MOM life | Even een update over Noa

In deze rare tijden leek het me wel weer leuk, i.p.v. alleen een kleine update in mijn maandoverzichten eens een uitgebreide update te schrijven over Noa. Zijn ontwikkeling en dagen gaan natuurlijk gewoon door ondanks alles. Het is al een heel eigen persoontje geworden met zijn eigen wil, liefde voor dingen en het steeds meer babbelen. Ik neem jullie graag mee nu hij richting de 10 maanden oud gaat. Ook om deze mooie momenten op deze manier vast te leggen. ♥

Boekjesmonster

Dit staat toch wel op nummer 1: boekjes lezen (of eigenlijk: omslaan) Meneer heeft een eigen boekenkistje op zijn kamer staan waar hij elke keer vrolijk naar tie kruipt: op z’n knieën gaat zitten en álle boekjes eruit tilt. Ook samen boekjes lezen geniet hij zichtbaar van. Hij brabbelt tegen de boekjes of bij de voelboekjes stopt hij even met omslaan om de vacht of juist het harde te voelen. Favoriet? De Kikker en Varkentje boeken van Max Velthuijs. Dit is het boekje wat ik heb: het is een hard kartonnen boekje waardoor het makkelijk omslaat. Ook is het een fijn formaat, mooi vormgegeven en Noa is ertegen aan het brabbelen en wijst dingen aan. Een favoriet is ook het knisper boekje ervan die we cadeau kregen van mijn nicht.

Kleding via Schattigebbaykleertjes.nl / Boekjes gekregen of gekocht / Kistje: Big bazar / Kleed: Otto.nl

Ik vind het super mooi om te zien hoeveel hij hiervan kan genieten. Keek hij eerst alleen nog plaatjes: zit hij nu parmantig bij z’n boekjeskistje en zit heel wijs te brabbelen.

Meer samen thuis

Door het corona virus zijn we meer thuis en krijg ik dus meer tijd met Noa. Ik zie daar wel weer een silver lining van, aangezien ik deze tijd nooit meer terug krijg. Hij wordt zo snel groot! Ik werk 1 dag thuis, 3 dagen op locatie en deze dagen is hij thuis en passen de oma’s op. Erg fijn voor hem en ook de extra tijd die ik met hem heb besteed ik goed. We knuffelen veel, lezen uiteraard boekjes en ik geniet van zijn ontwikkeling die ik nu echt van dichtbij meemaak.

Koop hier het boek: Raad eens hoeveel ik van je hou / Ik heb uit deze serie ook Mijn Babyboek en het voorleesboekje Hier ben ik! (Allemaal aanraders!)

Vooral nu ik weet dat we vanaf 11 Mei weer ‘gewone’ tijden gaan draaien op werk probeer ik extra van de aankomende 2 weken te genieten. Mijn thuiswerkdagje gaat eruit en ik ga gewoon weer 4 dagen de middagen werken. Het zal er anders uit komen te zien, dus ik ben erg benieuwd naar alle ontwikkelingen. Ook Noa gaat per 13 Mei de Woensdagen weer naar de opvang.

9 maanden in, 9 maanden uit

Noa werd alweer 9 maanden! De tijd dat hij (bijna) in mijn buik heeft gezeten. Nog altijd maak ik trouw elke week een foto van hem, maar maakte deze keer ook een ‘9 maanden uit’ foto. Bijzonder om te hebben. Daarbij ben ik elke dag nog dankbaar dat ik mama ben van dit mooie jongetje.

Zijn ontwikkeling

Het is super mooi zijn ontwikkeling mee te maken. Hij kruipt inmiddels al op handen & voeten de kamers door en is veel bezig met zijn kleine motoriek. Elk klein dingetje wat hij tegen komt of elk schroefje aan een kast zit hij aan te pulken. Ook trek je je dagelijks overal aan op om te staan en haal je alle lades leeg die je tegen komt. Slapen vind je fijn maar ook eten geniet je zichtbaar van. Je bent een makkelijke eter (tot nu toe) en houdt vooral van pasta en banaan. Je wil al veel zelf doen: drinken uit een beker met 2 handen (wat steeds beter gaat, hoewel je soms je beker vaak stevig vast houd en we hem bijna niet terug krijgen), je laat van je horen als iets je niet zint (hallo opvoeding) en je kan al 3 woordjes. Papa. Uit. Eten.

Ik vind het mooi om te zien hoe je al je eigen persoontje bent. Je ontdekt graag dingen, stopt alles in je mond en bent eigenlijk altijd vrolijk (alleen niet als je ziek bent) Je probeert uit en bent nu al een doorzetter. Met vallen en opstaan (en vaak niet eens huilen) probeer je alles uit totdat het je uiteindelijk lukt.

Tuinpakje via Schattigebabykleertjes.nl , onder truitje Zeeman.

Nieuw ritme

De afgelopen tijd is er ook een nieuw ritme ontstaan met hem. Normaal sliep hij ’s ochtends zo’n 2 uurtjes en ’s middags ook nog. De laatste dagen maakt hij ’s ochtends een uurtje en ’s middags vertikt hij het vaak om te slapen. We proberen hier dus een ander slaap ritme uit, tot nu toe werkt het prima: ook al slaapt hij kort. Tevens met zijn ritme qua flessen zijn we het aan het omgooien. Hij krijgt nu laat zijn fles; gaat laat naar bed en dit zijn we naar voren aan het halen. Tot nu toe gaat dat prima, hoewel meneer elke dag weer een eigen ritme aan houdt. De nachten gaan ook sinds dit ritme beter. Soms 1 of hooguit 2 keer eruit voor een speen of omdat meneer met zijn hoofd aan het bonken is tegen zijn bed rand. Hij kruipt zijn hele bed door.

Eten, eten en nog meer eten

Ik had het er al over: eten! Sinds 4 maanden geven we je potjes en soms vers en tegenwoordig eet je vaak mee. Je kinderstoel vind je fantastisch: daarin kan je alles overzien en slaan op je blad. Je bent een makkelijke eter en zegt bij elke hap: ‘Hmmmmm’ Fruithapjes, soepstengels, liga’s, baby fingers, stukken fruit in je vuistje en je avondeten… Alles gaat erin! Maar je bent echt een toetjes monster, aangezien je extra geniet van yoghurt met bananensmaak of vanille vla.

Ook hebben we de afgelopen tijd vaak samen gegeten omdat papa aan het klussen was. Erg gezellig en je eet daarbij ook graag mee wat ik eet.

Wandelen en het buiten zijn

Met dit mooie weer probeer ik zoveel mogelijk lekker te wandelen buiten. Iets wat prima te doen is in ons rustige dorp. Daarbij houden de mensen hier goed rekening met de afspraken die zijn gemaakt qua 1.5 meter afstand. Ik geniet van de natuur, van het feit dat je zo buiten geniet en ga vaak met je richting de diertjes. Je vind het heerlijk om te spelen met de zelfgemaakte wagenspanner of het boekje wat je in de wagen hebt. Ik ben echt super blij met onze makkelijke, wendbare wandelwagen. Ik ga er graag mee op pad! Nu extra leuk om ook even 25 minuten te lopen naar mijn schoonfamilie (die net een nieuw huis hebben gekocht), of een wandeling te maken van 5 kilometer(!), heerlijk!

23-04-2020: 5 kilometer gelopen / Cover: Dooky

Nieuwe maat, nieuwe kleding!

Hallo nieuwe kleding! Meneer groeit hard, want maakt dat ik vaak zijn kleding moet omgooien naar een nieuwe maat. Inmiddels zit hij op 74/80 en heb ik zoveel leuke kleertjes!

Bovenste kleding: Via Facebook / Onderste kleding: HEMA & Zeeman

Als eerste op de foto kleertjes die ik gratis(!) kon halen vanuit een groep op Facebook. Echt super leuk en van goede kwaliteit. De onderste zijn kleertjes die ik heb gekocht voor meneer. Lekker voor het aankomende zomer weertje wat korte broeken, t-shirts en ook wat zomerjassen. Ik ben erg blij met alle kleding die we voor hem hebben aangeschaft. Hij kan weer even lekker vooruit.

Dit was even in een notendop een update over mijn dagen met Noa & zijn ontwikkeling. Vooral nu ik ook meer offline ben deze & aankomende week geniet ik extra. We gaan alweer naar de 10 maanden toe met meneer en ik geniet nog elke dag van hem ♥

» Lees meer over de affiliate links hier

25 reacties op “MOM life | Even een update over Noa

 1. Leuk om een update te lezen over Noa.
  Ik kan me goed voorstellen dat de tijd soms sneller voorbij vliegt dan je zou willen.
  Ik ben heel benieuwd hoe het straks bij ons gaat lopen allemaal als de kleine er is. Nog eventjes dan is ons ukkie er.

 2. Wat fijn dat het zo goed gaat! Ik vind het ook zo interessant hoe een kind steeds meer z’n eigen karakter ontwikkeld, het is een soort puzzel die nooit af is. Net als bij jezelf eigenlijk, alleen is dat soms wat lastiger als het puzzelstukje niet past 😉

 3. Fijn dat het zo goed gaat met jullie knulletje. En leuk om mee te lezen! ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’… Was dat niet ‘tot de maan en terug’? Dat zei ik vroeger altijd tegen mijn dochter. ❤️

 4. Wat onwijs leuk om te lezen hoe het met deze kleine man gaat. Ik herken dat van die kleine onderdelen. Levi is anderhalve maand jonger, maar ook elk klein detail moet hier ontdekt worden.

  Fijn dat de nachten ook weer beter gaan. Hopelijk hoef je er binnenkort helemaal niet meer uit.

  1. Hoe gaat het inmiddels bij jou met de nachten/slapen? *zit natuurlijk even niet meer op Instagram dus mis daar je updates…

 5. Wat heb jij een mooie kleertjes voor je baby! En dat ritme, hier had onze jongen (nu bijna 10 maanden) ook even last maar dat kwam vooral door z’n tandjes, hij sliep overdag helemaal niet goed, was moe maar wilde niet slapen. Soms sliep hij dan pas om 12 uur en dan nog eens om 17 uur ofzo (of niet), helemaal om zeep, dat ritme. Nu is hij sinds een weekje weer in zijn gewone ritme. Dus wie weet is het ook zoiets.

 6. Hoe mooi om Noa te zien ontwikkelen en hoe jij hier mee omgaat. Ik kan me voorstellen dat het even aanpassen was om thuis te werken, maar anderzijds heb je weer meer tijd om bij Noa te zijn wat dan ook weer goed is. Geniet er nog van!

 7. Wat een leuke post om te lezen! Ik vind het altijd zo leuk als mijn moeder mij verhalen verteld over hoe ik was als baby, peuter en kleuter. Er komen dan echt de meest hilarische uitspraken of gebeurtenissen naar boven. Heel fijn dat je nu meer tijd hebt om van hem te kunnen genieten!

 8. Ah wat een leuke kleertjes allemaal! Wat mooi om te zien en te lezen hoe erg je geniet van Noa en hoe goed hij het doet. Geniet nog even extra van de komende twee weken wat extra tijd voor Noa <3 Heel mooi dat je er zo bewust bij stilstaat dat deze hele situatie in dat opzicht ook een silver lining heeft.

 9. Echt, Sas…. voor je het weet zit zijn vriendin naast je op de bank of stoel, en ben je misschien oma 😉 hahahahaha

  Het gaat echt super, maar dan ook super snel, zo zag ik gisteren een filmpje hoe kleine meneer hier, kleinzoon, de sokken op mocht hangen aan het wasrek… lol… En die gaat ook lekker zijn eigen gangetje.

  Heerlijk dat ook Noa zo lekker gaat en doet! Vooral qua eten ook, is erg prettig inderdaad!

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *