Re-charge | Hier krijg ik energie van

Soms heb je van die dagen dat alles tegen zit. Dat niets loopt zoals je het in je hoofd had. Van die dagen dat je alleen maar ‘AAN’ staat en eigenlijk alles op de automatische piloot doet. Hoe kom je zo snel mogelijk hieruit? Ik heb een aantal dingen waardoor mijn batterij weer wordt opgeladen. Waardoor ik een nieuwe energie boost krijg om er weer tegen aan te gaan.

Juist als je geen tijd hebt om tijd voor jezelf te maken, moet je dit JUIST doen.

Foto Oostenrijk Juni 2018

‘You can do anything, but not everything’

Een fijn to-do-lijstje afwerken
Ik kan er altijd erg blij van worden als het grootste gedeelte van een to-do-lijstje is afgewerkt. Met mate tegenwoordig, soms stel ik als mama zijnde nogal wat dingen uit die ik normaal dezelfde dag zou doen. Denk aan de was, de vaatwasser en schoonmaken. Toch is het fijn om dingen af te kunnen strepen en dingen gedaan te hebben. Ook als is het maar iets kleins.

Muziek luisteren
Gisteren had ik echt een dag waarop niets ging zoals ik wilde. Bleh. De hele dag ging anders dan gepland en ik vergat van alles, echt vanaf minuut 1 al. Ik voelde me echt heel erg naar de hele dag en merkte dat ik me wat beter voelde toen ik de heerlijke CD Spectrum had opgezet. Eventjes genieten in de auto en even tot rust komen door de fijne muziek.

Sporten
Heel gek, want als je bezig bent ben je super moe. Maar daardoor krijg ik altijd energie van het feit dat ik lekker met mijn lichaam ben bezig geweest. Zowel met het Ringfitten (met de Switch) of skaten. Dat laatste wil ik, nu het fijner weer wordt weer gaan oppakken elk weekend.

Gezellig lunchen met vriendinnen
Tijd met vriendinnen is iets dat ik super fijn vind. Niet iedereen woont om de hoek en daarbij zijn er nog andere mama’s in mijn vriendengroep en heeft iedereen zijn eigen leventje. Dat maakt het maar wat leuk als ik een fijne date heb gepland met meerdere/1 vriendin(nen) Altijd fijn om even je ei kwijt te kunnen, te kletsen of gewoon eventjes gezellig te lunchen/shoppen. Daarbij heb ik met 1 lief vriendinnetje dagelijks app contact, wat super fijn is ♥

Foto: Bagels & Beans 2020

Bezig zijn met mijn blog
Tada! Zoals jullie zien heb ik een nieuwe layout. Lekker clean, geen poespas of een sidebar. Het heeft me zeker opgeladen om eventjes de uurtjes dat Noa sliep met mijn blog bezig te zijn. Samenwerkingsartikelen maken, mails beantwoorden, achter de schermen mijn layout doen en ook bij jullie fijne blog artikelen bij lezen.

Quality time
Iets wat zeker belangrijk is: tijd voor mezelf. Als Noa op bed ligt pak ik altijd een momentje voor mezelf. Dit kan zijn even zitten met een kopje thee. Een fijne serie kijken en even mijn verstand op 0. Een fijn Nora boek lezen. Genieten van een groot mergpijpje. Een fijne smoothie maken en opdrinken. Tijd voor mezelf. Tijd dat ik even ‘mama-af’ ben. Daarbij is het ook belangrijk tijd te maken voor elkaar. Zo heb ik aankomende maanden een toffe samenwerking waardoor wij heerlijk samen naar een Spa kunnen gaan. Ik heb er nu al zin in om saampjes even weg te zijn!

Een schaterlachende Noa
Ik denk wel 1 van de mooiste dingen: Noa die niet meer bijkomt van het lachen. Meneer kan niet tegen kietelen en vind het super leuk als je wild met hem aan het doen bent. Geweldig om hem zo vrolijk en gezellig te zien.

Wat doen jullie om weer even te rechargen?

» Lees meer over de affiliate links hier

17 reacties op “Re-charge | Hier krijg ik energie van

 1. Heerlijk! Ik ga ook graag lekker sporten voor een recharge 🙂 Maar ook van rustige dingen als een dag wellness of een moment op de bank met een boek geven me energie.

 2. Goh, ik doe wel enkele dingen om wat rust in het hoofd te krijgen (Tai Chi bijvoorbeeld) maar ik heb zo niet meteen iets waar ik meer energie van krijg. Dat zou hier nochtans heel héél welkom zijn. Maar heel wat van de zaken in jouw lijstje vind ik zelf ook ontzettend fijn. Het afvinken van lijstjes vind ik heel fijn maar vermits lijstjes me soms ook stress bezorgen noteer ik de laatste tijd veel zaken pas nadat ik ze gedaan heb en dan kan ik ze meteen ook afvinken. Ik noem het mijn Ta Daa lijst in plaats van een To Do-lijst. Bijpraten van vriendinnen kan ook echt deugd doen. Net als knuffelen, wegduiken in een boek, creatief kunnen bezig zijn of een rustige wandeling in een bos.

 3. Ik word helemaal zen als ik bezig ben met een snailmail pakketje. De eettafel ligt dan overhoop met vintage papier en vintage plaatjes die ik heb uitgeknipt en ik creëer dan van alles. Daar krijg ik veel energie van. En als het weekend is, er op uit gaan met mijn gezin. Elk weekend zijn we op pad, mits het weer echt te slecht is. Dat kan een dierentuin zijn, een museum, boswandeling, kasteel, pretpark of een evenement. Het maakt me niet eens uit.

 4. Ja, heel herkenbaar 🙂 De neiging om dan lui op de bank te blijven liggen is bij mij heel sterk, maar ik weet dat ik mij ook stukken beter voel als ik gewoon dingetjes ga doen, zoals het huis poetsen of een wandeling buiten maken. Heerlijk lijstje heb je ook, en fijn dat je ook zo goed de dingen kan benoemen die je opladen!

 5. Wow! Jij hebt nog best wat keuzes op zo’n dag. Ik wil dan eigenlijk gewoon alleen maar naar een onbewoond eiland. Maar ja… dat kan niet. Dus maar gewoon uit zitten, zo’n dag. En dan ’s avonds lekker lang douchen en naar bed met een boek/of muziek.

 6. Wow, even wennen je nieuwe lay-out! Maar mooi is het zeker geworden. Ik kan erg opladen van mijn hobby’s. Van fotograferen, tot het maken van mijn eigen kleding. Ik vind het heerlijk om vaak in mijn eigen wereldje terug te trekken en lekker bezig te zijn 🙂

 7. Ik merk dat het me ook zoveel positieve energie geeft om met een vriendin lekker te lunchen en gewoon wat tijd samen door te brengen. En sporten is ook altijd een goede. Ik voel me na het sporten vaak moe, maar wel voldaan moe, of zo.

 8. Wat een mooi lijstje met fijne dingen om van op te laden! Het is zo belangrijk om tussen de verplichtingen door ook punten te hebben waar je energie van krijgt en die je gewoon voor jezelf doet. Een aantal punten uit je lijstje zijn heel herkenbaar. Bloggen, met vriendinnen (of met mijn vriend) afspreken vind ik ook altijd heerlijk. Daarnaast krijg ik energie van fotograferen, er in mijn eentje op uit gaan en van (ja echt!) schoonmaken 😛

 9. Je hebt helemaal gelijk, juist als je geen tijd voor jezelf hebt zou je die moeten maken. Daar gaat het bij mij nog wel eens mis. 😉

 10. Hele fijne dingen om op te laden. Ik maak dan ook graag een wandeling, ga lunchen bij mijn favoriete cafe of lekker een serie kijken of een boek lezen.

 11. Ik las eerst dat je graag een Noa boek las. Dacht al huh, begint ze nu kinderboeken te lezen. Maar een Nora boek is natuurlijk veel logischer 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *