Digiminderen | Een gehele week offline

Hello! I’m back. Hier alleen niet echt weggeweest, wel minder. Op Zondag 19 Mei koos ik erover om eventjes 2 weken social media-loos te zijn. Even offline en meer genieten. Ik neem jullie mee in een fotoverslag van de afgelopen 2 weken. Hoe is het me bevallen, wat leverde het me op en wat heb ik zo allemaal gedaan?

Skaterit 🍀
De challenge begon met een super fijn skaterit van 5 kilometer. Ik koos eens een nieuwe route en was positief verrast. Heerlijke meters heb ik gemaakt in de polders en genoot even echt van de natuur. Mijn hoofd was na de rit leeg, mijn lichaam moe (de terug rit had ik tegen wind, men) en ik kwam voldaan thuis. Skaten is 1 van de weinige dingen waar ik echte ontspanning uit kan halen.

Ook was ik deze 2 weken meer bezig in mijn vrije uurtjes met sporten, of actief bezig zijn door veel te wandelen. Heerlijk om even te Ringfitten en moe en afgepeigerd een drankje erna te nemen.

2 weken meivakantie work, work, work 🎭
Het was echt raar om weer volledig aan het werk te gaan in de Meivakantie, met minder kinderen en geen leuke uitsapjes. Het vergt heel wat creativiteit en de dagen duren lang. Ook de afgelopen dagen werkte ik andere uren en werkte elke week 1 dag thuis. Heel gek om als pedagogisch medewerkster thuis te zijn en aan administratie, cursussen e.d. te zitten. Hoewel het fijn is aan het werk te blijven was het toch best wel dubbel. Ik probeerde er het beste van te maken en te genieten van de extra tijd die me werd ‘gegeven’ met Noa.

Extra genoten van deze 2 weken, aangezien vanaf 11 Mei mijn gewone werkweken/uren weer ingaat en Noa weer start bij het kinderdagverblijf. Spannend en ben erg benieuwd hoe alles gaat verlopen. Ook was ik op werk weer eens lekker creatief bezig, wat me veel vernieuwde energie en ideeën gaf.

Series kijken 📺 & lezen📚
Ik nam lekker de tijd om series te kijken. Ik herkeek CSI en keek nieuwe afleveringen van S.W.A.T. Ook geniet ik altijd van Temptation Island (guilty) en series via Netflix. Ik heb echt even gefocust op de serie zonder afleiding van social media/telefoon wat erg fijn was.

Aangezien mijn hoofd de laatste tijd vol zat en ik me niet kon concentreren, starten ik met het herlezen van wat Nora favorieten. Ik heb me daardoor zeker even kunnen ontspannen en de leesflow wat meer te pakken.

De dagen met Noa (en zijn nieuwe ritme) 👶🏻🍼
Extra genoten van de dagen samen met Noa. Wat was het fijn om echt even offline te zijn en te zien wat hij allemaal aan het doen was. Ik heb mijn telefoon dan ook alleen gebruikt om foto’s te maken en filmpjes, aangezien meneer ineens zich overal aan optrekt. Foto’s zijn toch fijn om te hebben als herrienering. Daarbij probeerde we een nieuw ritme uit qua slapen en flessen en na een hoop gevogel hebben we eigenlijk een fijn ritme. Hij wordt groot en heeft praatjes voor 10. Hij wordt alweer bijna 1 … #stopdetijd

De lades zijn nu favoriet en de beveiliging hebben we er pas op gedaan (en gaan dus nu niet meer open zoals onderstaande foto). Hij klimt steeds meer aan de lades en staat bijna alleen maar zodra hij zich ergens aan op kan trekken. Hij ontdekt en heeft zichtbaar plezier.

Samen speelgoed wassen 🧺
Met het mooie weertje leek het me fijn om zijn speelgoed eens even flink te wassen; samen! Hij stopt uiteraard alles in zijn mond en om het even schoon te maken was wel zo prettig. Hij vond het een feestje om te helpen, alles in de emmer te gooien & lekker buiten te zitten. Daarna alles te drogen gelegd in de zon en klaar is kees. Ook gebruikte ik even bellenblaas, waar hij erg van onder de indruk was. Want ik wil het zo graag pakken en dan is het ineens weg?!

Emailtjes sturen 📮 / Tijd voor mezelf 🙏🏻
Ik nam de tijd om wat samenwerkingsmailtjes te beantwoorden en uit te werken. Daarbij kreeg ik voor heel wat samenwerkingen shoptegoed wat maakte dat ik zeker wat uurtjes zat te neuzen en uit te kiezen. Zoveel leuks en zoveel keuze! Gelukkig uiteindelijk de bestellingen geplaatst. Kan niet wachten alles te ontvangen. Ook mijn oude penvriendin was jarig en ik stuurde haar een uitgebreide mail.

Waar het kon nam ik wat extra tijd voor mezelf. Een extra kopje thee.. Een fijn stukje taart. Een fijne serie of juist even met mijn neus in een boek of mijn blog. Ik genoot van het feit dat er minder prikkels om me heen waren en ik echt even kon focussen.

Babyboeken invullen 📝
Door al die nieuwe mijlpalen van Noa was het weer tijd zijn babyboeken bij te vullen. Super leuk om te doen. Net als het bijhouden van zijn weekfoto’s (ik ben een fotoalbum aan het maken van zijn eerste jaar #spon) en foto’s in het algemeen. Ik heb een lijstje gemaakt van de foto’s die ik in de onderstaande boeken mis; zodat ik deze binnenkort eens kan laten afdrukken als ik er genoeg heb. Leuk, leuker, LEUKST.

DIY’en: koort maken Noa’s boekje & geboortekist 🧵
Ook bestelde ik zijn geboortekist; die ik zelf wil gaan maken. Hij kwam binnen (en werd weer retour gestuurd voor een nieuwe aangezien de deksel niet goed sloot), net als de naamstickers die ik bestelde en ben ermee aan de slag gegaan. Alleen de klep wil ik schilderen, de rest blijft gewoon van hout. Als alles af is komt er een DIY van online. Ik ben nu al super blij met het feit dat ik een mooie kist heb voor zijn eerste spulletjes. Ook maakte ik een tof koord voor aan zijn buggyboekje. Hij is er erg fan van; zowel van het boekje als om te kauwen op het koord.

Knutseldoos via AliExpress

Verjaardag van mijn overleden oma
Ik maak er geen woorden aan vuil, maar zo’n eerste verjaardag is toch wel pittig. Gewoon het besef dat ze er niet meer is en je niet meer kan bellen… Ik dacht deze dag extra aan haar, mijn moeder & aan mijn opa.

Bloggen 💻
Ik besteedde veel tijd achter de schermen aan mijn blog. Zoals ik al eerder aangaf was ik bezig met samenwerkingen maar ik maakte ook een hoop artikelen als concept. Ik las bij jullie leuke artikelen, ontdekte nieuwe blogs en genoot hiervan met een grote mok thee. Zoals al gezegd minder dan normaal omdat ik meer offline was, en als ik online wílde zijn werkte het internet niet mee.

Wandelen 🌿
Ik heb zoveel tijd lekker buiten gespendeerd: heerlijk! Ik ben volgens mij nog nooit zoveel buiten geweest in weken. Hoewel de blaren op mijn voeten stonden van de vele kilometers heb ik zo genoten. Van de dieren, de natuur, de rust, het zonnetje en het feit dat ik met slippers en zonder jas naar buiten kon. Ook Noa genoot zichtbaar, bij de diertjes en van de uurtjes wandelen in de buitenlucht. Nog steeds zo blij dat we heerlijk hier in de natuur wonen. Kan me geen betere plek indenken.

Wat deze 2 weken mij opleverde…

Aller eerst wil ik even zeggen dat ik echt 2 super fijne weken heb gehad, waarin ik echt even aan zelfreflectie heb kunnen doen en rust heb ervaren. Ik had van te voren niet verwacht dat ik er zoveel prikkels van ervaar. Het meer offline zijn van social media ga ik dus zeker vaker doen. Ik klik er best vaak op en denk dat ik nu juist alleen het einde van de dag er even op wil kijken. Verder wil ik het zo beperkt mogelijk houden.

Ik heb zoveel in deze tijd kunnen doen. Ik heb zo erg kunnen genieten van het gezinsleven maar ook vooral van het buiten zijn en geheel even ontspannen. Het gaf rust. De rust die ik hoopte dat het zou geven. Rust, die ik zo hard in deze chaotische periode even nodig had.

Dingen waar ik tegen aan liep

Ik was al een beetje bezig voor Vaderdag (Sssssst) en wilde ideeën opzoeken via Pinterest. Oops, dat kon dus niet. Daarbij kwam ik ook op een aantal leuke blogs winacties tegen waarbij ik niet mee kon doen; Like Facebook of Instagram post. Nope. Ik heb me er aangehouden maar jammer was het wel.

Wat ik wel heb gedaan is Instagram openen om de foto’s op de juiste maat te kunnen snijden (om vervolgens de foto weer te verwijderen) Dit formaat gebruik ik voor deze artikelen (die ik vooruit schrijf) en voor de weekfoto’s van Noa. Verder is het me prima gelukt om 2 weken afstand te doen van social media en heeft het me erg veel opgeleverd. Voor mij een teken om mijn social media gebruik anders in te delen. Ik kan het iedereen aanraden even afstand ervan te doen.

Wat ik ook 2x heb gebruikt is Facebook messenger. Ik heb altijd via deze manier contact met de klantenservice van bedrijven en had 2x een vraag over een product. Daarbij kreeg ik een melding dat er iemand geïnteresseerd was in (alle!) kleertjes van Noa te kopen, die ik uiteindelijk via Facebook messenger heb verkocht.

» Lees meer over de affiliate links hier

Ben jij wel eens een geruime tijd offline geweest? Hoe beviel je dit? En zou dit iets zijn wat je graag eens zou willen doen?

21 reacties op “Digiminderen | Een gehele week offline

 1. Ik probeer wel vaker meer offline te zijn. Beter gezegd dan gedaan.
  Wel heb ik al tijden facebook als app niet meer op mijn telefoon. Wel kan ik er zo via internet in. Waar ik continu eerst de app opende, open ik het internet niet zo vaak voor facebook. Plus daar gebeurt meestal niet veel bijzonders.
  Na het lezen van deze post ook gelijk weer messenger die je voor facebook nodig hebt, verwijderd. Doe ik amper iets mee. Hoeft het ook niet op mijn telefoon te staan.
  Dat soort kleine dingen geven mij al meer rust.
  Straks gaat er heel veel tijd in de kleine zitten en wordt het nog vaker de telefoon wegleggen.
  Fijn om te zien dat je dan heel anders omgaat met de tijd en wat je wilt doen.

  1. Het geeft zeker een stukje rust en merk dat ik er nog steeds erg van geniet: het meer offline zijn.
   Ik heb social media in een mapje staan en merk dat ik er daardoor onbewust minder op druk, heel fijn!

 2. Mooi dat deze periode je rust gaf. Skeeleren is ook zeker fijn, ik ben zelf veel gaan fietsen de afgelopen weken. Ik ken ringfit trouwens niet, dus daar ga ik zo even naar googlen. Is het een aanrader?

  1. Ik zou het zeker eens googelen, het is een aanrader. Ik ben helemaal niet van de spelletjes en thuis sporten maar dit is echt leuk & ideaal. Naderhand ben ik helemaal gesloopt dus je dóet ook echt wat. Ik zou ook zeker eens kijken of ze er filmpjes van hebben op YouTube ter voorbeeld.

 3. Wat een heerlijke blogpost. Zo fijn om te zien dat zowel jij als Noa volop hebben genoten van deze periode. Wat een leuke dingen heb je ook kunnen doen. Die kat is echt heel mooi gelukt en ik vind ze precies in het grijs zelfs nog mooier dan in het zwart.

 4. Lol! Je hebt je niet verveeld! Maar daar was ik ook niet bang voor 😁Ik ben niet zo heel veel online. Ik doe veel meer dingen off line. Tenminste… als je weblogjes lezen niet mee rekent

 5. Heel goed! Je hebt hele leuke dingen gedaan en de rust die je ervan krijgt…echt genieten. Ik heb ook eens een tijdje flink verminderd met social media en ik vond het heel fijn dat de prikkels minder waren. Dus ik wil er ook wel weer meer bewust mee omgaan want er is zoveel meer dan die telefoon 🙂

 6. Dat klinkt heel geslaagd! Ik probeer ook bewuster mijn gsm vaker weg te leggen. Ik denk dat als ik digi wil minderen ik sowieso Facebook Instagram etc even can mijn telefoon af moet halen ghihi. Ben bang dat het anders automatisch gaat.

  1. Een tip van mijn kant: Ik had tijdens deze periode mijn social media in een mapje gezet. Dit maakt dat ik er al minder vaak ‘automatisch’ op klinkte.

 7. Oh ja,, ik heb weleens ruim 6 weken offline gezeten, toen het nog lang duurde als je over ging stappen van provider, hahahaha Ik denk dat jij nog jong was toen 😉 Dat was niet leuk, ben je online, verslaafd aan een spel, bladiebla… moet je offline.

  Nu, ach ja, het gebeurt weleens dat internet even uitvalt, dan moet ik in het nu, grinniken en denk… tijd voor iets anders! En dat doe ik dan ook. En hoe ik het nu gebruik? Instagram ben ik al niet veel, ik vind zelfs te weinig, ik neem de tijd niet eens om foto’s te uploaden bijv. vind het verhaaltje schrijven op de foon dan ook erg onprettig, dat is het eigenlijk. En zoals nu, ik word wakker, koffie, een ander leest een krant, ik lees blogs, check even op FB en dan is het vaak ook klaar voor de rest van de dag.

  Alleen als ik echt mail verwacht van een bestelling bijv. dan wil ik wel checken maar dat kan ook op de foon. Kortom, ik ben niet eens zo heel veel online denk ik…

  X

  1. Heerlijk is dat he? Ik ervaar dat nu ook zeker zo; nu al meer als vroeger en nu ik 2 weken offline ben geweest zit ik veel minder online. Echt heerlijk!

 8. Ik probeer zelf meer offline te zijn, maar dit lukt niet altijd. Ik ben graag zo veel mogelijk buiten, alleen nu vind ik dat toch lastiger met al die mensen die ook graag buiten wandelen. Maar ik blijf het (meer offline zijn) proberen, want opgeven is voor mij geen een optie 😉

 9. Knap dat je het hebt vol gehouden en tof om te lezen wat je er uit hebt gehaald. Ik ben sinds een tijdje ook gaan socialminderen. Vooral in de zin van het aantal accounts die ik o.a. op Instagram had maar ook mijn Twitteraccount heb ik weg gedaan. Ik werd een beetje gestresst van die hoeveelheid berichten die ik elke dag moest bijhouden (voor mijn gevoel). Twitter vond ik toch al niet leuk meer, dus dat was een makkelijke beslissing en ik heb weer plezier gevonden in mijn privé account van insta.

  Over het op maat maken van je foto’s heb ik nog wel een tip voor je. Daarvoor kun je Canva.com gebruiken. Dan hoef je je insta helemaal niet voor te gebruiken. Ik gebruik dat echt overal voor inmiddels haha!

  1. Snap ik, het geeft ook zeker heel wat prikkels. Dat ervoer ik eigenlijk pas toen ik er mee stopte, gek is dat. Maar het heeft me zeker veel opgeleverd en zit sinds deze 2 weken minder online. Thnx voor de tip! Die gebruik ik inderdaad soms ook 🙂 *meer voor bewerken niet op maat snijden.

 10. Helemaal offline ging ik niet, uiteraard 😀 Want ik schreef al vaker dat ik het zo knap vind dat je dit kan en doet! Maar ik probeerde nu wel wat bewuster mijn GSM opzij te leggen tijdens het lezen.

  1. Fijn dat je wel wat bewuster ermee bent omgegaan, ook belangrijk! Ik vond de 2 weken echt zalig en zit sinds dien minder op internet in het algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *