10x dingen om naar uit te kijken

In deze rare tijden kijk ik eigenlijk niet ver vooruit. Het kan immers per dag weer verschillen wat de overheid voor maatregelen neemt of hoe het op mijn werk gaat lopen. One day at a time… Hoewel ik de instelling heb om alles op zijn beloop te laten merk ik wel wat ik even afstand moet nemen van alles. Aankomende periode ben ik dan ook wat meer offline en pak mijn rust met andere dingen. Ik wil me daarom in deze post eens focussen op de leuke dingen, die hopelijk dit jaar nog gaan gebeuren. En anders heb ik iets om in de nabije toekomst om naar uit te kijken…

10 dingen om naar uit te kijken #stopcorona

🎔 Eerste vakantie met Noa
Deze staat gepland in Juni, maar ik ben bang dat we deze gaan cancelen en verzetten naar of later dit jaar of volgend jaar. Heel jammer, aangezien dit toch iets is waar ik al naar uit keek sinds zijn geboorte. Maar, het is allemaal voor een goed doel en die vakantie naar mijn favoriete Centerparcs gaat er zeker komen.

🎔 De gekregen bonnen gebruiken voor een uitstapje
Voor onze verjaardag kregen we wat leuke bonnen voor overnachtingen of uitstapjes/gelegenheden om uit eten te gaan. Deze bonnen zijn gelukkig járen geldig en vind het dan ook super leuk om dit in het vooruitzicht te hebben. Lekker samen op pad, en de oppas was ook inclusief.

🎔 Het kunnen knuffelen met alles & iedereen
Ik ben een persoon die graag knuffelt. Met vriendinnen, met collega’s en vooral met de kinderen op mijn werk. Ik kan dan ook niet wachten om iedereen weer een dikke knuffel te geven, zonder erbij na te hoeven denken. Ik denk dat ik ze voorlopig niet meer los laat.

🎔 Gewoon weer reguliere werkweken hebben
Ik kijk er naar uit om weer gewoon een volle groep met kinderen te hebben. Te lachen, verhalen te vertellen, te knuffelen en activiteiten met ze te doen. Om gewoon weer het normale ritme te hebben qua werktijden. Hoewel ik mij uren gewoon nog maak, is het raar soms in een leeg pand te zijn en een dagje thuis te werken.

🎔 Leuke uitstapjes met vriendinnen & met Noa
Dates met vriendinnen gingen niet door, wa maakt dat alles verschuift. De thee date met mijn bestie en het lunchen met een andere vriendin. Ook zou ik graag kleine uitstapjes maken met Noa; naar het strand, bos of naar een kinderboerderij. Even alles on hold maar dat maakt wel dat ik er erg naar uit kijk om dit samen met mijn gezinnetje te beleven. Nu hou ik het bij af & toe wandelen in de polder om zo toch fijn met hem buiten te zijn.

🎔 Alle mijlpalen met Noa
Hij gaat zó hard de afgelopen weken en het is zo leuk dit van dichtbij mee te mogen maken. Zijn eerste verjaardag komt er alweer bijna aan *onwerkelijk, ik knijp mezelf nog even. En hoewel het waarschijnlijk een andere verjaardag wordt dan de toeters en bellen met vrienden/familie die ik in gedachten had, kijk ik er zo naar uit. Ik heb al slingers gekocht en andere attribute voor zijn verjaardag. Ook aan het brainstormen qua cadeautjes. De voorpret is in ieder geval al erg leuk.

Boekjes monster…

🎔 Het videobellen met collega’s & vriendinnen
Op de planning deze week: video bellen met een aantal vriendinnen. De laatste periode was ik steeds meer aan het videobellen met collega’s, wat maakte dat ik een afspraak (lees: ik werk soms thuis en Noa) maakte om een dag/tijdstip te gaan video bellen. Ik heb er nu al heel erg veel zin in! Toch even anders om mensen eventjes ’te zien’ i.p.v. alleen een Whatsappje of iets…

🎔 Skateritten / sporten
Ik was dit al aan het oppakken en doe het nu steeds meer. Ik wil elk weekend een fijne skate rit maken in de polders, ver weg van alle mensen en iedereen. Om mijn hoofd leeg te maken en te genieten in de natuur. Daarbij als Noa op bed ligt ben ik steeds vaker aan het Ringfitten via de Nintendo Switch. Erg fijn om lekker in je woonkamer of naast de deur op skates bezig te zijn voor mezelf. Elk weekend kijk ik er wel naar uit om iets te doen.

🎔 Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd
Nu wil ik de extra tijd die ik heb gebruiken om ons huis geheel eens aan kant de krijgen. Men, wat hebben wij eigenlijk een zooi. Overal een beetje begonnen, maar niets is eigenlijk af. Ik wil onze administratie la bijwerken, de mappen weggooien wat oud is… Ik heb al een begin gemaakt door bijvoorbeeld mijn slaapkamerkast uit te mesten en opnieuw te sorteren, de leesboekjes van Noa uit te zoeken… Lekker bezig Frits. Dit wil ik zeker wat vaker tussendoor gaan doen, om zo het einde van dit jaar een geheel opgeruimd & schoon huis te hebben.

🎔 Leven zonder na te denken
Overal moet je bij nadenken: Kan dit wel, oh dat kan natuurlijk niet… De vanzelfsprekende dingen worden nu heel erg tastbaar. En ik wil er, als alles voorbij is extra van gaan genieten. Het leert je nóg meer de kleine dingen waarderen.

Mok via Zusss

Waar kijk jij het meeste naar uit?

Artikel idee

About the Author

21 Comments

zwartraafje

In de eerste plek kijk ik vooral uit naar het terugkeren van spontaniteit. Nu lijkt het wel alsof je over alles extra moet nadenken. Met meteen daarna kunnen knuffelen zonder je zorgen te moeten maken. Maar ook op bezoek gaan bij vrienden en familie, bijpraat-afspraakjes terwijl we van iets lekkers genieten samen met vriendinnen, even kunnen gaan fietsen en wandelen, zelf naar de winkel kunnen gaan, … Bij ons zal de Centerparcs vakantie waarschijnlijk ook niet doorgaan. Wel jammer natuurlijk, want het leek me fijn om je een keer tegen te komen vermits we in dezelfde week naar hetzelfde park zouden gaan.

Reply
Wanda

Ik kijk vooral uit naar het gewoon weer werken op kantoor en het sociale contact met mijn collega’s. Daarnaast ook natuurlijk het contact met familie en vrienden in het echte leven, maar ook naar gewoon weer enigszins zorgeloos over straat te kunnen zonder dat je overal rekening mee moet houden.

Reply
SAS

Lijkt me inderdaad gek, ik werk gewoon nog en zie daardoor mijn collega’s (een deel, aangezien we in shiften werken) nog.

Reply
Nicky

Je hebt leuke dingen in het vooruitzicht. Dat houdt de moed er in! Ik mis het knuffelen met dochterlief het meest. En met mijn moeder.

Reply
Sofie

Dat laatste schreef ik ook net bij iemand die reageerde op mijn blog. Dat je bij alles moet nadenken en dat dat ook soms vermoeiend is. Ik kijk het meeste uit naar het gewoon terug elke dag naar kantoor gaan en te kletsen met mijn collega’s. Terug de honden kunnen nemen om naar zee te gaan.

Reply
Villasappho

Dat ik weer naar mijn vaders mag en aansluitend naar het strand. Het is een rare tijd, ik baal nog wel het meeste van alle herdenkingen en 75 jaar bevrijding evenementen die niet door gaan en ook niet verzet worden.

Reply
Rianne

Ik merk dat ik het leven buiten de deur nauwelijks mis. Blijk toch introverter te zijn dan ik altijd heb gedacht.
Jouw houding om het beste van deze situatie te maken is lovenswaardig en volgens mij nodig om het allemaal vol te houden. Even leven op de handrem.

Reply
Sheila

Ja, dit is hét moment om de kleine dingen te waarderen. En dat gaat bij mij ook helemaal vanzelf. Want het leven is ook mooi en ik ben voor zoveel dingen dankbaar. Corona brengt heel veel ellende met zich mee. En ik neem de maatregelingen serieus en houd afstand en dergelijke. Maar ik vind het ook prachtig om te zien wat voor mooie initiatieven er ontstaan. En dat mensen nu ook weer tijd voor elkaar hebben. Want hey… je agenda is toch leeg 🙂

Reply
SAS

Helemaal waar, ik bekijk het dan ook zeker positief. Meer tijd met mijn gezin en even onthaasten met lege agenda’s.

Reply
Darina

Het laatste is heel herkenbaar, zal blij zijn als we weer wat meer bewegingsvrijheid krijgen. Ik mis ook mijn familie en het erop uit gaan. Maar we moeten hier echt even doorheen en tot nu toe gaat dat ook wel goed 🙂

Reply
Audrey

Die laatste is heel herkenbaar! Het lijkt me heerlijk om straks weer die volledige vrijheid te hebben, waarin je niet steeds hoeft te denken ‘kan dat wel?/o nee, dat mag niet’.

Reply
Morgaine

Heel eerlijk? Ergens vind ik het fijn voor de natuur, dat het zo rustig is, ik ben er juist bang voor, als alles weer los mag gaan, al die toeristen weer, al die auto’s weer, vliegtuigen, een deel ervan mag wel blijven zoals het is nu, hahahaha

Maar… ja, natuurlijk.. mijn dochter met name en kleinzoon.. mijn ouders weer even zien… verder, is het voor mij vrij normaal op het moment. Als altijd al…

X

Reply
Romy

Wat een mooi en positief artikel! Ik heb toevallig ook zo’n artikel met verheugmomentjes op de planning staan en kijk ook het meest uit naar leven zonder nadenken. Gewoon zorgeloos naar de winkel gaan of weer met vriendinnen een terrasje pakken – dat lijkt me heerlijk.

Reply
Tamara

Ikzelf verlang ook wel naar wat ritme en een gewone werkweek. Maar we zitten gelukkig allemaal in hetzelfde schuitje, gedeelde smart is halve smart 🙂

Reply
Nikita

Ik mis vooral mijn vrienden op dit moment. Juist in zo’n heftige periode als deze heb ik ze nodig en dan mag afspreken niet. Net als ik werken mijn beste maten ook in een branche die essentieel is. Dus we zijn allemaal druk en vooral moe. Dus ik kijk er naar uit om terug dingen te doen samen. Maar we zullen zien. We moeten er gewoon doorheen

Reply
SAS

We moeten er zeker doorheen. En las op je blog dat je via videobellen toch nog vrienden hebt gesproken. Zo fijn he <3

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *