Currently #30

Het is wel weer eens even tijd voor een fijn kletsblogje. De Currently artikelen vind ik altijd super leuk om te maken. Daarbij vandaag alweer de 30ste editie ervan online. Waar was ik zoal mee bezig, wat is mijn favoriete liedje dit moment en waar ben ik creatief mee bezig in deze periode?

Reading • Nog steeds ligt het nieuwe boek van Nora op me te wachten. Op een één of andere manier kan ik me er niet toe zetten en zit mijn hoofd te vol. Ik wil dus zeker weer wat pockets gaan herlezen om zo weer een beetje in de leesflow te komen.

Watching • De laatste tijd kijk ik vaker mee met Noa en Nijntje/Word Party dan mijn eigen series haha. Ik neem nog steeds S.W.A.T op, waar ik zeker wel van geniet. En ben weer een seizoen aan het kijken van CSI. Alles al gezien, maar soms heerlijk om even te disconnect-en en niet te hoeven nadenken.

Drinking/eating • Uiteraard geniet ik dagelijks nog van een fijn kopje thee. Ook heb ik nieuwe céréal koeken ontdekt, Blije Bijtjes. Deze zijn als tussendoortje erg lekker.

(Home) Made • Ik ga beginnen met een leuk koord voor aan Noa zijn boekje voor aan de wagen vast te maken. Ook komt eindelijk mijn geboortekist binnen die ik zelf ga maken met zijn namen erop. Zoveel zin in! Het eindresultaat laat ik zeker hier zien. Tevens nog steeds om de zoveel weken met zijn fotoboek bezig #spon van zijn eerste jaar met alle weekfoto’s. Ik kan daar zo van genieten.

Ook was ik op werk bezig met een creatief projectje met ijsstokjes. Hierover, en over mijn andere creatieve uitspattingen later meer.

New • Kleertjes voor Noa en wat ‘nieuw’ speelgoed. Voor hem nieuw, maar voor ons niet. Boven heb ik heel wat speelgoed staan wat ik eens in de zoveel tijd omruil. Zo blijft hij geboeid met wat hij heeft. Ook maakte ik pas geleden een sensomotorisch mandje. Hij vindt hem super leuk en speelt er graag mee. Nieuw voor mezelf? Binnenkort koop ik weer wat nieuwe items. Het laatste wat ik heb gekocht/gekregen is mijn hartslag armbandje voor mijn verjaardag.

Thinking • Wat staat de wereld op z’n kop he? Iedereen zit in hetzelfde schuitje en dat is toch wel erg verdrietig soms. Echter, is los laten het beste en moeten we maar hopen dat dit snel voorbij gaat. Vanaf 11 Mei gaan we in ieder geval weer een beetje een normale routine krijgen. Ik ben erg benieuwd.

Loving • Skateritten, genieten van shoptegoed uitgeven aan leuke spulletjes, gezellig lezen met Noa en XXL wandelingen maken in het zonnetje

Not loving • Slapeloze nachten door een onrustige Noa, m’n duim verbranden, MUGGEN, wisselende werkroosters en de onzekerheid in deze aankomende periode.

Needing • Offline tijd, zoals ik al eerder een dagje deed. Afgelopen week besloot ik lekker 2 weken zonder social media in de lassen en tot nu toe bevalt het me prima.

Feeling/mood • Ik voel me ondanks alles best goed. Wel merk ik dat mijn hoofd vaak wat voller zit en ik wat meer last heb van hoofdpijn/ stemmings wisselingen. Ik probeer dan ook meer rust te creëren en vaker even mijn hoofd leeg te maken met een wandeling samen met Noa en/of skaterit.

Looking forward to • Ik durf eigenlijk niet meer zover vooruit te kijken. Waarschijnlijk gaat onze vakantie in Juni niet door en in Juli is onze kleine man alweer 1. Dit zal misschien zelfs een hele andere eerste verjaardag worden dan van te voren gedacht. Ik leef per week, krijg per week pas mijn werkrooster en probeer zoveel mogelijk te genieten van de vrije tijd die ik daartussen heb met mijn gezin. Per 11 Mei krijg ik mijn oude werkrooster weer terug van de middagen, maar gaan de dagen er toch nog anders uit zien. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich allemaal gaat ontwikkelen: de normale gang van zaken weer maar dan toch anders.

Happy about • Het fijne weertje en daardoor vaker kunnen skaten en vooral wandelen. Het is heerlijk om zonder jas en met fijne slippers aan (waarbij ik na 5 kilometer wel flinke blaren heb opgelopen) te wandelen met Noa.

23-04-2020: 5 kilometer gewandeld met Noa / Cover van Dooky

Counting down to • Noa zijn eerste verjaardag! Het is toch aan de ene kant super snel gegaan dat meneer alweer bijna 1 is. Daarbij tel ik af naar het moment dat we in September 3 weken vakantie hebben. Gewoon; lekker thuis! Oh en het heerlijk zitten in de tuin met een spelende Noa kijk ik ook zeker wel naar uit.

Listening to • Ik luister heel saai nog steeds de nieuwe CD van Westlife en soms die van P!NK. Maar ook het onderstaande nummer heb ik vaak geluisterd tijdens het thuis werken / alleen staan op werk. Eerst vond ik dit nummer niet zoveel maar hij is aan me gegroeid…

En hoe gaat het met jullie? Durven jullie wat meer vooruit te kijken?

16 reacties op “Currently #30

 1. Binnenkort komt er alweer een nieuwe Nora aan. Daar ben ik heel benieuwd naar. Ik snap wel wat je zegt over het niet teveel durven vooruit zien en plannen. Zelf vind ik het ook jammer dat de zomervakantie ook niet zal kunnen doorgaan. Vooral omdat we elkaar anders misschien wel een keer offline hadden kunnen ontmoeten. Maar wie weet komt dat er toch nog wel een keertje van vermits we allebei van Centerparcs houden. Ik probeer er sowiesio het beste van te maken en gelukkig lukt dat gewoon thuis ook. Ben je al aan het brainstormen over Noa’s taart? Ik las in een andere blogpost dat je die dit jaar zelf wil gaan maken.

  1. Onze vakantie naar Centerparcs gaan we maar een jaartje verplaatsen in Juni 🙂 ‘Tis even niet anders. Dankbaar dat we gezond zijn en er zijn inderdaad ergere dingen.
   Ja ik ben zeker al aan het brainstormen voor z’n taart en ga volgende week eens kijken of ik een proef versie kan maken (letterlijk en figuurlijk haha) 😉

 2. Dit artikel is ook wel een van mijn favorietjes moet ik zeggen. Vind het altijd leuk om te lezen! Fijn dat je binnenkort weer je gewone werkdagen krijgt, al zal dat nog wel raar zijn ja. Ik durf wel wat meer vooruit te kijken. Maar ja je moet natuurlijk met alles wel rekening houden. Toch zie ik het niet zo somber in. Ik voel sterk dat dit goed komt en daar geloof ik ook echt in.

 3. Hoi! Fijn dat het allemaal goed gaat bij jullie. Wat was het lekker weer, hè? Hier gaat het redelijk. Ik vermaak me wel maar Vriendjelief kakt een beetje in zonder zijn revalidatie. Balen. Wij kijken ook niet vooruit, hoor. We maken er het beste van. Ik wandel veel en lees veel. Heb plantjes gehaald op de kwekerij (familietraditie) maar zonder mijn moeder deze keer. 🙁 Mijn balkon is klaar. Overal bloemetjes en lichtjes. Nu hopen dat het mooie weer snel terug komt.

 4. Haha ik lees een reactie onder dit artikel over een verjaardag vieren in december.. Zelf ben ik ook in december jarig en ben soms ook bang dat ik die niet ‘normaal’ zou kunnen vieren. Als we maar gezond blijven. 🙂

  Ik bekijk het per dag. Leuk artikel. 🙂

  Liefs
  X

 5. Vooruit kijken, is dat mogelijk? Ik krijg al het idee dat ik mijn verjaardag in december zelfs niet zou kunnen vieren, dus ook sint nog niet eens… dus nee… ik kijk per dag en wat ik kan hier, wat we in huis kunnen doen. En de tuin, dat schiet nu wel op!

  Picasso went ook telkens meer, hahaha dat dan weer wel.

  X

 6. Oh zo mooi dat katje!
  Ik probeer ook niet te ver vooruit te kijken én ook niet teveel te luisteren naar doemdenkers. Het is een goeie oefening om in het nu te leven.

 7. Noa is gewoon alweer bijna één, de tijd vliegt. Het is zeker een rare tijd en ook ik kijk niet al te ver vooruit. Gelukkig had ik qua vakanties nog niets vaststaan (behalve de weken waarin in vakantie wil, maar die laat ik gewoon staan) dus voor mij is er ook geen domper dat mijn vakantie niet doorgaat. Ik zal het alleen anders in moeten vullen dan ik in gedachten had, maar vooralsnog vind ik dat niet zo erg.

 8. Ik ben meer van de dag tot dag planning, al heb ik voor de verandering wel een aantal vakanties gepland staan. De eerste zal wel lekker een weekje balkon worden.

  Mooi verslag, en wat vliegt de tijd. Noa al bijna een jaar..

 9. Noa’s verjaardag en je vakantie in september is wel iets fijns om naar uit te kijken. Ik heb in mei nog een weekje en drie weken in juli en in september ga ik al met bevallingsverlof. Ook wel wat dingen om naar uit te kijken dus 😉
  Net zoals Shirley zie ik ook een beetje op tegen die mondkapjes in het openbaar vervoer. Ik ben heel snel claustrofobisch en zo’n kapje voor mijn gezicht, brr. Maar ik hoop stiekem dat ik gewoon nog heel lang thuis kan werken en het dan niet meer nodig is, haha.

 10. Mooi overzicht. We proberen er het beste van te maken. De ene keer gaat het allemaal wat beter dan de andere keer, maar we komen er wel 🙂 Ik hoop dat jullie Noa’s verjaardag met anderen kunnen vieren. En een mooie uitdaging, twee weken geen sociale media. Knap!

 11. Wat gaat de tijd snel zeg dat Noa alweer bijna 1 jaar oud is! Een mooi vooruitzicht! Hopelijk kunnen jullie de verjaardag dan weer wel gezellig met andere mensen vieren. Oh jee, muggen… daar word ik ook nooit zo blij van. Gelukkig hebben ze mijn slaapkamer tot nu toe nog niet ontdekt 😉

 12. Wat vliegt de tijd toch. Ik durf ook nog niet heel goed vooruit te kijken en leef een beetje per dag. Onlangs zijn de maatregelen in België wat ‘versoepeld’. Voorlopig werk ik nog thuis en ik zie nu al een beetje tegen de verplichte mondkapjes in de trein op. Maar goed, wie weet went ook dat uiteindelijk snel. Probeer er nog niet te veel over na te denken. Geannuleerde vakanties zijn best confronterend vind ik, maar we proberen er maar het beste van te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *