Monthly recap Januari |
A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Deze keer de maand Januari, de eerste maand van 2021. Met een lockdown weer in het vooruitzicht (stress alom) maar ook vakantie, leuke aanschafjes (voor mij & voor Noa), meer & meer tijd voor mezelf met boeken/films & thee… maar ook de eerste keer sneeuw voor Noa en het steeds meer woordjes zeggen.

Kijken jullie mee?

..waren de laatste dagen van onze vakantie โœจ
Het was de afsluiting van onze 2 weekse vakantie met de kerst. We hebben echt wel genoten maar wat gaat het altijd weer snel voorbij. Lees hier het uitgebreide (foto)artikel wat wij allemaal deden in onze vakantie.

..had ik een corona rooster (2de lockdown) en daardoor soms een xxl weekend ๐ŸŽญ
De 2de lockdown kwam inzicht met strengere maatregelen. Ik had weer een aangepast corona rooster (waar zeker nog al wat afhef over was vanuit mijn kant en de tijden) en had daardoor soms een xxl weekend. Soms de Donderdag vrij, soms een Maandag eraan vast geplakt. Ik nam deze weekenden even tijd voor mezelf. Ik (her)las weer boeken, (her)keek series en genoot met een dekentje en onze poezel van de vrije tijd die ik had. Ook zeker deze extra dagen met Noa waren fijn. We wandelden, keuvelde binnen en vermaakte ons prima zo samen. Extra quality time met hem is zeker zo waardevol.

..nam ik tijd voor mezelf โ˜•
2021 wordt voor mij een jaar van het doorzetten van mijn vrije tijd en dingen doen die ik leuk vind. Ik merk dat het me steeds makkelijker afgaat om hiervoor te kiezen. Even Ringfitten, genieten van een bak ijs, van een fijne hersenloze film op Netflix, een serie die ik al tig keer heb gezien of een mok thee met een stukje Tony’s. Ja ik geniet volop. Ik merk dat ik steeds beter in mijn vel ga zitten; iets wat ik zeker even nodig had.

..kwam ik op een lastig moment voor mezelf op ๐Ÿง
Ik had een lastig gesprek en kwam op voor mezelf. Iets waar ik stress van heb gehad en wat ik lastig vond om te doen. Ik treed hier niet in details, aangezien ik dit stukje toch liever privรฉ hou. Uiteindelijk blij dat dingen zijn besproken maar de stress hiervan voel ik nog merkbaar in mijn lijf. Ik heb vaker hoofdpijnen en vooral veel meer last van mijn PDS. Juist dus fijn om (inclusief Pablo pittenzak – jaja mijn pittenzak heeft ook een naam) extra tot rust te komen de dagen dat dit kon. Opladen. Ontladen en ontkoppelen. Het heeft even tijd nodig dit kwijt te raken maar het begin is er.

..was het zoeken naar de missende boeken van mijn collectie van Nora๐Ÿ“š
Ik kwam eindelijk na jaren een boek tegen van Nora die ik nog zocht. Deel 1 waarvan ik deel 2 al had. Dit maakte dat ik dagelijks even een kijkje nam op Marktplaats om ook mijn andere ‘missende’ boeken op te sporen. Tot nu toe met 2 boeken gelukt maar ik hou het in de gaten en hoop mijn collectie te kunnen aanvullen.

Tevens is het lastig, aangezien er ook nieuwe boeken van haar zijn verschenen onder een andere titel; met 2 verhalen in 1 boek. Soms heb ik ze beide al, soms al eentje. Dit maakt het soms lastig om te recherchen of ik ze al heb of niet.

GEZOCHT! ๐Ÿ“–
De boeken die ik nog mis: Bruisende finale, Gemengd Dubbel, Eind goed, al goed en Liefde voor altijd. Ook mis ik een aantal delen van De Cirkel van 6 (deel 1 & 3) en de Sterren trilogie (deel 1 & 3).
Pockets die niet meer in goede staat zijn van ouderdom en het vele lezen: dus ook opzoek naar Verleid door de zon, Spel der uitersten, Golvend gras, Pas de Deux, Niet zonder Kate en de Wet of de liefde. Laat het me weten als je deze boeken tegen komt of in bezit hebt! contact@iliveformydreams.com Bij voorbaat heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel dank!

..werd de baby van een vriendinnetje geboren ๐Ÿ‘ถ๐Ÿป
Mijn lieve vriendinnetje video belde me deze maand dat haar dochtertje geboren is. Het was met 40 weken + 2 dagen. Moeder en dochter maken het naar omstandigheden goed. Zo super fijn dat ze mama is geworden, bijzonder! Uiteraard kan ik niet wachten de kleine te bekijken maar dit zal nog wel eventjes duren. Heel grappig; een meisje terwijl ik toch echt een gokje waagde op een jongetje. Ze wist namelijk zelf niet wat ze zou krijgen tot de geboorte.

(bron)

..had ik de lees flow weer helemaal te pakken ๐Ÿ“•
Ik begon weer heerlijk met lezen. Vooral als ik ’s avonds aan het wachten ben tot Noa slaapt of voordat we naar bed gaan. Heerlijk om even mijn zinnen te verzetten en een boek in te duiken. Ik had dat zeker gemist en is nu een ritueel om elke dag eventjes te doen.

Dit jaar wil ik 25 boeken lezen. Ergens wil ik een startpunt hebben. Daarbij kan ik hem tijdens dit jaar gewoon verzetten mochten het meer boeken worden. Inmiddels heb ik 5 boeken uit deze maand en ben in de 6de, onderstaande bezig. Heel tof want dit was het missende boek wat ik heb gevonden en heb ik dus nog niet gelezen. #gelukje

..kregen we heel wat pakketjes binnen ๐Ÿ“ฆ
Uiteraard een grote doos voor onze nieuwe afzuigkap (die helaas weer retour gaat door de herrie die hij maakt), we bestelde een nieuwe dweil voor in huis. Maar ook de pakketjes van Noa kwamen binnen (onderaan de post meer hierover), een cadeautje die ik voor het kindje van vriendinnetje bestelde… Ook onze gerepareerde babyfone, mijn ‘nieuwe’ (2de hands) Nora boek en samenwerkingen voor mijn blog. Zo leuk om zoveel pakketjes te ontvangen en aankomende weken komen er nog heel wat aan!

..luisterde ik veel naar dit oude nummer van Matt Simons (prachtige stem!) waarmee hij ook een Engels/Nederlandse versie heeft met Marco Borsato. Kippenvel. ๐ŸŽผ

Ik blijf echt houden van zijn stem en het blijft prachtige muziek.

MOMents van Januari

Noa was 1.5 jaar! ๐Ÿง’๐Ÿป
Wat een prachtige mijlpaal, meneer was dit jaar anderhalf jaar. Tjeetje wat gaat de tijd hard zeg. Al 1.5 jaar mama van deze leukerd. Hij schud nu nee met zijn hoofd en gaat heen & weer met zijn vinger als iets niet mag. Ook SSSSSST met een vinger tegen zijn lippen doet hij nu vaak. Hij kan boos kijken en lachen als je daarom vraagt (heel overdreven haha). Hij eet alles zelf en is een makkelijke eter. Deze onderstaande maandfoto’s worden steeds een grotere uitdaging haha.

Er zijn wederom heel wat woordjes weer bijgekomen. Zo maakt hij het geluid van een eend, zegt ‘heet’, ‘saus’, ‘koken’… probeert te springen. ‘Koe’, kan hij ritsen open maken, kukelen als een haan, ‘bus niet’ zeggen (als de bus van pappa niet langs in de straat rijdt) en het woord ‘pannenkoeken’ proberen (wat steeds beter gaat) Ik merk dat hij in een sprongetje zit en ineens heel erg veel dingen oppakt. Ook is hij ontzettend aan het uitproberen tot hoever hij kan gaan. Een echte dreumes puber dus…

Nieuwe spulletjes besteld voor hem ๐Ÿ‘•
We gaan naar maat 86, 86/92… Er was heel wat kleding weer te klein dus schafte we wat nieuwe aan. Via Zeeman bestelde (wat hebben ze trouwens weinig op de shop staan daar, zo zonde!) ik wat rompertjes en een toffe trui online. Echter, hadden ze de lange mouwen rompertjes niet meer in zijn maat dus bestelde ik deze bij La Redoute, een site waar ik eerst nooit van had gehoord. Ze hadden er kei leuke dingen maar ik heb me ingehouden ๐Ÿ˜‰ Ook een nieuwe slaapzak via bol & amazone (beetje een miskoop die laatste) gekocht en zijn oude direct via Facebook verkocht.

Ook kocht ik een nieuw kleurboek (van Woezel en pip), aangezien meneer fan is van tekenen. Helaas is deze tot 3 keer toe vertraagd en nog steeds niet binnen. Het nieuwste boekje van Woezel en Pip is wel favoriet; zijn ‘we gaan slapen boekje’. Aangezien we nu de overgang hebben gemaakt hem gewoon weg te leggen in bed leek me dit als ritueel erg leuk. Ik zeg; missie geslaagd. Het is het boekje Woezel & Pip Slaap Lekker en je kan er tegen aan blazen dan gaan de lichtjes uit. Meneer zit al te blazen voordat we รผberhaupt hem hebben omgekleed haha. Ook alle lampen en lichtjes blaast hij tegen aan met het idee dat dan het licht uitgaat ๐Ÿ˜‰

๐Ÿ“š Naast al deze leuke aankoopjes vond ik ook wat leuke dingen via Marktplaats, waaronder een stapeltje met Pippo’s en poppetjes ervan. Noa is er gek op (en ik vroeger ook) dus we hebben weer super fijn leesplezier! De rest wat ik heb gekocht moet nog binnenkomen en zien jullie vast in het volgende maandoverzichtje.

Noa zijn gepimpte keukentje was klaar ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€๐Ÿณ
Zijn keukentje is eindelijk af! Hieronder een sneak peak met de sticker die ik heb laten maken ervoor. (komt van My Little Buddha, waar ik al mijn gepersonaliseerde stickers bestel) Uiteraard komt er nog een uitgebreid DIY artikel online met before & after foto’s. Noa is er in ieder geval erg blij mee ๐Ÿ™‚

Corona tijden als ‘mama-van’ ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘ฆ
Ik ervaar het best als lastig zo mama zijn in corona tijden. Je kan weinig doen, het weer werkt vaak ook niet mee en ben daarnaast ook gewoon nog aan het werk. Soms dus even wat vaker de TV aan of eventjes lekker binnen keuvelen. Ik probeer hier wat balans in te krijgen en dat gaat steeds vaker fijner. Ik merk dat het qua dagen soms gewoon even schakelen is, en dat is niet erg. Ik probeer de lat voor mezelf wat lager te leggen.

Eerste keer sneeuw ๐ŸŒจ
Yay er viel sneeuw! Leuk om eventjes voor het eerst met Noa naar buiten te gaan. Hij vond het prachtig maar ook een beetje koud in zijn handen. Hij stond te zwaaien om het eraf te krijgen.. We zijn dan ook maar kort buiten geweest maar het was leuk om dit voor het eerst mee te maken.

Bellenblaas is tha bomb ๐Ÿค—
Hij vind bellen blazen echt helemaal leuk! Hij vraagt erom, staat te lachen en alle bellen kapot te blazen.
Iets wat we nu dus dagelijks doen wat die glimlach en het schaterlachen is ZO leuk!

I.v.m. bewust bloggen is Noa niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

That I’m always gonna lift you up
And I’m never gonna let you down
No matter what you do
I’m forever proud of you
I love you forever now โ™ฅ
– Michael Bublรฉ / Forever Now

Hoe was jullie eerste maand van dit nieuwe jaar?

ยป Lees meer over de affiliate links hier

19 reacties op “Monthly recap Januari |
A few things that made me smile

 1. Wat een mooi overzicht en wat goed dat je steeds beter en vaker tijd voor jezelf genomen hebt afgelopen maand! Oe lastig als je een paar boeken uit een serie mist, hopelijk kun je ze toch gauw op de kop tikken.

 2. Mooi om te lezen, en wat goed dat je voor jezelf op bent gekomen! Ik heb het eerste deel van Cirkel van 6, en volgens mij heb ik die ook digitaal. Wil ik even nakijken, maar als ik hem inderdaad digitaal heb dan wil ik het fysieke boek wel naar je toesturen voor je verzameling. Help me even herinneren als ik het vergeet ๐Ÿ˜‰

 3. Wat een fijn artikel om te lezen. Ik vind het zo knap dat je zo voor jezelf durft te kiezen en dat je zo kan genieten op het moment. Dat is echt heel waardevol!

 4. Wat een fijne blogpost. Ik ben echt zo blij voor je dat je ondertussen je Nora Roberts collectie een beetje hebt kunnen aanvullen. Heb meteen een foto gemaakt van het stukje met de boeken die je nog mist. Met wat geluk kom ik die een keertje tegen. Zo goed van je dat je voor jezelf bent opgekomen om het werk. Ik hoop echt dat dat gesprek effect zal blijven hebben. Wat een leuke aanwinsten voor Noa. Hij zal wel blij zijn met al die nieuwe boekjes. Zijn ijsbeer-trui is trouwens super schattig. Ik ben heel benieuwd naar hoe zijn afgewerkte keukentje er uitziet.

 5. Dat zijn toch hele mooie dingen die je in januari alleen al hebt gedaan en mee gemaakt. De stress kan ik mij helemaal voorstellen, dat was hier hetzelfde, maar uitte zich anders. Mijn bronchitus, ik kreeg geen lucht, het gaat inmiddels sinds een paar dagen pas, wat beter, en mijn buik zat constant vol. Vol gevoel, geen trek. En zwaar emotioneel. Dat kwam door alle verjaardagen en mensen die ik normaal altijd zie dan, niet eens kon zien. Ik heb zelfs sinds 5 mei mijn achternichtje is geboren haar nog niet eens in het echt gezien, over kraamvisite gesproken, ze wordt alweer bijna 1 in feite…

  Dat dus, verder doe ik ook wat ik kan, huishouden, boodschappen, kom weinig buiten, tot afgelopen zondag, eindelijk weer even erop uit samen met Liefste en roadtripje gemaakt door Friesland, ik heb genoten, en sindsdien gaat het ook wat beter. Eigenlijk zou ik deze afgelopen maand naar huis gaan, totdat de lockdown weer afgekodigd werd dus.. en nu… geen idee nog, kan volgende week zijn, omdat ik gewoon even lucht nodig heb voor mijzelf ook.

  X

 6. Aan dat nummer van Ed Sheeran moest ik even wennen. Maar nu ben ik fan. Dat blazen om het licht uit te doen is leuk. Deed ik vroeger ook met mijn dochter, terwijl ik tegen de muur leunde waar toevallig ook het lichtknopje zat (kuch). Ik liet haar in de auto ook altijd het stoplicht op groen blazen. Geweldig! Soms ging het andere verkeer rijden. Dan had ze de verkeerde op groen geblazen. Als we nu samen in de auto voor een rood stoplicht staan, roep ik nog โ€˜Blazen, Mich!โ€™ ๐Ÿ˜‚
  Al die corona toestanden lijken me voor jou inderdaad flink schakelen en daโ€™s soms lastig met zoโ€™n ukkepuk. Dus goed om tijd voor jezelf te nemen.
  Hier was januari onverwachts druk. Druk op het werk, mantelzorgen en de verhuizing van mijn moeder. Gek genoeg krijg ik er juist energie van.

  1. Haha wat super leuk! Ik deed dat vroeger ook in de auto en ga dat ook zeker met Noa doen. Lichten uitblazen vind hij al zo leuk, gaat zeker een hit worden.
   Ja nummer vind ik echt heel tof van Ed! (ik mag hem Ed noemen ๐Ÿ˜‰ )

 7. Wederom een leuk overzichtje! Wat goed en moedig dat je voor jezelf durfde opkomen op een lastig moment, dat vreet veel energie!
  En leuk dat Noa alweer wat groter is. Remus doet al keilang met maatje 86, maar de laatste dagen merkte ik ook dat de mouwen precies wat korter ogen. Wordt het ook stilaan al tijd om wat 92 uit de kast te halen? Wat gaat het snel!

  1. Ja. Hier ook nu maatje 86 en soms 92… Gaat zo hard he?! Gelukkig weer nieuwe kleertjes via Schattigebabykleertjes.nl ๐Ÿ™‚

 8. Leuk overzicht zo en ja, in deze tijd is het inderdaad veel binnen hangen en zeker met zo’n kleintje kan ik me voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet wat te doen en dat dan een tekenfilm even de nodige afleiding brengt. In navolging van jou probeer ik dit jaar ook minder online te zijn, tot nu toe gaat het redelijk, maar mijn aangekondigde weekendbreak op dat gebied is niet echt gelukt, althans, wel minder online, maar niet helemaal helaas.

 9. Wat goed dat je voor jezelf bent opgekomen! Niet meer dan logisch dat je erna even moet bijkomen hoor. En verder gaat dat me-time voornemen heel goed zo te lezen. Wat wordt jullie zoontje al groot ook! Waar is die kleine baby gebleven haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *