Thankful Thursday v3

Een hele tijd terug kwam ik een vragenlijst tegen bij de Engelse blog Stephanywrites, het waren 30 vragen in 3 posten met dankbare vragen. Nu in deze tijden van corona en het feit dat ik het fijn vind positief te blijven (ik ben een half glas vol persoon) leek het me leuk deze vragen te verwerken in 3 Donderdag posten; Thankful Thursday. Om zo op deze manier dankbaar te zijn voor de kleine dingen ook in deze rare tijden. Vandaag lezen jullie hier deel 3, het laatste deel van deze dankbaarheidsreeks. Ik hoop dat jullie het leuk vonden al deze vragen te lezen. Mocht je deze ’tag’ ook overnemen, laat het me weten. Ik lees graag jullie antwoorden.

Lees hier deel 1 en deel 2

Oostenrijk 2018

The best thing I tasted today was
Tony’s Chocolonely. Was toch wel erg lekker om even een stukje chocolade te eten met een mok thee erbij. Even een klein geniet momentje, aangezien ik niet meer zoveel chocolade eet.

I love going online to
blogs te schrijven, blogs te lezen, blogs te ontdekken… Alles met bloggen! Ik vind het altijd zo leuk om vooruit te werken aan leuke artikelen voor jullie en ook inspiratie op te doen. Ook ga ik graag online om even door mijn social media te scrollen.

I’m grateful for the way these things feel
liefde, vriendschap en het moederschap. Ik vind het fijn liefde te geven en ontvangen; zowel in mijn relatie als vriendschap en als mama. De onvoorwaardelijke liefde die ik voor ons hummetje heb vind ik heel bijzonder.

Today I felt supported when
ik met M. en mijn vriendinnen echt overal over kan praten. Het voelt fijn om begrepen te worden, ook al hebben sommige vriendinnen een andere mening. Een luisterend oor is altijd fijn om te bieden maar ook om te krijgen.

When I look around my home, I’m grateful for
alles wat met mijn huis te maken heeft. Wij hebben in mijn ogen echt ons droomhuis gekocht. Is alles al hoe we het willen? Nope. Baby steps, vooral nu met een klein hummeltje in huis. Telkens pakken we weer een projectje aan zodat ons huis nog meer een thuis wordt.

I love that I have the ability to daydream about
een betere toekomst voor iedereen. Een gezonde toekomst voor iedereen. Wat meer verdraagzaamheid naar elkaar toe en wat meer liefde. Ik koester hoop dat de mensheid eens gaan nadenken over naasten liefde maar ook over alles wat vanzelfsprekend is. Ik droom ook vaak over hoe het zal zijn als Noa ouder is. Waar zou hij van houden? Wat zal hij later worden…?

I love it when I see animals
waar ik van hou. Ik kan zo genieten van eekhoorntjes, mijn favoriete dieren in de natuur. Ik heb ze in Centerparcs en Londen van héél dichtbij gezien en koester deze momenten nog zeker. Daarbij hou ik ontzettend veel van onze kat Ayla, die nu wat minder aandacht krijgt met een andere gezinssamenstelling. Maar, ze doet het onwijs goed. Komt zelf knuffels halen en elke ochtend maken we samen Noa wakker waarbij hij haar even mag aaien.

The nicest thing I have felt on my skin today was
het zonnetje dat op mijn huid scheen was erg fijn. Tijdens het skaten of wandelen is dit ook altijd extra fijn.

I’m grateful that I’m learning to
go with the flow. Iets wat ik altijd maar lastig vind, aangezien ik liever weet waar ik aan toe ben. Echter met de situatie nu op de wereld is het even niet anders. Elke dag is anders, ook met een kleintje in huis. Ik laat wat meer los, vind wat meer rust in de dingen en breng wat meer balans aan in het moeten & willen.

En nu jij. Waar ben jij het meeste dankbaar voor op dit moment?

21 reacties op “Thankful Thursday v3

 1. Dieren zijn zo zalig hé 🙂 Daar ben ik dus het blijste mee, blij met mijn windhonden waarmee ik veel kan gaan wandelen én blij met mijn katje Loes <3 Ook blij dat er boeken zijn.

 2. Een heel mooi en positief artikel! Heel fijn om te lezen. Ik ben het meest dankbaar voor de gezondheid van mijn familieleden en mijzelf.

 3. Ayla, wat een mooie naam voor een kat. Tony Chocolony is ZO lekker! Wat fijn ook dat je je droomhuis hebt en beetje bij beetje dat huis nog meer als een thuis kan maken! Zeker in deze tijden een groot lichtpunt!

 4. Oh, deze tag vind ik extra gepast in corona tijden. Als ik nog steeds mensen hoor klagen over hun vakantie die niet door gaat (enzo), denk ik echt… jongens, heb je je prioriteiten wel op een rijtje? In deze tijden ben ik, zoals je natuurlijk al gelezen had, uiterst dankbaar voor onze gezondheid op de eerste plek. En op de 2e plek dat we een baan hebben en onze hypotheek kunnen betalen en ook gewoon een gevulde koelkast hebben (zonder te hamsteren, natuurlijk). Want eigenlijk draait het daar allemaal om.

  1. Daarom leek het me juist mooi in deze tijden deze post 3 keer te laten verschijnen. Dankbaar zijn in deze tijden is eigenlijk EXTRA belangrijk. (en juist ook soms lastiger)

 5. Dat is echt iets om dankbaar om te zijn hé wanneer je zowel bij je partner als vriendinnen helemaal jezelf kan zijn en je hart kan luchten. Ik moest lachen toen ik het gif-je zag want iedere keer dat ik iets met een eekhoorn zie moet ik meteen aan jou denken. Nu heb ik trouwens wel weer zin in chocolade gekregen. 🙂

 6. Dat mijn familie allemaal zover gezond zijn en dat ik al met Liefste samen was toen het allemaal begon van de afstand, en wij dus samen kunnen blijven in het nu! En Picasso, daar ben ik zoooooo dankbaar voor!

  En dat ik in het hoge Noorden kan vertoeven nu.. tussen de weilanden, zo heerlijk ook! Maar dat begrijp jij wel, in almere had ik nu vast gezeten anders. En ben ik dankbaar, dat dochter en kleinzoon dus meer in het natuurgebied wonen daar! Dus rustig om hen heen ook.

  X

  1. Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent waar je nu woont!
   Heb ik zelf ook, niet meer in mijn flatje maar heerlijk in ons huisje met veel natuur om ons heen.

 7. Wat een mooi artikel vol dankbaarheid weer! Vooral heel fijn natuurlijk om mensen om je heen te hebben met wie je heel goed kunt praten. En wat mooi dat Ayla Noa ook helemaal lijkt te accepteren! Ik vind het altijd zo vertederend om kleine kinderen met huisdieren te zien 🙂

  1. Ja grappig is dat. In het begin niet zoveel van Noa hebben, nu ineens wel aanhankelijk: erbij zitten als we boekje lezen en hij mag haar dagelijks met het wakker worden aaien. Zo lief om te zien hoe ze toch hem accepteert en de nieuwe situatie zo behandeld.

 8. Ik heb denk ik die eerste twee posts uit dit rijtje gemist dus die ga ik meteen ook eens lezen. Wel fijn dit. Ik vind zon op mijn huid ook echt een héél fijn gevoel 🙂 Ik ben nu vooral enorm dankbaar dat mijn blaasontsteking bijna volledig weg is. En ook dat ik volgens mij nu af en toe toch de baby kan voelen, ook al is het nog niet helemaal duidelijk of het ook effectief de baby is, haha, maar ik doe gewoon alsof 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *