It’s all about Instagram | De redenen waarom ik zo’n fan ben van Instagram & foto’s

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Fotocadeau

Als ik 1 sociale media mag uitkiezen waar ik niet meer zonder kan is dit wel Instagram. Ik vind dit zo’n ontzettend leuk en ben er dan ook dagelijks te vinden. Hoewel ik er ook wel eens negatieve verhalen over hoor, kan ik er alleen maar blij van worden. Want wie geniet er nou niet van het delen van foto’s en een kijkje te nemen bij andere?

Ik vertel jullie graag waarom ik zo van Instagram hou, door middel van een fijne tag die ik vond & onderaan laat ik jullie wat prachtige herinneringen op foto’s zien.

Wat is je Instagram gebruikersnaam, en waarom?
Mijn gebruikersnaam is Sassie__ eentje die ik bij al mijn social media gebruik. Daarbij zit hij ook in mijn privé email, vandaar dat ik het wel makkelijk vond. Hallo nickname. Ik word vaak Sassie genoemd dus dit was wel logisch.

Hoeveel foto’s post je gemiddeld?
Oei dat is een goede vraag. De ene dag post ik niets, de andere dag zo’n 5 foto’s. Ik post vaak foto’s die ik er weer afhaal; aangezien het een fijn formaat is voor foto’s op mijn blog te plaatsen of voor de week foto’s van Noa. Ook gebruik ik veel Instagram foto’s voor mijn maandoverzichten.

Laat je favoriete Instagramfoto zien.
Ik ‘Instagram’ (is dat een werkwoord?! bij deze wel) al heel wat jaren dus ik kies mijn favoriete foto van dit jaar. Eentje waar uiteraard ik en Noa niet zichtbaar opstaan, want dat zijn toch wel mijn lievelingsfoto’s.

Dit is een foto van mijn nieuwe gepersonaliseerde Blond Amsterdam mok. Ik hou echt van die mokken en heb echt al een collectie staan. Ik ben dan ook erg verliefd op de It’s a boy mok met zijn naam & geboortedatum erop. Ik drink er bijna elke ochtend met veel plezier uit. Thanks nog lief vriendinnetje voor het bestellen.

Laat de Instagramfoto zien met de meeste likes.
Er staan uiteraard nog niet heel veel foto’s op zo het begin van het jaar (ik heb ze niet geteld). De foto’s van Noa doen het altijd wel goed. Hieronder te zien een terugblik: mijn best nine van 2019. Noa, Noa, nog meer Noa 😉 Dit was ook in de periode (de eerste weken) dat ik nog gewoon foto’s van hem deelde. Tegenwoordig staan er foto’s online op de onderstaande manier; met een blauw hartje eroverheen.

Door bewust bloggen zijn de foto’s niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)
Bekendmaking zwangerschap / eerste foto Noa in ziekenhuis / foto thuis / foto thuis toen hij 1 week oud was / foto samen met mini Noa / eerste keer wandelen / 20 weken echo net gehad, wij wisten dat we een zoontje kregen en hielden dit voor onszelf / knuffelen met Noa / Love you!

Welke apps gebruik je in combinatie met Instagram?
Vaak laat ik een foto onbewerkt of speel ik met de helderheid. Verder gebruik ik de app VSCO wat een erg fijne is om foto’s te bewerken. Cava gebruik ik ook wel eens, ook voor mijn stories.

Welke celebrities volg je?
Ik volg er weinig. De enige die ik volg zijn Chantal Janzen en Nicky Byrne (van Westlife) Verder volg ik zo goed als geen celebs.

Welke hashtags gebruik je het meest?
#mamavannoa2020 #boymommy #totdemaanenterug
Ik deel heel wat foto’s (onherkenbaar) van Noa waarbij ik deze hashtags gebruik. Uiteraard is het soms lastig hem onherkenbaar in beeld te brengen, maar je wordt er zelf creatief in. Daarbij is het erg leuk zo het leven als mama met jullie te delen en ook super fijne interactie te hebben met mede mama’s.

Ook heb ik mijn eigen hashtags: #sastakesaselfie & voor het sporten #sasfitgoals2020 (wat uiteraard de jaren ervoor een ander getal had qua jaartal) Ik hoop ook #inlineskating weer vaak te gebruiken dit jaar, aangezien ik het skaten weer fanatiek wil gaan oppakken.

Welke Instagramfilter gebruik je het meest?
Vanuit Instagram gebruik ik eigenlijk nooit een filter. Wel maak ik soms de foto qua helderheid beter. Daarbij bewerk ik soms mijn foto’s in VSCO, vooral de zwart/witte foto’s of om er een gloed over te geven. Dit werkt voor mij nog steeds het prettigst.

Heb je veel familieleden/vrienden op Instagram?
Ik heb 391 volgers & volg 438 mensen. Veel zijn bloggers, maar ook familie en vrienden zitten erop. Ik vind het leuk om op deze manier contact te houden; ook veel met mommy’s/to be en via mijn stories heb ik steeds meer contact. Stories heb ik eigenlijk heel laat ontdekt en is een leuke toevoeging aan de interactie op Instagram. Ook de GIFJES is echt leuk om toe te kunnen voegen.

In een notendop waarom ik extra blij ben met Instagram

De contacten
Ik vind dit denk ik wel het allerleukste; het contact wat ik heb met mijn volgers. Mensen die een reactie achter laten op mijn foto, een comment op mijn stories of sturen DM’s. Super leuk, ook om op deze manier met andere (mama’s) contact te hebben.

Foto’s delen (en kijken)
Ik blijf foto’s maken, delen en bewerken altijd erg leuk vinden. Ook om te gebruiken tijdens mijn maandoverzichten of gewoon voor artikelen op mijn blog. Ook leuk om te neuzen in ‘andermans leven’ en toch een soort kijkje erin te krijgen. Ik like niet altijd alles, maar scroll wel graag door mijn feed heen.

Ook vind ik het leuk om foto’s te delen van Noa, ook al is dit bewust. Er staat altijd een blauw hartje over zijn gezicht i.v.m. bewust bloggen en het niet willen delen van foto’s op social media. Creatief in foto’s maken wordt je er zeker van, dat wel.

Het in huis halen van mooie fotomomenten is voor mij een must. Zo hebben wij uiteraard al de grote Londen foto in huis hangen en op een klein muurtje in de huiskamer ook wat dierbare foto’s. Een reden om dan ook van die prachtige momenten met een aantal hexagon aan de muur te hangen in collage vorm. In de gang miste ik nog een personal touch, naast het feit dat daar onze trouwlijst hangt. Dit was dus zeker de perfecte plek om deze mooie herinneringen op te hangen. Thanks lieffie, die met dit fantastische idee kwam.

Elke dag lopen wij hier wel een tal van keren langs. Zowel als we naar de huiskamer, wc of naar boven lopen.
Ik ben erg blij met dit mini plekje met mooie herinneringen. ♥

Before & after / Door bewust bloggen zijn de foto’s niet allemaal zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)
9 hexagons via fotocadeau.nl

Ik ben erg tevreden met het mooie tafereel van prachtige en dierbare momenten. Altijd wilde ik al op deze manier wat sfeer in huis brengen en dat is dan ook uiteindelijk zeker gelukt. Wat er allemaal op staat?

Door bewust bloggen zijn de foto’s niet allemaal zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

We beginnen van boven naar beneden, van links naar rechts:
De eerste keer eekhoorntjes voeren in Centepercars, Onze prachtige tip naar Londen, Onze verlovingsshoot, een prachtige tekst: herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken ♥ , een foto samen uit Oostenrijk, een trouwfoto, 1 van mijn laatste buikfoto’s met de tekst van ons geboortekaartje, 2 foto’s van Noa; toen hij een aantal weken was en een aantal weken terug.

Hashtag #motivatie
Ook vooral met het sporten vind ik het fijn. Zo kan ik wat gerichter dingen bij houden zoals het Ringfitten of mijn skateritten. Het motiveert me om er meer van te doen wat voor mij fijn werkt. Ik hou via verschillende apps ook mijn vorderingen bij & deel foto’s.

Making memory’s
Het is leuk om met apps als TimeHop en BestNine een terugblik te krijgen van bijzondere momenten. Het is ook een soort dagboekje met fijne en ook mindere momenten. Ook het terugkijken van foto’s op mijn blog of in mijn feed vind ik erg leuk. Zo krijgen je herinneringen toch iets tastbaars. Vooral nu er een aantal op de muur hangen.

Ik kan alleen maar leuke punten bedenken aan Instagram, hoewel ik zeker wel eens negatieve reacties heb gehad of mensen die even hun ongezouten mening moesten geven. Over het algemeen voelt het net als op mijn blog; 1 grote familie.

Wat vind jij van Instagram? En wat is jou favoriete social media & waarom?

Tag idee

19 reacties op “It’s all about Instagram | De redenen waarom ik zo’n fan ben van Instagram & foto’s

 1. Ik hou ook erg van Instagram, vind ik veel leuker dan Facebook moet ik zeggen. Mij ga het echter niet om wie mijn foto’s leuk vind maar meer zo een overzichtje in momentjes dat ik het vooral fijn had en ook de mindere leuke momenten. Vind het steeds leuk om terug te zien naar mijn leven.

 2. Ik hou zelf ook van Instagram. Dit Social Media kanaal gebruik ik het vaakst. Al lukt het me niet om alles bij te houden. Mijn feed op zich lukt nog wel maar de vele Insta Stories niet. Maar het is wel heel fijn om op deze manier de mensen te volgen die je fijn vindt. Oh ja, deze reactie probeer ik achter te laten via Chrome ipv Firefox. Is kijken of het dan wel lukt …

   1. Gek genoeg lukt dat ook. Dus dan moet ik er in het vervolg gewoon aan denken om jouw blogposts in een aparte tab te openen. Maar ik kan nu gelukkig wel weer reacties bij je achterlaten. Joepie!

 3. Ik hou ook wel heel erg van Insta! Maar ik moet zeggen dat ik het nu wel vaker zakelijk dan privé gebruik. Privé vergeet ik het wel eens of heb ik er geen zin/tijd voor.

  1. Snap dat je het zakelijk ook zeker gebruikt, dat is toch wel handig. Hoewel ik wel ook altijd van je privé foto’s geniet lieve Simoon!

 4. Super leuk, die fotocollage aan je muur! Past helemaal bij je 🙂 Ik vind Instagram wel leuk, maar ook lastig.. ik weet heel vaak niet goed wat te posten als ik een tijdje minder reis. Dus daarom post ik soms wat meer en soms dagen of zelfs een week of 2 helemaal niks. Foto’s zijn ook niet altijd meer goed zichtbaar, dat vind ik heel jammer. Een jaar geleden kreeg je veel meer likes op een foto dan nu en I know, het gaat daar helemaal niet op. Maar het is wel een teken dat je foto’s niet meer gezien worden en daar gaat het bij zo’n medium uiteindelijk wel een beetje om. (sorry voor 2 reacties, er ging iets mis bij invullen gegevens en toen publiceerde de reactie al)

  1. Dankjewel! Ben ook echt super blij met de collage, elke dag weer.

   Ik snap je ergens wel, het is toch leuk om likes te krijgen op je foto’s. Ik kijk daar nooit zo naar en deel gewoon wat ikzelf leuk vind. Ook gebruik ik deze foto’s in mijn artikelen en maandverslagen.

   PS: Ik heb je andere reactie verwijderd.

 5. Ik doe niet zoveel met Instagram. Het wordt een beetje veel om alles bij te houden. Ik kies dan toch eerder voor Facebook. Gewoon omdat ik die al langer heb.

  1. Op Facebook bekijk ik eigenlijk altijd dingen en plaats vrij weinig. Grappig hoe dit dan kan verschillen. Wel kijk ik er bijna dagelijks op en heb (nu vooral) contact met vriendinnen/familie 🙂

 6. Ik post wel foto’s op Instagram, maar soms dagen niet en dan weer wel. Animo is een beetje afgenomen, maar het blijft een fijn medium om inspiratie op te doen en interactie te hebben

 7. Tja ik snap je privacy hoor, maar ik zou de foto’s persoonlijk anders maken of niet. De tag is leuk, ik vind Instagram ook erg leuk maar vooral doordat ik dan een foto onder of naast mn blog kan zetten zonder al teveel moeite. Ik gooi Insta eens in de zoveel tijd helemaal leg en begin dan opnieuw. Ik gebruik Facebook zonder vrienden volg daar alleen musea, evenementen en dergelijke, daar zou ik toch ook niet kunnen.

  1. Als je me op Instagram volgt zal je zien dat ik het op deze manier weinig tot bijna niet doe. Ik maak de foto’s bijna altijd zo dat hij onherkenbaar is en ik er niets meer aan hoef te doen. Daarbij waren dit de foto’s vanaf het begin: die ik dus wel zichtbaar deelde op IG en dat nu graag op mijn blog ter privacy onzichtbaar hou. Op mijn stories doe ik er wel altijd een blauw hart overheen, mijn eigen bewuste keuze. Instagram is inderdaad erg fijn om te gebruiken voor foto’s op blogs. Ik gooi mijn Instagram nooit leeg, geeft juist met TimeHop een leuke herinnering.

 8. Wat tof zeg, die fotocollage! Heel erg leuk met de hexagons! Net als jij ben ik ook helemaal gek op Instagram. Ik vind het zo fijn om die interactie met anderen te hebben en ben verder natuurlijk gek op foto’s maken en delen. Blijft leuk om te doen! En dat je ze door Instagram ook nog herinneringen kunt ophalen, maakt het extra fijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *