De laatste films die ik afgelopen weken zag #14

Het leek me wel weer eens tijd voor een ‘laatste films die ik heb gezien’ artikel. De laatste kwam online in september 2015. Oops! We zijn alweer een jaar verder. Ik keek in 2016 al wat films voor het eerst, het leek me leuk de laatste films die ik heb gezien eens op een rijtje te zetten. Ik kijk namelijk weinig films en ben meer een serie liefhebber. Maar hieronder staan zeker wat toffe films tussen.

Jeff Dunham: All Over the Map

Jeff Dunham en zijn iconische creaties – Achmed the Dead Terrorist, Walter, Peanut, Jose Jalapeno en Bubba J – beginnen aan een ongekende wereld tour die Dunham voert over vijf continenten in sterren podiums waar maar een paar Amerikaanse komieken durfde op te treden. Met zijn hand getekende disfunctionele familie, moet Dunham voorzichtig zijn: Vertel de verkeerde grap in Singapore of de Verenigde Arabische Emiraten en je hand dreigt afgehakt te worden voordat hij het podium heeft verlaat. Jeff laat zien dat humor echt universeel is … Meest van de tijd!

Wat ik ervan vond: Alle films van Jeff blijf ik geweldig vinden. Natuurlijk niet echt een ‘film’. Tranen over mijn wangen soms, van het lachen. Deze keken we via Netflix op onze vakantie in Centerparcs dit jaar. Even lekker samen genieten en vooral lachen. De karakters zitten zo goed in elkaar en hij is echt een hele goede buikspreker. Je denkt dat de poppen een eigen leven leiden, wat op zich al een knap gegeven is.

Rating: ★★★★

The Huntsman: Winter’s War

Lang voordat de boze koningin Ravenna verslagen werd door het zwaard van Sneeuwwitje, keek ze stilaan toe hoe haar zus Freya verraden werd en hun koninkrijk ontvluchtte. Met Freya’s gave om elke vijand te bevriezen heeft de jonge ijskoningin tientallen jaren in een winters paleis een leger aan dodelijke jagers, waaronder de inmiddels tegen haar gekeerde jagers Eric en Sara, gecreëerd. Wanneer ze over de ondergang van haar zus hoort, roept ze haar resterende soldaten op om de magische spiegel op te halen. Ze komt er echter achter dat Ravenna terug tot leven gewekt kan worden, om vervolgens hun krachten te bundelen en het betoverde land te bedreigen.

Wat ik ervan vond: Een prachtige film! Het eerste deel vond ik beter en heb ik een hele tijd geleden gezien. Maar ach, elke film met Chris is leuk om te kijken 😉 Wel een super goede cast vooral Charlize Theron vind ik nog steeds geweldig als ‘bad girl’. 3 sterren i.p.v. 4 aangezien ik deel 1 beter vond.

Rating: ★★★

King Kong

De jaren ’30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de 8 meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

Wat ik ervan vond: ONZE FILM. Ja je leest het goed, deze film is de begin van onze relatie. Wij keken deze namelijk in het ouderlijk huis van M. Super grappig om deze film weer, na al die jaren te zien. Hoewel ik heel wat films beter vind is het super tof om de animaties te zien (van jaren geleden, toen ze nog niet alles hadden wat ze nu hebben) Prachtig hoe ze de aap tot leven hebben gewekt en je echt sympathie voor hem gaat hebben.

Rating: ★★★

Ant-Man

Dokter Hank Pym heeft een stof ontwikkeld waardoor hij materie enorm kan verkleinen en gelijktijdig het veel meer kracht kan geven. Hij verwerkt dit in een speciaal pak en de militaire potentie wordt snel duidelijk. Pym wil daar echter niets van weten maar wordt door zijn assistent Darren Cross buitenspel gezet. Pym moet de hulp inroepen van de wat sullige inbreker Scott Lang om door middel van het spectaculaire Ant-man pak de duistere plannen van Cross te verijdelen.

Wat ik ervan vond: Ik vind het verhaal en moraal van dit verhaal erg sterk. Je moet het maar verzinnen! De actie had van mij wat meer gemogen maar al met al een fijne film om te zien. Het is niet voor niets dat dit de 2de keer was dat ik hem zag.

Rating: ★★★★

Captain America: Civil War

Steve Rogers geeft leiding aan een nieuw team van Avengers, dat probeert de mensheid te beschermen. Nadat een nieuw internationaal incident zorgt voor schade, groeit de politieke druk om een systeem op te bouwen waarbij de helden verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden. Een regeringsorgaan wordt opgesteld om te bekijken wanneer gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. De nieuwe status quo zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld ook moeten beschermen tegen een nieuwe en afgrijselijke vijand.

Wat ik ervan vond: De actie? Heel tof. De cast? Sowieso erg goed. Echter, ben ik zelf niet zo van de ‘superhelden-film’s’ (met uitzondering van The Avengers, die vond ik wel heel erg tof) Wederom wel een goed verhaal alleen naar mijn idee een beetje té uitgekauwd. Ik moest echt mijn aandacht erbij houden. Maar als het verhaal eenmaal opgang komt…

Rating: ★★★

The Legend of Tarzan

Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Skarsgård) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Robbie) aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (Waltz). Maar diegenen achter dit moorddadige plot hebben geen idee wat ze te wachten staat.

Wat ik ervan vond: Prachtige animatie, goede chemie tussen Tarzan en Jane. Echter, vind ik persoonlijk altijd dat je van Disney film’s gewoon af moet blijven. Die moeten lekker in de originele, getekende staat blijven. Maar al met al zeker wel erg goed gemaakt. Vooral met de apen familie. Kan me ook voorstellen dat dit een prachtige film moet zijn in de bioscoop met 3D. Ik heb hem zelf thuis gekeken.

Rating: ★★★

Safe

Het jonge Chinese meisje Mei (Catherine Chan) beschikt over een bijzondere gave; ze heeft een onvoorstelbaar goed geheugen. Wanneer er een levensbelangrijke code opgeslagen wordt in haar geheugen, gaan de Russische en Chinese maffia achter haar aan. Die hebben maar één doel: de speciale code van het meisje om een kluis te kunnen openen. Wanneer ze weet te ontsnappen aan de keiharde criminelen, komt ze in aanraking met Luke Wright (Jason Statham), een ex-politieagent die vanaf dan alles op alles zet om Mei te beschermen.

Wat ik ervan vond: Tof! Sowieso hou ik wel van Jason Satham en de rollen die hij altijd neerzet. Lekker veel actie, veel vecht scenes en een origineel verhaal. Als je van actie houd zeker een must om te zien.

Rating: ★★★★

Welke film(s) zag jij voor het laatst?

13 reacties op “De laatste films die ik afgelopen weken zag #14

  1. Safe en The Legend of Tarzan vond ik ook erg leuk. The Huntsman: Winters War moet ik nog steeds kijken, net zoals Suicide Squad. Binnenkort toch maar eens doen..

  2. De meeste films uit je artikel heb ik ook al gezien. King Kong wel vaker, blijft een toffe film. Moet altijd een traantje wegpinken als hij dood gaat.

  3. Mmm, die film met Jason Statham wil ik wel zien! Alleen al omdat hij erin speelt, haha 😛 De laatste film die ik heb gezien is Bridget Jones’s Baby in de bios 😀

  4. Ik kan me niet echt herinneren welke film ik laatst zag want ik kijk er echt héél regelmatig, zelfs zo tussen het werken thuis door, dus niet altijd met de volle aandacht maar je review over the Huntsman, daar ga ik 100% mee akkoord! Ik vond de eerste waanzinnig leuk, maar ik geraakte zelfs niet volledig door de tweede. Zeker niet slecht hoor, maar de eerste hoefde geen vervolg in mijn ogen.

  5. Tarzan ben ik indertijd in de bioscoop gaan kijken en ik vond hem voornamelijk zo goed door die man die Tarzan speelt 😉 Wat een knapperd. Haha. Ik heb daar met plezier in die filmzaal gezeten! 😀

  6. Ik ben meer van de series dan films. Gisteren wel nog een stukje Furious 6 gekeken want die was op tv. En de laatste die ik volledig zag was ‘De behandeling’, een Vlaamse film, maar niet helemaal mijn ding.

  7. Ik kan de tijd niet meer zeggen dat ik nog een film zag *oeps* Nochtans kijk ik graag films, maar ontbreekt de tijd een beetje..
    Ik zag nog geen enkele film van dit lijstje hier, maar heb wel ooit een kort fragment gezien van Jeff Dunham: All Over the Map. Ik wist eerlijk gezegd niet dat dit een film was en ik lag al plat bij het zien van de korte stukjes 😀 Stel je voor wat ’t word als ik de ganse film zie 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *