All those beautiful moments | Momenten die mijn leven veranderde

Omdat sommige momenten je leven veranderen. Omdat ik me soms wel eens afvraag wat er zou zijn gebeurd als dit allemaal niet op je pad zou zijn gekomen. Ik denk altijd maar: alles gebeurd met een reden; de leuke en minder leuke dingen. Het is een pad die voor je is uitgestippeld. Hoewel ik er waarschijnlijk echt 1000-den kan opnoemen heb ik er hieronder 8 voor jullie geselecteerd.

M. <3

Tsja M. kan uiteraard niet ontbreken in dit rijtje en staat daarom ook op nr 1. We zijn al bijna 13 jaar samen, waarvan 8 jaar getrouwd en sinds bijna een jaar papa en mama. Ik kan me niet voorstellen dat ik een leven zou hebben gehad zonder hem (hoewel dat vast weer prima op zijn pootje terecht zou zijn gekomen), en vraag me dan ook echt soms af hoe alles zou zijn gelopen als we niet die ene bewuste date in 2017 hadden gehad. Als we niet bij elkaar waren gebleven ondanks heel wat ups & downs. Hij is mijn rots in de branding.. Soms komen we erg overeen met dingen maar hebben ook zeker verschillen waardoor we elkaar prima aanvullen. Bij hem voel ik me thuis.

Londen 2016
Daarbij moet hierbij ook zeker de trip naar Londen staan. Ik heb zoveel genoten van deze trip en voelde me er helemaal thuis. Dit is zeker een reis geweest om nooit meer te vergeten: mijn liefde voor Londen werd groter & groter, en toen we thuis kwamen van de trip in 2016 was de dag erna ons flatje verkocht onder voorbehoud… #sweetmemories
Lees hier meer in dit interview over mijn liefde voor Londen

Londen 2016

Het halen van mijn rijbewijs

Iets wat ik in het begin nog al onzin vond is toch wel een fijn hebbe-dingetje. Ik ben nog steeds erg blij met mijn rijbewijs en onze auto Casper (Capture). Het is zeker niet zonder slag of stoot gegaan mijn rijbewijs maar ben super blij dat ik dagelijks naar mijn werk rij & Noa breng naar de opa’s & oma’s. Het is fijn deze vrijheid te hebben en te kunnen gaan en staan waar je wilt.

De keuze om te stoppen met mijn (oude) baan

Ook zoiets wat toen der tijd erg zwaar was maar waar ik geen minuut spijt van heb gehad: het stoppen met mijn oude baan. Ik werkte al in de kinderopvang en mijn contract werd niet verlengd. Er kwam een prachtige baan voorbij, een kans in een andere branch. Het klonk heel goed en als een uitdaging. Om een lang verhaal kort te maken: er werden dingen beloofd en niet nagekomen. Ik paste totaal niet bij de mensen waar ik mee werkte en het werk was ook mooier voorgeschoteld. Na een half jaar zat ik dus wéér zonder baan. Iets waar ik geen moment spijt van heb gehad aangezien ik alleen maar opluchting voelde. Nooit meer wilde ik met tegenzin naar mijn werk gaan.

Ik solliciteerde, het voelde goed maar ze hadden ook interne kandidaten. Ik dacht dus dat het voor niets was geweest. Nu, bijna 7 jaar later zit ik nog steeds met vast contract bij dezelfde werkgever. Ik ben nog steeds super blij en zit helemaal op mijn plek hier. Elke dag ga ik met plezier naar werk; hoewel dit natuurlijk heel anders voelde zo in corona tijden.

Bloemetje dat ik kreeg bij mijn huidige baan, toen ik mijn vaste contract kreeg

Nooit opgeven, ook al ziet het er soms niet zo rooskleurig uit

Ik hopte van baan naar baan, aangezien een vast contract niet werd gegeven in de periodes dat ik hoorde te blijven. Ik gaf niet op. Ik bleef vol goede moed solliciteren. Ik bleef positief, hoewel soms het huilen me nader stond dan het lachen. Mijn drive was groot en ik merkte dat ik daardoor juist op de plekken terecht kwam waar ik wilde. Als ik een interne baan niet kreeg; jammer en door. En dan kwam er weer wat nieuws en leukers op mijn pad.

Roos op Terschelling tijdens onze huwelijksreis, 2012

Het beginnen met mijn blog

Het straten met een blog in 2008 en dit domein in 2009 zijn een gouden greep geweest. Nooit had ik kunnen denken dit ruim 11 jaar later nog steeds met zoveel plezier te doen. Ik haal zoveel positiviteit en energie uit het schrijven, de contacten met jullie, het ontdekken van (nieuwe) blogs, de leuke samenwerkingen die ik krijg (*trots) en het zelf kunnen sleutelen aan dingen behind the scenes. Het geeft me nog steeds voldoening, heb inspiratie ten top en vind het fijn om in een soort warm bad terecht te komen als ik jullie fijne reacties lees. Ik heb de afgelopen jaren heel wat opgebouwd waar ik best wel trots op ben.

De koop van ons huidige huis / verhuizen naar dit dorp

We wonen op een droomplek in voor mij, een droomhuis. Wat een geluk hebben wij gehad dat dit huis te koop stond sinds 3 weken. Ik geniet nog steeds van de 130m2 en beide tuinen. Ik geniet van de ruimte, van de dingen die we nog eigen kunnen maken en het feit dat we Noa hier op een fijne plek laten opgroeien. Er is hier zoveel moois in de buurt. Polders, parken, kinderboerderijen, wandelroutes, skateroutes… Het is heerlijk om zo dicht bij de natuur te wonen en daarbij voor de deur nog een fijne sloot met veel groen te hebben.

Zwanger worden/zijn & de geboorte van Noa

Uiteraard kon dit niet ontbreken. Het is alweer in januari 2019 dat we dit lievelingsvooruitzicht deelde. Na een wat langere weg was eindelijk ons mooie cadeautje daar. Het voelde zo gek dit wereldkundig te maken en de 9 maanden zwangerschap vielen me zwaar. Ik was toen maar wat blij dat ik begin Juli Noa in mijn armen (en hart) kon sluiten. Ik geniet nog elke dag van het moederschap & beleef het heel dankbaar.

Beide foto’s gemaakt door een professionele fotograaf. Zwangerschapsshoot / Newbornshoot

Idee artikel 1/2
En ik zag later ook dat Irene ook zo’n soort post had gemaakt

Welke dingen/momenten hebben jullie leven veranderd & in welke zin?

26 reacties op “All those beautiful moments | Momenten die mijn leven veranderde

 1. Bij mij is dat toch ook in de eerste plaats mijn man. Mede dankzij hem ben ik er ook in geslaagd om de focus te leggen op positieve zaken in plaats van op datgene dat niet mogelijk is of wat mijn verdrietig maakt. Natuurlijk zijn er ook andere zaken die een grote invloed hebben op mijn leven. Mijn gezondheid bijvoorbeeld, maar dat zorgde jammer genoeg vooral voor negatieve invloeden. Dan focus ik me liever op het feit dat ik door het bloggen heel wat lieve mensen heb leren kennen, dat ik door het kopen van een elektrische fiets mobieler ben dan voordien en dat we het geluk hebben om ons eigen huis te hebben en veel mooie plekken in de buurt hebben om te gaan wandelen of fietsen. De citytrip naar Londen was ook een hoogtepunt. Na 18 jaar dromen kwam het er nog eens van en bleek dat het voor herhaling vatbaar was mits we met de nodige zaken rekening hielden (geen te drukke planning, voldoende dagen zodat we ook rustmomenten kunnen inplannen, …) Hopelijk kan ik er nog een paar keer van genieten samen met mijn nicht die het net als ik ook een heerlijke stad vindt. Ook het lezen van de Harry Potter boeken moet ik hier eigenlijk echt bij vermelden vermits die reeks er voor heeft gezorgd dat ik een favoriete plek heb om in te verdwijnen wanneer ik de realiteit even beu ben. Heel fijn dat boeken dat effect kunnen verwezenlijken.

  1. Wat een super fijne dingen allemaal <3 Blij dat je juist (ondanks alles wat er nu speelt) zo in het leven staat. Trots op jou!

 2. Wauw mooi geschreven!
  Inmiddels kan ik positief terugkijken op de verhuizing naar ons grote mensenhuis. Is mijn burn-out over. De alarmbellen blijven wel en daar leer ik mee omgaan in positieve zin.
  Ik had nooit gedacht een hond te hebben en op te voeden. Toch 1,5 jaar geleden hebben we de knoop doorgehakt. Er zit veel werk in en ik krijg er heel veel voor terug. Droeg ook bij aan het herstel van mijn burn-out. 🙂
  De grootste verandering voor dit jaar is wel de komst van ons eerste kindje. Dat vind ik toch wel heel bijzonder.

 3. Mooie dingen om aan terug te denken. Ik sta daar nooit zo bij stil. Ik denk dat wel vaak over mijn dochter. Als ik toen (in mijn eentje, piepjong en onbedoeld zwanger) een andere keuze had gemaakt was ik misschien nooit moeder geworden. Want echt papa-materiaal is er niet voorbij gekomen, haha! En mijn vader heeft nog een jaar van haar kunnen genieten voor hij overleed. Ik denk ook dat dingen met een reden gebeuren…

 4. Wat een onwijs mooi artikel en mooi ook om daar zo bewust bij stil te staan. En ook mooi om te horen hoe alles uiteindelijk op zijn plek viel toen je stopte met je baan, die toch niet bleek te zijn zoals verwacht.

 5. Wat een mooie positieve momenten allemaal! Ik ben ook van plan binnenkort zo’n artikel te schrijven. Ik vind het wel belangrijk daarbij stil te staan want zo kun je zien wat je toch allemaal wel al bereikt hebt, en dat is zo’n verademing.

 6. Wat een mooie momenten die je leven hebben veranderd. Ja, soms zijn het de kleine dingen die later voor grote veranderingen zorgen. Ik ben zo blij dat ik mijn vriend heb leren kennen, via een datingsite. Mocht hij of ik een andere site hebben gekozen hadden we elkaar nooit ontmoet.

  1. Gek is dat he? M. en ik waren vrienden en vonden elkaar na een tussenjaar ook terug via een site, waarbij we de vriendschap weer als vanouds oppakte. Wat als…

 7. Wat een mooi artikel! Je inspireert me om ook zo iets te gaan schrijven. Je hebt een hele hoop meegemaakt en veel heeft je ook mooie dingen opgeleverd <3

 8. Toevallig laatst zitten denken, wat als ik toen en toen een ander pad had genomen.
  Achteraf bezien maar goed van niet. Alle keuzes daarna zouden namelijk anders zijn geweest. niet eens voorgekomen zijn, dus beperk ik mij tot bedenken dat mijn pad het enige juiste was en is.

  Mooi blog …

 9. Belangrijke gebeurtenissen, en goede beslissingen. Je zult nooit weten hoevhetvwas geweest als je anders had besloten maar sinus het in ieder geval goed!

 10. Mooi artikel! Allemaal positieve en mooie momenten die je leven hebben gemaakt tot wat het nu is. Bij mij ging mijn leven ondertussen ook de positieve kant op en weiger ik nog om te kijken naar het negatieve deel dat ik moest meemaken. Ik kijk alleen nog vooruit 😉

 11. Mooie momenten en ook goed om daarbij stil te staan. Wat voor mijn leven redelijk heeft veranderd, is het ontmoeten van mijn vriend. En dan eigenlijk niet eens per se dat, maar voor de keuze om naar België te verhuizen. Dat is een pad wat ik van tevoren absoluut niet had verwacht, haha.

  1. Dat lijkt me zeker een behoorlijke verandering, maar mooi dat het iets positiefs is dat je totaal niet had verwacht. Dat zijn toch de mooiste momenten.

 12. Wat een mooi artikel met heel veel prachtige momenten! <3 Heel mooi dat je daar zo bewust bij stilstaat! En wat mooi dat deze momenten je leven allemaal in positieve zin veranderden. Hoe fijn dat je uiteindelijk door het opzeggen van je baan een andere fijne baan vond waar je wél een vast contract kreeg. Zoals jij ook al zegt: de aanhouder wint.
  Wat mijn leven veranderde, is onder andere het kopen van mijn eerste huis, het opzeggen van mijn baan en een inschrijving op een datingsite (die me uiteindelijk Bart opleverde :)). En stiekem veranderde Pippa ook een beetje mijn leven.

 13. Mooi artikel! Ik heb de afgelopen twee jaar vooral geleerd dat er in een wat minder leuke situatie altijd wel iets positiefs te vinden is. Ook het kijken naar de dag zelf en niet te veel meer denken in ‘wat als’ zinnen helpt mij erg. Elke dag is weer een nieuwe leerzame dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *