After pregnancy life | Het geheugen van een pinda

Ik denk dat de titel mijn artikel wel beeldend maakt. Echt als een pinda is mijn geheugen. Dit begon al tijdens mijn zwangerschap. ‘Had ik dat ene nu al verteld? En waar had ik mijn sleutels nou weer gelaten?‘ Ze zeggen altijd: 9 maanden op, 9 maanden af. Ik hóópte dat het ook hiervoor zou geleden… maar niets was minder waar.

25 weken zwanger, 2019 / T-shirt: Opentopzwanger.nl

In mijn zwangerschap vond ik het al irritant. Jullie moeten weten: ik ben een heel gestructureerd en ‘van-alles-op-de-hoogte’ persoon. Wilde M. weten waar iets lag? Ik kon precies vertellen in welk kastje en aan welke kant. Waren ze op werk wat kwijt? Ik kon het zo vertellen. Daarbij ben ik iemand die alles goed op een rijtje heeft zowel privé als op werk. Die observaties die af moesten? Done ruim op tijd. Die ene dag dat ik aan het (samenwerkings-)artikel voor mijn blog geen zitten? Ingepland.

*Poef* Bibbidi-Bobbidi-Boo

Zwanger en alle structuur weg. Dat ene artikel wat ik moest maken? Ohja. Nog even doen. Oh en die sleutels die ik kwijt was he..
Ook gewoon géén idee meer waar ik ze voor het laatste had gezien. Of ik ze überhaupt in mijn handen heb gehad of dat ze nog thuis liggen…

Ik werk dus altijd al met lijstjes. Zo handig om dingen af te strepen (of dingen op te zetten die er niet op stonden; die al gedaan hebben om direct af te kunnen strepen – zeg niet dat ik de enige ben die dat doet…) Maar ook die lijstjes helpen nu niet en blijven liggen. *…Waar heb ik dat lijstje ook alweer…

Daarbij ben ik soms ook afhankelijk van wanneer Noa slaapt om iets te doen. En vaak denk ik dan: even tijd voor mezelf. Waarna ik als Noa weer wakker is denk: Verrek. Ik had dat ene eigenlijk even moeten doen. Ik hoor vaak van mensen dat ze dit ALTIJD al hadden met het bericht Welcome to my life. Voor mij is het even wennen dat ik niet meer alles weet. Dat ik soms even hard moet nadenken over dingen. Iets met het geheugen van een pinda.. 🥜

Hoe zit dat met jullie? Zijn jullie juist gestructureerd of ondervinden jullie ook wel eens dat je even niet meer weet wat je moest doen of waar iets ligt?

10 reacties op “After pregnancy life | Het geheugen van een pinda

  1. Ik dacht dat het aan ouder worden lag, want ik krijg er ook wel eens last van. Alhoewel, bij mij zal het wellicht zijn omdat ik soms wel eens veel aan mijn hoofd heb.

  2. Ik kan me niet herinneren hoe dat tijdens mijn zwangerschap was. Dat zegt misschien al genoeg. 🙂 Maar nu, 27 jaar later, ben ik enorm gestructureerd. Dus geen paniek; het komt goed.

  3. Ah wat lastig dat je daar last van hebt! Ik kan me voorstellen dat dat vervelend is als je gewend bent dat het nogal anders is. Hopelijk wordt het nog beter en krijg je weer een beetje van je oude geheugen terug. Ik ben zelf ook Team Lijstje. Dat helpt me altijd om dingen te onthouden.

  4. I feel you! Mijn hersenen zijn ook gatenkaas sinds ik zwanger ben en ik was daarvoor ook net heel gestructureerd in mijn hoofd en kon echt de stomste, kleinste dingen onthouden. Nu ga ik weg met de auto en vergeet ik na een minuut al waar ik sleutel heb gestopt 😛 Of ik zeg dingen twee of drie keer omdat ik vergeten ben dat ik ze al eens had gezegd. Ik heb nu op het startscherm van mijn telefoon een to do widget gezet waar ik snel dingen in kan zetten en dan zie ik het elke keer als ik mijn telefoon erbij neem.

  5. Dit lijkt me wel echt frustrerend, ja! Bij het zien van de foto had ik trouwens bij de eerste glimp even heel andere associaties, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *