10 (random) weetjes over Noa

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Kraam-cadeau

Noa gaat alweer richting de 9 maanden, precies de tijd dat hij in m’n buik heeft gezeten. En manman wat gaat het eigenlijk toch hard. Als ik de foto’s terug kijk van zijn eerste weken slik ik toch altijd wel even. We gaan namelijk alweer bijna richting zijn 1e verjaardag. Alle clichés zijn waar. De tijd gaat snel. En we moeten er elke dag weer van genieten. Het leek me daarom leuk 10 rondom weetjes te delen over onze Noa. Als herinnering en om even extra bij stil te staan.

1. Je bent een uitslaper (en lastig wakker te krijgen)
Je houdt echt ontzettend van slapen. En dan vooral lekker doorslapen ’s avonds (sinds 4 maanden al, papa en mama érg blij) en je slaapt de ochtenden lekker uit. Het voordeel is dat ik pas in de middagen werk, waardoor je maar 1 dag in de week vroeg eruit moet voor de kinderopvang. Het is heerlijk dat je zo makkelijk en fijn slaapt. Maar ook overdag maak je redelijk nog wat uurtjes door in bed, heerlijk! (ook voor papa en mama)

Door bewust bloggen zijn de foto’s van Noa niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) /
Foto’s: Bovenste van een aantal weken geleden, onderste een paar weken oud

Hij ligt heerlijk in zijn ledikantje, onder zijn gepersonaliseerd dekentje met naam. Ik vind het altijd super leuk als ergens persoonlijk namen op staan. Ze hebben zulke fijne items die je persoonlijk kan maken bij de shop van kraamcadeau. Leuk om te geven maar ook zeker om te krijgen. Ook de Lammy Tuttle van Happy Horse is hiervan. Er zit zelfs een belletje aan zodat hij geluid maakt. Noa is er erg fan van (en mama ook)

10 (random) weetjes over Noa

2. Fruithapjes (en vooral banaan) vind je het aller lekkerste
Je bent helemaal fan van fruit sinds de 4 maanden dat je het mocht. Nu je alweer 8 maanden bent geef ik je zelfs een stuk banaan waar je helemaal blij van wordt om op te knabbelen (met je 2 ondertandjes) Eten is naast slapen en spelen toch wel echt je favoriete bezigheid. Daarbij lust je eigenlijk tot nu toe alles behalve rijst. Ik hoop dat je zo’n makkelijke eter blijft. Ook ben je erg blij met je kinderstoel; lekker rechtop zitten (hoewel we je er niet te lang in laten zitten, aangezien je niet zelf kan blijven zitten)

3. De tv is toch maar wát interessant
Zodra de tv aangaat ben je helemaal gebiologeerd van dat ding. Zelfs papa en mama zijn niet meer interessant 😉 Je kijkt graag naar de bewegende beelden en met papa voetbal kijken is helemaal leuk. Soms, als je ziek bent zet mama wel eens Netflix aan en kijk je met veel plezier naar Puffin Rock.

Stiekem vind mama het ook wel leuk om te kijken…

4. Sinds je 4 maanden bent trek je jezelf al omhoog, nu loop je al aan de hand
Het is bizar hoe snel je gaat. Met 4 maanden(!) trok je jezelf al op en met 6(!) liep je al aan de hand. En trots dat je erbij keek, prachtig om te zien. Inmiddels ben je nu met 8 maanden eindelijk aan het kruipen en zijn we het kunnen zitten flink aan het oefenen. Je hebt je eigen tempo en doet alles juist andersom dan ‘hoort’.

5. Je bent helemaal fan van labeltjes en knuffeltjes
Het is echt bizar hoe leuk je dat vind en dat je er úren zoet mee kan zijn. Als ergens labeltjes aan zitten (lees: zijn speelkleed, knuffeltjes, speelgoed…) is dit het eerste dat je grijpt. En ook niet meer loslaat. Vandaar dat ik ook zeker een tof labeldoekje wilde aanschaffen. Hier kan je fijn verschillende labeltjes pakken en mee pielen. Daarbij vind je knuffeltjes ook echt super leuk! Favoriet is je knuffel konijn en de nieuwe tuttle schaap van Happy Horse.

Bij kraam-cadeau hebben echt vele toffe dingen, die echt zo ontzettend leuk zijn om cadeau te geven. Ik hou van cadeaus om te geven en krijgen met een personal touch en dat zijn deze zeker. Zo kan je er een rompertje bedrukken maar hebben ze ook een heus geboortestoeltje. Dat maakt het nét even een beetje leuker om een (kraam)cadeau aan iemand te geven met naam van hun pasgeboren kindje.

6. Die eigen wil is er nu al
Als iets niet gaat hoe jij het in je hoofd had, berg je dan maar! Er zit een aardige eigen wil in je. Jij wil de afstandsbediening, jij gaat nét zo lang door tot je hem hebt of wordt boos dat we je tegen houden. Aan de la onder je box mag je niet zitten. Als we er wat van zeggen, kijk je ons met een glimlach aan en zit er met één vinger nog aan. Dondersteen ben je nu al. Je vingers hebben er al een aantal keren tussen gezeten.

7. Je had een voorkeurshouding
Aangezien we er vroeg bij waren is er niets meer van over gelukkig; een voorkeurshouding. Je schedeltje was helemaal plat aan de achterkant, aangezien je links liggen wel fijn vond (wat al begon vanaf 33 weken in mijn buik). Inmiddels lig je erg vaak rechts en met fysio oefeningen kwamen we een heel eind. Er is nog wel iets van te zien maar gelukkig heel minimaal.

8. Knuffelen to the max
Knuffelen, knuffelen en nog meer knuffelen. Je bent een echte knuffelkont en lekker aanhankelijk, vooral bij mama. Lekker tutten met je labeldoekje of met je speen in. Ook tijdens het voeden met je laatste fles kruip je altijd lekker dicht tegen me aan of als we een boekje lezen.

9. Boekjes lezen (eigenlijk vooral omslaan)
We hebben een heuse boekenmand, want mama is wel fan van (voor)lezen. Je kan je ook zeker vermaken met boekjes. Zodra je de boekenmand ziet wil je zelf iets uitkiezen en zelf de bladzijdes omslaan. Soms zo snel dat ik de woorden die erop staan niet eens kan lezen. Maar ook kleine speelboekjes van karton of plastic kan je je mee vermaken. Plaatjes kijken en dan HUP snel omslaan naar de volgende. (dat geen geduld hebben heb je vast van je moeder)

10. Je bent altijd aan het lachen
Je bent eigenlijk echt altijd vrolijk; behalve als je echt ziek bent of er wat aan de hand is. Verder ben je vaak aan het brabbelen, lach je als we je uit bed halen of vraag je onze aandacht door naar ons te zwaaien. Ook dansen en zingen op muziek vind je echt fantastisch. Een glimlach van oor tot oor.

Artikel idee

About the Author

9 Comments

Sheila

De beste tip die ik mensen kan geven met baby’s met een voorkeurshouding is inderdaad kinder fysio. Ik heb het consultatiebureau gewoon moeten overtuigen om een doorverwijzing te krijgen. Alsof dingen links hangen (of rechts) helpt. Nee joh, er zit veel meer achter. En toen we bezig waren met fysio, was het zo simpel. Ik kreeg die tip toen ik via marktplaats een soort kussentje zocht om die voorkeur tegen te gaan. En toen dacht ik echt: serieus, had het consultatiebureau me dat niet kunnen vertellen? Ik moest het nog even aankijken en dat weigerde ik.

Reply
SAS

Helemaal waar hoor! Bij mij deed het consultatie bureau helemaal niet lastig. Ik had me op iets anders ingesteld; aangezien ik al jaren vele klachten/verhalen van ouders hoor over het CB. Maar bij ons zijn ze heel meegaand; makkelijk; doe maar wat goed voelt. Toen onze kraamhulp aangaf over een verwijzing voor die voorkeurshouding en dat we er vroeg bij moesten zijn, hebben we gelijk aan de bel getrokken. gelijk een verwijzing gekregen (waar ik wel achteraan moest want niet gemaild) en konden direct wekelijks er terecht. Heeft inderdaad zoveel geholpen die kleine tips en trucs. Erg blij mee. Hoewel je het nog een beetje ziet (en misschien niet helemaal weggaat) is het nu zóveel beter. Zo blij mee. Dus inderdaad ALTIJD je gevoel volgen; dat klopt vaak wel.

Reply
Nicky

Wat leuk, zeg! Het gaat hard inderdaad. En wat heerlijk dat Noa zijn vrolijke, makkelijke baby is. Die van kon ook zo heerlijk slapen. Nog steeds wel, geloof ik 😉

Reply
SAS

Haha ik ben er ook zéker blij mee dat meneer zo fijn en lang slaapt. Ook overdag maakt hij heel wat uurtjes waardoor mama tijd heeft voor zichzelf 😉

Audrey

Leuk hoe zo’n kleintje toch al echt zijn eigen karakter laat zien! Noa klinkt als een heerlijk ventje 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *