Currently #25

Reading • Ik ben eigenlijk mijn leesflow een beetje kwijtgeraakt en heb andere perioriteiten gehad. Zoals bijslapen of bijtanken. Lekker even bloggen of rommelen in huis. Ik ben dus nog steeds bezig in het nieuwe boek van Fitzek, die ik normaal in 1 dag uitlees.

Daarbij kreeg ik nog een recensieboek: De twijfelmoeder. Toen ik het boek zag wist ik dat ik deze wilde hebben en lezen. Ik heb namelijk van mijn 10de tot mijn ruim 25 jarige leeftijd geroepen geen kinderen te willen. En ik wilde ze ook écht niet. Inmiddels zwanger van ons eerste kindje en dit is voor mij zeker niet vanzelfsprekend. Ook had ik in die levensfase mezelf nooit met een kind gezien later. Binnenkort komt er een artikel online over het toen niet willen van kinderen, de maatschappelijke druk die erbij komt kijken en kan je het boek winnen…

Waar gaan deze boeken over?


Stoel 7A:
Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires – Berlijn. Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats’ ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt…

Twijfelmoeder:
Iedereen lijkt er maar van uit te gaan dat elke vrouw moeder wil worden. Maar waarom is moeder worden eigenlijk de norm en ervan afzien afwijkend? En wat kun je verwachten als je er zelf niet zo zeker van bent of je moeder wilt worden? In De twijfelmoeder onderzoekt Patricia de Ryck de twijfels die je als hedendaagse vrouw kan ervaren over de vraag of je kinderen wil. Ze beschrijft de druk van buitenaf; van ouders en schoonouders tot je partner of wildvreemden, en duikt dieper in alle twijfels rondom een kinderwens om zo bewust tot een eigen besluit te komen. 

De twijfelmoeder is een vlotte, praktische en nuchtere gids voor een gegronde beslissing over het moederschap. Wars van enig vooroordeel, gebaseerd op de ervaringen van de auteur, diepgravend onderzoek en talrijke interviews, is dit het boek dat elke vrouw zou moeten lezen voor ze besluit moeder te worden – of niet. Zie hier haar website/blog.


Watching • Ik ben geheel klaar met alle 4 de seizoenen van Elementary. Super jammer, want vond het zeker een fijne serie om te kijken. Ook niet erg blij met het open einde, aangezien hij op Netflix maar staat tot seizoen 4.

Ik ben nu gestart met de serie Luther. Nu 1 aflevering gekeken en ben erg benieuwd of ik het wat ga vinden.

Waar gaat Luther over? Een toegewijde rechercheur probeert zijn privéleven op de rails te houden terwijl hij moet omgaan met de psychologische factoren die misdaden met zich meebrengen.

Currently #25

Drinking/eating • Ik drink veel fijne munttheetjes en ging een aantal keren naar Bagels & Beans. Liefde voor dat eettentje. Daarnaast eet ik steeds meer fruit en chocolade paaseitjes gaan er ook veel in 😉

(Home) Made • Ik ben bezig met 2 borden te maken weer. Erg leuk om weer aan het knutselen te zijn! Daarbij heeft mijn knutselmateriaal (en ik heb nog al wat) een nieuwe plek gekregen in verschillende bakken in de kast op de overloop. Erg blij mee, zo kan ik makkelijk pakken wat ik nodig heb.

Daarbij heb ik zeker nog wat leuke ideeën voor dingen van #babypeanut. Ik wil een geboortebord maken en ben aan het brainstormen voor de echo’s die we hebben wat ik daarmee wil.

New • Ik heb heel wat leuke items al gekocht voor mijn lootje voor #echtepostiscool 7.0! Ik doe uiteraard weer mee met deze editie (lees hier mijn eerdere edities waaraan ik meedeed) Ik ben ook erg blij met mijn lootje die ik heb getrokken! Ben dan ook super benieuwd wie mij deze editie heeft…

Thinking • Dat ik erg blij ben met mijn blog lettertype en de uitstraling <3 Achter de schermen ben ik lekker aan het opruimen, vernieuwen en leuke artikeltjes aan het typen.

Loving • De lente en bloesembomen – Bagels & Beans met vriendinnetje – #babypeanut 25+3 – lieve spulletjes die ik kreeg van vrienden/collega’s

Not loving • Slechte nachten.

Needing • Het echte lente/zomer weertje. Heerlijk om straks zonder jas lekker naar buiten te kunnen, inclusief slippers en zonnebril. Ook lekker weer alle ramen & deuren open en heerlijk genieten in onze fijne tuin. Ik kijk er zeker naar uit #vitamineD

Feeling/mood • Het gaat over het algemeen goed met me. Wel wordt het met mijn zwangerschap & werk steeds zwaarder, en ben ik echt naar mijn verlof aan het toewerken. de zwangerschapskwaaltjes komen ook af en aan, alleen de moeheid blijft continu waardoor ik balans moet vinden in wat ik wel & vooral niet doe.

Looking forward to • Het schilderen van de babykamer, DIT WEEKEND! Ben erg benieuwd hoe het gaat worden wat we hebben gekozen. Daarbij wordt volgend weekend de babykamer & grote items geleverd. Zo benieuwd hoe het gaat zijn als álles staat en een plekje heeft. Can’t wait…

Happy about • Verschillende aankoopjes zowel voor mij als de baby. Ik kocht ook wat fijne knutselspullen en had nog wat leuke ideeën voor de decoraties voor de babykamer.

Counting down to • De meivakantie. Ik heb wat meer vrij dan normaal, waardoor ik maar weinig dagen hoef te werken. Ik kijk uit naar de lange weekenden voor mezelf.

Listening to • Nieuw nummer van Westlife

Maar ook zeker geniet ik van de nieuwe nummers van P!NK en The BSB.

Welk boek lees jij op dit moment?

About the Author

17 Comments

Marcella

De boeken van Sebastian Fitzek staan nog op mijn wishlist. Ik lees zelf nu de serie over Ludwig Licht van Thomas Engström.

Reply
zwartraafje

Ik merk steeds meer dat lezen moeizamer gaat als vroeger en ik vrees dat het iets blijvend is. Vroeger kon ik alles om me heen negeren en nu ben ik veel sneller afgeleid. Bagel & Beans is echt een heerlijk adresje hé. Een tijdje terug heb ik mijn knutselmateriaal nog eens gereorganiseerd en ik vind het heerlijk wanneer ik alles perfect weet liggen en er makkelijk aan kan. Alleen jammer dat ik me er telkens voor moet bukken vermits het een lage kast is. De voorbije week heb ik echter weer een aantal kaarten kunnen knutselen en dat was heel fijn. Al helemaal wanneer zo’n ideetje perfect lukt zoals het er in je gedachten uitzag. Die magnolia en bloesems zijn echt prachtig. Ik was net op bezoek bij een vriendin die verhuisd is. Ze kijken van in hun woonkamer recht uit op twee bloesems. Echt een prachtig uitzicht. Ik ben ondertussen ook al volop bezig met het opzoeken van leuke items voor mijn Summer Book Swap lootje. Ik heb er zoveel zin om een leuk pakket samen te stellen.

Reply
SAS

Ze waren in 2012 gestopt en zijn nu weer als reünie bij elkaar. In September komt hun nieuwe album <3

Reply
sammie

Je leesflow een beetje kwijt? Dat heb ik bij jou nog nooit gelezen! Bloesembomen zijn inderdaad zo mooi om te zien! Zou er best 1 in de tuin willen. Je blog lettertype leest prettig en ziet er mooi uit. It’s a keeper 😉

Reply
SAS

Nee klopt heb ik ook weinig nog gehad haha. Zoveel aan mijn hoofd nu en ook niet altijd zin. Doe liever een dutje 😉 Thanks! Ben ook erg blij met het lettertype en ga hem dan ook zeker aanhouden.

Reply
Sofie

Oh de twijfelmoeder lijkt me interessant boek… bij mij was het eerder omgekeerd, ik wilde wel graag kindjes maar vanaf mijn 25ste helemaal niet meer

Reply
SAS

Ik kom er zeker graag 🙂
Over een aantal weken heb ik er weer een date staan. Gelukkig heb ik veel vriendinnen die het er ook fijn vinden 😉

Reply
Nicky

Ik ben ‘Het hooge nest’ aan het lezen. Een boek over de Tweede Wereldoorlog. Daar heb ik niet veel mee maar ik vond ‘De nachtegaal’ zo mooi dat ik deze wilde proberen. Tot nu toe valt het wat tegen. Het is meer een opsomming van feiten. Kan ook aan mij liggen. Mijn vorige boek heb ik ook al niet uitgelezen.

Heerlijk, zeg! Die vrije dagen in het vooruitzicht. Snap dat je daar naar uitkijkt!

Reply
Annelies

Ik wist helemaal niet dat Westlife nieuwe muziek had, vond het altijd best goed en ook nu vind ik hun stemmen nog steeds mooi. Fijn om dit nieuwe nummer te ontdekken.

Reply
Darina

Ik ben ook benieuwd naar het boek De Twijfelmoeder. Fijn dat je vrije dagen in het vooruitzicht hebt. Kan mij heel goed voorstellen dat je daar naar uitkijkt. Fijn weekend!

Reply
Veul

Wat een mooi interessant zo te lezen, De Twijfelmoeder! Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal 🙂 En wat spannend dat jullie deze week de babykamer gaan schilderen. Daar ben ik ook al heel nieuwsgierig naar.
Hopelijk voel je je snel lichamelijk wat beter en doet wat rust je goed! Ik kan me voorstellen dat je werk in combinatie met de zwangerschap best heftig is. Pas goed op jezelf en fijn weekend! <3

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *