Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Met de trein richting een bijzondere ontmoeting

Vorig weekend was het zover: Ik ging met de trein naar Amsterdam! Nou zal je wel denken: wat is daar nou bijzonder aan? Nou ik ging een heel speciaal persoon ontmoeten waar ik al jaren contact mee heb, maar die ik nog nooit had gezien namelijk..

Mijn pen vriendin! Toen ik rond de 10 jaar oud was zag ik een oproepje voor een pen vriendin staan en ik reageerde. Zo schreven we járen lang over van alles en nog wat. In het Engels. Want deze pen vriendin komt namelijk helemaal uit Letland! Tegenwoordig woont ze in Munchen en ze was toevallig een weekje op vakantie in Amsterdam. Deze kans kon ik me dus niet voorbij laten gaan om haar te ontmoeten. Eindelijk.

Nu wil ik jullie graag vertellen over deze bijzondere ontmoeting…

 photo IMG_20170618_181045_988_zps64uird1l.jpg

Het was echt super leuk om haar (en haar vriend) eindelijk te ontmoeten. Zoiets vertrouwds en echt geen steek veranderd van haar oude foto’s. daarnaast hielden we ook wel enig contact via Facebook. We zijn aller eerst heerlijk gaat eten aan het water en hebben bijgekletst over ons leven van nu.

Ook gingen we naar Het Begijnhof met de Begijnhofkapel. Was super mooi om deze binnenplaats te zien en ik werd echt stil van de kapel (foto’s zijn hierboven te zien) Ik heb daar ook gelijk een kaarsje aangestoken voor mijn overleden oom, wat ook alweer een jaar geleden is.

Daarna zijn we nog fijn gaan shoppen! Zo dacht ik eraan even bij de Primark binnen te lopen om te kijken voor Chip, het kopje van Belle en het Beest. Al máánden ben ik ernaar opzoek maar telkens uitverkocht. Maar ik had gelukt, er stonden er nog een aantal! Ik nam er dus gelijk 2 mee, met daarbij nog een klein tasje van dit kopje. Super leuk! En tof om neer te zetten bij mijn nieuwe MRS Teapot en Chip die ik bestelde bij AliExpress (artikel binnenkort online want alle bestelde items heb ik binnen!)

 photo IMG_20170618_150624_108_zpszzaljqcr.jpg

We hebben super genoten van het fijne weer en heerlijk gelopen door de stad. Ik had zelf nog wat kleine cadeautjes voor haar gekocht zoals o.a. een Boeddha. Maar heel lief had ze ook wat voor mij..

Dit kreeg ik van haar cadeau

 photo IMG_20170618_180548_767_zpspfnskvi4.jpg

Super leuk om deze lieve dingen te hebben gekregen. (losse) thee, honing potjes, chocolade en suikerstokjes. Het was een hele fijne ontmoeting en zelfs na al die jaren klikte het nog steeds. Ze wist, door mijn oude brieven best wel veel van mij en ik van haar. Toch altijd een beetje gek om elkaar zo goed te kennen en voor het eerst te ontmoeten.

Haar brieven heb ik, blijkbaar net als haar in een doos gestopt. Daarbij ook alle leuke dingen die ik heb gekregen. Zo stuurde ik haar typisch Nederlandse dingen en stuurde zij weer aparte dingen uit Letland. Of dingen die ze zelf had gemaakt.

Nog even een (onherkenbare) foto van ons samen

 photo IMG-20170618-WA0014_zpsra50dqt5.jpg
Met het oog op bewust bloggen zijn wij op deze foto niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Al met al een hele lange, warme maar geslaagde dag! Het was best spannend haar te ontmoeten maar dit smolt als sneeuw voor de zon toen we in gepsrek raakte.

Heb jij wel eens een bijzondere ontmoeting gehad na jaren?

1
Lifestyle
Previous Story
Next Story

16 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicetobeout
  28/06/2017 at 08:58

  Wat gaaf zeg! Dat je mekaar na zoveel jaar echt ontmoet. Was het ook of je mekaar al jaren kende? Die theekopjes zijn erg leuk en ook ik ben groot Aliexpress fan 🙂

 • Reply
  Sammie
  26/06/2017 at 23:07

  Wat tof dat jullie al zoveel jaar contact hebben en elkaar dan nu voor het eerst ontmoet! Super! Gave kopjes heb je gekocht, daar gaat vast veel thee uit gedronken worden 😀

 • Reply
  Cynthia
  24/06/2017 at 18:40

  Niet na jaren. Wel na maanden en ik vind het geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten!

 • Reply
  Saskia
  23/06/2017 at 17:07

  Wat bijzonder dat jullie het contact al die jaren in stand hebben gehouden en nu elkaar eindelijk hebben ontmoet. Extra fijn dat het ook nog eens super goed klikt natuurlijk! 😉 Fijn dat jullie zo’n gezellig dag hebben gehad.

 • Reply
  joor
  23/06/2017 at 17:01

  Wauw wat super leuk zo’n ontmoeting met iemand die je zo lang kent maar nog nooit had ontmoet! Ik heb al een aantal jaren contact met een meisje uit Amerika. Nog nooit in het echt gezien maar ik zou haar wel willen ontmoeten 🙂

 • Reply
  Nicky
  23/06/2017 at 16:43

  Leuk is dat! Vaak is het een beetje eng maar blijkt het toch echt wel te klikken. ik heb ooit een medeweblogger ontmoet. Die stond ineens op mijn werk met een bos bloemen omdat ik een filmpje over zijn hond had gemaakt. Erg lief!

 • Reply
  Simone
  23/06/2017 at 15:56

  Wat ontzettend leuk dat je haar hebt kunnen ontmoeten! Ik heb zo’n soort gelijke ontmoeting nooit gehad. Al hoewel, ik denk dat ik met jou het langst contact had via app e.d. voor ik je ging ontmoeten. Nog altijd heel blij met zo’n lief (blog)vriendinnetje als jij! <3

  • Reply
   SAS
   24/06/2017 at 20:39

   Ja ook super blij dat ik jou al een aantal keren heb ontmoet en zoveel leuk contact met je heb<3

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23/06/2017 at 13:45

  Dat is zeker een bijzondere ontmoeting! Fijn dat het het zo goed ging. Het lijkt echt heel gezellig!

 • Reply
  Anneleen
  23/06/2017 at 11:43

  Wauw wat een superleuke en speciale ontmoeting! Ziet er een heel gezellig dagje uit ook ! 🙂

 • Reply
  Sylvia
  23/06/2017 at 10:11

  Oh wat geweldig dat het ook in het echt klikte! Dat is altijd wel even spannend. Wat een mooie locatie zeg en die kerk wauw! Jeetje wat een geluk bij de primark dat er nog twee kopjes stonden.. Heel begrijpelijk van de foto! Fijne dag weer gewenst!

 • Reply
  Darina
  23/06/2017 at 09:12

  Wat een bijzonder en mooi verhaal! Zo leuk dat jullie elkaar eindelijk ontmoet hebben.

 • Reply
  Shirley
  23/06/2017 at 09:00

  Wat een bijzonder verhaal. Zo leuk dat jullie elkaar nu in het echt hebben ontmoet!

 • Reply
  Nancy
  23/06/2017 at 08:43

  Jee wat gaaf zeg! Dat is echt heel bijzonder!

 • Reply
  Romy
  23/06/2017 at 07:25

  Wat ontzettend bijzonder om haar na zo’n lange tijd nog eens te ontmoeten. Heel gaaf hoe er dan na jaren nog steeds zo’n fijne klik kan zijn! Wat heeft ze een leuke cadeautjes voor je meegenomen. En zo tof dat je het kopje eindelijk hebt gevonden bij Primark! Ik hoop ook zo dat ik er binnenkort nog eentje kan vinden 🙂

 • Reply
  Morgaine
  23/06/2017 at 07:21

  Dit is supergaaf als het zo voorkomt, en ja dat heb ik ook kunnen doen, en wel een dame uit Peru, Lima, daar woont en leeft zij, is zij ook, en ooit een aantal jaren terug was zij bij haar man die bij de marine zit van Peru, best hoog heb ik begrepen en met regelmaat overal en nergens zit, en zij reisde hem achterna, hij zat in Spanje toen, maar had vakantie en toen zijn ze even Europa door gereisd, en vanuit België kwam zij een dagje naar Amsterdam, via FB ooit leren kennen en nu werd ik voor een dag haar persoonlijke gids. Ze had 1 request, en dat was het Anne Frankhuis zien en bezoeken, dat hebben we dus gedaan en natuurlijk een rondvaart! De dag was helaas zo om, en ik zette haar op de trein terug naar België.

  Overigens best grappig, ze is zelf lerares geweest, dat haar verhaal over Otto Frank na de oorlog heel anders daar wordt vertelt dan de waarheid hier… ingewikkeld… 😉

  x

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png