Thankful Thursday v1

Een hele tijd terug kwam ik een vragenlijst tegen bij de Engelse blog Stephanywrites, het waren 30 vragen in 3 posten met dankbare vragen. Nu in deze tijden van corona en het feit dat ik het fijn vind positief te blijven (ik ben een half glas vol persoon) leek het me leuk deze vragen te verwerken in 3 Donderdag posten; Thankful Thursday. Om zo op deze manier dankbaar te zijn voor de kleine dingen ook in deze rare tijden. Vandaag lezen jullie hier deel 1.

Oostenrijk 2018

I’m most thankful for my ability to
alles op een positieve manier te kunnen zien. Ik ben echt een glas-half-vol type en het feit dat ‘alles gebeurd met een reden’, ook de nare dingen. Je leert ervan en komt er sterker uit. Kans mis gegrepen? Er komt vast weer een volgende op je pad. Het heeft dan niet zo moeten zijn. Ook in lastige tijden als deze, met een virus die heel wat landen in zijn greep houdt als een kinderwens die 2 jaar heeft geduurd… Uiteindelijk heb ik er het vertrouwen in dat alles goed komt.

In this moment, the thing I love most about my family is
het feit dat we ondanks alles nu meer tijd samen hebben. De weekenden zijn nu meer van ons en we proberen zoveel mogelijk te genieten. Soms even naar buiten maar vaak ook binnen een boekje lezen met Noa, spelen met elkaar en als meneer op bed ligt samen een filmpje kijken of even tijd voor jezelf. Zo ook nu ik dit artikel typ.

Something that made me smile today was
het leuke contact wat ik heb met medebloggers zowel via mail als social media. Ik vind het echt heel fijn om met sommige mensen contact te hebben, vooral in tijdens als deze. Ook vriendinnetjes spreek ik vaak via Whatsapp of social media. Heel belangrijk om zulke contacten te (onder)houden.

The best thing I smelled today was
thee in de ochtend. Mijn eerste mok thee, in een fijne mok met al het damp wat eraf komt… Ja het is voor mij echt de ideale start van de dag.

One of the memories I’m most grateful for is
een hoop fijne herinneringen uit mijn jeugd. Maar uiteraard ook het gaan samenwonen, trouwen en de geboorte van Noa zijn prachtige herinneringen.

Thank goodness someone taught me how to
zelfstandig te zijn. Nooit afhankelijk van iemand en op eigen benen kunnen staan. Erg belangrijk om voor jezelf te kunnen zeggen. All the women who are independent, throw your hands up at me (van Destiny’s child)

The strongest part of my body in this moment is
mijn hart. Hij loopt over van liefde voor mijn gezin maar mijn hart gaat ook uit naar anderen op dit moment van het virus. Stay safe.

Even after a rough day, the things I’m most grateful for at work are
mijn lieve (vriendinnen)collega’s! Ze helpen me door deze lastige dagen heen, want we doen het maar met z’n alle he. Wij gaan gewoon door op werk en vangen kinderen van vitale beroepen op. Ook ben ik erg blij met een fijne leidinggevende en mis ik de groepen volle kindjes onwijs.

I’m so grateful that my legs carry me through
de skate ritten die toch echt wel mijn leven aanvullen. Het geeft een stukje balans, rust in mijn hoofd en een workout voor mijn lichaam.

I felt a little burst of energy today when
ik creatief bezig ben. Vooral op werk is het nu creatief denken, iets wat juist erg bij me past. Ik merk dat ik zoveel mogelijk energie ervan probeer te krijgen.

Wat was het eerste waar je aan denkt bij de vraag: wat maakte jou aan het glimlachen vandaag? Deel jullie positiviteit in de comments.

18 reacties op “Thankful Thursday v1

 1. Wat een fijn lijstje! Ook in deze tijd is er inderdaad nog heel veel om dankbaar voor te zijn. Mijn eerste mok thee van de dag heb ik net op en daar word ik ook altijd erg blij van. En niets zo fijn als mensen om je heen hebben inderdaad, ook al is het op dit moment vanaf een afstandje <3

 2. Mooi vragen met mooie antwoorden. Zo komt maar weer naar voren dat de dierbare mensen om je heen uiteindelijk toch het belangrijkst zijn in deze perioden.
  Hoewel het een pittige dag was (zelf ziek, vermoedelijk corona, collega met bewezen corona opgenomen in het ziekenhuis, vader die heel slecht gaat) heb ik zeker een glimlach moment gehad. Ik ging even een blokje om en kwam mijn oom tegen met hun hond. Die kwam enthousiast op mij afgerend en wist vervolgens niet goed met wie hij nou meest moest gaan, haha!

 3. Enkele geluksmomentjes van deze dag … het feit dat ik mijn blogfeed bijna heb bijgelezen, dat ik me geen zorgen moet maken om het al dan niet kunnen betalen van rekeningen, dat ik net voor de crisis enkele van mijn favoriete theesmaken had kunnen aanvullen en ik er nu dus weer eventjes tegen kan, even tot rust komen tijdens de Tai Chi, een boekje met cartoons herlezen dat me doet lachen (gisterenavond), een orchidee die het nog steeds goed doet, mijn naam zien opduiken in het lijstje dat een blogvriendin samenstelde met 5 van haar favoriete blogs en dat een geweldig compliment vinden, me meteen gelukkiger voelen wanneer ik een Hufflepuff-achtige outfit draag (ja, ik vind het zelf ook gek dat kleding dat effect kan hebben, maar ik geniet er nu nog meer van), …

 4. Dat positief ingesteld zijn, moet ik ook eens leren 🙂
  Wat me vandaag deed glimlachen: een e-peritief met de collega’s, een klein vogeltje spotten, mailtjes,…

 5. Wat een goed idee om zo’n artikel meerdere keren te laten terug komen (of heb ik je verkeerd begrepen?). Past wel bij deze tijd. Ik kijk erg uit naar dit weekend, lekker in mijn tuintje van de zon genieten. Oke, geen tuin maar zandbak…

  1. Dat heb je zeker niet verkeerd begrepen. Aankomende Donderdagen komen er nog 2 online 🙂 Juist fijn in deze periode om dit soort vragen te beantwoorden & bij stil te staan.

 6. Wat een leuke vragenlijst, daar ga ik ook mee aan de slag.
  Ik ben blij omdat ik vandaag echt een fijn ritme vond in mijn werk, iets wat de laatste dagen niet zo goed lukte.

 7. Ik zag vanmorgen een vogel door onze tuin lopen. Die zat een hele tijd lekker te snoepen van een sierappeltje dat van mijn boompje was afgevallen. Ik heb er echt uitgebreid naar zitten kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *