Thankful Thursday v2

Een hele tijd terug kwam ik een vragenlijst tegen bij de Engelse blog Stephanywrites, het waren 30 vragen in 3 posten met dankbare vragen. Nu in deze tijden van corona en het feit dat ik het fijn vind positief te blijven (ik ben een half glas vol persoon) leek het me leuk deze vragen te verwerken in 3 Donderdag posten; Thankful Thursday. Om zo op deze manier dankbaar te zijn voor de kleine dingen ook in deze rare tijden. Vandaag lezen jullie hier deel 2.

Lees hier deel 1

Oostenrijk 2018

The best song I heard today was
westlife. Ik draai de nieuwe CD Spectrum van westlife nog steeds helemaal grijs. Ik geniet er zó van. Alle nummers vind ik prachtig maar een speciaal plekje heeft toch wel het liedje My Blood.

When I look inside my closet, I’m grateful for
überhaupt dat ik zoveel kleding heb en dit heb kunnen kopen. Ik doe altijd erg lang met kledingstukken en koop haast niets nieuws. Ik ben dan ook erg blij met mijn garderobe en heb vaak niets nieuws nodig. Maar als ik wat wil kopen kán dit gewoon.

I’m lucky that I’m smart enough to figure out how to
ik mezelf kan uitdrukken. Ik ben erg makkelijk met woorden en kan goed vertellen wat ik wil en waarom ik het wil. Daarin ben ik erg duidelijk en to the point. Iets waar ik tijdens mijn werk en contact met ouders en observaties erg veel baat bij heb.

In this moment, the things I love most about my friends are
het contact dat we blijven houden, ondanks dat we elkaar niet in real life kunnen zien door alles wat er nu speelt. Ik krijg kaartjes, app regelmatig ermee en hebben daardoor toch nog de grootste lol. Ik ben ze super dankbaar.

I’m grateful that my hands can hold
Noa ♥

The prettiest thing I saw today was
heel cliché mijn kind 😉 maar ook zie ik elke ochtend, als Noa nog op bed ligt & ik achter de laptop kruip, heel wat musjes hier op onze schutting zitten. Een schattig en leuk tafereel om te zien hoe ze af en aan vliegen, bij het opstarten van de ochtend.

When I look into the mirror, I’m grateful for
het feit dat mijn lichaam toch maar mooi zo’n zwangerschap heeft gedaan. Ik zie de weerspiegeling van geluk in mijn ogen als ik denk aan wat mijn lichaam heeft doorgemaakt voor dat ene wondertje wat verderop ligt in zijn kamer. Ondanks dat ik nog wat meer tevreden moet worden lichamelijk, kom ik stapje voor stapje dichter bij zelfacceptatie.

Three of my most prized possessions are
uiteraard Noa, M. en onze kat Ayla. Ik zou niet zonder ze kunnen, my family.

I’m grateful my eyes let me see
de prachtige natuur. Ik ben iemand die altijd extra kijkt om zich heen. Ik zie de zon, de vogels die fluiten, de eenden in een vijver die kwakend door de dag heen gaan. Ik zie paardenbloemen, bloesems en geniet intens van al het moois om me heen.

The things I would never change about myself include
het kunnen lachen om jezelf, eerlijkheid en positiviteit. Ik vind humor erg belangrijk, zowel in mijn relaties als voor mezelf. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Geniet. Aanschouw. Bewonder. Hoewel mijn eerlijkheid niet altijd even in goede aarde valt zou ik hier niets aan willen veranderen, net als mijn glas-half-vol mentaliteit.

Wat zou jij nooit aan jezelf veranderen omdat je er trots/blij mee bent?

» Lees meer over de affiliate links hier

12 reacties op “Thankful Thursday v2

  1. Wat een mooie rubriek en vragen. Ik ben ook dankbaar dat ik al die mooie natuur en dieren kan zien (er zijn ook mensen die niet blind zijn, maar het ook niet zien).

    Ik zou nooit iets aan mezelf willen veranderen, want dan moet ik weer helemaal opnieuw beginnen met uitvogelen, haha 😉

  2. Ik ben zo blij dat we nog steeds op verschillende manieren contact kunnen houden met vrienden en familie. Via WhatsApp-groepen, mails, telefoontjes, video calls of leuker ouderwets via lieve post. De voorbije weken mocht ik daar al enkele van ontvangen en ik word er telkens zo blij van. Vandaag ben ik zelf nog aan het knutselen gegaan om een kaartje te maken voor het zoontje van een vriendin die morgen jarig is. We wonen er dicht bij dus ik vraag straks even aan manlief of hij postbode voor me wil spelen.

  3. Mooi lijstje weer! Ik wil eigenlijk niks veranderen, alles maakt mij mij. Waar ik blij mee ben zijn mijn positiviteit en creativiteit.

  4. Wat een heerlijk lijstje weer. Heerlijk om zo in het leven te staan en (ook) te kunnen genieten van kleine dingen. Ik heb dat ook. Daar ben ik blij mee. Net zoals met mijn onverbeterlijk optimisme. En mijn stressbestendigheid als het eens tegen zit.

  5. Leuk lijstje! Ikzelf vind dat toch een moeilijke vraag waar ik zelf trots op ben over mezelf. Ik zou toch ook mijn positieve ingesteldheid benoemen.

  6. Wat mooi, zo’n lijstje vol dankbaarheid! En wat fijn dat je ook in deze tijd nog contact hebt met de mensen die je dierbaar zijn buiten je gezin om. Mooie eigenschappen deel je op het eind! Voor mij is dat ook mijn positiviteit en verder mijn gewoon-ervoor-gaan-mindset als ik ergens van droom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *