Slow Down | Het leven met een versnelling minder

februari 3 2021

Douwe Bob had met zijn nummer ‘Slow Down’ eigenlijk wel een heel goed punt. Juist door de corona crisis heeft met me doen beseffen om tijd te maken voor de dingen waar ik écht blij van word, hier schreef ik al een artikel over. Waar mijn batterij van oplaad. Juist in drukke tijden is dit zó belangrijk. Soms heb ik het idee dat mijn hoofd nog maar net boven het spreekwoordelijke water uitkomt. Er ‘moet’ van alles. Daarbij in mijn eigen hoofd heb ik ook nog een ‘moeten’ lijstje. En juist deze lijst heb ik zeker even in een versnelling lager gezet. De dingen die ik nu voor mezelf doe… ?

Oostenrijk 2018

Do something today your future self will thank you for

Ik neem nog een leesmomentje voordat ik ga slapen (en plan sowieso meer leesmomentjes in)
De leesflow is weer terug en daar ben ik super blij mee. Het geef me rust en echt even een momentje van de wereld in een boek. Helemaal blij dat ik nu wat nieuwe ongelezen Nora boeken heb, waar ik echt dagelijks van geniet. Als Noa moet slapen zit ik altijd even op de gang (meneer moet me altijd eventjes zien voordat hij snel in slaap valt) en ik lees dan eventjes wat bladzijdes. Ook voor het slapen gaan, om zo even te unwinden en mijn gedachten te verzetten.

Ik heb notificaties uitstaan en ben vaker offline te vinden
Ik ben sowieso al niet van de notificaties. Ik vind het heerlijk alles uit te hebben staan & pas ergens naar te kijken als ik dit zélf wil. Daarbij staat mijn geluid meestal op trillen; doordat ik niet wil dat Noa wakker kan worden eventueel. Deze week ga ik zeker een aantal apps ook eraf gooien om zo wat rust te krijgen op mijn telefoon. Ook offline ben ik steeds vaker te vinden zoals jullie weten. Het doet me deugd écht wat meer te genieten van alles. Ook mijn blog staat wat meer stil, hoewel ik het idee heb dat mijn artikelen wel langer en persoonlijker zijn geworden. Juist heel fijn dus!

Douchesessies
Om de dag douchen we met Noa, zodat ik dus een aantal dagen alleen kan douchen: 3 van de 4 dagen zeg maar. Ik neem het hier altijd even extra van. Mijn haar heeft vooral wat verzorging nodig (iets met nodig naar de kapper moeten al máánden inclusief de kappers die dicht gingen. Lees: een vogelnetjes op mijn hoofd waarbij m’n borstel er bijna niet doorheen komt) en ik geniet altijd even extra van dit momentje voor mezelf. Dit jaar krijgen we een nieuwe badkamer, waar ik al een heel pakket Rituals voor heb bewaard. Can’t wait!

Ochtend & avond routines
Het helpt mij om routine te hebben. Zo sta ik elke dag rond dezelfde tijd op en ga rond dezelfde tijd slapen. Ik lees nu in bed, i.p.v. dat ik uren zit te scrollen op mijn telefoon. Het geeft me zeker een stukje rust. Ook het ochtend en avond ritueel ziet er voor mij hetzelfde uit. Een goed begin en een goede afsluiter van de dag. Binnenkort komt er een artikel over mijn ochtendroutine online, aangezien deze de loop der jaren is veranderd.

Geniet van de kleine dingen
Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken maar deze instelling geeft me zoveel elke dag. Geniet van alle kleine dingen. Ik kan soms nog al eens blijven hangen in de negatieve sferen of juist al bezig zijn met morgen. Niet voor niets deel ik vaak geluksmomentjes op mijn blog. Je mindset is al een hele belangrijke. Elke ochtend probeer ik dan ook met een glimlach te kijken naar de mooie dingen en zo de dag op te starten. Een goed begin is het halve werk.

Leef jij je leven wel eens in een versnelling minder?

Artikel idee 1/2

» Lees meer over de affiliate links hier

19 comments

 • Mevrs

  10/02/2021 at 21:26

  Mooi geschreven, geen verplichtigen.
  Leuk dat je terug wat meer boeken leestijd hebt. Al is het maar een paar pagina’s

 • Giovanna Jansen

  09/02/2021 at 18:47

  Wat een prachtige foto! Oostenrijk daar zou ik graag (ooit) nog eens naar toe gaan… En wat goed dat je met een versnelling minder bent gaan leven en meer voor jezelf bent gaan kiezen. Dit zijn dingen die ik ook dagelijks probeer toe te passen, stuk voor stuk mooie dingen.

 • Amy

  08/02/2021 at 11:09

  Heerlijk zeg, dat je je daar zo goed aan over kunt geven! Mijn leven is, mede door het werk, nog niet echt in een versnelling minder gegaan.. Dat vind ik helemaal niet zo erg eigenlijk. Het enige waaraan ik het merk zijn de rustige weekenden, maar ik merk dat ik juist die prikkels echt mis. Zin om zoveel leuks te doen!

 • Romy

  06/02/2021 at 15:30

  Wat goed dat je je versnelling bewust een tandje lager hebt gezet op al deze manieren! Ik geniet juist extra van je wat langere artikelen trouwens 🙂
  Heerlijk, zo’n douchemoment! Dat is voor mij ook altijd echt zo’n moment om even lekker te ontspannen en het rustig aan te doen. Notificaties uitzetten heb ik ook een tijdje geleden gedaan voor veel apps (o.a. Instagram). Dat geeft echt heel veel rust. Verder merk ik door corona dat ik het best fijn vind om niet elk weekend twee of drie sociale verplichtingen te hebben, zoals ik voor corona vaak had. Wat dat betreft is corona wel een goede manier geweest om mijn tempo wat te vertragen.

  1. SAS

   15/02/2021 at 15:16

   Dank voor het lieve compliment. Ik maak ze ook echt met veel plezier 🙂
   Ja vanavond weer eventjes genieten van zo’n xxl douche moment, die ik vanavond voor mezelf heb zonder Noa 😉
   Notificaties op stil is zo fijn, doe het al jaren en bevalt echt heel goed. Dat hou ik dus zeker zo.

 • Robin Schrijvers

  06/02/2021 at 10:42

  Notificaties afzetten, dat zou ik best ook doen! Of al die brol-apps eens eraf gooien, want eigenlijk doen ze toch niets anders dan energie wegzuigen. Ik betrap me zelf ook vaak in het eindeloze, nutteloze gescroll.

  Ik zou trouwens heel graag in die lagere versnelling terechtkomen, maar nu met de lockdown merk ik dat ik heel makkelijk terug in oude patronen val die me vorig jaar ook geleidt hebben tot een burnout. Het is niet altijd even makkelijk om daardoor te breken, zeker niet nu ik continu alleen zit tijdens het thuiswerken.. Voorlopig lukt het wel, maar ik moet toch veel goochelen met allerlei trucjes 🙂

 • Zo simpel is dan geluk

  05/02/2021 at 20:54

  Fijn om even in een lagere versnelling te leven! Iets wat ik zeker ook doe. Inderdaad lekker lezen, een lange douche nemen, genieten van de kleine dingen. Allemaal dingen die ik herken!

 • Nicky

  05/02/2021 at 16:09

  Dat doe je goed! 🙂 Voor mij maakt het allemaal niet zoveel verschil, voor of na de lockdown. Ik leefde al zo ongeveer zoals jij nu doet. Ik ben altijd al erg op mezelf geweest met erg weinig vrienden en weinig sociale contacten. Veel wandelen, veel lezen, veel tekenen enzo. Als ik 2x per jaar naar de bios of uit eten ging, was het veel. Ik vind het grappig dat om me heen iedereen nu ineens stopt met hollen en vliegen en nu pas merkt hoe lekker dat is.

 • theNextG1rl

  05/02/2021 at 10:20

  Vooral dat laatste is belangrijk, genieten van de kleine dingen! En zo’n reep Tony’s helpt dan ook wel 😉

  1. SAS

   06/02/2021 at 11:37

   Dat is zeker een fijne bijkomstigheid 😉

 • Jenn

  03/02/2021 at 21:38

  Heel herkenbaar allemaal. Ik heb de meeste notificaties op mijn telefoon al jaren uitstaan en dat bevalt me nog steeds heel goed. Lezen in plaats van scrollen voor het slapen gaan probeer ik ook vast te houden, meestal lukt dat prima maar soms is de telefoon toch verleidelijker.

 • zwartraafje

  03/02/2021 at 16:11

  Nog niet voldoende maar ik merk al wel verbetering. Waar ik vroeger altijd alles helemaal in orde wilde hebben laat ik klusjes nu al eens wat langer staan. Vroeger ging ik me dan forceren om het toch maar klaar te krijgen en dan had ik nadien veel te veel last. Ik probeer me ook veel meer te focussen op wat ik wél heb kunnen doen in plaats van waar ik niet aan toekwam en dat helpt (meestal) ook. Nu nog wat vaker offline zijn en dan gaat het me ongetwijfeld nog beter lukken om tot rust te komen.

  1. SAS

   06/02/2021 at 11:36

   Heel goed! Een tada-list i.p.v. een to-do-list. Zo fijn

 • Darina

  03/02/2021 at 15:52

  Ik ben zeker in een langzamere versnelling gaan leven, maar dat deed ik voor corona al. Toch merk ik nog steeds dat ik te vaak op mijn telefoon zit, dus daar wil ik meer op gaan letten want ik wil eigenlijk meer tijd besteden aan andere dingen.

 • Lilian Visser

  03/02/2021 at 14:36

  Wat fijn dat je ook zo lekker ben vertraagd. Ik weet nog toen Anna klein was, dat dat veel moeilijker was. Nu merk ik sowieso nu ze wat ouder wordt dat ik minder ‘nodig’ ben en dat vertraagt ook. En sinds corona lees ik ook veel meer! En we kijken bijna geen tv meer.

 • Morgaine

  03/02/2021 at 12:00

  Ik denk dat iedereen dankzij de lockdowns in een lagere versnelling leeft. Hier tenminste wel, ook al lijkt dat soms niet zo. Voor Liefste dan niet, zo is de week leeg voor ons, zo krijgt hij het ene telefoontje na de anderen van vrienden die zijn hulp voor iets inroepen, en ja allemaal veilig, vaak buiten, of in grote loodsen werken. Kortom, we slowen down, vooral ik dus. Omdat ik niet in mijn eigen huis zit, ben ik zelfs beperkt in wat ik kan doen. En dat is wat nu even speelt, dan wil ik iets doen, oh wacht, dat ligt in Almere. 😉

  Ik ben ook aan het lezen weer, haakwerken liggen even stil, ook omdat winkels dicht bij, kortom. Verder nog een tip, ik heb hetzelfde met mijn lange haar natuurlijk. Maar op youtube, kun je filmpjes vinden om eventuele vogelnestjes rustig zelf te kunnen knippen. Ik heb wel het geluk dat ik over een hele set echte goede kappersscharen beschik in een etui, en dat 1 van mijn vriendinnen zelf kapster is, en zegt dat het oke is. Zo zou je het in elk geval even kunnen punten en het dode haar eruit kunnen halen zoveel mogelijk. Even op youtube kijken dus 😉

  X

  1. SAS

   06/02/2021 at 11:35

   Lekker aan het genieten ondanks alles dus, fijn! <3

 • Louise

  03/02/2021 at 11:46

  Wat een prachtige foto in Oostenrijk! En goed hoor, de kleine dingen die je doet om wat meer de tijd te nemen voor jezelf. Sinds corona is het allemaal een tandje minder, op zich niet alleen maar slecht: ik heb nog nooit zoveel structuur in mijn leven gehad haha.

 • Anne

  03/02/2021 at 11:01

  Ik leef, sinds de lockdown, sowieso in een lagere versnelling merk ik. Ik moet wel erg opletten dat ik niet verzand in telefoongebruik, bijvoorbeeld, of heel lang filmpjes kijken op YouTube. Ik wil graag mijn tijd dan ook doorbrengen met dingen die ik echt fijn vind om te doen en waar ik bewust voor kies, maar dat is nog wel eens een uitdaging merk ik 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *