10x films die ik afgelopen weken zag in 2017

Het leek me wel weer eens leuk om films te delen die ik de afgelopen weken heb gezien. In 2017 zag ik tot nu toe 10 films, films die ik al tig keer heb gezien of juist voor de eerste keer zag. Een hoop ervan krijgen van mij 4 sterren en gaan van het jaar 1989 tot 2017. Benieuwd om welke films het gaat?01. Look Who’s Talking (1989)

Mollie werkt als boekhoudster voor Albert, die tevens haar minnaar is. Net wanneer ze besluit een einde te maken aan hun relatie, wordt ze zwanger. Wanneer Albert zijn vrouw verlaat en alleen gaat wonen, hoopt Mollie dat ze binnenkort gaan samenwonen. Op een dag ziet ze Albert in een winkel met een andere vrouw en van de schok beginnen Mollies weeën. Taxichauffeur James brengt haar naar het ziekenhuis, waar hij door het verplegend personeel, dat veronderstelt dat hij de vader is, wordt verplicht om de bevalling bij te wonen.

Wat ik ervan vond: En film die ik al meerdere malen heb gezien. Een golden oldie, zoals ze hem noemen. Ik blijf het een aandoenlijke film vinden met een jonge John Travolta en baby waarvan je de gedachten kan lezen. Gewoon een heerlijke feel good movie die je met je verstand op 0 kan kijken.

Rating: ★★★

02. Leap Year (2010)

‘Leap Year’ gaat over Anna (Amy Adams) die naar Dublin vliegt om daar haar vriendje Jeremy (Adam Scott) ten huwelijk te vragen. Helaas gooit het slechte weer roet in het eten en moet ze vertrouwen op de Ierse hoteleigenaar Declan (Matthew Goode) om haar te helpen.

Wat ik ervan vond: Zoals terecht werd opgemerkt in mijn vriendenboekje met antwoorden, dit is 1 van mijn favoriete films. Lekker cheesy (van die films waar ik normaliteit niet zo van hou). Ik hou van het accent van Declan, het landschap en de onnozelheid van Anna. Ook nog zo’n film waar je niet hoeft na te denken en heerlijk met een mok thee & een dekentje van kan genieten. Een hoogstaande film? Nee, dat niet. Maar het blijft een fijne film om te kijken. Fact: elk jaar kijk ik deze film nogmaals.

Rating: ★★★

03. Speed (1994)

De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen.

Wat ik ervan vond: Speed blijft ook een film om te kijken, tig keren gezien en toch vermakelijk. Ik hou dan ook daadwerkelijk van Sandra Bullock en myohmy Keanu Reeves. Speed 2 vond ik minder, maar het verhaal en het vleugje spanning wat erbij komt kijken is zeker fijn. Dit wordt wel minder zodra je hem al een aantal keren heb gezien, zoals bij mij het geval is.

Rating: ★★★

04. Red Eye (2005)

Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.

Wat ik ervan vond: In 1 woord: Geweldig! Ik blijf dit een toffe film vinden om te zien. Spanning en goed geacteerd alom. Tevens een net wat unieker concept dan de meeste thriller/actie films.

Rating: ★★★★

05. Murder by Numbers (2002)

Wanneer het dode lichaam van een vrouw aangetroffen wordt, is het aan Cassie Mayweather en haar nieuwe partner Sam Kennedy om de dader te vinden. Het onderzoek leidt naar twee tieners, die een pact hebben gesloten om samen de perfecte moord te plegen. Er ontstaat een kat-en-muisspel tussen de jongens en de rechercheurs.

Wat ik ervan vond: Nogmaals: I luvvvv Sandra Bullock. Wederom een rol voor haar op het lijf geschreven. Deze film heb ik grijs gedraaid vroeger en ken ik dus geheel uit mijn hoofd. Mocht je hem nog niet hebben gezien: doen! Er zitten behoorlijk veel twisten in en ook het persoonlijke verhaal van Cassie is aangrijpend.

Rating: ★★★

06. Despicable Me (2010)

Heeft geen uitleg meer nodig toch? 😉

Wat ik ervan vond: Ik hoef vast niet te vertellen dat ik super fan ben van de Depicable Me & Minion films. Geweldig. Die humor, het feit dat je de minion’s niet eens kan verstaan en de ‘verschikkelijke’ Gru. Kan niet wachten op een nieuwe film!

Rating: ★★★★

07. Doctor Strange (2016)

Wanneer zijn carrière als chirurg voorbij is, gaat Stephen Strange op onderzoek uit naar het mystieke. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een tovenaar, the Ancient One, die hem niet alleen beter maakt, maar hem ook magische krachten geeft en leert te beheersen. Al snel moet hij deze magie gebruiken om de aarde te beschermen tegen kwaad uit andere dimensies.

Wat ik ervan vond: Zoals je vast wel weet niet mijn soort film, daarom een lage rating. Ik keek mee met M, en heb heel eerlijk het begin wel gemist. Het einde is dan wel weer briljant, maar ik hou zelf niet zo van die ‘magische/fantasie films’

Rating: ★★

08. Zootopia (2016)

Nick Wilde is een vos die woont in de dierenstad Zootopia, die is onderverdeeld in wijken als Tundratown, Sahara Square, Little Rodenta en Burrowborough. Nick slaat op de vlucht wanneer hij onterecht beschuldigd wordt van een misdaad en Lt. Judy Hops, een zelfingenomen konijn en de beste agent van Zootopia, hem op het spoor zijn. De twee moeten echter een team vormen wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering.

Wat ik ervan vond: Ik keek zó erg uit naar deze film. Na het zien van een aantal trailers (waaronder deze) was ik verkocht. Ik heb gewoon een zwak voor animatie films. Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film.

Rating: ★★★★

09. Logan (2017)

Het verhaal speelt zich af in 2029. Wolverine heeft nauwelijks helende krachten meer en lijkt aan het einde van zijn latijn. Desondanks draagt hij zorg voor een klein meisje dat ook klauwen heeft – twee op elke hand in plaats van drie. Wolverine zorgt niet in zijn eentje voor het meisje; ook Professor Xavier, wiens mentale krachten aan het afnemen zijn, en de mutant Caliban dragen zorg voor haar. Er worden in 2029 verder minder mutanten geboren dan voorheen en een organisatie met de naam Transigen verandert jonge mutanten in moordmachines.

Wat ik ervan vond: Wij hadden date-night en gingen naar Logan in de bioscoop. Hoewel ik niet zo hou van Marvel/actiehelden films (met uitzondering van The Avengers) leek het me toch tijdens het zien van de trailers leuk om heen te gaan. Al met al een goede actie film, met een goede verhaallijn. Lara is echt goed gecast en ook Hugh speelt zijn rol als Wolverine weer fantastisch. De andere films van Wolverine vond ik niet zo, maar deze krijgt een dikke 4 sterren.

Rating: ★★★★

10. Safe House (2012)

Wanneer een schuiladres van de CIA het doel is van een groep criminelen, krijgt de leider (Reynolds) van dit schuiladres de taak om de crimineel (Washington) die daar op het moment ondergedoken zit, over te brengen naar een andere veilige locatie.

Wat ik ervan vond: Ook al meerdere malen gezien, pas geleden op tv opgenomen en weer gekeken. Wederom een goede cast met een sterk verhaal. Ik had hem een hele tijd geleden gezien, dus hij was weer aardig nieuw. Sterk verhaal en lekker veel actie. Een goede combi dus!

Rating: ★★★★

Hoeveel films hebben jullie gezien in 2017 (en was favoriet)?

17 reacties op “10x films die ik afgelopen weken zag in 2017

 1. Look who’s talking is leuk! En Speed vond ik destijds ook goed. Ik heb nog geen een film gezien 2017. Ik kijk bijna nooit films (duurt me te lang). Áls ik dat doe dan is het met dochterlief in de bios (dan móet ik wel blijven zitten, he?). Nog geen tijd voor gehad in 2017. Binnenkort! Goed idee!

 2. Wat fijn dat je dit deelt! Ik vind het soms zo lastig kiezen welke films leuk zijn, hier kan ik wel wat mee!

 3. Haha, Look who’s talking heb ik zo vaak gezien! Misschien wordt hij wel ergens in het Nederlands nagesynchroniseerd, dan kan ik hem met m’n dochter gaan kijken 🙂

 4. Ohh ik ben erg benieuwd naar Red Eye en Logan. Het is trouwens al lang geleden dat ik Speed heb gezien, ook maar weer eens een keertje bekijken! Dit jaar heb ik nog niet zoveel films gezien, helaas. Liefs.x

 5. Ik kijk ontzettend uit naar Logan. Ik moet nog oppas regelen en dan ga ik hem ook zien. Een andere film die ik graag in de bios wil zien, is Wonder Woman.

 6. Wat een leuk overzichtje met bekende en minder bekende films. Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar Leap Year. Lekker zo’n niet te ingewikkelde film voor op de bank. Zootopia vond ik ook leuk, maar ik had me er toch van te voren misschien iets te veel bij voorgesteld.

 7. Hey Sas,

  Leuk om te lezen!! En jaaaaaaa Red Eye is echt te gek!! Cillian is zo super! 😀 Een van mijn favoriete acteurs op dit moment haha, vooral door Peaky Blinders 🙂 !
  Logan en Safe House wil ik ook nog zeer graag zien 🙂 .

  Liefs!

 8. Er zitten een paar hele leuke films tussen! Ik heb dit jaar nog niet heel veel films gezien, maar vorige week de menselijke versie van de jungelbook en die was ook erg leuk!

 9. Inderdaad een paar golden oldies, hahahaha zo heb ik op Netflix eindelijk eens wat andere golden oldies gezien, vanuit een tijd dat ik de titels wel kende, maar toen nog te jong was om ze te kijken.

  Met Al Pacino….. uhm.. oh ja Scarface in elk geval, gisteren het waargebeurde verhaal gezien van afgelopen woensdag, titel ben ik kwijt, ging over een gestolen patent aanvraag en djiez… wat een wereld eigenlijk, dat mensen bereid zijn te moorden daarvoor.

  En nog zoveel meer, maar op dit moment ben ik Reign vooral aan het herkijken, in België is seizoen 3 al uit, ik wens dus eigenlijk dat dit hier ook snel uit zal komen op Netflix, seizoen 3.

  X

 10. Haha ja animatie films kan ik toch ook altijd wel erg waarderen! Ik heb zelf meer films gekeken de afgelopen tijd dan ik normaal doe, maar dat komt omdat ik behoorlijk wat vlieguren achter de rug heb 😉 . Ik ben zelf meer van de series moet ik bekennen.

 11. Jaa, Zootopia! Die wil ik ook zo graag nog eens zien. Verder lijken Leap Year en Red Eye me wel wat. Wat grappig dat je Leap Year zo vaak opnieuw hebt gezien. Nu ik er zo over nadenk, heb ik in 2017 gewoon nog geen enkele film gezien…wauw! Tijd om daar deze week iets aan te gaan doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *