Noa is ook nog jong. Wel gaan we altijd veel naar buiten, lekker in de plassen stampen. Ook drinken we als gezinnetje samen vaak thee, kijken heerlijk wat kinderseries en zijn veel aan het knutselen binnen.

Welke dingen doe jij met je kinderen in de herfst die je moeder vroeger met jou deed?
Ik wil graag met Noa wat leuke herfst DIY maken met herfstbladeren e.d. Pinterest staat er vol mee. Ook een leuk herfsttafreel maken in huis, wat ik elk seizoen/feestdag wil gaan doen. Ik ben al bezig verschillende dozen te maken zodat we elk jaar dingen neer kunnen zetten.

Wat is jouw lievelingsgerecht in de herfst?
Ik geniet extra van soep (het liefst dan erwten),

Sint Maarten of Halloween?
Beide vier ik eigenlijk niet. Dit zal vast meer weer nu mee bezig zijn door Noa. Sint Maarten lijkt me wel het leukste.

Wat is jouw herfst must have?
Een heerlijke warme trui in herfstkleuren. Fleece dekentjes.

Facebook pagina Blond Amsterdam

Welke dingen wil je nog gaan doen deze herfst?
Ik ben bezig met mijn wishlist voor de komende feestdagen. Zo leuk om mijn eigen lijstje te maken en te kijken voor leuk speelgoed voor Noa. Ook wil ik graag veel foto’s gaan maken deze herfst. Veel naar buiten en mooie plaatjes maken. Ook wil ik veel rust pakken (net als Winnie the Pooh 😉 ) en vooral de donkere, natte dagen gebruiken om lekker op te ruimen.

TAG idee

Wat is jou favoriete seizoen?

10 reacties op “Omdat de herfst best een leuk seizoen is

  1. Ik vind het zo’n knus, gezellig seizoen. Het voorbije weekend zijn we even in het bos gaan wandelen. Niet erg lang maar we hebben wel enkele prachtige paddenstoelen gespot. Het is er zo mooi nu. Thee is uiteraard altijd lekker maar ik geniet nu nog meer van andere smaken zoals degene die jij hebt vermeld of een warme beker chocomelk of Chai Latte. Dat zijn echt herfstige verwenmomentjes.

  2. Ik vind de kleuren van de herfst mooi. Maar verder hoeft het voor mij niet. Nog erger vind ik de winter. Die kan me helemaal gestolen worden. Ik houd van de lente en de zomer. Ik moet dus nog even geduld hebben.

  3. Ik vind de herfst ook steeds leuker. Maar ik hou eigenlijk niet van het natte en onstuimige weer… Das natuurlijk wel een beetje lastig in de herfst haha!

  4. Op zich vind ik de herfst wel oké, maar dat erna de winter volgt, dat vind ik wel best lastig.
    Net als Johanne ben ik een lentemens. Geef mij maar licht, en fris groen.

  5. Ik ben stiekem echt nog niet klaar voor de herfst, maar ja, wat kan ik ertegen doen? Niets! Nee, mijn favoriete seizoen is toch echt wel de lente. De opluchting dat die koude maanden voorbij zijn en het tot en met september langer licht is, vind ik toch wel heel fijn .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *