4 dingen die me op dit moment het meeste bezig houden

augustus 4 2021

Dingen die me op dit moment bezig houden. #hersenspinsels Mijn hoofd zit de laatste tijden nog al wat vol en ik merk dat ‘van me af bloggen’, lezen en juist even rust nemen daarbij helpt.

De aankomende verbouwingen (en hoe ik dat allemaal IN GODSNAAM ga overleven)

Aanstaande Vrijdag is de laatste keer dat ik mijn badkamer gebruik. De laatste keer dat we beneden een klemmende deur hebben, daar komt een nieuwe schuifpui in. Shit is about to go down… Volgende week Maandag wordt de start gelegd aan al onze nieuwe kozijnen, hebben we alle spullen voor de badkamer en moeten we dus kamer voor kamer ready maken om van kozijnen te kunnen voorzien. WAAR gaan we alles laten? En hoe gaan we alles inplannen? De laatste weken ben ik bezig geweest alles al zo goed als kan te regelen. Zowel in huis, zodat het wat minder werk oplevert maar ook met oppas voor Noa & mijn eigen werkdiensten. Ik ben héél benieuwd of het uiteindelijk mee gaat vallen en kan niet wachten tot alles VOORBIJ is en klaar. Ik breng de ochtenden Noa naar de oppas, ga helpen met voorbereidend werk, ga een hele dag werken en kom thuis en dooooooor. Tanden bijten en vooral veel aan mezelf denken. Ik zal dan ook wat minder online zijn en juist waar kan tussendoor rust pakken. #totsnel #pauze

Waar haal ik alle tijd vandaan voor alles wat ik graag wil doen?

Noa heeft gelukkig nu nog een middag slaapje. Een slaapje waardoor ik deze blog artikelen kan typen, kan lezen, serie/film kan kijken of juist even huishoudelijke klussen die met meneer erbij niet lukken kan doen. Een dag heeft maar 24 uur. Misschien maar goed ook want anders zou er vast nóg meer zijn wat je zou kunnen en willen doen. Het is soms keuzes maken met waar ik mijn ‘vrije’ niet-mama-tijd aan besteed. Keuzes waar ik dan soms weer te lang over nadenken waardoor ik minder tijd heb uiteindelijk. Snapt gij hem nog? 😉

Hoe komt een mens in HEMELSNAAM aan zoveel troep?

Dat opruimen he, waaraan ik ben begonnen. Toen we gingen verhuizen van ons flatje naar dit huis hadden we al zoveel spullen. Onze gehele grote zolder stond vol met dozen. Uiteindelijk werd dat M. zijn man cave en hebben we nu een klein kamertje als opslag. We hebben dus al zo ontzettend veel weggedaan maar als ik kijk wat ik nu allemaal heb weggedaan/verkocht/weggegeven.. Manman… Voordeel is dat ik nu wel écht goed aan het opruimen ben en alles gewoon lekker weg doe wat er al bijna 5 jaar staat zonder aangeraakt te zijn. Voelt heerlijk!

Het moederschap is soms zwaar. En daar mag best over gesproken worden. Punt.

Ja ik ben een vrolijk en makkelijk kind. Ik heb er eentje die goed eet, prima slaapt en zich ook zelf kan vermaken. Maar het moederschap vind ik soms zeker wel zwaar. Ik heb het idee dat alles maar rozengeur en maneschijn moet zijn. Je mág niet klagen want tsja je hebt zelf gekozen voor het moederschap. Maar sommige dagen zie ik al die ballen in de lucht houden niet zitten. Ik laat er dan een aantal (met tegenzin) vallen. Ik ben soms kort af tegen Noa, omdat ik gewoon moe ben. Of wordt boos terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is. Iets met een kort lontje en soms even het werken-privé-moederschap uit balans. Van die dagen dat ik liever de hele dag op de bank hang maar er toch even uitga met dat buitenkind van mij. Of hem toch net even wat meer aanbieden binnen en als hij slaapt zelf een tukkie doen.

Sowieso komt er nog een uitgebreid artikel online met dingen over het moederschap waarvan ik vind dat er meer over gesproken mag worden.

@ the moment: Wat gaat er momenteel in jouw hoofd om?

Artikel idee

15 comments

 • zwartraafje

  25/08/2021 at 16:18

  Als je (zoals wij allebei) van orde houdt en een huis waarin alles op zijn plek ligt dan is zo’n verbouwing een rottige periode hé. Want dan leef je net een tijd in het tegenovergestelde en is het onbegonnen werk om alles proper te houden. De beloning achteraf maar het gelukkig wel helemaal de moeite waard maar eerst zit je dus wel met een hoop stof en rommel opgezadeld.

  Ik ben trouwens benieuwd of ik dit keer wel ga kunnen reageren. De eerste keren ging het allemaal foutloos maar daarnet wilde het plots niet meer lukken.

  Blijkbaar lukt het nu weer enkel wanneer ik het vanuit een privacy venster doe. Zo bizar dat het de ene keer wel lukt en enkele tellen later plots niet meer.

  1. SAS

   27/08/2021 at 21:08

   Ja daar hou ik me ook aan vast en deze week eindelijk het einde inzicht. En blij dat je nu (ineens) wel kan reageren <3

 • Tamara

  08/08/2021 at 11:49

  Ik herken ook wat je zegt. Ik leef precies van de ‘gestolen’ kwartiertjes voor mezelf. Me-time is verre van aanwezig. Remus doet nu gelukkig ook nog een middagdut, maar de helft van de tijd is Rhea dan wakker waardoor ik dus weer geen tijd heb. Nuja met Rhea kan ik wel Netflixen, niet geheel wat ik voor ogen had, maar op zich ook geen straf ofzo. Ik hou me vast dat er wel meer tijd zal zijn later, als ze naar school zijn of als ze wat zelfstandiger zijn. Maar door het krappe me-time (en Q-time met hubby) maakt dit het moederschap wel zwaar, vind ik, zoals je ook zegt.

  1. SAS

   08/08/2021 at 13:52

   <3

 • Johanne

  05/08/2021 at 19:59

  Moederschap is ook gewoon zwaar! Voel je vrij om te zeuren, wanneer dan ook <3. Het is niet niks, samen met ook nog eens verbouwen, schaarse me-time en alles eromheen. X

  1. SAS

   08/08/2021 at 13:50

   <3

 • Nicky

  05/08/2021 at 13:16

  Oeh! Zo’n verbouwing zou ik ook wel moeite mee hebben, hoor. Ooit door mijn exvriendje een badkuip laten installeren (ging niet snel want hij is blind) toen stond mijn slaapkamer weken vol zooi. Ik trek dat heel slecht. En bij jullie staat álles op z’n kop. Pffff. Probeer het maar even los te laten. En ga vooral niet poetsen. Da’s toch zinloos. Ik zou juist lekker de boel de boel laten; je hebt nu een prima excuus. En wat het moederschap betreft; ja, de middagslaapjes zijn reuze-fijn maar het houdt een keer op. Ik heb dochterlief van kleins af aan geleerd dat er soms ook ‘mama-tijd’ was. Even zelf spelen en mama met rust laten. Die kreeg ik soms keihard terug, hè! Dan vroeg ik iets aan haar en dan zei ze ‘Je moet me gerust laten’ 😂 En heeeeel soms, als we allebei moe waren en zij hangerig en jengelig dan zette ik stiekem de klok een uur vooruit. ‘Oh! Kijk! Bedtijd!’ Slecht, hè. Maar kinderen hebben nou eenmaal veel meer plezier van een uitgeruste moeder. Doe rustig aan. Blijven ademen. Het gaat vanzelf voorbij.

  1. SAS

   08/08/2021 at 13:49

   Ja dat poetsen laat ik zeker zitten en laat de rest ook maar op me afkomen. M. heeft er verstand van dus daar hou ik me maar aan vast. Als ik iets moet doen hoor ik het wel 😉 Verder gelukkig een aantal langere dagen op werk dus zit ik minder in de bende #goedgeregeld. Maar nu mijn badkamer echt weg is en de kozijnen morgen starten.. Slik. En dat wil ik met Noa ook zeker doen qua me-time. Nu is hij al een lieverd dat hij soms gewoon lekker in z’n bed blijft spelen rustig… Dat houden we erin 😉

 • Robin Schrijvers

  05/08/2021 at 12:38

  Mooi dat je dit deelt Sas! Vooral dat laatste, want ik kan me heel erg goed voorstellen dat er heel veel de revue passeert dat je hoofd helemaal zot kan maken.. Sowieso vind ik dat je er goed mee omgaat en je op de juiste momenten voor jezelf kiest. Blijven doen 🙂

 • Louise

  05/08/2021 at 12:36

  Klaag maar lekker hoor, over het moederschap. Natuurlijk is het zwaar. Het is de zwaarste en grootste verantwoordelijkheid die je aangaat! Idioot idee dat je daar af en toe je hart niet over mag luchten.

  Heel veel sterkte met de verbouwing!! Ik kan het me zo voorstellen haha, ik werd al gek toen het verpakkingsmateriaal van mijn nieuwe douchekraan een paar dagen in de gang lag, omdat ik niet verder kwam 😛

 • Darina

  05/08/2021 at 08:36

  Heel veel sterkte met de verbouwing! Ik snap wel dat je er tegenop ziet, ik herken dit heel goed, maar hou voor ogen, dat het maar eventjes duurt en je daarna heel lang van kan genieten. Die gedachte heeft mij door een verbouwing van een half jaar gesleept 🙂

 • Zo simpel is dan geluk

  04/08/2021 at 20:55

  Volgens mij is het niet meer dan logisch dat het moederschap soms echt even zwaar is.
  Sterkte met de aankomende verbouwing. Hopelijk is het snel voorbij met een prachtig resultaat.

 • Simone

  04/08/2021 at 13:02

  Over het moederschap kan ik niet meepraten. Maar mij lijkt het ook heel zwaar met tijden. Dus ik kan me wel indenken wat je bedoeld. En dan ook nog die hele verbouwing erbij, dat is nogal wat. Uiteindelijk komt natuurlijk alles goed, maar ik snap dat je er tegenop ziet. Probeer maar te denken aan het resultaat, dat helpt misschien.

 • Irene

  04/08/2021 at 11:54

  Ha, herkenbaar van die troep en dat het moeder- / ouderschap best wel zwaar is. Wij zijn onze bureau aan het opruimen en als ik aan de zolder denk krijg ik een inzinking. Ik wil gewoon alles weg doen en met een propere lei opnieuw starten maar ja dat is wel wat zonde natuurlijk.
  En ik geef ook eerlijk toe dat ik het wel moeilijk vind om deze week nog vakantie te hebben met de baby terwijl mijn vriend al opnieuw werkt. Ik weet soms niet goed wat ik moet doen, haha. Ik verlies ook sneller mijn geduld en meneertje zit nu in een fase waarin hij soms wat pesterig doet en daar heb ik niet altijd zin in. Maar ach, het gaat ook weer voorbij zeker? Al mag dit zeker wel vaker aan bod komen!

  1. SAS

   08/08/2021 at 13:46

   Het gaat zeker voorbij. En dan komt er weer een nieuwe fase hahaha. Maar ze zijn zo leuk 😉 (die kinderen dan he, die fases wat minder 😉 )

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *