De laatste films die ik de afgelopen weken (voor het eerst) zag #15

Oktober 2016: De laatste keer dat ik een echte De laatste films die ik de afgelopen weken zag maakte. Daarna kwam nog in Maart 2017 10x films die ik afgelopen weken zag in 2017 online maar daarna hield het op met de film artikelen. Films kijken was dan ook niet echt mijn ding, ik ben meer van de series. Echter, zit ik nu (mede door Netflix en DVD’s herkijken) op film 77(!)

Graag deel ik met jullie een aantal films die ik de afgelopen weken voor het eerst keek. De films zijn uit 2018, minus de laatste die komt uit 2017. Ook op aanvraag van M, aangezien hij er van de week mee kwam: ‘Ik heb al tijden geen film artikel meer van je gezien op je blog?!’ Dus dank voor de inspiratie. 😉Tomb Raider


Het is inmiddels zeven jaar geleden dat de vader van de 21-jarige Lara verdwenen is. In plaats van het bedrijf van haar vader over te nemen werkt ze als fietskoerier in Londen, terwijl ze collegelessen volgt. Uiteindelijk wordt ze geïnspireerd om de verdwijning van haar vader te onderzoeken en reist naar zijn laatst bekende locatie: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan.

Wat ik ervan vond: Uiteraard keek ik vroeger de Lara Croft films met Angelina Jolie. Ik had er zelfs een computerspel van. Ik keek dan ook erg uit om deze film te gaan bekijken en was erg benieuwd naar Alicia Vikander, en hoe ze Lara zou neerzetten. De verhaallijn vond ik erg tof en alles paste als een puzzel (leuke woordspeling als je de film hebt gezien/gaat kijken) in elkaar. Ze zet Lara neer als de moedige, nieuwsgierige en met een beetje naïeve optimisme hoe we Lara kennen. Ik vind zelfs dat ze het geloofwaardiger over laat komen dan de oude films (Hoewel ik niet helemaal objectief ben misschien aangezien ik Angelina Jolie niets vind).

Het enige wat ik miste was wat meer achtergrond informatie en diepgang over Lara zelf. Maar de actie scenes zoals bijvoorbeeld in het wankelende vliegtuig en de raadsels die moeten worden opgelost in het graf, maken dit ruimschoots goed.

Rating: ★★★½

The Kissing Booth


Elle Evans, een zestienjarig meisje is populair en feest graag maar is nog nooit gekust. De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer ze tijdens carnaval terechtkomt bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is – de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school.

Wat ik ervan vond: Toen ik de trailer had gezien had ik gelijk zin om te film te gaan kijken! Een lekkere romcom die eigenlijk voor een wat jonger publiek is dan ikzelf 😉 Ik heb er écht van genoten deze film te kijken. Misschien ook omdat ik mezelf zo erg kon herkennen in Elle. Dit was tevens ook de film waardoor ik na dik 9 jaar weer in contact kwam met mijn old guy bff van vroeger. De film bevat romantiek, humor, vriendschap en hoever je daarvoor gaat. Ik had eigenlijk een slecht acterende cast verwacht, maar dat viel echt reuze mee. Het schijnt een verfilming te zijn van het boek, echter heb ik deze niet gelezen. Even je verstand op 0 en genieten? Een echte typische chick flick en een film die fijn weg kijkt. Heerlijk zo op z’n tijd!

Na deze film kwam ik er ook achter dat Elle (Joey King) en Flynn (Jacob Elordi) privé een relatie hebben gekregen door deze film. Maakt dat ik de film zeker nog eens wil gaan kijken!

Rating: ★★★★

Red Sparrow


Dominika Egorova probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waaruit de hedendaagse Russische geheime diensten bestaan. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Hiervoor zijn alle middelen toegestaan. Ze moet de CIA-agent Nathaniel Nash verleiden en de twee staan al snel lijnrecht tegenover elkaar. Haar opdracht wordt bemoeilijkt wanneer ze binnen de CIA gerekruteerd wordt om een verrader in Washington te vinden.

Wat ik ervan vond: Een spionagethriller met Jennifer Lawrence, yay doe maar! Ik vind het een super toffe actrice en na het zien van de trailer sprak de film me wel aan. Echter, was het voor mij een dikke teleurstelling. Hoewel ik er veel goede verhalen over heb gehoord kon ik me niet echt vinden in het verhaal. In mijn beleving ging het van de hak op de tak en ik kon er niet echt in komen. Het enige goede aan de film vond ik uiteindelijk de plottwist met daarbij nog het acteer werk van Lawrence.

Rating: ★★

Game Night


‘Game Night’ volgt een groep met koppels die zich verzamelen om een aantal spelletjes te spelen, iets wat ze geregeld doen. Hun bijeenkomst verloopt echter anders dan ze zouden denken. Wanneer iemand komt te overlijden, en iedereen denkt dat het om een moord gaat, zullen ze samen moeten werken en zien te achterhalen wie de dader is.

Wat ik ervan vond: Even voor tussendoor om te kijken. Na de trailer was ik eigenlijk wel benieuwd naar de film. Geen hoogstaande film, en het gaat eigenlijk lekker nergens over. De relatie tussen Max en Annie wordt goed gespeeld en de cast was erg geloofwaardig. Al met al had de film een lekker tempo en de personages zijn erg divers van elkaar wat het kijken vermakelijk maakt. Gewoon lachen om verschillende situaties die eigenlijk te gek voor woorden zijn en vaak helemaal niet kunnen.

Rating: ★★½

Deadpool 2


Wade Wilson werkt al twee jaar als de gemaskerde held Deadpool. Op een dag verliest hij echter alles waar hij van houdt. Hij geeft zichzelf hiervan de schuld. Alles wat hij overhoudt aan de tijd met zijn geliefde Vanessa, is een Skee-Ball-munt.

Wat ik ervan vond: Na Deadpool 1 was ik erg benieuwd naar het 2de deel. Ik heb zeker wel gelachen om de zwarte en vaak droge humor en Ryan Reynolds zet de rol echt geweldig neer. Een familiefilm, zo wordt aangekondigd in het begin. Sureeeeee. In deze film staat Deadpool meer centrAL, wat juist heel wat MEER hilarische scenes brengt. Toch maar 3 sterren, aangezien ik niet zo’n Marvel fan ben (in tegenstelling tot mijn man). Alleen Guardians of the galaxy & The Avenger films zijn bij mij favoriet en kan ik écht van genieten en om gevouwen liggen. Toch een fijne film om te hebben gekeken, qua humor (met een duister randje) en het bespotten van verschillende personen en situaties is gegarandeerd kijk plezier. Het is net even anders dan anders (zoals de fourth wall en easter eggs), en er gebeurd van alles wat het juist een erg toffe film maakt om te kijken.

Rating: ★★★

Beauty and the Beast uit 2017


Belle, een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

Wat ik ervan vond: Ik ben een beetje van de oude stempel: van sommige films moet je afblijven. Zo ook de Disney tekenfilms, de échte getekende films. Belle en het Beest uit 1991 was een pareltje. Echter wilde ik het toch een kans geven deze te kijken aangezien hij op Netflix verscheen. Ik ben positief verrast, aangezien ik een veel lagere verwachting had. Ze hebben de oude verhaallijn en liedjes aardig weten te behouden. Emma Watson als Belle was niet slecht, echter zie ik haar nog steeds met een toverstaf als Hermelien van Harry Potter. Vooral toen ze een stok oppakte toen ze het beest zag, zat ik te wachten tot ze ermee ging zwaaien. *Wingardium Leviosa* (en ik hou niet eens van Harry Potter) Ook zag Lumière er totaal anders uit, net als Miss Potts. Ergens kon ik er niet echt aan wennen. De personages waren verder wel met diepgang en tof uitgewerkt en de cast was zeker goed (vooral Gaston). Toch blijf ik van mening dat je sommige films gewoon maar moet laten voor wat ze zijn… Wel heb ik me zeker prima een middagje vermaakt met het kijken van deze film. daarbij ook erg veel respect voor the making of deze film…

Rating: ★★½

De afgelopen weken herkeek ik ook o.a : Kiss the girls, Pretty Woman, Dirty Dancing, The Parent Trap, Just Visiting, Coyote Ugly en The Bourne 4logie. Lees hier alle films die ik keek in 2018, tot nu toe alweer 77(!) een record voor mij persoonlijk. Steeds meer (oude) films heb ik gekeken op vrije dagen naast het lezen van boeken en kijken van series. Maar ook zeker was het fijn om via Netflix wat films te bekijken.

Wat is de laatste film die jij hebt gezien? En wat vond je ervan?

About the Author

12 Comments

Sheila

Ik vond Tomb Raider erg cool met Alicia Vikander. Ze zette een geloofwaardige Lara Croft neer. En de game is wel heel gaaf verfilmd, moet ik zeggen. Deze film stelde me niet teleur. Lekker vermakelijk. Ik was bezig met Deadpool 2, maar die moet ik nog afkijken. We zijn spontaan begonnen met de extended versies van LOTR om in de stemming te komen. En Sparrow vind ik eigenlijk ook wel leuk.

Reply
Linda

Zaterdag heb ik Mamma Mia 2 gekeken en die vond ik echt suuuuperleuk, echt een vrolijke film! Ik vond ‘m eigenlijk zelfs nog ietsje beter dan de eerste, en die vond ik al geweldig.
Ik vond Beauty & the Beast wel echt heel erg mooi. Ik snap wel wat je bedoelt met afblijven van Disney Films – dat vind ik van zo’n beetje alle films haha, inclusief deze eigenlijk – maar hij overtrof bij mij juist wel mijn verwachtingen.

Reply
Jessica

Aaah The Kissing Booth. Heerlijk film om zo even weg te kijken. Wat nou alleen voor jongere meiden ;P
Verder spreekt alleen ‘Beauty and the Beast’ mij nog aan. Die wil ik nog graag kijken.

Reply
Johanne

Ik wil Deadpool 2 zo graag zien!! Het komt er maar niet van… De enige film van je lijstje die ik heb gezien is Date Night en precies wat je zegt: gewoon grappig. Niet meer dan dat. Beauty and the Beast staat nog op mijn to watch list en The Kissing Booth klinkt ook leuk!

Reply
Evelyne

Als ik film kijk, is dit de opgenomen versie van tv. Netflix is hier thuis dus niet aan de orde. Hoeft ook niet. Toevallig keken we gisteren naar een film genaamd ZooTropolis. Een animatiefilm, die misschien wel voor kinderen bedoelt was.. Heb het toch leuk gehad 😉

Reply
Mei Qi

Ik kijk eigenlijk niet zo veel films! Ik kan me daarom ook niet meer herinneren wat de laatste zou zijn geweest! Ik houd meer van series haha 🙂

Reply
Sammie

Ik vond Red Sparrow juist ontzettend goed 🙂 Beauty and the beast vond ik ook erg leuk, deadpool 2 hebben wij nog niet gezien maar willen we nog gaan kijken.

Reply
Romy

The Kissing Booth wil ik ook heel graag nog zien, zeker nu ik jouw goede beoordeling ervan heb gelezen. Misschien ga ik die film vandaag wel kijken 🙂 Jammer dat Beauty and the Beast je tegenviel. Die staat ook nog op mijn lijstje. Ik ben benieuwd wat ik ervan vind 🙂 Mijn laatste film was volgens mij The Girl on the Train. Zeker een aanrader wat mij betreft! 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *