Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Hoe ik mijn werk, sociale leven, huisvrouw zijn en mijn blog combineer

This content is password protected. To view it please enter your password below:

2
Lifestyle
Previous Story
Next Story

37 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  jackie
  22/03/2016 at 11:41

  Mooi geschreven,
  ik ben deze balans wel eens kwijt, terwijl ik dit nu lees denk ik ja Jack zo moeilijk is het toch niet..

  Hou dit vast
  xoxo

 • Reply
  Mariska
  20/03/2016 at 12:50

  Mooi gezegd wat betreft prioriteiten stellen. Zelf moet ik daar echt aan gaan werken, omdat ik nogal chaotisch ben en soms dingen ook niet echt afmaak.

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  19/03/2016 at 23:39

  Nee zeggen is ook niet echt mijn ding inderdaad. Ik kan het wel beter dan vroeger, maar het blijft lastig. Door mijn ziek zijn moet ik wel echt mijn rust pakken. Gelukkig kan dat ook omdat ik nog thuis woon.

 • Reply
  Daenelia
  19/03/2016 at 21:20

  Wees een man. Die zien veel minder in het huis van dingen die ‘moeten’ en gaan makkelijker om met hun vrije tijd. Leer dus van hen. Niet dat mijn gozer geen stress kent, maar hij pakt dingen gewoon heel anders aan dan je van vrouwen hoort dat het ‘moet’.
  Prioriteiten stellen is het belangrijkste. Als het wél een prioriteit heeft om de keuken aan kan te maken, voor jou, doe het dan ook, anders word je er ongelukkig van.Dus naar jezelf luisteren en zelf bepalen wat belangrijk is. Niet wat je denkt dat een ander denkt dat je moet doen omdat je anders niet aan het ‘normale of ideaalbeeld’ voldoet.
  Ik ‘moet’ bijvoorbeeld de hond op tijd uitlaten in de ochtend. Maar dat vind ik ook leuk om te doen, dus is het niet echt moeten. En op zaterdag ga ik echt gewoon de deur uit met de hond, zonder mijn haar te doen, en zelfs zonder eerst te douchen 😛 Douchen en haren zijn dan een lagere prioriteit, en frell de persoon die daar iets van zegt 🙂

 • Reply
  jeapiebel
  19/03/2016 at 16:14

  Ik denk dat dit is idd soms te veel om te doen. Je prioriteit stellen wat jezelf belangrijk vindt is echt belangrijk. Van je verhaal kunnen wij ook wat van leren.

 • Reply
  Nesrin
  19/03/2016 at 15:58

  Ik vind het ontzettend knap hoe je dit aanpakt. Helaas lukt het mij niet altijd en word ik chagrijnig als het allemaal niet lukt. Met twee kinderen, een man, huishouden, werk, bloggen en altijd willen hardlopen ben ik erachter gekomen dat ik het echt anders moet aanpakken.

  Fijn artikel heb je geschreven het geeft mij een boost om dingen anders aan te pakke .

 • Reply
  Sofie Katelijne
  19/03/2016 at 15:44

  Leuk om te lezen! Het kan soms inderdaad nogal een druk zijn, dat is ook de reden waarom ik er voor gekozen heb om niet dagelijks te bloggen!

 • Reply
  Esmée
  18/03/2016 at 17:31

  Hele fijne tips! Soms kan het combineren inderdaad erg lastig zijn, maar als het bloggen even niet lukt, dan lukt het gewoon niet. Als ik het wat drukker heb, of als ik geen zin heb om te bloggen, dan komt het bij mij ook niet uit m’n vingers. Ik maak echt gebruik van de dagen waarop ik veel tijd en zin heb om te bloggen, lekker meerdere artikelen schrijven op één dag. x

 • Reply
  Sanne
  18/03/2016 at 09:55

  Handige tips inderdaad. Ik studeer dan nog maar dit vind ik soms al lastig te combineren met mijn blog, mijn vriendinnen, studievereniging en sporten. Heel herkenbaar dus, haha!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  18/03/2016 at 09:00

  Het is zo herkenbaar! Hele goede tips!

 • Reply
  Cindy
  17/03/2016 at 13:07

  Klinkt bekend hoor. Ik werkte voorheen ook 34 uur, nu zit ik thuis vanwege mijn zwangerschapsverlof, maar daarvoor had ik soms al moeite met alle ballen hoog te houden. Ik denk dat ik heel veel tijd win als ik minder met mijn mobiele telefoon in de weer ga en eerst alle “rotklusjes” doe. Straks heb ik een kindje, ga ik minder werken (25,5 uur) maar weet je: Ik zie wel hoe het loopt.

 • Reply
  Michelle
  17/03/2016 at 11:58

  Goede tips, ik kan mij indenken dat het veel van je vraagt zoveel verschillende taken en dingen die je moet. En ook nog je sociale contacten en hobby’s. Ik heb zelf geen tijd te kort maar ik moet mijn gezondheid wel bewaken, zo spreid ik mijn taken over de dagen uit. Zo doe ik nooit teveel op één dag. Doe ik dit wel dan gaat geheid mis. Leuke dagje plan ik ook zo ver mogelijk uit elkaar, het liefste nog met een rustdag ervoor én erna.

 • Reply
  Jenn
  17/03/2016 at 11:34

  Goeie tips! Ik herken wel wat je schrijft.

 • Reply
  debby
  17/03/2016 at 07:20

  Wat een handige tips vooral laat het vooral zo zijn. Zelf werk ik niet, maar moet ik wel keuze maken wat verstandig is voor mijn lijf

 • Reply
  Janneke
  16/03/2016 at 21:57

  Dit komt me maar al te bekend voor. Ik ben ook echt een planner en er is nauwelijks ruimte voor spontane activiteiten in m’n week. Hier probeer ik wel steeds meer op te letten, want spontane dingen zijn vaak het allerleukst. Al is dat ook lastig met afspreken en het zien van m’n familie, want zij wonen niet zo dichtbij. Vind het in ieder geval fijn om tips te lezen. Nu nog écht er mee aan de slag, haha!

 • Reply
  My cup of Latte
  16/03/2016 at 21:27

  Heel herkenbaar. Ik ben momenteel nog zoekende naar een nieuwe structuur, planning en balans. Dat gevoel van eerst de moetjes en dan pas genieten herken ik wel. Maar het blijft dan ook knagen als ik de moetjes nog niet gedaan heb, dus daar begin ik dan maar mee ipv er tegenaan te hikken. Zoals vandaag werd ik lamlendig van op de bank hangen en met mn blogdesign bezig en koos ik ervoor de badkamer grondig aan te pakken. Dit gaf ook gelijk een stukje voldoening en rust in mn hoofd wat zeer welkom was. Eigenlijk begon ik dus met een genietmomentje maar koos ik voor t moetje en werd t toch genieten haha.
  Mijn planner is daarbij een uitkomst! Ik heb een nep filofax en plan naast mn diensten en de vrije tijds afspraken ook de to do’s in..zo kan ik het uit mn hoofd zetten en een plekje op een dag geven. Alleen mag er dan ook wel eens een dikke streep door een dag. Want als ik doordeweeks vrij ben, heb ik niet altijd de rust dingen los te laten en genieten van niets doen. Soms wel hoor, maar soms ook gewoon niet.
  Ach en zo kan ik wel door blijven typen. Fijn vooruitzicht: morgen gaan we een midweek weg boeken! Vanaf vrijdagmiddag heb ik lekker een weekje + 1 dag vakantie samen met mn lief! Daar gaan we vooral van genieten ipv moeten. Leuke afspraken, relaxen en vooral niet naar t huishouden omkijken haha!

  • Reply
   SAS
   19/03/2016 at 09:26

   Heel herkenbaar je reactie! En alvast heel erg veel plezier met jullie midweek boeken en de extra dagen vakantie samen!

   • Reply
    My cup of Latte
    21/03/2016 at 14:32

    Dank je wel! We zijn er bijna 🙂 jij een rustige week gewenst!

 • Reply
  Anneleen
  16/03/2016 at 21:07

  Fijn dat je hierover schrijft Sas, want ook voor mij is dit best herkenbaar. Soms lijkt het of ik zoveel te doen heb, dat het zo druk is in mijn hoofd en dan lukt het me juist niet om aan het werk te gaan omdat ik zo druk bezig ben met alles. Eerst even ontspannen en alles op een rijtje zetten, werkt dan vele beter!

 • Reply
  Sheila
  16/03/2016 at 20:26

  Goedzo. Het is zo belangrijk om jezelf niet kwijt te raken in je dagelijkse beslommeringen. Het is echt zo belangrijk om je leven in balans te houden/hebben.

  Zelf werkte ik 32 uur (want ik word ongelukkig van 40 uur werken). Juist om mijn leven dus in balans te houden. Doordat ik vrijdag altijd vrij heb, heb ik altijd een lang weekend. Dus ik ging gewoon lekker vaak een weekend weg, motor rijden en vooral dingen doen op een dag die ík wilde. Nu ik moeder ben, neem ik 1 dag ouderschapsverlof op. Juist om die balans nog steeds te kunnen vinden. Zo kan ik moeder zijn, een werkende vrouw, maar ook vooral mezelf.

  Ik plan ook bewust niet alles vol. Dingen waar ik echt van blij word, plan ik wel. Maar als ik iets half/half wil, is het: ik zie dan wel even of ik zin heb en hoe ik me voel. Dat werkt ook erg prettig.

 • Reply
  Wanda
  16/03/2016 at 20:08

  Als ik het gevoel heb dat ik het overzicht kwijt raak, dan maak ik altijd een to do lijst zodat ik kan afstrepen wat ik heb gedaan. Of ik verdeel mijn dag echt in blokken, zo van eerst bloggen, dan een uurtje huishouden, dan een uurtje wandelen dan een uurtje lezen. Gewoon om even rust te creëren.

 • Reply
  Els
  16/03/2016 at 18:45

  Dit klinkt bekend 🙂 . Prioriteiten stellen doe ik ook. Al kan ik me soms wel heel druk maken als het niet in mijn schema past 😉 .

 • Reply
  Sabine
  16/03/2016 at 17:16

  Leuk te lezen hoe jij dit aanpakt! Ook met plannen enzo. Ik vind het echt lastig altijd alles te combineren, slaap ook veel te weinig. De afwas staat nu ook al bijna 2 dagen, heb er gewoon nog geen tijd voor gehad. Vreselijk irritant maar inmiddels kan ik me daar bij neerleggen dat ik het huishouden gewoon even uitstel.

 • Reply
  Mariska
  16/03/2016 at 13:27

  Lijkt me soms lastig om een balans te vinden maar ik zie hier veel wijze woorden staan!

 • Reply
  Vivian
  16/03/2016 at 13:23

  Mooi stuk! Doen wat goed voelt is uiteindelijk wat je het beste kunt doen: je er niet te druk over maken. Ik probeer bijvoorbeeld in het weekend vooral bezig te zijn met mijn blog, zodat ik doordeweeks meer tijd heb voor de losse blogeindjes, lezen en schrijven. Daarnaast kies ik ervoor om een paar avonden per week niet voor de tv te zitten, maar lekker in een boek te kruipen, heb ik op woensdag altijd een dag helemaal vrij en gebruik ik de donderdag om te studeren. En zo kom je de tijd wel door 🙂

 • Reply
  Karlien
  16/03/2016 at 13:16

  Succes met je baan! Het is een gepuzzel hè, alles combineren 🙂
  Na bijna vier jaar moederschap heb ik het ‘alles willen doen, iedereen willen zien en het huis perfect hebben’ al een tijd laten vallen. Het komt wel weer als de kids ouder zijn.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  16/03/2016 at 12:57

  Goed artikel, ik herken me hier wel in. Ik zette vaak mijn blog voor andere huishoudelijke taken, of zelfs voor sociale activiteiten. Hier ben ik mee gestopt. Bloggen kost me nog steeds wat tijd, maar ik probeer nu eerst de belangrijke dingen te doen en daarna pas te bloggen. Ook leg ik in de avond steeds vaker de laptop aan de kant. Het offline leven is veel belangrijker, dat merk ik steeds beter.

 • Reply
  Morgaine
  16/03/2016 at 12:46

  Uh krijg een chronische ziekte zoals fibromyalgie? hahaha nee…. grapje 😉 Dan ga je wel vanzelf alles anders zien, het wil niet zeggen overigens dat het ook rust geeft in je hoofd, ik herken het namelijk dat ik vaak heel vaak, eerst gewoon mijn huis aan kant wil hebben bijv. en pas dan iets ga doen, maar dit is voor mij nu ook nodig, dat was vroeger namelijk andersom, kon ik het een puinzooi laten worden, en wat is een puinzooi… alles even laten liggen, behalve de was… dat is een klusje wat zo gebeurd is, draait het alvast, en later op de dag kan dat verder verwerkt worden natuurlijk, vanmorgen ook gedaan, was aangezet, blogs lezen, het hangt nu lekker buiten en ik zit weer even hier.

  Maar ik werk natuurlijk niet, en ik vraag mij wel af, later zelf kinderen? Heb jij je dat al eens bedacht, hoe het dan zou gaan allemaal? hahahaha Trust me, dan kun je je planning vaak in de wilgen hangen 😉

  Je doet het goed lieverd, meer en vaker nee zeggen en doen wat je wilt doen, het leven is maar kort, en zolang je huis gewoon schoon is, dat is wat ik vaak zeg, mijn huis kan misschien wat stoffig zijn in bepaalde perioden als buiten dat ook geeft… maar eronder is het schoon! Als iets gaat plakken, dan uhm ga ik wel even nadenken, dat gebeurt hier bijna nooit hoor, en zo wel, dan is het crisis! 😉

  X

 • Reply
  Simone
  16/03/2016 at 11:39

  Ik doe ook altijd voornamelijk leuke dingen. Maar ik ben ook een slechte huisvrouw en ik vind het vooral zonde van mijn tijd.

 • Reply
  Anita
  16/03/2016 at 10:37

  Prioriteiten stellen en rust nemen is het belangrijkste! Het nieuwe ritme vinden is altijd even wennen, fijn dat die wandeling je goed deed!

 • Reply
  Tamarah
  16/03/2016 at 10:26

  Goede tips! Ik leer ook steeds meer om voor mezelf/rust te kiezen en niet zo veel te moeten. De wereld vergaat niet als ik de was niet direct doe, dan kan over een uur ook wel haha.

 • Reply
  Darina
  16/03/2016 at 10:04

  Dit is heel herkenbaar. Ik probeer nu ook meer dingen los te laten, wat soms best lastig is, want ik ben ook echt een planner. Maar stukje bij beetje gaat het steeds beter. Goede tips verder!

 • Reply
  Sanne
  16/03/2016 at 09:50

  Ik ben ook een planner. Leuk om te lezen hoe je het aanpakt. Het is waar dat je eerst aan de fijne dingen moet denken. En dan pas aan de klusjes. Ik doe dat dus ook en geniet meer van het leven.

 • Reply
  Lesley van de Langkruis
  16/03/2016 at 09:14

  Heel herkenbaar stukje. Het loslaten blijft nog steeds lastig. Ik merk dat ik ook steeds terug val in het ‘eerst moeten doen van alle klusjes’ waardoor ik maar door blijf gaan. Op een gegeven moment trek ik dat niet meer en moet ik er wel even mee stoppen.

 • Reply
  Renske
  16/03/2016 at 09:12

  Goh, dit is herkenbaar, hihi. De laatste tijd ervaar ik zelf ook een omslag door meer rust te creëren, prioriteiten te stellen (waar ik nog steeds geen kampioen in ben overigens, haha!) en vaker ‘nee’ te zeggen. En wat betreft mijn blog: de WordPress Editorial Calender is zeker een plugin waar ik ook niet zonder kan. Het geeft zo’n praktisch overzicht, iets waar ik toch wel erg veel waarde aan hecht.

 • Reply
  Charelle
  16/03/2016 at 08:34

  Lijkt me inderdaad een flinke uitdaging om dat allemaal met elkaar te combineren. Goed dat je regelmatig je rust neemt en hebt geleerd om prioriteiten te stellen. (:

 • Reply
  Amy
  16/03/2016 at 08:08

  Mooie tips Sas, hoop dat het goed gaat met de nieuwe job en dat je al een beetje begint te wennen aan alles! Prioriteiten stellen is denk ik de allerbelangrijkste tip. En plezier halen uit wat je doet! Als je ergens geen plezier meer in hebt, dan moet je ermee stoppen.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png