Oh baby #throwback | Ideeën wat je kan doen met je echo foto’s

Vandaag is Noa 9 maanden! Ik kan bijna niet geloven dat ik nu even lang moeder ben als dat hij bijna in mijn buik heeft gezeten. (een foto van 9 maanden in, 9 maanden uit gaat zéker vandaag gemaakt worden haha) Ik wilde zeker er een post aan wijden, maar dan even op een andere manier.

Een tijdje terug werd er op Facebook in een groep gevraagd wat mensen met hun echo’s hadden gedaan. Ik kreeg heel veel positieve reacties op mijn ideeën, waardoor het me super leuk lijkt jullie te laten zien wat ik nou allemaal met mijn echo’s heb gedaan. Misschien voor nieuwe mama’s een erg leuke post want hoe bijzonder is het, om je kindje zo klein te vereeuwigen…

Foto gebruiken tijdens aankondiging en zwangerschap

Als eerste hebben we de aller eerste echo gebruikt om de zwangerschap met de bovenstaande foto wereldkundig te maken. Het was super spannend dit te doen, maar zo leuk om alle reacties te lezen op social media.

Tijdens de zwangerschap heb ik ook een aantal foto’s genomen met mijn zwangere buik en echo foto’s. Zo leuk om dit te hebben naast de foto’s met leuke teksten op een letterbord.

Dit bovenstaande idee had ik van Pinterest (tip: kijk daar echt voor de leukste ideeën) Ik legde het vast (in dezelfde kleding) met mijn zwangerschapstest, daarna met de eerste echo foto, mijn 37 weken zwangere buik en toen Noa 3 maanden was met z’n voetjes. Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik dit heb gedaan & als aandenken heb.

Alle echo’s bij elkaar

In totaal hadden wij 9 keer een echo: de standaard echo’s, een aantal extra echo’s en kwamen wij langs de praktijk toen er oefenkandidaten werden gevraagd. (ze willen dan juist oefenen om een bepaald iets te zien, zoals bijvoorbeeld het been .e.d) Zo kwamen dus aan een hoop echo’s. Ook de 3D echo ligt erbij, wat erg bijzonder was om mee te maken. De enige echo die mist is de 20 weken. Deze kregen we namelijk alleen digitaal. Deze heb ik wel een aantal keren laten afdrukken maar hebben we helaas niet als ‘echte’ echo foto.

Echo foto’s op hout laten drukken

Echo’s op volgorde: Eerste echo: 06-12-2018 | 2de echo: 24-12-2018 | Proef echo: 04-01-2019 |20 weken echo: 19-02-2019 | 3D/4D echo: 20-03-2019 | Extra echo: 29-03-2019 | Extra echo (handjes): 29-03-2019 | 25-04-2019 Echo samen met familie | Laatste extra echo: 06-06-2019 / Gemaakt via Fotoophout.nl / Letter N: kwantum / Huisje: Kringloop

Via een #spon op mijn blog kon ik een collage laten afdrukken met alle echo foto’s. Lees hier het gehele artikel. Van alle 9e keren koos ik de beste foto’s en liet deze afdrukken. Ik was heel benieuwd hoe het zou uitpakken, aangezien de foto’s uiteraard erg donker zijn. Maar ik ben er ZO ontzettend blij mee nog steeds. Het is een pronkstuk in zijn kamer en tijdens de laatste voeding kijk ik er nog altijd naar. Wat was hij daar klein en wat bijzonder dat ik dát hummeltje dan in mijn armen hou.

Echo laten borduren

Door bewust bloggen is de 2de naam van onze zoon niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) / Geborduurde echo: Gülsüms Atelier / Vlaggetje & Klokje: Kwantum / regenboog AliExpress en poster eekhoorn gekregen vriendinnetje

Hier heb ik dus ontzettend lang naar gezocht. Het was of gigantisch duur of het was niet meer verkrijgbaar. Zo zonde. Totdat ik ineens via Instagram Gülüms Atelier tegen kwam. Zij wilde dit wel voor me maken en hij is echt prachtig geworden! Dit is een foto van de 20 weken echo; toen we erachter kwamen dat Noa compleet gezond was en een jongetje. Een dag later hadden we zijn 2 namen.

Door bewust bloggen is de 2de naam van onze zoon niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Foto van de echo op een mok

Mok met foto’s via Gocustomized

Weer een toffe #spon via mijn blog: ik mocht een mok laten bedrukken. Nou leek het me heel tof de eerste echo en de aankondigingsfoto te laten afdrukken erop. Lees hier het gehele artikel. Ik drink er nog dagelijks met veel plezier uit; fijn dat ik zo’n prachtige herinnering op deze manier kan gebruiken.

Foto’s gebruiken tijdens fotoshoot / na de geboorte

Met het oog op bewust bloggen zijn wij niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) Foto gemaakt tijdens onze new born shoot door professionele fotograaf.

Door onze new born fotografe werd gevraagd of we van te voren wilde denken over eigen ideeën voor foto’s. Ik wilde heel erg graag het bovenstaande idee: Noa met 11 dagen op de foto naast zijn eerste echo. Prachtig om te hebben en zien.

Tevens maak ik nog steeds trouw elke week een weekfoto van Noa. Deze ben ik aan het bundelen #spon in een fotoboek van zijn eerste jaar. Tijdens deze foto’s heb ik ook gebruik gemaakt van de echo’s. Noa op de foto met zijn eerste echo. Prachtig!

Heb jij iets bijzonders met je echo’s gedaan? En welk bovenstaande idee vind jij het leukste en zou je zelf in de toekomst onthouden om te gebruiken?

Idee artikel

12 reacties op “Oh baby #throwback | Ideeën wat je kan doen met je echo foto’s

 1. Vind dat borduurwerk prachtig!
  Weet je toevallig of Gülüms Atelier nog bestaat? Ik kan het niet op Insta vinden.

  1. Ik heb wel haar privé account ergens maar die kon ik zo 1 2 3 tussen al mijn volgers niet vinden. Ben nog steeds ontzettend blij met het borduurwerkje <3
   Mocht ik het tegen komen laat ik het je weten. Ook op Etsy zijn zulke dingen verkrijgbaar.

 2. Ik vind het allemaal prachtig op de mok na, dat zou ik dan weer laten, komt omdat dit een vrij simpel iets is tegenwoordig, hahaha

  De rest, stuk voor stuk prachtig, en vandaag? Wordt Luca 2 …. staat er een leuk filmpje bij mij, door Liefste gemaakt gisteren voor zijn verjaardag, maar ik heb alle echo’s ook nog staan, en wie weet doe ik er nog iets mee voor dochter later 😉

  X

 3. Ooh die foto’s waarop je telkens hetzelfde jurkje aan hebt vind ik super leuk! Onze echo’s zitten voorlopig in het boekje van dat ik van gynaecologe kreeg :p Ik wil er wel graag iets mee doen maar weet nog niet goed wat dus ik heb nu alleszins wel wat inspiratie.

 4. Ohhh! Onze zoontjes schelen niet veel van elkaar dan, ik ben bevallen op 29 juni dus vorige zondag was hij ook 9 maanden 🙂
  Hoe mooi is dat borduursetje!! Hier heb ik de mooiste echo in een kadertje gestopt, dat staat op een goed zichtbare plaats in huis, naast zijn voetafdruk in klei. Dat vond ik zelf wel belangrijk.

 5. Dat borduurwerkje is zo leuk! Wij hebben een rompertje gekocht in de kleur van het geslacht en de echofoto ernaast gelegd als aankondiging van de laatste. De eerste twee kreeg ik toen dat soort aankondigingen nog niet echt een ding waren, haha.

  1. Hebben wij inderdaad ook later gedaan; echter pas bekend gemaakt bij de geboorte dat het een jongetje werd. Dus wij hadden de foto zwart/wit gemaakt als verrassing 😉

 6. Ik heb maar 2x een echo laten maken. De foto’s zitten gewoon in een boek (digitale fotografie bestond nog niet, haha). Maar ik heb wel filmpjes van de echo’s. Ik had ze op een videoband en heb ze over laten zetten op een dvdtje. Ik kijk ze nooit. Maar wel heel leuk om te hebben want dan zie je de baby bewegen en je hoort het hartje. Doen ze dat nu niet meer? Een filmpje maken van je echo?

  1. Ik heb zelf een aantal filmpjes gemaakt van de echo. Zelf niet gekregen, alleen foto’s. Toch bijzonder om te hebben op beeld. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *