Netflix tip | Waarom je echt Elementary moet kijken

Al tijden zocht ik een nieuwe serie op Netflix om te kijken. Na The Fall was het tijd om weer wat nieuws te proberen.. Lastig aangezien niets aan deze serie kan tippen naar mijn mening. Toch besloot ik te beginnen met Elementary, na 1000 keer scrollen in de serielijst. Inmiddels ben ik bij seizoen 3, en leek het me wel gepast eens te vertellen waarom ik vind dat jij ook zeker Elementary moet kijken!

Waar gaat Elementary over?

Het verhaal draait om een eigentijdse update van Arthur Conan Doyles karakter Sherlock Holmes als Brits hoofdpersonage in de Verenigde Staten, met Jonny Lee Miller als Holmes en Lucy Liu als Joan Watson (in plaats van de originele John H. Watson). Deze serie komt uit 2012.

Sherlock Holmes is een voormalig adviseur van Scotland Yard, die na een drugsverslaving en een periode in een afkickkliniek de benen heeft genomen naar New York, uit schaamte voor het gezichtsverlies. Hij verblijft daar op kosten van zijn vermogende vader, die voormalig chirurg Joan Watson heeft ingehuurd om op hem te letten en ervoor te zorgen dat hij drugsvrij blijft. Holmes blijkt een hyperactief, impulsief en sociaal moeilijk bereikbare man, maar ook een onvermoeibaar deductief genie. Bron: Wikipedia

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waarom ik dit zo’n fijne serie vind…

Na 1 aflevering was ik eigenlijk al geboeid. Dit was anders dan anders… Misschien ook omdat ik een hele andere serie had verwacht dan die ik te zien kreeg. Ik was zeker positief verrast.

› Het is per aflevering een ‘case’ (zaak) wat het boeiend houdt.

› Sherlock en Watson zijn goed neergezet, wat het allemaal erg geloofwaardig maakt. Mooi ook de (vreemde) vriendschap die ze opbouwen, zonder seksuele spanning, zoals vaak wel het geval met een mannelijke-vrouwelijke hoofdrol samen. Voor beide heb je sympathie.

› De zaken zijn erg uniek van aard en heb ik nog niet eerder gezien in een serie. Sommige zaken lopen door elkaar met een terugblik, maar de meeste zijn los van elkaar te zien. Wel tof te zien op welke unieke wijze deze zaken telkens worden opgelost.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Daarbij moet ik vermelden dat dit de eerste Sherlock serie is die ik zie. Uiteraard heb je nog ook Sherlock (2010) (die M. wel weer heeft gezien) en uit 1984 The Adventures of Sherlock Holmes. Ik heb dus geen vergelijkings- materiaal, maar hoorde van M. dat de Scherlock versie ook wel erg tof is (staat ook op Netflix en zeker een idee dat ik deze na Elementary wil gaan kijken)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik vind Jonny Lee Miller als Holmes en Lucy Liu als Watson erg overtuigend. Ze zijn beide ‘een beetje vreemd’ en lossen ook de meest uiteenlopende zaken samen op. In elke aflevering gebeurd er wel iets nieuws en bijzonders. Daarnaast assisteren ze Captain Gregson en detective Bell van de NYPD bij hun uiteenlopende zaken. Alle personages worden sterk neergezet met hun eigen karakter eigenschappen en verledens.

Tof dat ze in een serie een vrouwelijke Watson gebruiken en een donkere man als detective. Ook weer net even anders. Daarnaast struggled Holmes met zijn verslaving en het feit wie Moriarty is… Dit is een personage in de verhalen over detective Sherlock Holmes die wordt gezien als tegenstander van Holmes.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Deze serie kijk ik in ieder geval met heel erg veel plezier. Meestal 2 á 3 afleveringen achter elkaar. Je zit erg in het verhaal en ik ben altijd erg nieuwsgierig hoe ze achter het werkelijke motief van de moorden komen. De verhalen zijn soms complex, wat mij juist wel aanspreekt. Het is niet een CSI serie inclusief moordwapens en vingerafdrukken die achter blijven. Dat maakt het deste interessanter. Ik ben iedere geval erg benieuwd naar seizoen 4 & 5…

Bekijk hier de trailer:

Alle 5 de seizoenen van Elementary staan op Netflix. Gelukkig ben ik pas bij S3, hoewel ik alweer bijna in S4 zit.
Ik kan dus nog even vooruit.

Welke serie kijk jij op dit moment?

Bronnen artikel info: I/II/III

12 reacties op “Netflix tip | Waarom je echt Elementary moet kijken

 1. Ik vind de serie vermakelijk. Niet persé heel goed, maar gewoon leuk. Het is gewoon heel Amerikaans en dat maakt dat je zo’n perfect wereldje ziet. Joan heeft élke dag nieuwe kleding aan. En dan dus ook 5 keer per aflevering. Totaal niet realistisch natuurlijk. Ze poets haar tanden zonder tandpasta en wordt altijd wakker met perfecte wenkbrauwen en make-up. Het is gewoon te gelikt waardoor ik het geen hele goede serie vindt. Ik kijk liever naar de Britse serie Sherlock die gewoon geweldig is. Maar ik vind het dus vermakelijk en kijk het vaak even tussendoor. Ik vind het ook fijn dat het losse afleveringen zijn.

  P.S. net een blog geplaatst die je man vast leuk vindt (als ik het goed heb othouden) 🙂

  1. Haha dingen waar ik eigenlijk niet eens op heb gelet! Is inderdaad een hele fijne, andere serie..
   Niet zo goed als Criminal Minds of The Fall maar kijk graag een aantal afleveringen en vind het zeker vernieuwd…
   Ben erg benieuwd naar de Britse Sherlock serie, volgens M. is hij inderdaad erg goed… Voor hierna zeker een optie 😉 Misschien dat ik Elementary helemaal niet meer zo goed vind naderhand… Oeh, ik ga gelijk even een kijkje nemen op je site!

 2. Ik kijk nooit series. Nou ja, een Big Bang Theory af en toe. Ik heb er echt geen geduld voor. En is dat thee in die mok? Vast wel. Thee + chips = yummie!

 3. Ik hoor wel meer mensen over die serie maar ga niet meer aan Netflix. Ik kijk Flikken Rotterdam en dat is het eigenlijk. Af en toe een afleveringetje van iets wat ik nog op DVD heb.

 4. Dankzij jou heb ik deze serie ook ontdekt. Ik ben dan wel nog niet zo ver als jij, maar dat komt wel. Ik vind het een fijne serie die lekker wegkijkt. Je hoeft er niet mega bij na te denken. Het is niet zo’n “ingewikkelde” serie als bijvoorbeeld The Bridge (als ik voor mezelf mag spreken). Ook wel eens fijn om een serie te hebben die je eventjes aanzet 🙂

 5. Ik vond het in het begin onwijs leuk, maar na drie seizoenen vond ik het opeens heel saai worden. Ik ben benieuwd hoe het bij jou vordert!

 6. Ik vind deze serie niet zo heel boeiend maar Sherlock uit 2010 met Benedict Cumberbatch vond ik echt geweldig! Die serie zit zo goed in elkaar! Korte seizoenen wel maar de afleveringen duren wel anderhalf uur denk ik. Echt een van m’n lievelingsseries. Ik kijk momenteel vooral docuseries zoals I am a killer.

 7. Grappig toch, wat de 1 aanspreekt omdat het meteen boeit, dat het bij anderen precies contra is, hahahaha Ik verwachtte dus de echte Sherlock en ging kijken en snapte er even niets van, mijn mindset was verkeerd en na 3 afleveringen hield ik het voor gezien juist. 😉

  Maar, Salvation ook op Netflix, boeide mij weer direct….

  X

 8. Dat klinkt zeker als een leuke serie! Ik vind het ook wel fijn dat de afleveringen ook op zichzelf te zien zijn. Dat maakt het makkelijker als je bijvoorbeeld verschillende series door elkaar kijkt 🙂 Klinkt zeker als een serie om te onthouden!
  Ik kijk nu zelf (nog steeds) Jane the Virgin 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *