Monthly recap Juli | A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, mama MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Hoi Juli. Het midden van het jaar is begonnen. Het begon met heel veel feestjes voor de 2de verjaardag van Noa (inclusief het bakken van zijn taart), zijn verjaardag zelf, we waren 14 jaar samen en kreeg een tof cadeau voor deze gelegenheid, ik las veel en maakte heel wat leuke tripjes met Noa. Ook had hij een nieuwe mijlpaal. Kijken jullie mee naar een terugblik van deze maand?

werd Noa 2 jaar! 🎈
Hallo grote vent. Onze Noa werd deze maand alweer 2 jaar. Intens genoten van hoe hij alles heeft beleefd. Uitgebreid staat er meer onderaan dit artikel bij MOMents.

…was de maand van onze vaccinatie πŸ’‰
Een geluksmomentje niet echt te noemen natuurlijk, want ik heb een hΓ©kel aan prikken. Maar hij zit erin, we zijn gevaccineerd en we kunnen weer verder. Gelukkig weinig bijwerkingen gehad.

…waren we 14 jaar samen πŸ’–
Zoals ik al op meerdere social media neerschreef: You will forever be my always. Deze maand waren we alweer 14 jaar samen. Nog steeds elke dag blij dat ik dit alles met jou mag doen. Op naar de volgende 14 jaar…

…kreeg ik een tof cadeau voor deze mijlpaal πŸ›‹
Kom je thuis staat er ineens een HELE grote doos in de tuin, i kid you not. Ding was gigantisch. Een cadeautje. Voor mij?! Na het uitpakken werd ik zo blij als een kind. Voor ons 14 jarig samen zijn heb ik van hubby een heus lounch set gekregen! Zo ontzettend blij dat de tuin steeds meer af komt, maar ook dat ik nu daar lekker kan zitten.

…startte op mijn werk de zomervakantie β˜€
Hele dagen werken. Meer vrij. Meer zon. De zomervakantie was gestart op mijn werk. Leuke uitstapjes, activiteiten & gezelligheid. Altijd even wennen maar oh zo leuk om langere dagen wat met de kids te kunnen doen. We hadden super leuke activiteiten op het programma staan; gingen een aantal keren zwemmen, bowlen en naar een aantal parken/speeltuinen. Ik vermaak me altijd wel in de vakanties ondanks dat het even uit m’n ritme is.

…was ik meer en meer aan het ontspannen door te lezen πŸ“š
Mijn vrije uurtjes spendeerde ik veel met mijn neus in een boek met een mok thee ernaast. Ook voordat ik ga slapen lees ik altijd ter ontspanning nog even wat. Ik verval toch weer in de gewoonte mijn Nora boeken te herlezen, hoewel ik er echt tig nog heb staan die ik nog moet lezen. Ik geniet er in ieder geval wel van en merk dat het me de rust geef die ik vaak zoek. Ook ben ik weer wat meer films gaan kijken of vind ik rust door rommelen in huis.

En mijn Nora collectie is dus COMPLEET! Ik ben echt helemaal blij, ik mis alleen de Bron trilogie maar dat verhaal spreekt me niet aan. Nu heb ik dus voor de rest alle boeken in bezit. Ik zoek alleen nog 2 nieuwe versies van ‘Verleid door de zon’ en ‘Spel van uitersten’ aangezien deze bijna uit elkaar vallen. πŸ“–

had ik heel wat leuke samenwerkingen (ook in de pen) #blog πŸ–Š
Ik blijf het tof vinden dat ik na 11 jaar nog steeds door leuke bedrijven benaderd blijf worden. Ik wijs dingen af maar er zitten ook zeker erg leuke dingen bij, zoals bijvoorbeeld #deels de onderstaande leertoren voor Noa maar ook voor onze nieuwe tuin komt er eentje aan en wat toffe gadgets en nieuwe haxagons.

…verkocht ik wat dingen via Marktplaats
Opruimen, opruimen en nog meer opruimen. Voordeel: dozen vol voor de verkoop. Zowel speelgoed van Noa, spelletjes en vooral ook heel wat kleding. Alles heb ik op Marktplaats gezet voor de verkoop. Mocht je interesse hebben om te kijken wat ik te koop heb gezet? Laat het me weten via contact@iliveformydreams.com (Tot nu toe bijna alles voor kind/baby, rest van de spullen ga ik van de week mee aan de gang)

Ook haalde ik een gratis picknick tafeltje op voor Noa in onze tuin (als hij staat en gebruikt is zal ik het delen in een volgend maandoverzichtje) en kocht ik dus wat boeken van Nora.

…luisterde ik veel naar het nieuwe nummer van Ed Sheeran 🎼
Ik moest best even wennen aan dit nummer maar hij blijft aardig in mijn hoofd zitten.

MOMents van Juli

Noa 2 jaar! πŸ§’πŸ»
Ja de maand was daar. Noa werd alweer 2! Ik ben zo ontzettend trots op deze jongen hoe hij alles doet. Ik geniet dagelijks van hem hoewel ik hem af en toe zeker achter het behang kan plakken. #erziteenkopop Nee mama. Nee, zelf doen. Hij wil niet eten: weigeren. Met afscheid nemen van mama is het nu ook drama zowel bij opa/oma als bij het kinderdagverblijf. Het.is.een.fase. zeggen ze. Tot er weer een nieuwe begint πŸ˜‰ Het bijhouden van zijn boekje met woordjes en zinnen ben ik GELUKKIG mee gestopt. Het was niet bij te houden, helemaal niet nu hij ontzettend met letters en cijfers bezig is. Ik heb genoten van zijn vele verjaardagsvieringen. Bekijk hier alle cadeautjes die hij heeft gekregen en zijn traktatie die ik maakte voor op het kinderdagverblijf kan je hier zien. Het was een mooie mijlpaal en we gaan nu richting de 3 jaar. #slik #mijnbabywordtsteedsgroter

Zijn meerdere verjaardagsvieringen πŸŽπŸŽˆπŸŽ‰
Wat ik al zei: ik heb zo genoten! Vooral om hΓ©m zo te zien genieten. Alle cadeautjes uitpakken (en al WAUW zeggen als hij het inpakpapier ziet haha) Hij genoot van zijn mooie taart, het trakteren op het kinderdagverblijf en alle lieve vrienden, familie en kids die langs kwamen voor zijn verjaardag. Het is mooi hem zo in z’n element te zien. Ik ben nu al benieuwd naar zijn 3de verjaardag. Iedereen heel erg bedankt voor alle gezelligheid, kaartjes, appjes en leuke cadeaus voor Noa.

Het maken van Noa zijn verjaardagstaart 🍰
Pfoe. Bloed. Zweet. en vooral HEEL veel frustratie. Maar echt wel trots op mijn eerste gemaakte fondant taart. HELEMAAL zelf bedacht en uitgevoerd. Een halve middag mee bezig geweest maar dan heb je ook wat. Lees hier alles over het maken van mijn eerste fondant/verjaardagstaart

Ochtendje Natuurspeeltuin 🌳
In een nabijgelegen dorp hebben ze een Natuurspeeltuin. Het leek me de ideale combi voor Noa: water & zand. En ik had gelijk πŸ˜‰ Hij heeft zich een ochtendje vermaakt met een grote plas en was lekker aan het spelen met zand. Lekker vies worden, kliederen om vervolgens thuis als een blok in slaap te vallen.

Afspraak bij het CJG πŸ™
Hij had weer een controle bij het CJG. Het was een tijdje geleden en we moesten een hele vragenlijst van te voren invullen. Gelukkig voorlopig geen inentingen meer dus dat scheelt. Hij werd gemeten, gewogen en onderzocht. Alles was helemaal goed, alleen moeten we nog een keertje terug voor een oogmeting die ik heb aangevraagd. Het is leuk te zien hoe hij zichzelf is op welke plek hij ook komt. Met zijn spraak-taal (wat ik al vermoedde en deels wist door mijn werk) loopt hij een heel stuk voor en alle vragen die ik had werden verder beantwoord. Nu dus nog even de oogmeting afwachten over een aantal weken waarvan ik eigenlijk hoop dat er wel wΓ‘t uitkomt. En dan pas weer een afspraak met 3 jaar.

Dagje dierentuin 🐘
Meneer ging de 2de keer naar de dierentuin, dit keer als verrassing voor mijn schoonmoeder haar verjaardag. Wat heeft hij weer genoten. Het is zo mooi om hem te zien genieten, alles in zich op te nemen en te rennen, vliegen en alles te bekijken. Wederom favoriet de flamingo en cheeta uiteraard en zelf maakte ik nog een aantal mooie foto’s. Hij werd aan het einde erg moe en heeft toen alles met zijn verrekijker bekeken vanuit zijn wagen. Hij sliep dan ook in de auto en was ’s middags doodmoe.

Noa had hele goede nachten (en deze werden weer een periode afgewisseld met wat slechtere..) πŸ˜΄πŸ’€
Weken achter elkaar sliep meneer fijn door, waarna hij wel een aantal keren wakker werd in de nacht. Prikkels en nare dromen zijn nu meestal de boosdoener nu hij zijn tandjes heeft. Weken geleden vond hij een beer eng bij de Teletubbies en hij heeft het er nog steeds over soms. Ook merk ik doordat we meer doen met hem hij sneller vermoeid is en deze prikkels ’s avonds verwerkt, ook de extra dagen kinderopvang.

Letters & cijfers ✍🏻
Het gaat ineens hard met cijfers en letters met meneer. Hij telde al tot 20(!) maar is nu ook bezig met ABC. Hij weet ze gewoon al op volgorde te zeggen(!) en herkent een een aantal letters en zegt ook waar de letter van is. De S. van Saskia mama, de N van Noa. De A van Ayla… M. van papa. Ik vind het zo knap dat hij dit al kan #trotsemama en kan zo genieten van het pret-gezichtje als hij ermee bezig is. Ik heb dan ook genoeg speelgoed/boekjes om aan te bieden om hem te stimuleren hierin.

Ochtendje kinderboerderij en zijn graafmachine en zandschuiver 🐐🚜
Wij gingen een ochtendje naar de kinderboerderij en wat heeft hij zich vermaakt. Hij was al helemaal heppie de peppie dat hij z’n laarzen aan mocht. Allerlei diertjes gezien, geaaid en heerlijk gerend op het gras. Daarna naar de winkels geweest en kreeg meneer een nieuwe graafmachine en zandschuiver, van deze aflevering van BING waar hij helemaal verzot op is. Hij kent de hele aflevering uit z’n hoofd en was ook aan alle mensen (op weg naar de auto) aan het vertellen over zijn nieuwe aanwinsten. Helemaal een hit om te gebruiken samen met Kinetic zand.

Wegbrengen ging beter bij KDV en opa/oma πŸ‘‹πŸ»
Zoals ik bovenaan MOMents al aangaf ging het weggaan een stuk lastiger ineens zowel bij de kinderopvang als opa/oma. Als ik wegging huilen, aan me blijven hangen… Gelukkig was het een aantal keren en doen we nu een soort afscheidsritueel wat heeft geholpen. Hij gaat nu vrolijk (soms wat twijfelend) gewoon naar binnen zodra ik wegga.

Noa zijn EERSTE PLAS OP DE WC! 🚽🧻
Zo trots he op deze jongen, 30-7 was daar dan zijn eerste plas op de wc. Hij was natuurlijk al een tijdje bezig met zijn sticker kaart/interesse in de wc en erop zitten. Maar een echte plas hadden we nog niet gehad. De afgelopen dagen een aantal keren erover gehad. Als je moet plassen moet je zeggen ‘Mama, vlug vlug wc’ en mag je een cadeautje uitkiezen. Toevallig had hij het er dus over die dag en een uurtje later zei hij dus precies dat. Op het moment geen idee of het waar was maar okΓ©, vlug vlug en gaan. Uiteindelijk op de wc kwamen er een aantal druppels uit. Helemaal trots ook de opa’s en oma’s gebeld en uiteraard het beloofde cadeautje gehaald toen papa thuis was. Het werden rijgkralen en een dino puzzel. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen (of juist niet).

Dag eerste half jaar van 2021. Je was pittig, veelzijdig maar we gaan een nieuw half jaar tegemoet. Wat was jou hoogtepunt van deze maand?

11 reacties op “Monthly recap Juli | A few things that made me smile

  1. Ik blijf het echt bizar vinden hoe snel de tijd vliegt. Het lijkt helemaal zolang nog niet geleden sinds ik je zwangerschap hier mee volgde en vervolgens aan de slag ging om een eekhoorn-kaartje te maken toen Noa geboren was en nu is die kleine baby al een grote kerel geworden. Wat doet hij het ook goed. Ik hoop echt dat je die laatste twee boeken ook nog kan vinden. Zo fijn dat je nu alle boeken die je zocht gevonden hebt.

  2. Een mooie maand dus. Ik snap wel dat de schoolvakantie wel even schakelen is in jouw werk. Op naar mooi weer in augustus dan kun je lekker op je loungebank zitten! En die Noa, wat gaat het hard! En wat leuk dat je hier zijn ontwikkeling opschrijft. Mooi om terug te lezen later. Ik heb – als je wilt – nog een exemplaar van Verleid door de zon liggen. Ook niet nieuw maar wel in goede staat. Er staat een camper op de voorkant. Geen idee of dat is wat je zoekt? Mail me even als je interesse hebt!

    1. Helaas zoek ik alleen de verhalen met de voorkant die in deze blogpost staat. Ze heeft namelijk soms bundelverhalen met dezelfde titel; zo ook Verleid door de zon. Jouw versie heeft volgens mij 2 verschillende verhalen zoals je op de achterkant kan zien en zoek een enkel verhaal. Wel heel erg bedankt <3

  3. Wat een mooie maand. De taart blijft geweldig mooi! En een prachtig cadeau, dat wordt fijn loungen in de tuin! (alleen nu de zon nog πŸ™‚ )

  4. Wat groeit Noa toch hard zeg! Maar ook weer heel erg leuk ❀️ Hier inmiddels ook de tweede vaccinatie binnen. Gelukkig heb ik er amper last van gehad, maar mijn man is al een paar dagen er niet lekker vanβ€¦πŸ˜£

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *