Currently #20

augustus 24 2018

Deze keer even een ander bovenaan dan ‘reading’ bij deze 20ste Currently… namelijk…

Happy about • IK HEB VANAF VANDAAG VAKANTIE! Finally. Ik heb hier zo erg naar uitgekeken. Even een aantal weekjes lekker NIETS. Genieten. Samen. Dit gaat ook maken dat ik wat minder dagen online spendeer. But I’ll be back & ik verdwijn zeker niet helemaal 😉

Reading • Op dit moment nog steeds sporadisch aan het lezen in Omringt door idioten. De laatste weken het erg druk gehad en daardoor geen tijd genomen om te lezen. Wat ik vooral deed? Lekker genieten van series en vooral offline bezig zijn. De lees flow kan ik dus met mijn vakantie weer lekker oppakken. Het boek spreekt me tot nu toe erg aan, ben op 1/3 van het boek ongeveer.


Waar het boek over gaat: Drijft je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Botst het gematigde karakter van je geliefde met je eigen enthousiasme? Sommige mensen beweren stellig dat ze alleen maar te maken hebben met idioten. Zij begrijpen hun collega’s of familie niet, hoe erg ze hun best ook doen. Als je echter meer inzicht hebt in iemands gedragsstijl én in die van jezelf kun je je manier van communiceren beter op de ander afstemmen.

Een veelgebruikte methode daarvoor, die gedragsstijlen aanduidt met kleuren, is disc. disc staat voor Dominant (rood), Inspirerend (geel), Stabiliteit (groen) en Correct (blauw). Ben je bijvoorbeeld rood, dan wil je actie en resultaten; ben je geel, dan ben je snel enthousiast. Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze het kleurenschema van de disc-methode toe te passen op jezelf en op anderen. Omringd door idioten geeft inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen en leidt tot een betere samenwerking en communicatie met collega’s, vrienden en familie.

♡♡♡


Watching • Eindelijk begonnen met een nieuwe serie via Netflix. Na lang zoeken uitgekomen op Elementary, een eigentijdse Sherlock Holmes versie. iets wat me zeker wel aanspreekt, aangezien misdaden/moorden oplossen wel iets is wat in mijn straatje past. Ik ben er net mee begonnen & dus heel erg benieuwd.

Elementary is een Amerikaanse misdaadserie die op 27 september 2012 in première ging bij CBS. Het verhaal hiervan draait om een eigentijdse update van Arthur Conan Doyles karakter Sherlock Holmes als Brits hoofdpersonage in de Verenigde Staten, met Jonny Lee Miller als Holmes en Lucy Liu als Joan Watson (in plaats van de originele John H. Watson). Bron: Wiki

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Daarbij kijk ik nog steeds graag naar CSI: Crime Scene Investigation & de nieuwe afleveringen wekelijks van Criminal Minds. Maar ook zeker wat oude films zowel op Netflix als die ik opneem van tv, echte olden oldies.

Drinking/eating • Ik heb een nieuw favoriet theetje ontdekt (door Juultje). Ik ben mega fan van de Whi­te blue­ber­ry & gin­ger wit­te thee van Pickwick. Een heerlijke zachte thee. De Li­ga Bel­Vi­ta Soft cho­co­la­de koeken vind ik daarbij ook echt heerlijk!

(Home) Made • Ssssssssst. Still can’t tell. Ben er nog mee bezig…

New • Ik nam de smartphone van M. over, aangezien hij een nieuwe kreeg. Super blij met mijn super goede camera en ik kocht er gelijk een nieuw hoesje voor. Is’tie niet tof?! Ook kocht ik een aantal nieuwe, fijne kledingstukken bij de Primark.

Thinking • Ik hoop op nog wat aanmeldingen voor mijn nieuwe Bucketlist rubriek... Heb een aantal bloggers die mee willen doen, en ben zo super benieuwd naar hun verhalen in mijn inbox.. Wil je mee doen? Dat kan nog steeds.

Loving • deze date – quality time voor mezelf met thee & series – nieuwe routes skaten – ochtenden zoals deze ♡

Not loving • Moeilijk in slaap kunnen komen

Needing • Meer plek voor nieuwe mokken, oeps. Ik krijg er een hoop en blijf tof toffe mokken meenemen.. Binnenkort zal ik eens een artikeltje erover maken, aangezien ik zeker wat mooie pareltjes in mijn kast erbij heb staan.

Feeling/mood • Het vakantiegevoel moet nog even komen, maar ik ben er aardig naar op weg. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen & genieten van de aankomende dagen.

Looking forward to • De Kattukse Lichiesloop waaraan ik in September mee ga doen samen met mijn nicht. Ben heel erg benieuwd. Een initiatief voor De Kattukse Brainweek. ‘In een week bomvol activiteiten, met voor ieder wat wils, wordt aandacht gevraagd voor HCHWA-D en geld ingezameld voor onderzoek naar de ziekte.’ Al het geld wat wordt opgehaald gaat hier naar toe. Zelf heb ik geen bekende die dit hebben maar vind het een tof initiatief.

Counting down to • Onze trip naar Centerparcs! Zoveel zin in ♡

Listening to • Love this song..

Heb jij al vakantie gehad? Of komt hij er nog aan? Wat ga je doen of heb je gedaan?

16 comments

  • Marcella

    08/09/2018 at 09:50

    Oeh, je maakt me nieuwsgierig naar dat boek én die serie. Goeie tips!

  • zwartraafje

    04/09/2018 at 16:15

    Hihi, dat mokkenprobleem is zo herkenbaar. Mijn lade zit echt helemaal volgeladen met bekers. Misschien krijg ik er nog net eentje bij maar als ik er nadien nog bij krijg zullen er enkele andere weg moeten vrees ik. Vorige week vrijdag ging ik met mijn nichtje naar Bergen op Zoom en ik ben zo blij dat ik nu weer enkele van mijn favoriete theesmaken in huis heb en er twee nieuwe ontdekte. De braambes en roos thee van Oxfam vind ik erg lekker en ik ben ook benieuwd naar de Aardbei/framboos die ik bij Xenos kocht.

  • Nicky

    27/08/2018 at 12:39

    Ik ben al weer een paar weken aan het werk. Nou ja… werk? Er zijn nog veel mensen bij gemeenten op vakantie dus het is wat stilletjes op kantoor. Kan ik mooi even bijlezen. Net een stukje over dat boek voorgelezen aan een collega… Het lijkt ons wel wat! 🙂

  • Olga // Daar Was Eens

    26/08/2018 at 15:40

    Ik heb voorlopig nog wel even vakantie en wat ik de laatste tijd vooral aan het doen ben, is het opruimen van kamers in het huis van mijn moeder. Ik had al een heleboel in mijn eigen huis uitgeruimd en nu ben ik hier maar begonnen. Wat kan een mens veel bewaren he? 😮

  • Sammie

    25/08/2018 at 20:36

    Dat boek klinkt wel interessant, ga ik onthouden 🙂 De serie Elementary heb ik gezien toen hij op tv werd uitgezonden, vond hem erg leuk vooral de personage Holmes. Geniet van je vakantie!

  • Borduursaramsades

    25/08/2018 at 15:07

    Mmm zorgeb voor mijn babytje dat staat er op de planning verlopig borstvoeding,…

  • MEi Qi

    25/08/2018 at 09:52

    Aah fijn!! Geniet van je vakantie! Niksen is ook ontzettend fijn om te doen! Geniet ervan, voor je het weet is je vakantie weer voorbij!

  • Linda Bestebreur

    24/08/2018 at 20:19

    Heerlijk dat je nu vakantie hebt! Ik hoop dat je er heel erg van geniet! 🙂
    Mijn vakantie zit er nét weer op, ik heb mijn eerste twee werkdagen – met introductie voor collega’s/docenten – net gehad, maandag komen de nieuwe leerlingen en dinsdag alle leerlingen weer en dan beginnen we echt!

  • Michelle

    24/08/2018 at 19:50

    Heerlijk dat je vakantie nu echt is begonnen, lekker gaan genieten!
    Onze vakantie zit er alweer een tijdje op. Wij verbleven een weekje dichtbij de Veluwe en waren ook nog een weekje thuis. Heerlijk! Daarnaast namen wij een aantal weken de Donderdag vrij, zodat we een lang weekend telkens hadden ( van donderdag tm zondag). Aankomende week stoppen deze donderdagen en gaat het ‘echte’ dagelijks leven weer beginnen.

  • Zo simpel is dan geluk

    24/08/2018 at 17:35

    Geniet lekker van je vrije dagen en alvast heel erg veel plezier in Centerparcs!
    Ik ga onverwacht ook nog een weekje weg in oktober. Lucky me! Alleen nog even geduld hebben. 🙂

    1. SAS

      27/08/2018 at 21:35

      Alvast heel erg veel plezier gewenst!

  • Jenn

    24/08/2018 at 08:45

    Heerlijk, geniet van je vakantie! Ik heb het er al weer opzitten helaas, ben al bijna een maand weer aan het werk.

  • Simone

    24/08/2018 at 08:35

    Ik heb op het moment ook vakantie! Ik had mezelf al een beetje vrij gegeven deze week en vanaf vandaag echt 100% vakantie. Geniet van je vakantie <3

  • Darina

    24/08/2018 at 08:23

    Zo fijn dat je vakantie is begonnen! Mooi lijstje, het boek lijkt mij heel goed!

  • Romy

    24/08/2018 at 07:24

    Wat een geweldig vooruitzicht dat je vakantie nu echt is begonnen. Heel veel plezier alvast op vakantie! En wat een fijn lijstje is dit. Dat boek lijkt me heel interessant. Ik heb ooit tijdens een training van mijn vorige werk geleerd over die persoonlijkheden. Best een nuttig inzicht, want het verklaart ook goed waarom je met sommige mensen makkelijker samenwerkt dan met andere. Ik ga trouwens dit weekend nog met mijn bucketlistartikel de slag. Goede reminder, want ik was het even vergeten…oeps! 😉

    1. SAS

      27/08/2018 at 21:35

      Het geeft inderdaad een heel ander inzicht. Hoop het deze vakantie verder te lezen, hoewel ik zeker nog wat andere toffe boeken klaar heb liggen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *