DIARY Juni | 10 things that made me smile

Zoals beloofd wederom in 2020 mijn maandoverzichtjes. Altijd maak ik ze met heel erg veel plezier en blik ik terug op een maand met 10 mooie en gelukkige momenten. Losse foto’s, gifjes en elke maand sluit ik af met een youtube filmpje. Daarbij nu een nieuw deel onderaan: MOMents, Mommy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Deze maand werkte ik extra bij de peuterspeelzaal, nam ik wat meer quality time door veel te (her)lezen, had M. zijn eerste Vaderdag en waren we veel te vinden in het badje in de tuin.

DIARY Juni | 10 things that made me smile

…genoot ik van de leesflow
Yay voor het herlezen van pockets. Ik was de flow volledig kwijt en ben weer heerlijk met wat kwartetten en trilogieën gaan lezen van Nora. Het maakte dat ik even kon ontspannen, vooral voordat ik naar bed ging. Het heeft me geholpen dingen weer op een rijtje te zetten/krijgen en dat mijn hoofdpijnen wat minder werden.

…had M. zijn aller eerste Vaderdag
Zondag 21 Juni was het zover: M. zijn aller eerste Vaderdag! Ik maakte een ontbijtje op bed (ik ja, de anti kook) en knutselde het onderstaande papa schilderijtje (zonder zijn handen vies te maken) met Noa. De spetter tekening maakte hij op het kinderdagverblijf en het PS4 spel kreeg hij van ons. Het was (ondanks de slechtere nacht ervoor) een fijne dag.

…werkte ik extra bij de peuterspeelzaal
Ik werkte de laatste 2 weken van Juni en straks ook nog wat dagen in Juli op de peuterspeelzaal extra. Ze kwamen daar mensen te kort en op de Woensdagen gaat Noa naar het kinderdagverblijf dus kan het. Dit maakt dat ik daarna nog een middag NSO draai waarbij ik wel eerder naar huis kan. Het was super fijn weer op mijn oude groeppie te staan en te genieten hiervan.

…deed ik veel aan opladen
Zoals ik al aangaf had ik steeds vaker hoofdpijn en was moe. Ik las meer en was wat vaker offline om even bij te taken. Toch de druk op werk (anders werken i.v.m. corona) en daarbij nog wat slechte nachten van Noa (ik kan er slecht tegen als ik net in slaap dommel om dan eruit te worden gehaald) eisten zijn tol. Ik deed een stap terug, omdat het kon en eigenlijk ook wel moest. Ik genoot van wat fijne theetjes & de ochtenden, her-keek series en ruimde soms wat kamers in huis op wat ook therapeutisch werkte.

Ook was ik wat dagen vrij en had eind Juni een langer weekend. Eind Juni zouden we eigenlijk naar Centerparcs gaan; maar deze hebben we verzet naar 2021. Wel balen, maar had deze week de vakantiedagen ingetrokken en wel de Donderdag lekker vrij gehouden. Genieten van deze extra warme vrije dagen! (meer zie je aan het einde van dit artikel)

…maakte ik een fijne skaterit
Het was heerlijk weer een fijne skaterit te maken. Ik ben zo blij dat ik het weer wat regelmatiger heb kunnen oppakken. Heerlijk genieten van de natuur en mijn hoofd leegmaken. Ik schreef een artikel over het feit dat skaten een groot deel is geworden van mijn leven. Zo blij dat ik iets heb gevonden wat ik zo graag doe.

…was ik weer aan het DIY-en
Fijn om weer creatief bezig te zijn! Zo heb ik boven op zolder de knutseltafel leeg gemaakt zodat ik daar vaker kan gaan zitten. Ook wil ik in de zomervakantie (als ik wat meer vrij ben) dingen gaan knutselen voor vriendinnen en de dag van de leidster bij Noa zijn kinderdagverblijf.

Tevens ben ik deze maand begonnen met de voorbereidingen voor Noa zijn verjaardag, Ik haalde wat leuke kartonnen letters en cijfers en ging als meneer op bed lag aan de slag. Erg blij met het resultaat en ga zeker alles gebruiken en laten zien op z’n verjaardag aankomende week.

…maakte ik wat fijne wandelingen (met Noa)
Ik sprak af met een collegaatje en maakte een flinke, fijne wandeling in de zon. We hadden diepe gesprekken en haalde wat lunch. Het was een erg fijne dag ook samen met Noa erbij. Ook ging ik vaker even een rondje wandelen in de buurt met hem of even een boodschapje doen.

…deed ik weer aan verjaardagsbeeld bellen & sprak af bij een vriendin
Mijn BFF was jarig en we deden weer aan beeld bellen. Een ander vriendinnetje was aan het klussen in haar nieuwe woning; waar we eventjes op bezoek gingen zonder Noa. Langzaam aan proberen we wat meer bezoek te ontvangen of ergens heen te gaan; wel op gepaste afstand. Ook straks met Noa zijn verjaardag: we vieren dit alleen met de opa’s en oma’s de rest van familie/vrienden komt een keer apart langs als ze dit willen.

…had ik een xxl weekend en dat op fijne warme dagen
In plaats van op vakantie gaan naar Centerparcs besloot ik de laatste dagen van die vakantie-uren zo te houden, de rest trok ik in. Het begin van de week dus gewoon lekker gewerkt; de laatste dagen genoten in de tuin van het heerlijke weer. We genoten al eerder van een verjaardagscadeau van Noa en vermaakte ons prima in het grote badje. Ik zeg een geslaagd cadeau!

…luisterde vaak naar dit nummer (als het weekend begon)
Een gouden oude eigenlijk; maar heerlijk om mee te bleréh zodra het weekend begint.

MOMents van Juni

Noa 11 maanden!
Hallo bijna 1 jaar. Deze maand werd Noa alweer 11 maanden, een nieuwe mijlpaal met vele nieuwe dingen die meneer kon en vooral wilde doen. Hij loopt steeds vaker een aantal stapjes los van de bank naar tafel, stapelt blokken op elkaar, geeft kusjes… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was een fijne maand vol nieuwe ontwikkelingen van zijn kant. Mooi om te zien hoe dat groeit en bloeit.

Afspraak CJG
Zijn 11 maanden afspraak en prikjes stonden op de planning. Even omschakelen voor mama, aangezien ik door het corona virus naar een andere vestiging moest. Alles was goed; heb wat dingen gevraagd en meneer kreeg z’n prikjes. Hij was het (vooral met de 2de prik) niet helemaal eens en heeft dit ook flink laten horen. Zijn volgende afspraak is met 14 maanden weer.

Eerste keer kapper
Met z’n corona coupe was het tijd om naar de kapper te gaan. Ik maakte en dubbele afspraak, aangezien mijn borstel steeds slechter door mijn haar heen ging. Meneer vond het allemaal reuze interessant, lachte breed uit naar de kapster met haar mondkapje en bleef rustig in de autostoel zitten. Hij gedroeg zich voorbeeldig, alleen de laatste paar minuutjes was hij het zat en begon het geknipte haar op zijn gezicht te kriebelen. Meneer heeft daarna ook nog bij mijn afspraak heerlijk om zich heen zitten kijken en brabbelen. Ik ben erg blij met zijn (en mijn) nieuwe coupe.

Met het oog op bewust bloggen is Noa niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Wat onrustigere nachten
Hij had last van enge dromen, waardoor hij slecht in slaap kwam en ook nog eens wilde dat je bij hem bleef. Hij had last van doorkomende tandjes; drama allom. Hij had een sprongetje en we merkte dat hij minder goed in zijn vel zat. Tel dat bij elkaar op en dat maakte dat we een aantal brakke nachten hadden. Zo sliep hij soms een week door, zo hadden we 3 slechte nachten achter elkaar. Ze zeggen altijd maar: het is maar een fase (hoewel je er op dat moment geen réét aan hebt)

Genieten samen van het warme weer
We hadden een XXL weekend precies toen het zulk mooi weer was. Heerlijk in het badje gezeten en onze waterrat genoot weer. Lang geleden door corona dat hij echt kon ‘zwemmen’ dus dit vond hij prachtig. Het was eigenlijk een extra verjaardagscadeau van ons, maar toch met het mooie weer maar een weekje eerder uitgepakt 😉

Aanstaande Zaterdag…
Deze week wordt Noa alweer 1! Over 4 dagen tikken we zijn eerste verjaardag aan. Manman wat een dag gaat dat worden. Met weemoed denk ik terug aan het kleine mannetje dat op mijn buik werd gelegd en kijk foto’s van toen terug. Een mooi aandenken straks om een fotoalbum te hebben van zijn eerste jaar & verjaardag. Ik kijk er nu al naar uit.

Hoe was jou Juni? En waar kijk je naar uit voor de maand Juli? In de maand Juli wordt Noa 1 & zijn we 13 jaar samen ♥

About the Author

17 Comments

zwartraafje

Zo blij voor jou dat die goede leesflow kon helpen tegen de hoofdpijn. Maar ook dat zowel je thee-momenten als het skaten en wandelen voor extra rustmomenten kunnen zorgen én dat jullie (ook al kon jullie Centerparcs-vakantie jammer genoeg niet doorgaan) konden genieten van fijne vrije dagen thuis. Dan kwam dat vroege verjaardagsgeschenk wel heel goed van pas met het hete weer.

Reply
Nicky

Oh, heerlijk zo’n badje! Dat mis ik echt. En die foto van je werk… Brings back memories…
Wat leuk dat Noa zich zo keurig gedroeg bij de kapper. Wij zijn in juni voor het eerst weer uit eten gegaan (voor de verjaardag van Vriendjelief). Dan zijn die coronaregels toch wel lekker. We hadden lekker veel ruimte.

Reply
Tamara

Hehe, zo herkenbaar! Remus had ook wel een beetje een moeilijke periode. De laatste week ging het goed in de nacht maar de laatste twee dagen belandde hij toch weer tussen ons in bed. Ah, zo lang hij dan maar slaapt, denk ik dan. Er zijn hier ook wel wat veranderingen (de papa moet weer naar het werk en ik stress daarover wel een beetje) en misschien dat hij dat wat aanvoelt. Ik moet binnenkort ook voor prikjes (in België doen ze aan 12 maanden), ik zie er al tegenop! Ik hoop dat hij niet koortsig doet.

Reply
SAS

Ai. Succes! Kan me voorstellen dat je je daar een beetje druk over maakt… Wij hebben hier in Nederland de 14 maanden prik; dat is de laatste die hij krijgt in onze laatste week van de vakantie. Schijnen ze tot 10 dagen erna nog ziek van te kunnen worden. Ik klop het af; maar tot nu toe heeft Noa altijd 1 dagje het lastig (onrustig/wat verhoging) en verder weinig last ervan. Maarja je weet het nooit met ander prikken. Ik hoop dat het meevalt als papa weer gaat werken <3

Reply
Tamara

Ohnee, hopelijk is dat niet zo bij Remus want erachter gaan we op reis, dus zou wel rot zijn als hij zich dan slecht voelt. 🙁 Bedankt voor je lieve woorden!

SAS

Ik hoop voor je dat het meevalt! Bij ons hadden ze het er specifiek bijgezegd en heb hem voor de zekerheid toch maar na onze vakantie laten vallen. Ik duim in ieder geval voor je mee.

Louise

Wat groeit hij toch snel! En zo bijzonder, een eerste vaderdag 🙂 En alvast een fijne verjaardag komend weekend!

Reply
Jenn

Heerlijk om te lezen. Ik vond juni fijn, beter dan de maanden ervoor en ik deed ook een stuk meer gelukkig. Na een paar maanden waarin niet zoveel te beleven viel was een iets drukkere juni een verademing.

Reply
Julia

Leuke blog! In juni heb ik een nieuwe sport uitgeprobeerd: wielrennen. Bevalt goed! Verder nieuwe kleren online gekocht en kan niet wachten om mijn nieuwe outfits aan mijn vrienden te laten zien. In juli zal ik eindelijk meer vrienden weer eens zien na lange tijd elkaar niet op kunnen zoeken. Kijk er naar uit!

Reply
Zo simpel is dan geluk

We hebben inderdaad prachtig weer gehad, fijn dat jullie er zo van hebben genoten. Ik wil ook zo’n zwembadje voor in de tuin! (Dat alleen mijn grote teen erin past vergeten we maar even.)

Reply
SAS

Nou, ik paste er ook prima bij hoor best een aardig ding is het ^^
Ik zeg gewoon doen 😉

Reply
Romy

Zo bijzonder dat Noa’s eerste verjaardag nu echt bijna is. Ik ben héél benieuwd naar je DIY voor zijn verjaardag. Wat fijn dat je tussen het werken door ook lekker kon ontspannen! En natuurlijk mooi dat het uitstapje naar de kapper goed geslaagd was. Dat is volgens mij toch altijd maar afwachten met een kleintje 😉

Reply
Morgaine

De maand juni is ook voorbij gevlogen, en echt bijzonder ook wel.. toch onverwacht, met iets van verwachting. Ik moest naar de B12 kliniek en fysiotherapie voor het eerst sinds de corona op kwam, ik kwam dus even thuis, zag mijn dochter voor het eerst in 3 maanden, kleinzoon 4 maanden niet gezien, 25 feb. voor het laatst… dus ja.. 22 juni is dan echt wel 4 maanden.

Mijn ouders zijn in Drachten geweest voor een dagje, erg super gezellig! Wij zijn weer even bij mijn ouders geweest, kortom, family life has started again 😀

Zwemmen in het Lauwersmeer en op Laaksum… heerlijk! Er was al 1 proef klus voor Liefste, en verder een bestelling in haakwerk hard aan gewerkt. Nog, bijna klaar.

En op de valreep, afgelopen weekend, gevaren van Franeker naar Meppel en dan buitenom, via Harlingen, Afsluitdijk, Ijsselmeer, naar Urk, overnachting daar, en het Ketelmeer op zo langs Kampen etc. naar Meppel.

En toen weer naar huis per auto. HEERLIJK!

Juli, wat ik verwacht, nou de evenementen kleinschalig mogen weer, en Liefste heeft er meteen eentje staan voor morgen, juist, 1 juli, ze gaan meteen los, dat hoorden we gisteren. Mijn ouders zijn bij dochter en achterkleinzoon geweest, dochter moet nog even wat zelfvertrouwen krijgen achter het stuur dus weet ik nu al… mijn moeder komt samen met dochter en kleinzoon naar Drachten ergens voor een bakkie koffie… dochter moet dan rijden natuurlijk, hahahaha

En zoals gezegd, ik denk dat de evenementen voor de artiesten weer los gaan,, de start is bij de oude van dagen, die natuurlijk het meeste vast hebben gezeten de afgelopen maanden. Verder nul plannen nog.

X

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *