10 things that made me smile | Maart

Maand 3 van 2019 is aangebroken. Elke laatste dag van de maand weer een samenvattingsartikel: net als de artikelen in 2018 over de 10x dingen waar ik die maand gelukkig van werd. Alleen dit jaar weer even met een andere insteek. Wat meer losse foto’s, gifjes en wat uitgebreide stukjes. Elke maand blik ik terug naar de 10 mooiste, leukste en dierbaarste momenten van de maand. Deze maand werd ik 31, hadden wij een 3D echo, kochten wij het babykamertje en ging ik mee naar het uitzoeken van de bruidsjurk van mijn lieve vriendinnetje.

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze maand heb meegemaakt!

Verjaardagsweekend
Het begon allemaal deze maand met mijn verjaardag op 1 maart! Wij vierde dat weekend onze verjaardag gezellig. Het was een gezellig weekend vol lekkers, goede gesprekken en zoals je kan zien hieronder, lieve cadeaus.

Dit jaar werd ik 31. Mijn laatste verjaardag als ‘niet-mama’ en daarbij ook erg dubbel door het verlies van onze kat Yara. Vreugde en verdriet kunnen immers dicht bij elkaar liggen… Ondanks alles was het zeker een welkome afleiding.

Woensdagen vrij
De maand van de dag in de week vrij door mijn zwangerschap! Pfhoe, wat keek ik hiernaar uit. Afgelopen en aankomende echter niet geheel vrij door nog wat afspraken maar wat kijk ik uit naar een dagje géén werk, een echt dagje voor mezelf. Ik heb ze lekker vrij gepland zodat ik heerlijk wat dingen voor mezelf kan doen. Tevens wil ik ook een aantal Woensdagen lekker gaan zwemmen. De onderstaande bloemen kreeg ik van een ouder die ik alleen op Woensdag zag. De Vrijdagen blijf ik nog werken op die groep, maar sommige ouders ga ik dus niet meer zien.

#babypeanut / 3D echo
Hoe het gaat met de baby? Goed… Ik voel het erg vaak schoppen, een geruststellend gevoel. Daarbij erg leuk de overzichtjes/updates te maken, daar geniet ik zeker van. Deze maand hadden wij onze 3 D echo en man… Dat was zeker heel speciaal om je kindje al helemaal zo te kunnen zien. Babypeanut had er echter geen zin in en was nu al eigenwijs: handjes voor het gezicht en gewoon omdraaien zodat je een mooi shot kreeg van het ruggetje.

Het duurde dan ook een uur maar we hebben prachtige foto’s en een mooi filmpje eraan over gehouden. Zeker foto’s en een moment om te koesteren. Daarbij had ik wel erge last van mijn buik, door mijn opspelende navelbreuk en het lange gedruk op mijn buik van de echo. Ik heb het daarna dus extra rustig aan gedaan, hoewel ik een drukke dag had op werk erna.

Babyaankopen: babykamer, wagen & meer!
Yay wij kochten alle grote aankopen!! Zo blij dat we eigenlijk alles in eens hebben kunnen kopen. Onze babykamer, box, luieremmer, autostoeltje, kinderwagen en nog wat kleine spulletjes. In het begin van April wordt het geleverd, wat maakt dat we de aankomende weekenden dus bezig gaan zijn met verven en alles klaar maken in de babykamer, zo benieuwd en super veel zin in!

Daarbij kocht ik ook zeker nog wat kleine items en kreeg ook heel wat spulletjes. Zo kocht ik nog wat kleertjes, kregen we een badje/kruik en nog wat verzorgende spulletjes voor babypeanut. Daarbij begin mijn buik steeds een beetje meer te groeien. Nog steeds wel bescheiden (ik bedoel met 24 weken werd ik nog gefeliciteerd met mijn zwangerschap haha😅 ) maar het is nu wel goed zichtbaar dat het niet is gekomen van teveel eten.

Babyshower!
Ik had naast het weekend van de grote babyaankopen ook nog eens mijn babyshower! Hierover kan je hier alles lezen. Wat we hebben gedaan, wat ik allemaal kreeg en over de gezelligheid vooral. Babypeanut is super verwend met spulletjes en met deze liefdevolle mensen nu al om zich heen. Ik was echt super verrast en het is echt een herinnering om niet meer te vergeten.

Nieuwe gast in de voortuin
Onopgemerkt hadden wij ineens een nieuwe gast in onze voortuin! Vorig jaar hadden wij al een bezoeker met uiteindelijk 2 kleine eendjes, nu hebben we een mega eend die zijn nestje daar ook heeft gebouwd. Ze zit daar lekker te broeden en ben erg benieuwd wat eruit gaat komen qua aantallen.. Het blijkt in ieder geval een goed plekje elk jaar voor een nieuw nestje. Gotta love nature…🌿

Jurk shoppen vriendinnetjes bruiloft
Zoals jullie weten ben ik getuige bij de bruiloft van een lief vriendinnetje. We kennen elkaar al sinds 2004 en hebben van alles met elkaar meegemaakt. Super vereerd dus om getuige te zijn, maar ook mee te mogen met het uitzoeken van haar jurk. Het was een gezellige dag en het is echt een jurk geworden die bij haar past. Super mooi om haar te zien stralen <3 kan niet wachten op haar grote dag…

Quality time
Elke maand geniet er ik weer van: quality time. Samen met Ayla genieten van series, lekker theetjes drinken in het zonnetje, bezig zijn deels in huis, babykleertjes wassen of eventjes lekker bloggen. Ik merk nou ik een dagje vrij heb in de week ook meer mijn rust kan pakken. Eerst was ik de weekenden aan het opladen om er de gehele week weer tegenaan te kunnen. Nu uiteindelijk dus wat meer rust voor mezelf waardoor ik ook extra tijd voor mezelf kan pakken, heerlijk! Ik ga dit zeker doorzetten.

Leuke samenwerkingen in het verschiet
Er komen heel wat leuke (babygerelateerde) samenwerkingen aan op mijn blog! Zo mag ik wat babykameritems uitkiezen ter decoratie, zwangerschapskleding en toffe platen voor in de babykamer. Zo blij met al deze fijne samenwerkingen waar ik ook écht wat aan heb. Stay tuned…

Laatste aflevering Elementary & nieuwe serie
Ik keek hem: de laatste aflevering van Elementary… Tot seizoen 4 van genoten. Jammer dat de overige seizoenen er (nog) niet opstaan, waardoor ik nu met een open einde zit. Ik ben nu gestart met de serie Luther, kijken of dat wat is.

En om vandaag de maand fijn af te sluiten ga ik heerlijk bij Bagels & Beans ontbijten met een lief vriendinnetje.
Fijne Zondag nog iedereen!

Wat is jou hoogtepuntje van de maand maart, als je er eentje mag noemen?

About the Author

13 Comments

Simone

Wat een fijn overzicht! Ik kijk nog steeds Elementary, ben nog lang niet zo ver maar inmiddels zit ik er goed in waardoor ik echt een aantal afleveringen achter elkaar kan kijken 😀

Reply
zwartraafje

Zo fijn om al die mooie geluksmomenten samen te zien. Het is bijzonder hé om samen met een vriendin mee te mogen gaan zoeken naar haar droomjurk. Ik heb het tweemaal mogen meemaken en vond het telkens een heel speciaal moment. Grappig ook hoe je meteen ziet dat ze de jurk gevonden heeft waar ze op hoopte.

Reply
Nicky

Wat heerlijk allemaal! Goed dat je je rust pakt! En vooral veel genieten van het zwanger zijn, hoor. Voor je het weet is het voorbij en is Babypeanut er. Helemaal geweldig natuurlijk maar dan krijg je weer zoveel nieuwe indrukken dat ‘zwanger zijn’ een beetje vervaagd of zo. Althans, dat vond ik. En het is toch gewoon heel bijzonder.

Hier goede dagen en minder goede dagen. Het laatste weekend van maart waren goede dagen lekker een rondje dorp gedaan en een dagje weg geweest. In de auto hadden we de slappe lach samen om iets stoms. Dat was toch wel weer zo’n moment dat ik besef hoe erg we boffen.

Reply
Wendy

Heerlijk die eigenwijze buikbaby’s. Onze meid was met 21 weken zwangerschap ook lekker eigenwijs. Bleef maar met die navelstreng tussen haar benen zitten. Dus ja, toen leek ze meer op een jongetje dan een meisje. Maar uiteindelijk liet ze toch zien dat ze een meid was. Hmm. Eigenwijs zijn is echt iets voor meiden toch? 😉 Zou het dan toch een meisje zijn? Hahaha.

Reply
Michelle

Wat een fijne terugblik! Op arme Yara na een hele fijne en positieve maand dus. En zo fijn dat je het nu af en toe wat rustiger aan kan doen en een dagje voor jezelf is echt heerlijk. Ik ben ook altijd nog heel blij met mijn woensdagmiddag vrij. Echt even een oplaad momentje. Ik vind de bloeiende bloesems echt geweldig, je ziet ze weer ov-er-aaaal!

Reply
Zo simpel is dan geluk

Heerlijk om te lezen! Het lijkt me zo bijzonder om met een vriendin mee te mogen om haar bruidsjurk uit te zoeken.
Wat gaat de tijd trouwens snel. Voor mijn gevoel heb je net vorige week bekend gemaakt zwanger te zijn.
Mijn hoogtepunt is heel dubbel, maar ik was heel blij dat ik mijn beste vriendin even mocht opzoeken op de intensive care.

Reply
SAS

<3 Sterkte! Kan me voorstellen dat dit heel erg dubbel is..
Ja zit al over de helft nu van mijn zwangerschap (thank god!) Kan me niet snel genoeg gaan haha. Nou moet ik zeggen: bij het bekend maken waren we natuurlijk al wat maandjes verder 😉 dan lijkt het misschien sneller.

Reply
Romy

Wat een fijn overzichtje! Goed om te horen dat het met de kleine allemaal goed gaat! Zo bijzonder, zo’n echo. Zelfs al werkte de baby lekker eigenwijs niet helemaal mee 😉 Wat tof dat je meerdere babygerelateerde samenwerkingen hebt. Dat komt perfect uit 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je artikelen daarvoor.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *