10 things that made me smile | Juli

Hallo Juli, alweer over de helft van 2019. Een prachtige en bijzondere maand met de geboorte van ons zoontje. Elke laatste dag van de maand weer een samenvattingsartikel: net als de artikelen in 2018 over de 10 dingen waar ik die maand gelukkig van werd. Alleen dit jaar weer even met een andere insteek. Wat meer losse foto’s, gifjes en wat uitgebreide stukjes. Elke maand blik ik terug naar de 10 mooiste, leukste en dierbaarste momenten van de maand. Wat uiteraard deze maand veel in het teken staat van de geboorte en ons zoontje Noa. Wij zijn gewoon papa en mama geworden deze maand! Deze maand gaat dus zeker de boeken in…

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze maand heb meegemaakt!

De geboorte van ons zoontje Noa
Het was DE MAAND van de geboorte van ons zoontje. Uiteraard de grootste mijlpaal van deze maand, week, jaar, ever. Ik maakte deze foto op 1 Juli, niet wetende dat meneer zich al 3 dagen later zou aandienen met precies 39 weken zwangerschap. Na een voorspoedige maar heftige bevalling zijn wij ouders geworden. Een nieuw ritme, voedingen en een nieuwe gezinssituatie … Elke dag hou ik een beetje meer van hem ♥ (en van zijn papa)

Alles omtrent mijn zwangerschap (onder babypeanut) en posten over moederschap staan nu onder de categorie Mom’s life

DIY’en speenkoorden
Ik knutselde heel wat de afgelopen tijd, vooral dingen voor Noa en cadeautjes voor andere zwangeren. Super leuk om daarmee bezig te zijn op een makkelijke ontspannen manier. (hoewel ontspannen, als het soms niet lukte zat ik wel eventjes met ‘bloed zweet tranen’ en schelden het te maken) Daarnaast ben ik met nog meer DIY projectjes bezig. Zowel voor anderen als toffe herinneringen voor Noa. Zo kom ik de dagen wel door, vooral nu M. weer aan het werk gaat en ik straks alleen thuis ben met Noa.

Babybubbel
Uiteraard zaten wij de afgelopen maand in onze eigen babybubbel. Wij genoten van onze kraamweek en het fijne bezoek wat we over de weken verspreid kregen. Alle lieve kaartjes en lekker knuffelen met Noa in zijn luier met die warmte. Het was heerlijk wat meer offline te zijn (wel fijn om na een tijdje weer fijn artikelen te kunnen maken, bij te lezen bij jullie en te knutselen aan deze nieuwe layout) en te genieten met een grote G van ons gezinnetje van 3.

Momentjes voor mezelf
Ik plande ook heel wat momentjes voor mezelf in, juist nu we ouders zijn geworden. Ook met het warme weer lag ik lekker in ons zwembad, ik keek wat fijne series en nam het ervan met een kopje lekker chocolademelk (niet met die ontzettend hete dagen uiteraard) Ik deed overdag wat vaker een dutje en was lekker aan het rommelen in huis.

Uitstapjes
Er stonden zeker wat fijne uitstapjes op de planning deze maand. Zo ging ik (2 dagen voor mijn bevalling😅) pannenkoeken eten met collega’s bij de pannenkoekenboerderij. Ook ging ik nog eventjes langs werk erna om even bij te kletsen. We gingen voor de eerste keer buiten wandelen met Noa, na heel wat dagen binnen te hebben gezeten. Een mijlpaal om heerlijk met hem naar buiten te kunnen. Daarnaast gingen we ook een bakkie doen bij mijn ouders en schoonouders samen als gezinnetje. Erg gezellig!

De eerste verre uitstap van Noa was eventjes een uurtje winkelen uiteraard kon de Primark niet worden overgeslagen. Uiteraard namen we wat kleding voor hem mee maar ook voor onszelf. Ook gingen we eventjes langs de visboer om wat te eten. Daarna weer terug, Noa heeft er weinig van meegekregen aangezien hij bijna de hele tijd lag te slapen in de wagen. Uiteraard lieten we Noa ook zien op ons beide werk.

New born shoot
Heel erg naar uitgekeken en een aantal dagen na de geboorte was het zover: de new born shoot gewoon lekker bij ons thuis. Ik kreeg de foto’s een weekje later al en ben er ZO ontzettend blij mee. Wat een prachtige foto’s en mooi om dit zo als herinnering te hebben van onze eerste daagjes samen.

Leuk baby bezoek
In deze maand kwam er uiteraard veel kraambezoek langs. Zowel familie als goede vrienden en mensen van werk. Zo fijn dat iedereen eventjes een kijkje wilde komen nemen. We konden met iedereen even fijn bijkletsen en hebben super lieve cadeautjes gekregen.

Allemaal lieve felicitatiekaartjes ontvangen
Wow. Wat kregen we een hoop lieve geboorte kaartjes! De brievenbus bleef vol stromen met lieve felicitaties die nu staan te pronken in de vensterbank. Ik wil ze zeker nog op een leuke manier inruimen en een foto maken met Noa omringt door al zijn kaartjes. Extra lief: ik kreeg ook een kaartje van bloggers Romy (inclusief lief cadeautje), Liesbet en Amy <3 Zo verrast hierdoor.

Ons geboortekaartje
Yay we konden na een aantal dagen ook eindelijk ons geboortekaartje bestellen. Hij stond uiteraard al tijden klaar en moest alleen nog met de informatie aangepast worden. De kaartjes hadden helaas was vertraging (en kwamen daarbij nog uit Frankrijk – wat ik niet had gezien oops) en kwamen dus een weekje later. Op zich geen probleem, aangezien wij de kraamvisite toch pas wat later wilde laten komen.

We vonden dit beide een prachtig kaartje, lekker simpel en minimalistisch. Ook de binnenkant weinig poespas en de mooie quote van Winnie The Pooh erin.

Sometimes the smallest things take up the most room in your heart
– Winnie The Pooh

Een quote die ik stiekem deelde via social media, zonder dat mensen wisten dat we zwanger waren. Een prachtige quote die me zeker doet denken aan het feit dat dit ons gegeven is na een langere weg richting ons zoontje. Daarbij ben ik echt fan van de uitspraken van Winnie en zijn vriendjes.

Onze geborduurde echo
Ik was al tijden opzoek naar een geborduurde echo. Het leek me super tof om dit als prachtige herinnering vast te leggen. Nou kwam ik via Instagram op het account van Gülsüms Atelier en vroeg haar een creatie te maken van een toffe foto van de 20 weken echo. Hij staat nu op de kamer van Noa en ik ben er zo ontzettend blij mee. Onderstaande foto kreeg ik gestuurd van haar. Hij is erg goed gelukt en ben er elke dag als ik in de kamer zit te voeden erg blij mee. Een mooi aandenken.

Deze maand was het de afsluiting van mijn zwangerschap. Op 4 Juli was het na 9 maanden éindelijk klaar. Zo voelde het dan ook na het gelukszalig moment om ons zoontje voor de eerste keer in mijn armen te hebben. Een einde met een nieuw begin. Deze onderstaande foto maakte ik een paar uur voordat Noa geboren werd: in de auto op de parkeerplaats van het ziekenhuis.

Hoe was jullie Juli?

16 reacties op “10 things that made me smile | Juli

 1. Off topic, ik krijg geen mail meer binnen na een update?

  Hmmm, zo even weer aanzetten dus…

  Prachtige maand, en met veel plezier en een glimlach gelezen allemaal en die echo geborduurd, je brengt mij op een idee, gezien ik alle echo’s hier op de laptop heb staan, dat kind van mij jou toch niet leest momenteel althans, denk ik… Ik ga eens even brainstormen, want met de 20 wkn echo, was ik mee, omdat deze exact op mijn verjaardag viel… 6 dec. toen… ja hij is alweer bijna 16 maanden… begint met lopen, nog even en het is rennen… hahaha

  Geniet van elkaar! Want het gaat gewoon te snel!

  X

  1. Ik heb geen idee waarom je geen mail meer krijgt van mijn updates?! Leuk dat je inspiratie hebt gekregen, ik ben alvast benieuwd… 😉

 2. Een hele bijzondere maand zo te lezen. Een maand die je voor altijd zal herinneren 😉
  Hier bestond de maand juli vooral uit onze vakantie weken..

 3. Die foto’s van de new born shoot zien er prachtig uit. Ik ben trouwens fan van je nieuwe profielfoto. En van Noa’s geboortekaartje. Dat vind ik nog steeds prachtig in al zijn eenvoud. Het ijsbeertje is dan ook zo speels en schattig.

  1. Dankjewel!<3 Ben ook super blij met m’n profielfoto (en de rest van de foto’s uiteraard) en nog steeds super blij met ons geboortekaartje. Lekker simpel en vaak gehoord dat het ook echt bij ons past.

 4. Jaa, geniet lekker van de babybubbel! 🙂 prachtige foto’s ook van de newborn shoot inderdaad. Vind de geborduurde echo ook echt een heel leuk idee.

 5. Wat een prachtige maand hebben jullie achter de rug met één wel heel groot hoogtepunt. Uit alles in dit artikel blijkt hoe erg je geniet van deze fijne babybubbel en alles eromheen. Heerlijk! Wat een prachtige foto’s ook trouwens, zeker die van de newborn shoot! En het borduurwerk van de echo is ook zó mooi.
  Geniet lekker van deze bijzondere tijd en van elkaar! <3

 6. Oh, wat heerlijk toch, die babybubble. Het is ook zo’n wonder allemaal. Prachtig! Mooi ook hoe je alles vastgelegd hebt.

  Ik vond de hele wereld ineens zoveel mooier destijds. Alles leek anders. Ik was ook steeds verbaasd dat niemand kon zien dat ik net een baby had gekregen. Ik had ook de neiging om dat tegen iedereen te gaan schreeuwen. Tegen argeloze voorbijgangers of caissières of zo. ‘Halloooo! Ik heb een báby, hoor!’ Mooie tijd!

  Ik heb in juli vooral heeeel hard gewerkt omdat mijn collega met vakantie was. Maar vanaf 24 juli mocht ik! 🙂

 7. Jullie hebben echt een topmaand gehad dankzij de geboorte van jullie mannetje! Lekker genieten meid! En wat een super leuk geboortekaartje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *