Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Story from my heart | Even een persoonlijk kletsblogje

Omdat ik persoonlijke blogjes het leukste vind om bij jullie te lezen, maar ook om zelf te maken. Omdat het de laatste tijd wat minder inhoudelijke artikelen zijn en ik even uitgebreid met jullie wil delen hoe het met me gaat…

Persoonlijk

De afgelopen maanden waren hectisch en ik heb meerdere malen op moeten krabbelen. We verloren een familielid, werden zwanger, het was super druk en hectisch op werk, M. kreeg een nieuwe baan, ik kreeg een nieuwe interne baan, een dierbare kreeg slecht nieuws, daarnaast moest een ander familielid revalideren en verloren we Yara. Hallo November 2018 tot Februari 2019. Het was niet niets. Daarbij, komt het allemaal nét even harder aan met mijn zwangerschap(hormonen).

Ik nam dus rust, nog meer rust en probeerde me zoveel mogelijk te focussen op het positieve, iets waar ik goed in ben maar wat soms super lastig is vooral in gegeven omstandigheden. Ik werd op 1 Maart 31. Besloten om vanaf die dag het nieuwe jaar in te gaan: vol positiviteit en de rest zoveel mogelijk proberen achter me te laten. Ik heb mijn portie wel gehad voor de aankomende tijd.

En dan de leuke dingen: ik was vaker offline en besteedde wat aandacht aan DIY’s projectjes. Ik heb heel wat ideetjes zowel voor babypeaunut als voor vriendinnen om te maken. Maar ben ook bezig geweest een boek te maken voor de lieve zwangerschaps-felicitatiekaarten die ik allemaal kreeg… Ik ben in het laatste seizoen beland van Elementary en genoot van munt theetjes.

Iliveformydreams.com

Achter de schermen ben ik druk bezig geweest met mijn blog. Een beetje andere look en ben nog steeds aan het spelen met een aantal lettertypes en er niet geheel nog uit. Ik kom ook telkens weer terug bij hetzelfde lettertype, dus voor nu kijk ik even hoe dit bevalt. Hoewel er de afgelopen tijd weinig artikelen online zijn gekomen was ik dus zeker wel bezig met mijn blog. Daarnaast nam ik ook wat meer offline tijd en komen er binnenkort wat (babygerelateerde) samenwerkingen online..

Ik las vol plezier jullie artikelen terug (die soms even op zich lieten wachten, aangezien ik offline aan het genieten was of bij komen van werk) en ontdekte een aantal nieuwe blogs. Ik maakte met plezier een geluksmomentjes artikel na alle narigheid en geniet elke keer weer van het maken van de babypeanut updates. Ook kreeg ik er wat nieuwe lezers bij: Welkom!

Zwangerschap

Hallo 23 weken+1 dag! De zwangerschap gaat voorspoedig en ben daar zeker blij mee. Wel heb ik erge last van mijn navel door de groei van mijn buik *au* (ik heb vroeger een navelbreuk gehad die nu wat opspeelt) en de moeheid is nog steeds constant aanwezig. Precies de reden dat ik vanaf volgende week een dag minder ga werken. Ik kijk erg uit naar deze oplaadtijd voor mezelf en babypeanut. Verder voel ik de baby regelmatig en probeer goed mijn rust te pakken. Daarbij ook wat ondersteunende kleding en een buikband gekocht. Deze gebruik ik vooral tijdens het werken ter ondersteuning. Op werk plan ik nu sowieso wat meer rustmomentjes in en doe wat dingen meer zittend of gewoon helemaal niet.

Ook volgende week ook weer baby-kijken, dit keer in 3D. Ik ben zó ontzettend benieuwd… Ik vond de 20 weken echo al heel bijzonder dus laat staan deze echo. Met de echo’s wil ik daarbij ook zeker een leuke DIY maken (en heb nog heel wat andere leuke ideeën voor babypeanut-gerelateerde DIY’s)

Zonder Yara…

Het is stil zonder Yara in huis, ik mis haar nog elke dag. Ze was altijd een aanwezige (en eigenwijze) kat die toch wel voor levendigheid in huis zorgde. Ze zat er altijd bij, lag altijd op schoot… Hoe het met Ayla gaat? Goed. Ze heeft heel af en toe dat ze in de nacht/avond miauwt (waardoor ik denk dat ze haar zoekt) maar ik denk dat ze wel aanvoelde dat het niet goed zat. De 2 dagen dat Yara achteruit ging liet ze haar namelijk angstvallig met rust. Ayla is nu meer beneden, ligt meer bij ons en zoekt wat meer de aandacht op. Vooral nog doet ze het dus erg goed en ben ik echt super blij nog een maatje te hebben.

Tevens kregen wij een mooie uitvaart kaart van Yara en een lief kaartje van onze dierenarts. Ze hebben echt met ons meegedacht en ben blij dat het op deze manier is gelopen (hoewel ik het uiteraard graag anders had gezien). Beide kaartjes hangen op de koelkast als mooie herinnering naast de armband die ik nog dagelijks draag.

Daarbij is de rechter foto de laatste foto die ik maakte van Yara met daarbij een bijzondere herinnering. Want ondanks dat ze niet eens kon lopen/staan/bewegen kwam ze toch met moeite op mijn schoot zitten… 💗


Workworkwork

Op werk was het de afgelopen tijd niet normaal druk. Ik had tig cursussen, extra overleggen en andere taken die allemaal in dezelfde weken waren gepland. Tijd dus voor de pas op de plaats. Nu werkte ik tot mijn 23se week van mijn zwangerschap nog 32-35 uur per week, 5 dagen. Vanaf volgende week werk ik de Woensdagen niet meer & heb dus een dag om bij te tanken. Erg aan toe (nu ook met mijn pijnlijke buik) en erg blij met de keuze die ik heb gemaakt. Op tijd. Want het gaat eigenlijk naast wat kleine ongemakken goed met mijn zwangerschap en dat wilde ik graag zo houden. Zo heb ik ook leuke meetings wat handiger ingepland zodat ik op tijd mijn rust kan nemen. Daarbij is het nu de laatste 2 maanden(!) afronden richting mijn verlof.

Na mijn verlof stop ik met de peuterspeelzaal, wat een lief collegaatje van me gaat overnemen. Alles moet dus goed zijn afgesloten en overgedragen van de kinderen/ouders. Daarbij ga ik na mijn verlof starten op een nieuwe groep in hetzelfde gebouw. Ik ga werken met de oudste kinderen op mijn werk. Een nieuwe leuke uitdaging die ik aangereikt kreeg doordat een collega wilde ruilen. Wederom dus weer alles afsluiten en goed overdragen de aankomende periode. Lees hier meer over mijn werkrooster na mijn verlof.

Nog 75 dagen tot mijn verlof…
Nog +-118 dagen tot babypeanut…

Verder….

…gaat het dus eigenlijk wel zijn gangetje. Ik probeer wat meer van alles te genieten en een vervelende periode af te sluiten. Op naar een nieuwe start. De aankomende tijd zal ik nog steeds vaak mijn offline tijd nemen, zijn we bezig met de babykamer (we gaan er a.s. Zaterdag voor kijken yay!) en ga ik genieten van mijn vrije dagen tussen werk door.

En hoe gaat het met jullie?

Idee artikel

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

18 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Wendy
  23/03/2019 at 16:51

  Soms lijkt alles tegelijk te komen. Vooral het niet leuke lijkt zich altijd in meervoud te presenteren. Gelukkig hadden jullie ook nog iets geweldigs om je aan vast te houden: jullie kindje op komt! Ik heb je online al gefeliciteerd, maar ik was al een hele tijd niet actief geweest in het blog wereldje. Toch nog even hier ook reageren en hopelijk ga ik het weer een beetje bij houden, want ik mis het wel enorm. En nu heb ik nog een goede reden, want ik vind het geweldig om te lezen hoe andere hun zwangerschap doormaken. Ondanks dat ik je eigenlijk niet ken, lijkt het toch alsof er een goede bekende van mij zwanger is en dus word ik extra vrolijk van de updates.
  Ik hoop dat de negativiteit jullie nu een beetje met rust gaat laten en er vooral positiviteit op jullie pad zal liggen. Fijne ontwikkelingen wat betreft babypeanut, leuke voorbereidingen op de komst van de kleine en hopelijk ook een heleboel rust.
  Heel veel sterkte nog met het verlies van Yara. Pfff, ook die lieve huisdieren voelen toch als je kind. Gelukkig is Ayla daar nog. ♥

  • Reply
   SAS
   26/03/2019 at 10:24

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het voelt inderdaad alsof we elkaar al jaren goed kennen… Leuk te horen dat dit dus wederzijds is. Ik ben zeker van plan er positief in te staan en alle negatieve dingen achter me te laten. Er is immers zoveel moois om dankbaar voor te zijn<3

 • Reply
  Sheila
  23/03/2019 at 09:19

  Logisch dat je Yara ontzettend mist. Misschien wel meer nu je vaker thuis bent, als je al gewend was dat ze vaak bij je op schoot zat. En met je hormonen erbij, maakt dat het niet makkelijker.

  Wat een fijn gevoel hè, om je kindje te voelen in je buik. Ik vond dat zó bijzonder. Tot de momenten dat ze me blauw schopte. Dat deed zeer. Maar goed, hoort er ook bij 🙂

 • Reply
  orriens nicole
  22/03/2019 at 09:20

  Ik vind je blog er mooi uitzien. Je lettertype ook, maar zou het misschien ietsje groter kunnen? Het is nu best klein.

  • Reply
   SAS
   26/03/2019 at 10:22

   Ik heb er zelf totaal geen last van gehad, maar hij staat nu groter 🙂 Hoop dat dit beter bevalt…

 • Reply
  zwartraafje
  21/03/2019 at 14:53

  Ik vind het zo jammer dat jullie zoveel tegenslagen na elkaar te verwerken hebben gekregen. Al een geluk dat het je lukt om voldoende rustmomenten in te lassen. Ik blijf het zelf moeilijk vinden om vaker offline te zijn. Blijkbaar wordt het al snel een gewoonte om regelmatig even iets te checken en vliegt de tijd op de een of andere manier veel sneller vooruit wanneer ik achter de computer ziet. Het helpt natuurlijk dat ik de laatste tijd zo weinig energie heb en dus aan niet veel anders (inclusief lezen) toekom. Maar met een beetje geluk betert dat wat wanneer het weer wat mooier wordt.

 • Reply
  Nicky
  19/03/2019 at 23:14

  Je hebt wel een hoop op je bordje gekregen. Goed dat je probeert rustig aan te doen. Hier hetzelfde. Ook veel ellende gehad en nog steeds mantelzorger dus ik probeer ook zoveel mogelijk fijne en leuke dingen te doen. Het moet ook gewoon mooi weer worden. Daar zijn we aan toe.

 • Reply
  Saskia
  18/03/2019 at 11:14

  Fijne update en goed om te horen dat het allemaal best prima gaat. Het verlies van een poezekindje (want dat is het toch wel een beetje) kan inderdaad zwaar zijn. Ik heb met Ozzie best lang verdriet gehad. En mis hem nu soms nog wel… Zo’n beestje is toch een aantal jaren bij je he…

 • Reply
  Darina
  18/03/2019 at 07:29

  Heftige periode heb je gehad, gelukkig ook nog genoeg mooie momenten. Fijn dat je wel genoeg tijd voor jezelf neemt en je rust pakt!

 • Reply
  Evelyne
  16/03/2019 at 10:39

  Wat een heftige periode heb je gehad! Hopelijk brengt de komende periode je alleen maar goeds..

 • Reply
  Sofie
  15/03/2019 at 20:38

  Oh soms komt alle slecht nieuws samen hé. Gelukkig zijn er ook fijne gebeurtenissen zoals de zwangerschap. Bij mij is het slecht beginnen op 1 januari, mijn kat had een embolie gehad en een week later is ze ingeslapen.

 • Reply
  Simone
  15/03/2019 at 12:36

  Je hebt veel voor je kiezen gehad de afgelopen tijd. Hopelijk kun je beetje bij beetje alles een plekje gaan geven. Met mij gaat het wel goed, op pds na momenteel. Dat is na hele lange tijd weer erg actief 🙁

 • Reply
  Jenn
  15/03/2019 at 09:56

  Heftige tijd! Fijn dat het nu iets rustiger wordt, veel plezier en succes met de babykamer!

 • Reply
  Ilona Wielinga
  15/03/2019 at 08:18

  Jeetje je hebt wel een heftige periode achter de rug. Ik vind het wel mooi hoe positief je er in staat. Goed dat je nog meer rust hebt ingebouwd, ik hoop dat je hierdoor weer lekker tot jezelf komt.

 • Reply
  Romy
  15/03/2019 at 08:03

  Wat een heftige periode hebben jullie achter de rug met tegelijkertijd pieken en dalen. Ik kan me voorstellen dat dat je, zeker met de zwangerschapshormonen erbij, niet in de koude kleren is gaan zitten. Goed dat je na deze week wat meer rust hebt in je werkrooster. Hopelijk helpt dat om een beetje bij te tanken en goed uit te rusten <3 En wat leuk dat jullie nu bijna met de babykamer aan de slag gaan. Ik ben zó benieuwd!

 • Reply
  Irene
  15/03/2019 at 08:02

  Je hebt wel een heftige tijd achter de rug zo te lezen en kan me inbeelden dat het allemaal nog zwaarder weegt door je hormonen. Fijn om te lezen wel dat je genoeg tijd neemt voor jezelf. Is sowieso heel belangrijk maar met een baby in je buik is het toch nog net iets meer nodig denk ik.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png