This is the year I take better care of myself

Ik schreef al eerder artikelen over het altijd maar aanstaan en waar ik van kan re-chargen. Wat ik mee wilde nemen naar 2020 was het woord selfcare. Na mijn zwangerschap en bevalling is dit iets waar ik me meer op wil focussen. Mezelf terug vinden, werken aan mezelf en aan mijn lichaam. Voor mezelf. Om beter in mijn vel te zitten en wat meer ook te genieten van dingen. Je wordt zo geleefd met een kleine hummel dat dit soms nog al eens lastig is. Juist daarom wil ik er graag bewust mee omgaan.

Ik kwam de onderstaande tag tegen, eentje die ik wel fijn vind om in het kader van selfcare in te vullen. Want zorgen voor jezelf is toch echt wel belangrijk.

This is the year I take better care of myself

Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?
Oei. Ik denk dat dit minder is dan ik denk. Met Noa hebben we even een ritme moeten creëren maar dit is de afgelopen maanden wel gelukt. Ik probeer elke dag wel een uurtje a 2 uurtjes wat voor mezelf te doen op werkdagen. In de weekenden probeer ik dit meer te doen. M. die met Noa is waardoor ik lekker met vriendinnen op pad kan is erg fijn. Maar ook gewoon lekker thuis kunnen kneuvelen is genieten.

Als ik een moment voor mezelf neem schenk ik een fijne mok met thee in en ga een serie, film kijken of een boek lezen. Ook werk ik vaak aan mijn blog. Ook de ochtenden voor Noa wakker is maak ik gebruik van voor mezelf. Om even rustig de hectiek van de dag op te starten.

Waar laad jij nou echt van op?
Ik schreef al eerder een artikel met dingen waarvan ik re-charge. Dit zijn onder andere muziek luisteren, lezen, bloggen, gezellig lunchen en eventjes quality time voor mezelf. Ook een (schater)lachende Noa krijg ik tonnen energie van. Om je kindje zo vrolijk en tevreden te zien is toch echt hartverwarmend.

Mok: Zuss

“Allow yourself to enjoy each happy moment in your life.”– Steve Maraboli

Investeer jij in jezelf?
Ik denk dat ik dat een stuk minder doe dan voorheen door het moederschap. Ik probeer wel wat vaker wat liever te zijn voor mezelf. Soms even een kleinigheidje zoals een fijn boek kopen of een lekker broodje tijdens de lunch. Laatst haalde ik voordat ik ging werken even een lekker visje. Van die kleine momentjes dat je gewoon even aan jezelf denkt.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?
Ik vind dit sinds kort een lastigere vraag dan voorheen. Voor mijn zwangerschap was ik eigenlijk meer tevreden met mijn lichaam, hoewel het stom klinkt want mijn lichaam is een prachtig warm nestje geweest voor onze lieve Noa. Die knop moet daarbij nog wel eventjes omgaan en daardoor ben ik dan ook aan het werken aan mezelf. Normaal ben ik juist heel positief ingesteld met zo’n bovenstaande vraag. Nu komen alleen de negatievere dingen boven.

Dat gezegd te hebben: ik ben erg blij met mijn krullende haren (hoewel ze soms niet helemaal meewerken) en mijn buik. Qua innerlijk ben ik erg blij een positief ingesteld persoon te zijn, eigenlijk altijd vrolijk en ik laat me nooit weerhouden door tegenslag.

Wat wil jij graag dit jaar eens doen?
Dit jaar wil ik wat vaker quality time met M, waardoor we eventjes ‘ouder-af’ zijn. We gaan dan ook dit jaar voor een #spon naar een Spa toe en ik wil vaker zulke fijne (onverwachte) date nights als in Februari.

Daarbij gaan we veel mijlpalen meemaken met Noa waar ik heel erg naar uitkijk. Zo gaan we in Juni voor het eerst op vakantie als gezinnetje en wordt hij uiteraard in Juli alweer 1. Vind het nog elke dag bijzonder om mama te zijn en geniet er dan ook elke minuut van.

Dit jaar willen we ook onze badkamer gaan verbouwen. Een projectje dat al langer op de planning staat maar door de komst van Noa even was opgeschoven. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat worden en welke stijl we gaan kiezen.

Foto: Drukbedrijf.nl (eigen foto) – Kopje: Action

Als je erop uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?
Ik vind beide eigenlijk wel fijn. Ik shop met vriendinnen net zo lief als even alleen. Lunchen is altijd wel gezellig samen met vriendinnen. Lekker een kopje thee met (meestal) een Bagel en eventjes bijkletsen. De rust juist die ik heb als ik alleen ben is soms juist wel een fijne afwisseling.

Hoe laat ga jij ‘s avonds naar bed?
Dit verschilt en is nu later dan dat ik zou willen door Noa zijn fles. Meestal ligt dit tussen 21:00 en 22:30 in. Ik ben een echt ochtend mens dus die avonden later op zijn hakken er soms wel eens in. Vooral aangezien ik laat thuis ben en je dan een soort van ‘geleefd’ wordt met de dingen die nog moeten worden gedaan. Het is dan zorgen voor Noa, douchen, avondeten en hup naar bed. Ik neem wel nu wat vaker in bed tijd voor mezelf, door lekker te lezen.

Artikel idee / bron

About the Author

15 Comments

zwartraafje

Ik heb zelf geen kinderen en heb dus veel meer tijd. Gek genoeg lukt het me desondanks niet om echt tot rust te komen. Dat is bij mij duidelijk een rustpuntje. Eerder deze week had ik echter een fijn afspraakje met mijn nicht en daar heb ik enorm van genoten. Even offline, klusjes negeren en genieten van ondermeer een heerlijke Bagels & Beans lunch en gezellig bijpraten.

Reply
Louise

Wat een mooie, goed doordachte antwoorden. Het is voor mij niet direct herkenbaar (ik heb geen kinderen, dus eigenlijk is alles tijd voor mijzelf :’)), maar wel heel goed dat je er bewust naar streeft om wat liever voor jezelf te zijn. Zowel fysiek als mentaal <3

Reply
Olga // Daar Was Eens

Wat lijkt het me heerlijk om zo vroeg naar bed te kunnen gaan. Mijn jongste zoon slaapt nog steeds erg laat, waardoor ik hem pas tussen 22-23 naar bed kan brengen. De me-time start daardoor ook erg laat. Soms wel jammer dus, want de wekker gaat toch weer vroeg. Dat is wel een puntje dat nog verbeterd moet worden, maar op z’n tijd.. Forceren heeft geen zin :’)

Reply
Irene

Mooie tag en inderdaad mooi om eens bij stil te staan ook! Ik ga ‘m denk ik eens overnemen binnenkort 🙂
Qua slaapuur lijken wij op elkaar. Lig er ook altijd tegen half elf ten laatste in. Alleen ben ik geen ochtendmens, haha 😛

Reply
Nicky

Goed voor jezelf zorgen is zó belangrijk. En wat ga jij heerlijk op tijd naar bed. Dat lukt mij nou nooit. Maar ik blijf het proberen.

Reply
SAS

Ik probeer nadat Noa zijn laatste fles heeft gekregen gewoon lekker naar bed te gaan. Heerlijk!

Reply
Zo simpel is dan geluk

Mooie vragen om eens over na te denken. Juist door het zo op te schrijven ga je er denk ook gerichter mee aan de slag.

Reply
Evelyne

Heel herkenbaar, ookal heb ik nog geen kind of man. Die quality-time met en zonder vrienden/familie heb ik ook wel eens broodnodig. Het leven is ondanks dat ik nog niet gesetteld ben en nog geen man/kinderen heb toch soms slopend daar de tijd nooit stilstaat. Daarom probeer ik er mij bewust van te maken dat genieten van kleine dingen echt noodzakelijk is.

Reply
Romy

Wat een mooie vragen! Goed om hierover na te denken en ook goed om je ervan bewust te zijn dat je soms best wat liever voor jezelf mag zijn en meer tijd voor jezelf mag nemen. Ik herken trouwens wel wat je zegt dat je het soms heerlijk is om met anderen iets te doen, maar dat het soms ook heel fijn kan zijn om gewoon even alleen te zijn.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *