Wat ik heb geleerd in de eerste maanden van 2019

De eerste maanden van 2019 zitten er alweer op. Een bijzonder jaar gaat het zeker worden en een heel ander jaar zo met babypeanut. Er zijn heel wat dingen die ik in de eerste maanden van 2019 (bij) heb geleerd. Dingen die ik zeker wil nemen in de rest van het jaar.

Het glas (half)vol maken is ‘up to you’
Zeker eentje die ik altijd eigenlijk al gebruik, maar nu nog meer. It’s up to you. Het is aan jou om het positieve te zien. Om op te staan met een glimlach en misschien sommige situaties om te draaien. Mijn glas is altijd half vol, niet half leeg. Ik vind het fijn, zelfs in mindere periodes om dankbaar te zijn voor alles om me heen. ♥ Dit maakt het leven alleen maar leuker.

Kiezen voor jezelf en je lichaam is het belangrijkste
Het ‘Nee is ook een antwoord’ gebruik ik nu steeds vaker. Ik was al eerder bezig (lees hier & hier) met het kiezen voor mezelf. Nu helemaal met mijn zwangerschap merk ik dat ik op sommige dingen wel nee móet zeggen. Ik kan het gewoonweg niet meer en moet aan mezelf en peanut denken. Ik neem steeds vaker mijn rust en ga niet over mijn grenzen heen.

Hoe je omgaat met tegenslag zegt veel over de periode erna
Ik had het al over mindere periodes. Zo komt meestal alles tegelijk en was November tot Februari niet het leukste tot nu toe. (op baby peanut toe uiteraard😉 ) Op naar die silver lining met een positieve insteek dat alles niet erger kan worden dan het al is. Opkrabbelen na tegenslag en je soms bij dingen neerleggen geeft ook een stukje rust voor jezelf.

Een break nemen is helemaal niet erg. De wereld vergaat niet
Huis niet opgeruimd? Is het een rommel? Ligt de was nog te wachten? No worries, de wereld vergaat niet. In mijn hoofd vaak wel, aangezien ik iemand ben die graag geordend is. Wederom door mijn zwangerschap sla ik soms dingen over. Niet wekelijks meer schoonmaken als ik mijn rust nodig heb, of net even voor mezelf kiezen door het rustig aan te doen. Een middagje vrij nemen? Mijn werk draait zonder mij ook wel door. Ik laat in dat opzicht wat meer dingen los.

Middagdutjes zijn de beste manier om op te laden
Na een lange werkdag lig ik meestal voor pampus op de bank. Ik klik een serie aan, kijk 2 afleveringen… voel mijn ogen dicht vallen en zet de serie uit en doe een powernap. Of een lange nap. Maar net wat ik nodig heb. Soms even genieten van een dutje of gewoon even lekker liggen in het zonnetje op bed, heerlijk!

Offline zijn is heerlijk
Ik was al steeds vaker en vaker offline, maar heb dit jaar daar echt een stukje berusting in gevonden. Lekker mijn Whatsapp uit of gewoon mijn wifi niet verbonden. Even disconnected van de wereld. Zo lees ik jullie artikelen pas wat later, zit ik minder op social media en geniet wat meer van de momenten die ik samen met peanut heb of gewoon eventjes van een theetje en dingen die ik graag doe.

Zijn er al dingen die jij meeneemt van de eerste maanden van 2019?

6 reacties op “Wat ik heb geleerd in de eerste maanden van 2019

  1. Heel goed! Ik kan dat ook best goed. En ik ben erg goed in dutjes doen. Dat positieve herken ik ook heel goed. Ik kan al blij worden van een bloemetje of een mooie wolk.

  2. Ik blijf het moeilijk vinden om nee te zeggen maar mijn glas is wel altijd half vol. Een positieve instelling is voor mij onmisbaar. Ik zou een pak ongelukkiger zijn indien dat me niet zou lukken. Zo vind ik het natuurlijk niet leuk dat ik momenteel al enkele dagen veel last heb van een stevige keel -en oorontsteking. Maar hierdoor kan ik minder goed eten én wie weet val ik nu een beetje af. Of ik ga alleszins niet bijkomen van het bolletjes ijs dat ik zo meteen als pijnstiller ga eten. Want van pijnstillers mag je niet bijkomen hé. Dat zou een universele wet moeten zijn. 😉

  3. Wat een fijn artikel. En ik ben het er helemaal mee eens dat offline zijn heerlijk is. En het is inderdaad ontzettend belangrijk om naar je lichaam te luisteren, en het is oke om vervolgens dan even een break te nemen. De wereld vergaat dan niet direct.

  4. Mooie leermomenten, en dutjes doen is gewoon heerlijk en soms ook noodzakelijk! Ik heb geleerd mijn eigen plan te volgen. Het vertrouwen daarin te nemen. Ik ben namelijk al een tijdje druk bezig met conceptvernieuwing en een nieuwe website. Nu voelt het veel krachtiger dan wat ik eerst had. Hoewel het nog niet officieel is gelanceerd of online staan, daarvoor verzamel ik nog een beetje moed 😛

  5. Niks mis met dutjes! Ik ben niet eens zwanger en ik doe ze ook 🙂 En goed dat je ook meer leert om los te laten, dat is ook wel iets waar ik veel mee bezig ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *