DIARY Maart | 10 things that made me smile

Zoals beloofd wederom in 2020 mijn maandoverzichtjes. Altijd maak ik ze met heel erg veel plezier en blik ik terug op een maand met 10 mooie en gelukkige momenten. Losse foto’s, gifjes en elke maand sluit ik af met een youtube filmpje. Daarbij nu een nieuw deel onderaan: MOMents, Mommy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Deze maand begon met mijn verjaardag🎈🥳, ik maakte mijn eerste skate rit van 2020 en had een hoop leuke mailtjes voor samenwerkingen. Maar de maand Maart was ook de maand van het virus Corona. Kijken jullie mee naar afgelopen maand?

..was ik JARIG! inclusief erna wat dagen vrij 🥳
Yay! Het was mijn verjaardag! We vierde het gezellig met vrienden & familie op 29 februari, zo leuk schrikkeljaar tussen onze verjaardagen in. Het was erg gezellig en we zijn erg verwend. Heel wat leuke bonnen/cadeaukaarten (ook om lekker samen weg te gaan) dus dat gaat helemaal goed komen. Op mijn verjaardag zelf zijn we nog gaan winkelen en hebben wat leuke kleertjes gekocht voor Noa.
Daarbij had ik ook nog achter mijn verjaardag wat fijne vrije dagen geplakt. Heerlijk thuis geweest met Noa en een fijne lunch gedaan met een collegaatje.

..maakte ik mijn eerste & 2de skaterit van 2020 🍀
Yay voor het fijnere weer… Ik trok mijn skates aan en trok er heerlijk op uit. De rit was heerlijk met het zonnetje op mijn neus. Het was ruim 4 km wat ik heb geskate. Moe maar voldaan kwam ik thuis en genoot nog na van deze rit.

Ook mijn 2de skaterit was erg fijn. Met 3 graden buiten wel flink koud, en ik was extra blij met mijn jack die ik over mijn thermosshirt aan had. Ook ging ik op een andere plek skaten dan normaal, ter afwisseling. Ik heb er zeker van genoten met P!NK op mijn oren.

..was daar het Carona virus 🦠
Corona kan niet ontbreken. En hoewel het altijd 10 positieve puntjes zijn; is dit iets wat iedereen heeft getroffen en zeker bij deze maand hoort. Daarbij probeer ik ook de positieve, dankbaarheids-dingen te zien doordat het gebeurde.
Uiteraard is Maart de maand van het carona virus. Iedereen is ervan in de ban. Winkels worden leeg geplunderd, mensen zitten elkaar op te naaien… Het is niet zo dat ik het niet serieus neem, integendeel. Maar de wereld vind ik een beetje doorslaan. Er zijn maatregelen genomen op mijn werk die ik al een aantal weken naleef (extra handen wassen & kids niet aanraken) en inmiddels heb ik Noa afgemeld voor de kinderopvang. Dit waren de eerste weken; voordat we de berichtgeving kregen dat horeca gelegenheden & scholen hun deuren tot 6 April gingen sluiten.

Tevens is mijn werk dus sinds midden Maart open voor het opvangen van de kinderen van ‘vitale’ beroepen, een beroep wat ik ook heb. Hoe het verder op z’n beloop gaat geen idee, maar zoals iedereen volg ik het op de voet. Elke week kijken we op mijn werk hoe het rooster eruit gaat zien. Iets waar ik een beetje tegen aan hik; niet weten waar ik aan toe ben. Maar laten we alsjeblieft een beetje tolerant naar elkaar zijn i.p.v. het ik-ik-ik-en-de-rest-kan-stikken-mentaliteit.

Labeldoekje via: kraam-cadeau.nl

..verliep alles anders op werk 💁🏻‍♀️
Door het corona virus verliep alles anders op werk. Cursussen, overleggen en personeelsdagen gingen niet door. Mijn functioneringsgesprek gelukkig wel (die ging super goed!), maar ook wij werkte vanaf 15 Maart in de kinderopvang door. De eerste week was erg vreemd. We hadden namelijk weinig tot geen kinderen (of moesten ze door symptomen laten ophalen) De andere weken hadden we iets meer kinderen; maar niet veel. Daarbij met het aanpaste rooster en de zorg voor Noa, was ik de weekenden wat meer offline en aan het cocoonen.

Wat ik al aangaf had ik ook mijn functioneringsgesprek. Iets wat erg goed ging en wat ik zeker wil benoemen in deze roerige tijd. Ik kreeg veel complimenten, heb eigenlijk weinig om aan te werken en kreeg lovende feedback van mijn leidinggevende en collega’s. Toch erg fijn om dit zo te horen.

..was de maand van het binnenstromen van leuke samenwerkingen 📝
Ik kreeg deze maand zoveel toffe samenwerkingsmailtjes waar ik bijna allemaal ja op heb kunnen zeggen. Zo leuk! Zo kreeg ik wat toffe items voor Noa, las ik wat recensie boeken, kreeg ik toffe foto’s op hexagons en een nieuwe gadget voor het skaten. En dan heb ik nog niet eens alles opgenoemd! Stay tuned dus voor de aankomende weken; er komen erg leuke dingen online waar ik super blij van werd.

#spon: Harpercollins & Meulenhoff Boekerij / kraam-cadeau.nl / Hoesjesdirect.nl / fotocadeau.nl

..plande ik wat extra me-time in
Juist met deze chaos deze maand plande ik wat extra me-time in. Ik keek wat films, bekeek series, maakte wat skate ritten, las een fijn boek en was fijn bezig (achter de schermen) op mijn blog. Het was fijn soms even te unwinden en even rust te pakken. Ik merkte dat hierdoor Noa ook zijn gewone ritme kon aanhouden, iets wat ik erg belangrijk vind in deze tijd. Ook werd er vaker bij mij thuis opgepast, waardoor Noa zijn rustige thuissituatie kon aanhouden. Erg fijn!

Schaf via bol.com het boek Bestemming Geluk aan

..was de maand van samen zijn 👪
Door het virus waren we veel thuis, werden dingen afgelast die normaal door zouden gaan en werden we eigenlijk een soort van met de neus op de feiten gedrukt. Wat hebben we eigenlijk door de bedrijven door weinig tijd voor elkaar. Dat werd dus vaker even gezellig een filmpje kijken, een korte wandeling buiten maken naar de winkels of gewoon even met een mok thee op de bank. Het zet je aan het denken; aan de tijd die je doorbrengt met je dierbare en hoe je dit eigenlijk zou moeten indelen. Hoewel het virus vervelend is; every cloud has a silver lining.

Hexagons via CanvasCompany

..was ik verantwoord toch even buiten 🦌
Het was gek om met Noa in de kinderwagen naar buiten te lopen. ‘Moest ik het wel doen? Zal ik hem niet… ‘ er spoken ineens allerlei dingen door mijn hoofd terwijl we in onze straat maar een blokje omgaan. Een gekke gewaarwording dat zoiets simpels ineens zo gek is. Toch vond ik het fijn met en zonnetje op mijn gezicht en mijn zonnebril op mijn neus even buiten met hem te zijn. De diertjes bekijken vond hij geweldig!

Mensen houden gelukkig in ons dorp gewoon afstand en rekening met elkaar. Super fijn om dit te merken. Daarbij als ik ga skaten of een rondje wandel let ik op dat ik dit doe op rustige plekken. Hopelijk is deze maatregel over een aantal maanden niet meer nodig en kunnen we gewoon weer rustig genieten van dingen die anders zo normaal zijn.

..kreeg ik mijn verlaat verjaardagscadeau: hartslag armband 💗
Yay! Ik kreeg van M. een prachtig persoonlijk cadeau. Handgemaakt, dus en uit de USA dus het duurde even dat hij er was. Toen hij er eindelijk was, was ik geroerd tot diep in mijn hart. Het is namelijk een armbandje met de hartslag van Noa erop. Bij onze 20 weken echo (toen we hoorde een jongetje te krijgen) kregen we een aantal foto’s mee. Op 1 foto stond onder Noa zijn hartslag die as gemeten. Deze is in een armband gegraveerd en binnen in staat zijn geboortedatum. Ik ben er zo ontiegelijk blij mee. Het is een klein, minimalistisch armbandje dat fijn zit. Ook met werken. Ik draag hem dagelijks met veel plezier en denk graag terug aan deze fijne herinnering.

Besteld via Etsy

..bedacht ik me hoe het was voordat we Noa hadden & daarna 👶🏻
Need to say more?! Haha. De eerste foto voordat we Noa hadden de andere foto… je raad het al 😉 Het is steeds meer een bende in huis met al zijn speelgoed en het feit dat hij overal nu heen kruipt. Hij trekt zijn boekje overhoop, speelt met alles wat hij tegenkomt.. meer rommel. Maar, met nu heel veel meer liefde in huis. ♥

MOMents van Maart

Eindelijk; hij kruipt! 👶🏻
Jaja het moment was daar deze maand; meneer kruipt eindelijk! Dat lopen aan de hand ging heel rap maar nu heeft hij ook het kruipen ontdekt. Hij doet het wel alleen op een omslachtige manier, met beide voetjes over elkaar. Het is meer tijgeren dan kruipen maar hij weet alles te vinden in huis. Papa en mama hebben dus even een rondje huis gedaan om te kijken of het wel veilig is.

Broekje via Schattigebabykleertjes.nl

Babyboeken verder invullen 📝
Toen Noa een keer op bed lag pakte ik mijn babyboeken er weer eens bij om aan te vullen. Er konden weer heel wat dingen worden ingevuld en de 8ste maand is ook ingevuld. Inmiddels de foto’s besteld en ingeplakt in de boeken. Zo leuk om te doen en *smelt super leuk zo’n terugblik. Wat is Noa dan eigenlijk alweer groot geworden. Ook ben ik nog bezig zijn fotoboek te maken met foto’s van 0 maanden tot 1 jaar. Hij komt al aardig af, en hoop een prachtig boek te hebben na zijn 1e verjaardag.

Lente weer, lekker wandelen! 🌿
Het was heerlijk wandelweer! Noa sliep wat korter waardoor ik een fijne lente dag lekker aan de wandel ging. Meneer viel uiteindelijk in slaap. Ruim een uur buiten gewandeld; 4.1 km! Holy… Ik was daarna ontzettend moe maar het was een erg fijne wandeling in de buurt. We wonen zo prachtig met veel groen; echt genieten! Hij was kort ziek (had hoge koorts) maar was gelukkig daarna snel weer de oude. Alleen de nachten was hij wat onrustig en moesten we er vaker uit.

Eindelijk een kinderstoel 🪑
Hoewel meneer nog niet zelf kan zitten zijn we toch begonnen aan een kinderstoel. Hij zit graag rechtop en eten in zijn wippertje is steeds meer een strijd. In zijn stoel vind Noa het héérlijk om te eten, zowel zijn fruit, boterham als avondeten. Zo een verademing. Ben erg blij met deze stoel, die heel wat jaren meegaat. Daarbij zetten we hem alleen met het eten in de stoel, aangezien meneer eerst zelf moet leren zitten i.v.m. zijn rugspieren.

Timba kinderstoel & zitkussen: LIDL / Alles is van SAFETY FIRST®

Boekjes gekocht & gek op lezen 📚
Zoals jullie vast wel weten is Noa echt gek op boekjes. Het eerste waar hij naar toe kruipt in zijn kamer en dagelijks lezen we dan ook. Noa vind het omslaan veel leuker dan het lezen maar is zichtbaar wel erg geïnteresseerd. Zo kocht ik de onderstaande stapel via een groep op Facebook. Erg blij mee, en kan niet wachten deze boekjes samen met hem te gaan lezen.

Noa zijn boekenkistje, waaruit we lek edag een aantal boekjes lezen 🙂

Ik verkocht wat kinderkleding van Noa 👕
Op meerdere Facebook groepen verkoop ik de kleertjes van Noa. Inmiddels ben ik ook bezig met een Instagram account voor de verkoop; ook voor boeken. Het is nog in de opzet dus ik zal binnenkort op mijn Instagram in de stories het account laten zien. Ik verkocht dus al heel wat kleertjes in 1 koop op Facebook. En kort daarna nogmaals een aantal maten. Zo fijn om iemand er een plezier mee te doen, terwijl het hier maar in een verhuisdoos staat. Ik heb nog een hoop over die ik nu ook aan het verkopen ben.

*Schaamteloze promotie:
Dit gaat om maat 62,68 en een aantal 74 voor de eventueel geïnteresseerde (hele verhuis doos vol). Alles is weinig tot niet gedragen aangezien ik erg veel kreeg van kraamvisite. Alles is gewassen & komt uit een rookvrij huis. Opsturen kan, kosten zijn exclusief verzendkosten. Ik hoef er daarbij de hoofdprijs niet voor, items €0,50 tot €3 euro per stuk voor kleding. Heb ook nog slaapzakken, mutsjes, sokjes, slofjes, jasjes… Mocht je meer aanschaffen maak ik er een gezamenlijke prijs van. Mocht je iemand weten of zelf interesse hebben, laat het me weten via contact@iliveformydream.com of contact met op een social media kanaal (staat onderaan mijn blog) 🙂 Dan kan ik foto’s en info doorsturen.

» Lees meer over de affiliate links hier

Op naar een prachtige maand April, hopelijk dat het virus gaat indammen en we het gewone leven weer een beetje kunnen oppakken. Hoe was jullie Maart? Deel vooral je hoogtepunt in de comments. *dit omdat het fijner is stil te staan bij de mooie momenten.

15 reacties op “DIARY Maart | 10 things that made me smile

 1. Een hele fijne maand zo 🙂 Nog gefeliciteerd met je verjaardag en wat fijn dat ze op je werk hebben geuit zo blij met je te zijn 😀

 2. Ik vind het zo leuk voor je dat je aantal fijne samenwerkingen kon aangaan. Super leuk ook om te zien dat Noa nu al naar zijn boekjes toekruipt. Wie weet is het leesvirus wel aanstekelijk. Het broekje met de gitaren is echt super schattig. Ik ben nu dankzij het Corona-virus online cadeautjes gaan opzoeken. Dat is niet van mijn gewoonte vermits ik daarvoor normaal naar echte winkels ga. Maar nu het niet anders kan ben ik heel blij dat ik op deze manier toch wat fijne pakjes kan vinden en deze binnenkort veilig bij mijn oma en nicht kan laten bezorgen zodat ze ook al kunnen ze geen bezoek ontvangen toch iets krijgen dat hun dag was feestelijker doet aanvoelen.

  1. Niet ideaal, maar zeker fijn om online dingen te bestellen & te kunnen geven. Het is ook allemaal niet wat. Ja, boekjes is zeg maar echt wel zijn ding 😉 Heel grappig om te zien.

 3. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben blij dat je nog een feestje hebt kunnen vieren! Ik ben blij om zulke positieve dingen te lezen in deze rare en onvoorspelbare tijd! En leuk dat je weer aan het skaten bent!!

 4. Het is vreemde tijd… en je moet er inderdaad niet in doorslaan. Een gulden middenweg is het beste, zeg ik altijd. Er zijn er die zich niks aan trekken en er zijn er die helemaal panikeren.

  Die momentjes van me-time zijn ook zeer nodig in deze tijden.
  Die armband vind ik echt heel mooi <3

 5. Wat een gekke tijd, hè? Je was net op tijd met je verjaardag vieren. Fijn dat je functioneringsgesprek zo goed ging. Altijd lekker. Ik realiseer me ineens dat jij nog andere mensen ziet (collega’s en kinderen). Ik ga twee keer per week boodschappen doen en verder zie ik alleen Vriendje-lief. Fijn deze maand vind ik dat er geen files staan. Kan ik met de auto naar mijn werk. 🙂

  1. Ja heel dubbel is dat. Mijn werk gaat gewoon door met de collega’s, kindjes en ouders. Wel blijven ouders buiten het pand met ophalen en hebben we weinig kinderen. De ene dag heb ik een dienst dat ik kids zie, de andere dag doe ik op werk alleen maar administratie. Heel vreemd en kan niet wachten tot we weer een goed gevulde groep hebben met lachen, gezelligheid en knuffels. Het voordeel is inderdaad dat het erg rustig is op de weg van & naar werk.

 6. Wat mooi dat je bij deze fijne lichtpuntjes stilstaat! Een prachtig lijstje! Die hartslagarmband is zo mooi en lief. En wat fijn dat je functioneringsgesprek zo goed ging.
  Het blijft een gekke periode inderdaad, maar ook ik vind juist nu dingen als wandelingen (in een rustige omgeving) heel fijn om alsnog te kunnen doen. Ik snap dat het wel lastig is om steeds pas aan het begin van de week te weten waar je qua werk aan toe bent. Groot gelijk dus dat je wat extra me-time inplant!

  1. Gelukkig heb ik nu aangeboden het werkrooster te maken, waardoor ik eerder weet waar ik aan toe ben. Daarbij rouleren we nu 2 roosters, waardoor je een beetje weet waar je aan toe bent. Erg fijn!

 7. Ik heb net ook mijn foto’s van deze maand gedeeld, want buiten of binnen, we maken toch wel herinneringen! <3

  Ik knutselde een tulp en we zagen lammetjes & biggetjes toen we nog echt op pad konden.

 8. Lijkt me heel gek om in deze tijd buitenshuis te werken! Wel fijn dat je zoveel complimenten kreeg tijdens je gesprek. En hartstikke goed dat je hebt gelet op je me-time.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *