DIARY April | 10 things that made me smile

Zoals beloofd wederom in 2020 mijn maandoverzichtjes. Altijd maak ik ze met heel erg veel plezier en blik ik terug op een maand met 10 mooie en gelukkige momenten. Losse foto’s, gifjes en elke maand sluit ik af met een youtube filmpje. Daarbij nu een nieuw deel onderaan: MOMents, Mommy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Deze maand was uiteraard een gekke maand met het Corona virus en het anders werken dan gewend. Daarbij hadden we een nieuw ritme voor Noa, video belde ik veel met vriendinnen, spendeerde veel tijd in de natuur en was ik weer heerlijk creatief bezig. Kijken jullie mee?

…maakte ik veel wandelingen en spendeerde ik tijd in de natuur
Deze maand stond in het teken van veel wandelen in de natuur. Even ‘het zijn’ ervaren en mijn hoofd leegmaken. Ik wandelde veel met Noa, had blaren van de hoeveelheid kilometers die ik liep en genoot in het zonnetje. Ik ben nog steeds zo ontzettend dankbaar dat we hier mogen wonen, zo midden in de natuur. Ook maakte ik wat fijne skateritten.

…was ik creatief bezig @ werk
Ondanks het vele administratiewerk de afgelopen tijd besloot ik weer eens even lekker creatief bezig te gaan zijn op werk. Ik kwam dit op Facebook tegen (voor mijn 2 weken social media break) en het leek me erg leuk om met de kinderen te doen. Wat het is? Je maakt een geometrisch dier van ijsstokjes die je rechtovereind zet en knipt op maat. Het uiteindelijke resultaat zal ik vast wel delen in een DIY post, aangezien ik met nog wel meer dingen privé bezig ben qua projectjes.

…kreeg ik lieve kaartjes en video belde ik met vriendinnen
Vriendinnen en familie zie ik weinig meer in deze crisis. Extra fijn dus als ik lieve kaartjes & appjes krijg om zo toch contact te houden. Ook video-bel ik regelmatig met vriendinnen; toch leuker dan alleen een berichtje. Een jarig vriendinnetje hebben ik met 3 vriendinnen verrast door haar in België te video bellen zonder dat ze het wist. Super leuk om te doen!

…had ik een 2 weken social media break
Ik deelde hier al in een artikel dat ik heerlijk 2 weken even een social media break neem. Hoe het bevalt weet ik niet, aangezien ik dit artikel op de dag schrijf dat ik ermee stop. Wel weet ik dat de week ervoor, die ene dag zonder me zo is bevallen dat ik dit vaker ga doen. Het zorgt voor een stukje rust en maakt dat ik meer tijd krijg voor de dingen die ik echt leuk vind.

…was ik veel bezig in huis
Zowel werkte ik thuis 1 dag in de week als gewoon door op werk. Wel had ik wisselende uren, waardoor ik meer tijd thuis had. Dat maakte dat ik wat dingen onder handen nam. Zo ruimde ik de overvolle administratie-la op, maakte ik extra schoon in huis (vooral de dingen die blijven liggen), ruimde ik onze slaapkamer netjes op, was ik bezig met de oude kleertjes van Noa en heeft de keukenindeling een make-over gekregen. Super fijn om bezig te zijn, aangezien een opgeruimd huis bij mij een opgeruimd hoofd maakt. Ook ging ik samen met Noa zijn speelgoed eens een grondige wasbeurt geven.

…had ik (1 week in April) Meivakantie op werk
Het was Meivakantie op mijn werk. Heel gek om hele dagen aan het werk te zijn met relatief weinig kinderen. De lange dagen zijn dan ook lastig te overbruggen en maken dat de dagen extra langzaam gaan. Gelukkig vallen er in de Meivakantie al 2 dagen af door Koningsdag en 5 Mei, waardoor ik iets minder hoef te werken. Lastig, ook aangezien we geen uitstapjes mogen maken met de kinderen om de dagen te vullen; dat vergt wat creativiteit.

…was ik veel bezig met mijn blog
Ik kreeg super veel leuke samenwerkingsvoorstellen (met vaak heel fijn shoptegoed, dat wordt shoppen!) maar was ook met heel wat andere artikelen bezig achter de schermen. Mijn blog zou ik niet zo lang ‘on hold’ kunnen zetten, aangezien dit toch wel een grote hobby is. Ik ben er dan ook wel dagelijks mee bezig en heb hier de afgelopen maand, met meer vrije tijd extra van genoten.

…was het de verjaardag van mijn overleden oma
Ik maak er geen woorden aan vuil, maar zo’n eerste verjaardag is toch wel pittig. Gewoon het besef dat ze er niet meer is en je niet meer kan bellen… Ik dacht deze dag extra aan haar, mijn moeder & aan mijn opa.

RIP. Ik met mijn oma
Herinneringen

Reading flow
Hoewel ik heel wat nieuwe boeken heb liggen zat mijn hoofd de afgelopen weken erg vol. Ik besloot dus weer terug te vallen op mijn Nora pockets die ik al keer op keer heb gelezen. Het maakte dat ik me eventjes kon ontspannen en de flow om te lezen weer wat meer ontdekte.

…luisterde ik de CD van Westlife weer grijs
Nog steeds luister ik dagelijks deze CD en ben er echt nog zo blij mee. Het is een heerlijke CD die ik ook dagelijks in de auto op heb en mee brul. Hieronder kan je het eerste nummer van de CD aanklikken. Daarna speelt hij achter elkaar de hele CD af.

MOMents van April

Toevallig schreef ik vorige week nog een uitgebreidere update over Noa.
Meer over hem lezen? Klik dan hier

Nieuwe kleertjes (& tweedehands)
Deze kwamen al vaker voorbij tijdens artikelen van de afgelopen maand. Nog steeds super blij met ale zijn nieuwe kleertjes: zowel tweedehands als zijn stapel nieuwe kleding. Vooral erg blij met z’n nieuwe zomerjasjes om heerlijk buiten te kunnen wandelen.

9 maanden in, 9 maanden uit
Deze maand was zeker een mijlpaal: Noa werd alweer 9 maanden. Can’t believe dat hij alweer even oud is al de tijd dat hij ‘bijna’ in mijn buik heeft gezeten. Het lijkt zó lang geleden dat ik zwanger was en kan me eigenlijk geen periode meer bedenken vóór hem.

Boekjesmonster
Ook iets wat al meerdere malen voorbij is gekomen: ik heb een echt boekjes monster in huis. De onderstaande foto’s kan ik er zo per dag 2 van maken haha. Hij zit graag bij zijn boekjeskist, trekt er tegenwoordig alles uit en vind het prachtig de bladzijdes om te slaan. Ik geniet ervan, aangezien lezen ook zeker iets is dat ik leuk vind. Vaak zegt hij nu ook ‘uit’ als het boekje uit is en hij heeft echt een aantal favoriete boekjes. In een ander, uitgebreidere update vertel ik hier meer over.

Quality time door corona
Ik zie toch maar even van deze periode het positieve in: ik werk 1 dag thuis, heb andere werktijden per dag waardoor ik méér samen met Noa thuis ben dan voor de corona crisis. Dit zijn momenten die ik niet meer terug krijg aangezien hij zo snel groot wordt. Ik probeer ik dus maar het beste van te maken en extra te genieten van deze tijd die ons samen is gegeven. Dat neemt niet weg dat ik het zeker niet erg vind wat er allemaal gebeurd: zieke mensen, isolatie… Het is allemaal niet niets. Laten we hopen dat het aankomende maand beter gaat worden: vanaf 11 Mei gaat mijn werk en het kinderdagverblijf van Noa weer geheel open. Spannend en ik ben erg benieuwd hoe alles gaat zijn

Noa en zijn nieuwe ritme
Meneer vertikte het om ’s middags nog te slapen en we wilden zijn fles verplaatsen naar voren; zodat hij eerder naar bed gaat. We hebben nu een nieuw ritme die fijn werkt en ben erg blij dat hij het zo goed doet.

Was ik bezig met Noa zijn eerste verjaardag #voorbereidingen
Ik ga ervan uit dat we zijn eerste verjaardag anders gaan vieren dan anders. Wel ben ik bezig met de voorbereidingen ervan. Zo wil ik zijn eerste taart zelf maken (lord help me..) en ben ik al bezig met een cadeaulijst. Zelf zijn we ook bezig met wat we hem gaan geven…

20 reacties op “DIARY April | 10 things that made me smile

 1. Het valt me echt op dat je door deze periode bepaalde zaken nog meer gaat appreciëren. Een eigen tuin bijvoorbeeld maar ook het geluk hebben dat je op een fijne plek woont waardoor je van mooie wandelingen kan genieten. Dat maakt het offline zijn natuurlijk nog leuker. Zo’n verjaardagen blijven moeilijk hé. Ik heb dit jaar al vaak aan mijn nichten gedacht die eind vorig jaar afscheid moesten nemen van hun mama want dat betekent dat ze nu volop in dat eerste jaar zonder zitten. Kerstmis was er bijvoorbeeld al heel snel na het afscheid, maar ze vieren ook allebei voor het eerst hun verjaardag zonder haar, de verjaardag van mijn tante zelf, moederdag, … het lijken me allemaal pijnlijke en confronterende momenten.

  Zoveel hartjes trouwens voor julle kleine boekmonster. Die foto’s zijn echt super leuk.

  1. Je gaat zeker nog meer stil staan bij deze dingen. Dat deed ik dagelijks al maar nu toch ook wel extra inderdaad. Waarschijnlijk kunnen we Noa zijn verjaardag toch wat uitgebreider vieren sinds gisteren met de persconferentie. We willen dit nog wel aangepast en in etappes doen, maar er kan in ieder geval meer visite komen dus dat is al een plus punt 🙂 Nu nog even puzzelen en brainstormen hoe en wat 🙂 Jaaaa echt elke dag kan ik wel een foto maken van meneer en zijn boekjes 😉

 2. Mijn oma was ook in april jarig en ze stierf een week na haar verjaardag. Ondanks dat het alweer 10 jaar geleden is denk ik er elk jaar nog aan. Goed dat je zo bezig bent met opruimen en schoonmaken. De extra tijd komt daarvoor heel goed uit!

 3. Wat een leuk overzicht! Ga je voor een smashcake voor Noa? Dat lijkt me wel heel schattig. En ik denk dat Noa wel iets van jou heeft meegekregen, als hij nu al zo dol is op boekjes 🙂

  1. Ik weet nog niet of we dat gaan doen, extern (daar zat ik eerst aan te denken). Zit ook een beetje nog met het Corona gebeuren en nu natuurlijk het feit dat we waarschijnlijk zijn verjaardag wel wat ‘normaler’ met meer visite kunnen vieren. Toch willen we alles in etappes doen. Misschien dat ik hem wel buiten zet met een leuke achtergrond en kleed; dat ik hem dan lekker laat smullen. Thnx voor het leuke idee! *brainstormt verder…

 4. Wat een lekker overzicht weer, ondanks deze rare tijden. En ahh ja, de verjaardag van je oma. Lastig is dat. Gelukkig ook veel moois om naar uit te kijken! Zelf een taart maken voor Noa bijvoorbeeld. Leuk, joh! En dat kan jij echt wel. Je bent creatief genoeg. Kijk even op deleukstetaarten.nl Daar kun je álles vinden!

  1. Ha. Blij dat iemand vertrouwen in mij heeft 😉
   Ik ben erg benieuwd naar het resultaat, denk dat ik ervoor eerst een keertje ga proefdraaien (inclusief erna natuurlijk lekkere taart 😉 )
   & thnx voor de tip!

 5. Het lijkt mij zo fijn om midden in de natuur te wonen! Ik zeg ook altijd al tegen mijn ouders dat ik later echt níét in een stad ga wonen, haha

 6. Kijk eens naar het speelgoed van Little Dutch, hout, prachtige kleuren! Luca is er gek op, hij heeft van mij dit jaar de garage gekregen, hahahaha Van mijn ouders de werkbank, maar ja, Luca is nu alweer 2, maar little dutch heeft ook voor jongere kindjes heel veel!

  Treinen, auto’s, je kunt het zo gek niet bedenken, en echt super afgewerkt! Ik heb het er nog niet over gehad, omdat ik nog niet in de gelegenheid ben geweest om er te zijn en zelf de foto’s te maken voor op blog, als tip en gewoon hoe mooi het is, en hoe Luca zich er zo mee vermaakt urenlang.

  X

  1. Ja Little Dutch is inderdaad erg fijn speelgoed; ook erg goede kwaliteit en leuke kleurtjes. Er staat al wat in de kist boven; voor als hij wat ouder is. En ook had ik wat spullen ervan op zijn verlanglijstje gezet voor zijn verjaardag. Weten natuurlijk alleen nog niet hoe dit gaat lopen…

 7. Het is ook best heftig, wat er allemaal gebeurt… maar we kunnen inderdaad beter proberen er het beste van te maken als dat kan en genieten van de mooie, kleine momenten. Zoals jij hier dus een mooi lijstje laat zien 🙂 heerlijk om te lezen.
  En zo schattig, Noa met zijn boekjes <3

 8. Oh die kaartjes zijn zo leuk hé in deze tijden <3 Ik geniet er nu nog meer van.
  En ik blijf het zeggen: straf dat je dat zo kan offline gaan of sociale media stop houden. Ik wil het ook en toch lukt het me niet. Nochtans veel mis je niet…

  1. Morgen komt een uitgebreid artikel over deze 2 weken online. Ik kan het je echt aanraden; heeft me zoveel rust en minder prikkels gegeven dat ik het nu zeker ook anders ga gebruiken dan voorheen.

 9. Dat klinkt als een heel leuke maand, ondanks alles met Corona. En ik zie het ook als een bless dat ik zoveel tijd krijg met mijn baby, ook al is het op momenten behoorlijk lastig. Dat eerste levensjaar is zo speciaal en eigenlijk ook heel belangrijk voor hun hechting.

 10. Superleuk, die ijsstokjes-dieren! En ook heel erg tof dat Noa zoveel interesse heeft in de boekjes. Samen (voor)lezen lijkt me zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *