Op de thee | Mijn favoriete moment(en) van de dag

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door koffie-loods.nl

Er zijn van die momenten waar ik intens van kan genieten. Van die momenten die dagelijks de revue passeren en ik ook dagelijks bewust opzoek. Ik neem jullie graag mee in de fijnste momentjes van de dag. De momenten die ik koester, waar ik van geniet en die ik me met een glimlach op mijn gezicht herinner of waar ik naar uitkijk.

Grijze theemok met filter Koffieloods / 2 mokken met tekst: Kwantum / Schilderij: Otto

Aller eerst begin ik met alle ochtenden. Ik hou van de ochtenden. Altijd ben ik al een vroege vogel geweest maar ik geniet nu altijd even extra. Vooral omdat ik vóór Noa altijd om 07:00 op mijn werk moest zijn. Nu niet meer nodig dus ik kan rustig de ochtenden opstarten. Wakker worden bij het ochtendlicht die door de ramen naar binnen schijnt. Me nog even uitrekken en rustig aan opstarten. Aangekleed en wel aan een fijne mok thee eventjes alles rustig laten bezinken en starten aan de dag. Soms lees ik nog wat artikelen van jullie of maak er zelf een aantal voor de aankomende week. Ik kijk naar buiten, de achtertuin in en geniet even extra en sta stil bij deze kleine geluksmomentjes. Een goede start van de dag.

Het volgende moment zie ik op het schermpje van onze babycam dat Noa wakker is. Mijn allerlievelings moment van de dag: een lachende en trots staande Noa uit bed halen. Hij is altijd vrolijk en maakt dat mijn dag goed begint. Ik kan hem in de ochtenden ook altijd lekker laten liggen; brabbelend in bed en rustig met hem opstarten. Hij heeft zelf ook nooit haast. De ochtenden bestaan meestal (op Maandag, Dinsdag, Donderdag en mijn vrije dagen/weekenden) uit het heerlijk hem laten spelen; hapjes geven; knuffelen.. Zo’n rustige start is een must merk ik. Heb ik dit niet, verloopt de gehele dag chaotisch en voel me opgejaagd. Op Woensdag moet hij ’s ochtend naar de opvang en merk ik dat ik deze rustige momentjes wel eens mis, gelukkig is dit maar 1 dag in de week.

Ook als hij slaapt in de ochtend (meestal tussen 10 en 11 uur) geniet ik van een momentje voor mezelf. De ene keer vouw ik een wasje op of lees een fijn boek met een mok thee. Ik vind het heerlijk even bezig te zijn met selfcare, iets waar ik al eerder een artikel over schreef. Het is belangrijk even deze momentjes te nemen; te koesteren en goed bij stil te staan.

Ik vermaak me op internet door wat fijne losse thee bestellen, waardoor ik elke ochtend een verschillende smaak kan uitproberen. Favoriet nu? De perzik smaak. Als echte theeleut gaat er geen dag voorbij zonder thee, 30 graden buiten of niet 😉 Ik heb ook niet voor niets een heuse mokkenkast met 180 verschillende mokken (het zijn er veel (misschien wel meer), ik heb ze niet geteld) Theemokken met een filter erin zijn dan ook ideaal voor losse thee of een super leuk thee-ei maakt het ook al helemaal af. Dat zijn echt dingen waar ik van kan genieten. Een simpel maar lekker kopje thee.

Ik ben dan ook nog steeds erg blij met mijn Riverdale theepotjes die op de vensterbank staan, waarbij ook een pot suiker en koffie staat als 1 geheel. Sowieso vind ik het fijn losse thee in mooie theeblikjes te bewaren. Voor de houdbaarheid maar het staat ook nog eens leuker in de keuken.

Daarbij geniet ik nu ook wat meer van de tijd voordat ik ga slapen. Normaal las ik nooit een boek maar de laatste tijd probeer ik juist eventjes wat te lezen (en te ontspannen) voordat ik ga slapen. Ik merk dat ik de lees flow door het herlezen van mijn pockets wat meer te pakken heb. Super fijn, aangezien ik ook zeker wat nieuwe boeken op me heb liggen wachten.

Wat is jouw fijnste moment van de dag?

Artikel idee

20 reacties op “Op de thee | Mijn favoriete moment(en) van de dag

 1. Goh, wil je geloven dat ik daar eigenlijk nog nooit echt bij heb stilgestaan. Ik denk elk moment waarop ik even gewoon relaxt in de zetel of tuin kan lezen met een heerlijke beker thee erbij vermits dat echte geniet -en rustmomenten zijn. Onlangs bestelde ik online drie blikken theedoosjes met een Harry Potter print er op en nu moet ik iedere keer glimlachen wanneer ik mijn theelade open. Want het eerste dat ik dan zie zijn de deksels van die blikken met daarop ‘I solemnly sweat that I do love my tea’. Perfect toch voor iemand die zowel van Harry Potter als van thee houdt.

 2. Jeetje mijn fijnste moment van de dag… dan denk ik toch wel, het weer in bed stappen met mijn Liefste en ’s morgens naast hem wakker worden. ik zal je de details besparen 😛 whahahaha

  Ik heb niet vaste momenten denk ik… ja de knuffels van Liefste, echt… maar die komen de hele dag voor, op verschillende tijdstippen… de ene dag vaker dan de andere, als hij weg is, dan minder natuurlijk. 😉 Samen zwemmen… zo heerlijk. maar altijd is er dat knuffel momentje in te vinden 😀

  X

 3. Vroeger waren ochtenden voor mij totale hel. Vroeg opstaan? Oh nee! Maar sinds ik dagelijks vroeg moet opstaan voor het werk (wat vroeg is, want eigenlijk is het niet zo heel vroeg) ga ik in het weekend niet meer langer blijven liggen dan nodig. Ik heb een ritme gecreeërd waardoor ik met gemak uit bed spring (euh.. bezie het niet letterlijk) en ’s ochtends gewoon zonder morren aan de ontbijttafel schuif. Thee drinken is helaas niets voor mij (ookal probeert mijn moeder mij dat aan te leren 😛 )

 4. Thee drink ik ook hele graag. Vaak groene thee. Mijn favoriete moment van de dag is eigenlijk ook wel de ochtend. Heerlijk rustig opstarten. Ik sta wel graag ook wat vroeg op.

 5. Dat klinkt heel fijn. Ik ben geen ochtendmens en begin om 8 uur met werken, dus mijn ochtenden zijn zeker niet mijn favoriete moment. Eigenlijk is dat na het avondeten als ik even lekker een momentje voor mezelf kan nemen.

 6. Leuk theepotje! Ik ga volgende week naar een theebeleveniswinkel in Groningen. Ik volg de eigenaresse al een tijdje op Instagram, dus ben erg benieuwd geworden naar haar winkel. Benieuwd waar ik mee thuis kom…

 7. Heerlijk om zo lekker rustig aan de dag te beginnen! Ik drink nu ik thuis werk ‘s morgens in alle rust koffie op mijn balkon. Ook zo lekker. Maar favoriet is toch wel mijn douche voor het slapen gaan.

 8. Zalig die ochtenden! En knap dat je je dan ook al aankleed. Dat is mijn zwakke punt, vooral in het weekend, dan is het vaak middag eer ik me aankleed. Ik geniet dan ook wel van een kop thee met een boek.

  1. Ik doe dat eigenlijk altijd; toch een fijn begin van de dag. Plus het feit dat ik er ’s middags geen tijd voor heb aangezien ik dan hop hop naar werk moet.

 9. Ik ben niet zo’n mega ochtendmens, behalve als ik écht heel erg goed geslapen heb. Maar dat is vrij zeldzaam haha. Ik hou vooral van de middag en avond.

 10. Klinkt als een zeer fijne ochtend op die manier! Ik denk dat de ochtend ook mijn favoriete moment is, vooral als ik ook traag kan doen, lekker ontbijten, boekje of wat blogs lezen. Ik kijk er al naar uit om binnenkort een – hopelijk blije – baby uit zijn / haar bedje te halen ^^

  Ik hou ook wel van thee trouwens maar het is echt al een eeuwigheid geleden dat ik nog thee heb gedronken. Om de een of andere reden maak ik dat niet snel gewoon voor mezelf.

 11. Jouw mok en theepot zijn zo mooi! Kan me voorstellen dat je daar héérlijk uit drinkt. Je ochtend klinkt trouwens ook onwijs fijn. Wat is er nu leuker dan wakker worden met een lachend kindje? 🙂 Ik heb zelf elke ochtend een enthousiaste Pippa die op me af komt rennen zodra ik wakker ben. Ook altijd een feestje!

 12. Die ochtenden klinken heerlijk! Ik denk dat ochtenden ook mijn favoriete moment van de dag zijn, al sta ik de laatste tijd vaak iets te laat op om er nog helemaal van te kunnen genieten. Maar heerlijk rustig wakker worden met een muziekje aan en wat schrijven, ja, daar mag je me wel voor wakker maken ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *