DIARY Juli | 10 things that made me smile

Zoals beloofd wederom in 2020 mijn maandoverzichtjes. Altijd maak ik ze met heel erg veel plezier en blik ik terug op een maand met 10 mooie en gelukkige momenten. Losse foto’s, gifjes en elke maand sluit ik af met een youtube filmpje. Daarbij nu een nieuw deel onderaan: MOMents, Mommy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Het was een maand met vele fijne momentjes en hoogtepunten. Noa werd 1, ging voor het eerst los lopen, ik genoot van de natuur en het regelmatiger sporten en ik werkte hele dagen in de zomervakantie. Kijken jullie mee naar mijn fijne maand Juli?

DIARY Juli | 10 things that made me smile

… werd Noa 1!
Dag baby. Hallo grote man. Onze Noa werd deze maand 1. Echt een prachtige mijlpaal waar ik met een korte brief bij stil stond. Wij vierde zijn verjaardag met zijn opa’s & oma’s (aangepast op corona tijden) en hadden een cake smash thuis. Hij genoot van het uitpakken en is flink verwend. Het gehele artikel (met foto’s en de fotoboeken die ik ervan bestelde) komt binnenkort uiteraard online.

…waren wij 13 jaar samen! ♥
Deze mand waren wij alweer 13 jaar samen. We hebben het niet echt gevierd, alleen samen even een filmpje gekeken in de avond. Na 13 jaar nog steeds super gelukkig met elkaar… Op mijn blog deelde ik een vragenlijst om hem & onze relatie wat beter te leren kennen.

…genoot ik van het fijne weertje
We hebben deze maand zeker wat fijne dagen met mooi weer gehad. Ik heb zowel samen met Noa in zijn zwembadje gezeten, veel gewandeld en lekker zonder jas en met slippers aan genoten. Ook ben ik steeds meer buiten in de tuin te vinden, waar we nog wat aanpassingen aan willen doen.

…begon de zomervakantie, hele dagen werken
Het was deze maand de start van de zomervakantie, waarbij ik dus hele dagen moest werken en meer dagen vrij was. Eventjes wennen, vooral aangezien ik er voor mijn gevoel als een hele ochtend op heb zitten voordat ik ga werken. Mezelf aankleden, Noa aankleden, samen ontbijten en hem wegbrengen. Ondanks dat het een aangepaste vakantie was door corona bevalt hij tot nu toe erg goed. We hebben veel workshops en leuke activiteiten gepland. De aankomende maand Augustus zijn er zeker nog heel wat weken te gaan van deze vakantie.

Brandweer auto’s gemaakt van cake en koekjes

…kochten we een nieuwe laptop na 8 jaar
Met pijn in mijn hart toch maar een nieuwe laptop aangeschaft. Deze was 8 jaar oud, de letter K zat los en hij was super traag. Een reden waarom ik ook minder graag op de laptop zat; aangezien ik 100 jaar moest wachten tot een blog kon laden. Ik ben erg blij met deze nieuwe aanschaf en zit weer met veel plezier artikelen te maken en te lezen bij jullie. Ben een tijdje bezig geweest met dingen instellen en erop zetten maar ben voor nu dik tevreden.

Door bewust bloggen zijn wij niet zichtbaar in beeld (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

…was ik actiever bezig met sporten & gezonder eten
Ik pakte het sporten weer wat actiever op en was wat meer bezig met mijn voeding. Ik deed vaak thuis mijn Ringfit Adventure voor de Switch (hebben jullie interesse in een uitgebreid artikel wat dit inhoud en wat je dan doet? Krijg er vaak vragen over…) in de avonduurtjes of eventjes overdag. Maar ook maakte ik wat meer wandelingen, skate ritten en genoot van gezondere voeding. Zo ontdekte ik lijnzaad, die ik at met yoghurt en stukjes aardbeien.

…was ik bezig met mijn blog
Achter de schermen was ik ook zeker bezig met mijn blog. Lettertypes kiezen (wat een b*tch kan dat zijn, maar het is gelukt) en wat kleine aanpassingen aan mijn layout. Maar ook het voorschrijven van artikelen en lekker artikelen bij lezen bij jullie. Het ging allemaal een stuk fijner met de nieuwe laptop 😉 Stay tuned voor nieuwe artikelen de aankomende periode.

…genieten in Leiden
Voor mijn werkdag begon bracht ik Noa naar mijn moeder en ging eventjes snel de stad in. Het was heerlijk in het zonnetje eventjes te genieten voordat ik naar werk moest. Ik ben richting de Wibra gegaan, aangezien ze daar SALE hadden. Ik kwam terug met wat fijne kleding voor Noa voor een nog fijner prijsje.

…voelde ik me na ziek zijn eindelijk weer wat beter
Deze week was ik ziek thuis. Het is een lange tijd geleden dat ik me zo naar heb gevoeld. Cadeautje van Noa vanaf de opvang: (buik)griep. Ik zal jullie de details besparen maar ik was meer dood dan levend. besloten dus de gehele week thuis te blijven, uit te zieken en steeds kleine beetje te eten. Gelukkig ging het elke dag weer ietsje beter en was ik erg blij met de druppels van iberogast, wat zeker verlichting gaf.

…keek ik: De laatste tijd lekker op You-Tube wat meer leuke filmpjes. Vooral de Spill your guts filmpjes waren hilarisch.

MOMents van Juli

Noa 1 jaar!
Zoals ik al hierboven aangaf was dit toch wel het MOMentje van deze maand. Onze prachtige zoon werd 1 jaar. We hebben zo genoten van dit moment.

…visite voor Noa zijn verjaardag
Het was super fijn om te zien hoe dierbare van ons met zijn verjaardag omgingen. Door de corona hebben we eens in de zoveel tijd visite, kwamen er op zijn verjaardag wat mensen aan de deur, stuurde kaartjes, cadeautjes via de post… Zelfs een filmpje van een lief vriendinnetje die met haar gezinnetje een verjaardagslied voor Noa zingt. Ik vind het zo mooi om te zien hoe er op deze manier aandacht aan werd besteed.

Noa met al zijn verjaardagskaarten

Ook deelde ik deze foto (net of hij naar zichzelf kijkt): Links: Noa 1 maand met zijn geboortekaartjes. Rechts: Noa met zijn verjaardagskaartjes 1 jaar.

Vieren op het kinderdagverblijf
Uiteraard vierde hij ook zijn verjaardag op het kinderdagverblijf. Het was super leuk de foto’s te krijgen. Hij heeft getrakteerd, had de hele dag zijn muts op en mocht toveren bij de grabbeldoos. Hij mocht daar wat uitkiezen en dat werd een Nijntje boekje.

Hij loopt los…(met vallen en opstaan)
Midden Juli ging meneer ineens los lopen. Hieronder nog aan de wagen of vaak aan de hand. Maar toen M. en ik tv zaten te kijken kwam hij ineens langs lopen, hele stukken. Sindsdien doet hij niets anders dan los lopen, door de gehele kamer heen en steeds sneller. Zo leuk om hem zo trots te zien.

Fotoboeken besteld
Eindelijk heb ik z’n 2 fotoboeken besteld. Zoals jullie weten heb ik elke week een weekfoto gemaakt en een maandfoto. Deze heb ik gebundeld en bij elke maand een verhaaltje met hoogtepunten geschreven. Daarbij bestelde ik ook een fotoboek van zijn eerste verjaardag. Beide #spon via een samenwerking en kan niet wachten tot ze beide binnen zijn; het verjaardagsboek ben ik al erg blij mee. Ook kwamen zijn pasfoto’s binnen gemaakt op het kinderdagverblijf, super leuk!

Noa had weer wat slechtere nachten
Meneer liep van de opvang een buikgriep op (en gaf het daarna door aan mij, jottem) en was daardoor wat onrustig met slapen. Daarnaast had hij een lelijk kuchje waardoor hij de nachten ook vaker wakker was dan normaal.

Wandelingen
Door het fijne weertje maakte we heel wat wandelingen. Nu helemaal leuk, nu meneer ook zelf hele stukken kan lopen. Voor een filmpje waarop hij loopt verwijs ik je naar mijn Instagram. Zo fijn om lekker met hem naar de kinderboerderij en speeltuinen te gaan. Hij geniet er zichtbaar van.

Boekjes lezen met Noa
Zijn favoriete bezigheid blijft toch echt wel boekjes lezen. Vooral de nieuwe flapjes boeken die hij kreeg van opa & oma. Eentje ervan is Kiekeboe – Wat is mijn beroep? die hij al geheel stuk heeft gescheurd en 80x is geplakt. Ook heb ik de variant wie er is verstopt in de dierentuin. Hij geniet van het open en dicht doen en wordt ontzettend blij als hij het boekje alleen al ziet.

» Lees meer over de affiliate links hier

Wat was jou hoogtepunt van Juli, en waarnaar kijk je uit voor de maand Augustus? Waar ik naar uitkijk aankomende maand? Het nieuwe seizoen van Lucifer, 8 jaar getrouwd en de laatste dag van de maand start onze vakantie!

About the Author

18 Comments

zwartraafje

Twee mooie verjaardagen op één maand tijd. Wat hebben jullie trouwens een fijne maand achter de rug. Nu ja, op die buikgriep als ongewenst cadeautje na natuurlijk want die hoefde er niet bij te komen. De foto van In Leiden op de brug vind ik super mooi en zo leuk om Noa’s verjaardagskaartje terug te zien opduiken.

Reply
Heidi

Wat een fijne maandje heb je gehad.
Is altijd leuk als ze 1 jaar worden, ik persoonlijk vind dat de babytijd rap voorbij is. Maar er zijn ook nog leuke momentjes met de peutertijd.

Reply
Nicky

Behalve dat jullie ziek waren, was het toch een lekker maand! Het hoogtepunt van juli was de verjaardag van mijn moeder. Ze is 89 geworden! Ik heb alle visite gebeld en iedereen verdeeld over drie dagen ivm corona. Dus ze heeft er veel gefeest 😉

Reply
SAS

Dat is echt een prachtige leeftijd! (nog gefeliciteerd) Fijn dat ze heeft kunnen genieten van 3 dagen feesten 😉

Reply
Madelon

Wat een mooie maand met veel bijzondere momenten zo te lezen! Noah is echt snel groot geworden zeg, wat vliegt die tijd. In de maand augustus willen mijn vriend en ik nog ‘spontaan’ een nachtje weg in eigen land. Ik heb ergens nog een bon liggen voor een hotelovernachting waarbij je pas een paar dagen van te voren weet waar je heen gaat. Spontaner dan dat kan het haas niet haha, dus daar heb ik wel zin in!

Reply
SAS

Oh dat klinkt zeker iets om naar uit te kijken. Zou alleen niets voor mij zijn, zo kort van te voren pas dingen weten #controlefreak

Reply
Romy

Wat een verschil tussen die twee foto’s van Noa met zijn kaartjes! Heel bijzonder eigenlijk hoeveel een kind verandert en groeit in één jaar 🙂 Wat fijn dat je weer een nieuwe, snelle laptop hebt! Net als Simone vind ik het al heel knap dat je 8 jaar met je laptop hebt gedaan. De mijne ligt nu na 2,5 jaar al bij de reparateur… Ik wijt het maar aan intensief gebruik 😉
Maak er een mooie nieuwe maand van met hopelijk ook wat fijne vakantiemomentjes tussen het werken door!

Reply
SAS

Ja zo’n jaar is er eentje met vele ontwikkelingen. Inmiddels loopt meneer en wil niets anders meer. #stopdetijd #hallowaarismijnbabygebleven??
Ik moet zeggen dat ik hem ook best intensief gebruikt heb, vooral in corona tijden. Maar ben erg blij dat hij het zolang heeft volgehouden. Nu hopen dat het voor de nieuwe ook gaat lukken 😉

Reply
Simone

Wow, jij doet lang met je laptop 😮 Dat lukt mij tegenwoordig niet meer hoor. Maar misschien gebruik ik hem meer dan jij, dat zou kunnen schelen 😛
En wat wordt Noa toch snel groot zeg. Poeh…

Reply
SAS

Ik heb hem best intensief gebruikt moet ik zeggen, juist ook in corona tijden.. Ben wel erg blij dat hij zolang is meegegaan. Hoop dat ook voor deze nieuwe 😉

En het gaat zeker hard met Noa. Pfhoe.

Reply
Darina

Wat een leuk overzicht met mooie momenten, behalve het ziek zijn dan. Een hele leuke foto van Noa en de taart, hij heeft er zeker van genoten.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *