Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Werk vs Vakantie | Zonder werkstress op vakantie

Hallo laatste werkdag!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Vandaag is mijn aller laatste werkdag voordat ik vakantie heb. YAY. Iets waar ik al tijden naar uitkijk. Nu nog dat puntje werk los laten. Al eerder schreef ik daar een artikel over en het is zeker iets wat ik nog lastig vind. Zelfs met werkdagen, bedenk ik nog van alles in de auto – bel collega’s op om nog wat door te geven of mail mijn leidinggevende. Ik kreeg dan ook na een aantal belletjes en een mailtje de reactie van haar terug: ‘Prima! En nu LOSSSSSS’

Ik heb een aantal dingen bedacht om ECHT even werkvrij te zijn, te ontspannen en geen seconde eraan te denken.

Bye work! › Ik maak dat alles afgerond is. Ik ben hier de laatste weken in de zomervakantie mee bezig geweest: observaties, taken die gedaan moesten worden, emailtjes beantwoord.. Dit maakt dat ik daar in mijn vakantie niet meer aan hoef te denken

Groepsapps gaan op stil › Dit doe ik eigenlijk elke vakantie maar ook in de weekenden. Ik zit nog al in een aantal groepsapp @ werk en heb geen zin met werk bezig te zijn in mijn vrije tijd. Die zet ik dus lekker uit en gearchiveerd. Zo kan ik ook niet in de verleiding komen toch even te kijken. Na mijn vakantie in September zijn ze weer de eerste!

Genieten van de laatste werkdag › Dit probeer ik altijd wel te doen, GENIETEN. Even nog lekker wat spelletjes te doen met de kinderen, leuke dingen doen en vooral rustig aan zo’n laatste werkdag (waar dat kan)

› Plan je vakantie niet te vol en geniet › Ook eentje die ik zeker heb gedaan, en maakt dat ik echt even kan ontspannen. Mijn agenda zit niet vol, net als de vrije dagen/weekenden voor mijn vakantie, om zo al een beetje ‘in the mood’ te komen.

De finishing touch: › Mijn vakantie opschrijven op het whiteboard. Yeah baby. Dat is zo’n fijn gevoel.
I’m out tot [insert datum] Toedelssss!

En ik ga het advies van mijn leidinggevende ter harte nemen: GEWOON LOSSSSS. Let it gooooooo.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Nog 1 dagje en dan ga ik een dansje doen en even helemaal genieten! Thuis zijn, opruimen, niksen, series kijken, richting Centerparcs.. Is de dag al voorbij?

Hoe doe jij dat als je vakantie hebt? Heb jij hier last van/moeite mee?

0
Hersenspinsels, Lifestyle
Previous Story
Next Story

8 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  27/08/2018 at 11:54

  Heerlijk, vakantie! Ik ben heel goed in werk loslaten. Totaal uit mijn gedachten, maar dan ook écht! Zalig!

 • Reply
  Rianne
  23/08/2018 at 21:59

  Ik ben al een maand aan het afkicken en soms denk ik, ‘Dat moet ik … Oh nee, ik hoef niets meer te doen.’

  Succes met loslaten en een fijne vakantie!

 • Reply
  Mrs. T.
  23/08/2018 at 21:16

  Veel plezier!

 • Reply
  Sofie
  23/08/2018 at 20:27

  Oh geniet van je vakantie! Ik probeer mijn vakanties ook niet te vol te plannen maar dat is niet altijd evident 🙂

 • Reply
  Simone
  23/08/2018 at 20:17

  Woehoe! Ik heb ook mezelf al een weekje ‘vrij’ gegund. Al doe ik af en toe nog wat kleine dingetjes voor mijn bedrijf hoor. Maar vanaf komende week even niet. Fijne vakantie lieve Sas <3

 • Reply
  Saar
  23/08/2018 at 09:38

  Als ik alles goed heb kunnen afronden en de belangrijkste dingen heb kunnen doorgeven aan mijn collega heb ik eigenlijk weinig moeite om het werk los te laten wanneer ik op vakantie vertrek. Het heeft soms wel een paar uren, soms een dag nodig om het in mijn hoofd echt los te kunnen laten. Wanneer we op reis vertrekken gaat dat overigens veel makkelijker. Dan ben ik met mijn hoofd al bij de reis twee dagen voor ik echt vakantie heb. Mijn gouden tip is dus een uitje plannen in mijn vakantie!

 • Reply
  Darina
  23/08/2018 at 08:39

  Een heel fijn vooruitzicht dat je bijna vakantie hebt! Het is heel belangrijk om je werk los te laten, als is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan 🙂 Toch word ik er steeds makkelijker in. Ik zet mijn out of office aan, licht mijn back up collega in, en dan laat ik het los! Geniet van je vakantie!!

 • Reply
  Romy
  23/08/2018 at 07:28

  Oh wat een heerlijk vooruitzicht, je vakantie! En wat goed dat je je werk echt loslaat als je op reis gaat. Je hebt groot gelijk! Bij mijn oude werk durfde ik eigenlijk nooit goed een week weg te gaan. Mijn mailbox overstroomde al na 1 dag weg te zijn en ik zag continu alles op mijn telefoon binnenkomen. Daar heb ik wel van geleerd: 1) dat was toch niet helemaal mijn werk, en 2) vakantie zonder werkstress is geen overbodige luxe. Gelukkig heb ik nu een baan waarbij ik het werk een stuk beter kan loslaten op reis. Ik ben vastbesloten om eind dit jaar nog een keer lekker een weekje vrij te nemen 🙂
  Geniet van je vakantie én van je laatste werkdag!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png