DIARY Januari | 10 things that made me smile, hallo 2020!

Zoals beloofd wederom in 2020 mijn maandoverzichtjes. Altijd maak ik ze met heel erg veel plezier en blik ik terug op een maand met 10 mooie en gelukkige momenten. Losse foto’s, gifjes en elke maand sluit ik af met een youtube filmpje. Daarbij nu een nieuw deel onderaan: MOMents, MOmmy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Deze maand had ik vele leuke dates met vriendinnen, hadden we een griepepidemie thuis (dus was deze maand best wel pittig), had ik fijne samenwerkingen voor mijn blog in mijn mailbox en pakte ik het sporten weer op.

Ringfit adventure 😎
Ik ben super blij met dit toffe kerstcadeau en speel vaak Ring Fit Adventure voor Nintendo Switch. Het is een hele workout maar dan op een leuke manier. Na mijn zwangerschap wilde ik het sporten weer oppakken en dit is echt een ideale manier. Je doet de controllers in je Ring-Con en beenband en Let’s go to work! Je kan kleine spelletjes doen, een adventure of gewoon wat losse oefeningen. Ik ben er in ieder geval heel blij mee en wil dit wekelijks gaan doen, net als het skaten. #letsgetthismommyintoshape

Proosten op een nieuw jaar vol avonturen & nieuwe herinneringen 🥂
Wauw, we zijn alweer in een nieuw jaar beland. Het is een veelbewogen jaar geweest afgelopen jaar met een zwangerschap, bevalling en mama worden. Het aankomende jaar kan alleen maar beter worden! Hoewel het een beetje voelt alsof Januari een slechte start is, hoop ik dat de rest van het jaar mooie dingen in petto voor me heeft.

Momentjes voor mezelf
Ik probeerde, soms tevergeefs wat rust voor mezelf te pakken en niet alleen maar ‘AAN’ te staan. Super moeilijk aangezien M. heel wat weken ziek was & daarna Noa aan de beurt kwam. Daarbij was ik zelf ook wat verkouden en vooral moe van het zorgen naast mijn werkdagen. Ik pakte wat vaker een boek erbij, keek films & series en genoot van een kopje thee inclusief Tony’s reep. De kleine momentjes die ik voor mezelf had koesterde ik veel meer.

Uitstapje met Noa naar Zoetermeer 👪
Yay, we gingen als gezinnetje eventjes lekker op stap! Wat was dat fijn. Even shoppen, gezellig een hapje eten en Noa genoot van alles om zich heen. Steeds vaker maken we leuke uitstapjes en hij geniet er zichtbaar van.

Ayla werd 7 🎉
Onze leukerd werd deze maand alweer 7 jaar! Zo fijn dat ze zo happy is ook ondanks alle veranderingen in huis. Noa vindt ze ook steeds leuker en Noa mag haar elke ochtend even aaien. Ze gaat er dan helemaal voor liggen en komt steeds vaker in de buurt van hem gezellig liggen.

Bagels date met vriendinnetje + kattencafé 🍀
Altijd fijn, leuke dates! Zo ging ik met een lief vriendinnetje naar Bagels & Beans en genoot erg van het bijkletsen en het fijne eten. Daarna nog even kort een rondje stad. Ook ging ik met mijn 3 liefste vriendinnetjes voor het eerst naar het Kattencafé die net geopend was. Super leuk en wat een grappig concept. We genoten van een hapje en drankje maar vooral van de gezelligheid en de lieve katten die bij je kwamen. Een uitgebreid artikel over die café en prachtige foto’s van een mooie stad die in mijn hart zit, komt aankomende week online op mijn blog.

Crea-bea @ work 🎨
Heel wat drukke werkweken gehad in Januari. Zowel wat extra gewerkt, als na mijn vakantie het ritme weer oppakken. Ook ben ik lekker bezig geweest met administratie en heb ik 2 canvas creaties gemaakt met oude puzzelstukjes. Lekker bezig geweest, iets wat me energie geeft in dit werk. Ik ben ook bezig geweest met talent werken met de kids, deze heb ik gebruikt op werk en vind ik erg prettig om met kinderen mee aan de slag te gaan.

Vele fijne wandelingen 🌿
Ik blijf het heerlijk vinden om lekker te wandelen met Noa. Ook al is het koud, lekker dik aankleden en even een frisse neus halen. lekker naar de winkels of een blokje om in de mooie natuur. Genieten! Noa geniet er nu ook zichtbaar meer van. Hij speelt met mijn zelfgemaakte wagenspanner en kijkt nieuwsgierig om zich heen. Sinds een aantal weken ook de andere wagen waarin hij meer kan zien, de andere bak werd hij te groot voor.

Maakte eindelijk mijn DIY projectje af, gipsenbuik 🤰🏻
Eindelijk was hij dan af: meneer was al 6 maanden toen mijn gipsen buik eindelijk af was haha. Het geboortebord van Noa had ik gemaakt in mijn verlof, na de kraamweek. Ik had alles al redelijk klaar liggen en moest alleen de puntjes op de i zetten. Ik ben erg blij met het mooie resultaat en de mooie tastbare herinneringen. Lees hier hoe ik de gipsen buik & het geboortebord heb gemaakt

Super leuke, persoonlijke #samenwerkingen voor mijn blog
Ik had heel wat leuke samenwerkingen in mijn mailbox deze maand. Een aantal nog in de pen. Ik schreef over mijn toffe visitekaartjes, persoonlijke mok, boekenleggers en toffe canvas die ik kreeg. Super leuk om deze spullen te krijgen, ook voor mijn blog. Daarbij kreeg ik een groot pakket opgestuurd met 2 persoonlijke foto items die in de woonkamer komen te hangen. En kwam er gisteren nieuwe kleertjes binnen voor Noa. Met alles nu al blij dus stay tuned…

Liedje wat ik veel luisterde deze maand:

NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

MOMents van Januari

Noa werd 6 maanden(!) (en ik schreef een brief)
Noa werd alweer een half jaar. Alle clichés blijken waar, want wat gaat de tijd hard. Ik schreef op mijn blog een brief toen hij 6 maanden werd. #waarmijnhartvolvanis

Deze maand ging het eten van (zelfgemaakte) groenten veel beter
Ik maakte heel wat fijne fruit maar ook groenten hapjes voor meneer. Hij eet eindelijk wat beter zijn groente en ik vind het toch best een feestje om te maken. Trots ook dat hij ‘iets zelf gemaakt van mij’ (hallo ik kook nooit en maak nooit iets) eet. Daarbij gingen de potjes groente van Olvarit ook erg goed. Ik schreef een uitgebreid artikel over hoe ik deze hapjes maak.

M. was ziek en ik zorgde heel wat tijd alleen voor hem
Het waren in Januari ook wat zware weken aangezien M. met een zware griep op bed lag. Dit maakte dat de zorg voor Noa voor 99% op mij neer kwam. Daarbij nog gewoon werken, het ritme weer vinden na mijn vakantie & mijn maandelijkse dingetje dat samen viel… #zucht Ik heb echt zóveel respect voor alleenstaande mama’s. Blij dat M. weer beter is en ik weer een beetje lucht heb.

Meneer zetten (met hulp) zijn eerste stapjes en rollin’ rollin’ rollin’
6 maanden en hallo LOPEN. Zodra wij z’n handjes pakken gaat hij eerst zitten, dan direct staan en nu zet hij ook al wat kleine stapjes (tenminste, reuze stappen vooruit) #waarblijftmijnkleinebaby Ik was zelf 9 maanden toen ik ging lopen (ook erg snel) maar ik denk dat Noa mijn record gaat verbreken… Daarbij keert meneer te pas en te onpas om en gaat lekker op zijn buik liggen.

#ziekziekerziekst
Noa was deze maand voor het eerst ziek: veel huilen, hevige koorts en totaal niet lekker in zijn vel. 2.5 dag lang erg veel met hem bezig geweest, niet willen slapen (soms alleen bij mama), 100x per nacht eruit omdat meneer huilend wakker werd. Zo sneu om te zien. Gelukkig ging het na die dagen beter, maar mama en papa waren een beetje gesloopt ervan. De koorts daalde en hij werd weer zijn vrolijke zelf. De nachten waren soms wel nog wat wisselend maar gelukkig ging het weer goed.

Holy… een nieuwe maat
Het gaat zó hard he. Meneer loopt al aan de hand, staat stevig en gaat een beetje ‘baby-af’ worden… De week gingen we naar een nieuwe maat. Van de oude past hij ook nog wel wat kleertjes, maar alleen die wat groot vielen. Dat werd dus weer wat nieuwe kleertjes inslaan en inruimen in zijn kast.

Labeltjes zijn THE SHIT
Ik knip nergens meer labeltjes van af. Noa vind het fantastisch om er gebiologeerd naar te kijken, aan te zitten en kan zich er uren mee vermaken. Zo grappig om te zien hoe leuk hij zoiets (simpels) kan vinden.

Wat waren jou hoogtepunten van de eerste maand van 2020?

» Lees meer over de affiliate links hier

11 reacties op “DIARY Januari | 10 things that made me smile, hallo 2020!

  1. Balen dat jullie zo in de lappenmand zaten, zeg. Zeker voor zo’n kleintje is het zoooo zielig. Maar de rest van de maand klinkt lekker. Hier reilt en zeilt alles. Ook lekker.

  2. Jammer dat jullie gezin door ziektekiemen getroffen werd want verder lijkt het me wel een fijne maand geweest te zijn. Zo fijn dat Noa mijn jouw zelfgemaakte wagenspanner begint te spelen. Handig ook vermits hij daardoor meteen incognito is en je je foto dus niet extra moet gaan bewerken. 🙂 Hoera ook voor fijne afspraakjes met vriendinnen, creatieve momenten, je nieuwe sitekaartjes en de jarige Ayla die precies de comfortabelste plekjes (bovenop de propere was natuurlijk) weet uit te kiezen.

  3. Mooie momenten! Gefeliciteerd voor Ayla <3
    Kattencafés zijn zo leuk om te doen. Ik deed er ook al een paar.

  4. Mooi lijstje! Wel jammer van al die zieken, maar het is er helaas ook wel het weer voor. Kleine Noa groeit echt zo snel! Ongelooflijk. Maar zo blij voor jullie. Ik ben in december ook naar een kattencafe geweest en dat is inderdaad wel heel gezellig zo tussen alle katjes. Ik wilde met mijn nichtje ook gaan, maar hij was gesloten. Maar bij mij was het in Brugge.

  5. Oh, die wagenspanner is moooi! En zo fijn dat jullie kat geen problemen heeft met de baby; dat is jammer genoeg – hoorde ik al van anderen – helemaal niet zo evident.

  6. Wat weer een fijn lijstje. Goed van je dat je ondanks alles tijd voor jezelf hebt genomen! Ik had -wat betreft selfcare- ook echt een fijne maand. En de rest van mijn hoogtepunten staat ook toevallig net online, haha.

  7. Januari is echt voorbij gevlogen. Mijn maand zat zeker niet zo vol als de jouwe en ik werd een weekje uitgeschakeld door een verkoudheid. Maar er waren zeker ook leuke momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *