Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Vraag-maar-raak antwoorden #1

Ik kreeg super leuke vragen op het blogje Vraag-maar-raak. 1000 maal dank hiervoor. Ik kreeg zoveel leuke en diverse vragen dat ik er echt even voor ben gaan zitten. Vandaag deel I online, ik heb de post in 2 delen gesplitst. Vandaag lees je waarom ik bloggen zo leuk vind, of ik gekke gewoonten heb en wat ik als kind heerlijk vond om te doen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Sanne vroegWat vind je het leukste aan bloggen?
Het leukste aan bloggen vind ik toch wel de interactie met mijn (vaste) lezers. Elke keer als ik zie dat iemand de moeite heeft gedaan om een comment achter te laten op een blog artikel van mij krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Het is super fijn om op deze manier contact te hebben met mede bloggers en ze ook ‘te kennen’. Ik hoef geen x aantal volgers, maar bezoekers die wat achter laten vind ik 10x belangrijker.

Monique vroegWat nou jouw favoriete blogpost van jezelf?
Oei wat ik wel lastige vraag. Ik blog natuurlijk al jaren en mijn teller met posten staat inmiddels op 1635 posten (holy crap!) Ik vind veel dingen leuk om over te schrijven maar er zijn zeker wel een aantal posten waar ik trots op ben. Zoals de 2 posten over dyscalculie (1/2), aangezien dit een heel persoonlijk stuk is en ik veel (positieve) reacties erop heb gekregen. *Aankomende vrijdag komt er een gastblog van mij online over dyscalculie bij Montevie. Ook zijn er veel posten uit de categorie Lifestyle waar ik met plezier aan heb gewerkt.

Mariska vroegHeb je wel eens een artikel geplaatst dat je achteraf stom vond?
Eigenlijk niet, aangezien ik wel overdacht artikelen plaats. Wel heb ik spijt van sommige samenwerkingen in het begin, toen ik nog niet kritisch was en alles aannam. Ik voelde me vereerd dat een bedrijf wat zag in mijn blog, vooral in het begin. Nu ben ik zeker een stuk kritischer geworden met samenwerkingen op mijn blog.

Michelle vroegAls je voor een tweede keer zou mogen trouwen (met je eigen man weer natuurlijk ) wat zou je dan anders doen?
Eigenlijk niets. We hadden een prefect bruiloft op onze manier. Wel zou ik even 2 keer checken welk opkomst nummer ik opgeef, aangezien het nummer 6 was en ik dus nummer 5 als opkomst nummer had opgegeven. Whoops.

Wat vind je nadelen aan het hebben van een blog?
Eigenlijk ondervind ik niet echt nadelen aan het hebben van een blog. Soms vind ik het zelf wel jammer dat ik bewust blog en in bijvoorbeeld My life as Sas rubriek geen foto’s van mezelf en M. kan delen. Ik heb hier bewust voor gekozen want het is en blijft het internet. Ik sta dus nog steeds achter deze keuze maar jammer is het wel.

Anneleen vroegNaar waar zou je graag een keertje op reis gaan? Of ben je eerder een huismus?
Ik ben eerder een echte huismus, maar als ik zou mogen kiezen wil ik graag nog een keer naar Londen. Ik heb echt mijn hart verloren aan deze stad. Tevens staan de Canarische eilanden en Ierland ook hoog op mijn wishlist. Ik ben er nog nooit geweest maar dit lijkt me echt een super mooie ervaring.

Mell vroegAls je nog maar een ding zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Oei. Er zijn zoveel lekkere dingen en variatie vind ik ook wel erg fijn. Ik denk dat ik dan kies voor chocolade of spaghetti.

Heb je een tic of een gekke gewoonte?
Oh ik heb denk ik genoeg gekke gewoonten. Zo wil ik altijd mijn avond eten gescheiden naast elkaar hebben liggen op mijn bord, niet over elkaar heen. Ik match mijn ondergoed altijd, ik pak altijd een 2de of 3de product uit een schap, ik praat tegen mijn katten, leg altijd mijn kleding voor de volgende dag klaar en lak alleen mijn duimen altijd met glitter nagellak. Zo kan ik denk ik nog wel even doorgaan haha.

Wat is een belangrijke levensles voor je geweest?
Mijn levens motto is: What goes around, comes around. Zowel in negatieve als positieve zin. Wie iets goed doet, wordt uiteindelijk in het leven beloont. En karma kan soms een bitch zijn.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik hoop toch wel in een nieuwe woning en bij dezelfde werkgever te werken met nog steeds evenveel plezier. Ook hoop ik nog steeds gelukkig en gezond te zijn. Allemaal simpele en clichΓ© dingen maar ik vind ze super belangrijk.

Anne vroegWaarin vindt je dat de maatschappij je teleur stelt?
Het gaat tegenwoordig alleen maar over negatieve dingen, voor mij de reden om geen nieuws meer te kijken. Er moet van alles en altijd nog beter en mooier dan de ander. Als we wat verdraagzamer en aardiger naar elkaar zouden zijn, zou de wereld een veel mooier plekje zijn.

Simone vroegAls je nog een keer op huwelijksreis mocht, waar zou je dan heen gaan?
Ik denk de Canarische eilanden. Geen boot meer voor mij naar Terschelling, hoewel we super hebben genoten. Ik word blijkbaar snel zeeziek.

Jackie vroegWat vond je vroeger als kind heerlijk om te doen, en zou je nu weer op willen pakken?
Tekenen. Ik heb dit al jaren niet meer gedaan maar wil dit zeker gaan oppakken. Ik zou ook graag een hoekje maken waar ik dit kan doen zodra we een nieuwe woning hebben.

Anita vroegIk vroeg mij af in welk boek je graag een rol wil spelen?
Oh in zo’n fantastisch bloederige thriller die ik altijd lees. Lijkt me geweldig. Het maakt me dan niet eens uit of ik de moordenaar ben of degene die het oplost haha.

Wat moet er in jouw gebruiksaanwijzing staan?
Kan soms wispelturig zijn maar is meestal optimistisch. Neemt niet gauw een blad voor haar mond en vergeeft niet al te snel. Maakt makkelijk contact met mensen en probeert balans te vinden in alles wat ze doet.

Wat is belangrijker de reis of de bestemming?
Ik denk beide. Genieten van de reis en ook van de bestemming is belangrijk. Je gaat niet voor niets ergens heen, maar de journey ernaar toe maakt dat je meer waardeert.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor het stellen van de leuke, diverse vragen. Stond je vraag er niet bij? Niet getreurd, deel II komt later deze week online!

2
Lifestyle, Lijstjes & Stokjes
Previous Story
Next Story

34 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Vivian
  26/02/2016 at 16:41

  Wat leuk! Mooie antwoorden heb je gegeven ook πŸ™‚

 • Reply
  Sabine
  26/02/2016 at 03:23

  Leuk geschreven en fijn om te lezen! Ben het zo eens met het geen nieuws meer kijken… ik kijk en lees ook bijna geen nieuws, veel fijner!

 • Reply
  Anneleen
  25/02/2016 at 14:50

  Wat leuk dat je mijn vraag hebt beantwoord! πŸ™‚ leuk om je op deze manier nog beter te leren kennen!

 • Reply
  Morgaine
  25/02/2016 at 10:38

  Ik zit mij nu heftig af te vragen of ik nu ook een vragenvuur had los gelaten, hahahaha dat ga ik vanzelf lezen dan, ja ik ben er weer, half om half πŸ˜‰ Ik probeer bij te lezen maar met meer dan 400 blogs die ik achter liep, heb ik even alles eruit geknald en pak even wat ik wil lezen πŸ˜›

  x

  • Reply
   SAS
   26/02/2016 at 13:30

   Ja dat had je gedaan πŸ˜‰ Komt in het volgende artikel online.

 • Reply
  Paul
  24/02/2016 at 21:26

  Leuke vragen, en ik ben het zeker eens qua anonimiteit. Je moet toch oppassen wat je online slingert. Het is door iedereen te lezen en daar past bewust gedrag bij. Sommige bloggers vergeten dat. Schrijven met naam en toenaam over allerlei dubieuze toestanden, en dan vervolgens verbaasd zijn dat ze geen baan kunnen vinden.

 • Reply
  Sofie Katelijne
  24/02/2016 at 18:13

  Leuk om te lezen! Ierland is echt een prachtig land, fantastische natuur en hele vriendelijke mensen πŸ™‚

 • Reply
  Noelle
  24/02/2016 at 07:25

  Leuke antwoorden! Ierland lijkt me ook super mooi om eens heen te gaan.

 • Reply
  Louise
  23/02/2016 at 22:21

  Hele leuke antwoorden ook! En ook goed dat je nadenkt over bewust bloggen. Ik gooi zelf toch best veel info (vooral foto’s) op het internet, beetje naΓ―ef wel, maar ik sta gewoon veel minder stil bij mogelijk gevolgen.

 • Reply
  Kimberley
  23/02/2016 at 17:56

  Wat super leuk om te lezen en dit was toch wel heel erg creepy: “Ik pak altijd een 2de of 3de product uit een schap, ik praat tegen mijn katten en leg altijd mijn kleding voor de volgende dag klaar.” Dat had ik kunnen schrijven, haha.

 • Reply
  Sheila
  23/02/2016 at 14:39

  Echt leuk om te lezen. Je bent ook bescheiden wat betreft je huwelijksreis bestemming, zeg. Erg grappig om te lezen. Meestal hoor je dingen als Malediven of Seychellen. Jammer dat je zeeziek was geworden, zeg.

  Ben benieuwd naar het volgende deel!

 • Reply
  Rowan
  22/02/2016 at 19:42

  Wat een mooie vragen zijn er ingezonden! Leuk om de antwoorden te lezen en op die manier wat meer over je te weten te komen!

 • Reply
  Anita
  22/02/2016 at 19:25

  Wat een leuke vragen heb je gekregen! Mooie gebruiksaanwijzing ook!

  • Reply
   SAS
   23/02/2016 at 20:42

   Ik vond een een prachtige en originele vraag van je Anita. Ook om over na te denken.

 • Reply
  Anne
  22/02/2016 at 18:07

  Ohh wat leuk dat je al die vragen hebt beantwoord!
  Ik wist niet dat je dyscalculie had πŸ˜‰ Daar hebben ze mij ook ooit op willen testen, maar ik wilde het zelf niet, omdat de getallenwirwar in mijn hoofd echt niet zo rampzalig is dat ik er niet mee kan werken. Ik kan bijvoorbeeld best wiskunde, maar rekenen zΓ©lf is een ramp, en gewoon kleine dingetjes als digitaal kloklezen en geldrekenen. Pff… Lukt me nog steeds niet.

 • Reply
  Ysanne
  22/02/2016 at 17:56

  Leuk dat je weer wilt gaan tekenen! Moet wel lukken met al die kleurboeken die ze tegenwoordig hebben πŸ™‚ Toffe vragen heb je gekregen!

 • Reply
  Nesrin
  22/02/2016 at 16:21

  Je hebt mooie en niet zulke standaard vragen gekregen gekregen. Ik kijk uit naar deel 2.

 • Reply
  Angelique
  22/02/2016 at 15:53

  Wat een leuk blogje om te lezen. ‘Wat moet er in jouw gebruiksaanwijzing staan? ‘ wat een originele vraag!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  22/02/2016 at 15:21

  Wat een leuke vragen zijn er gesteld! En onwijs leuk dat je mijn vraag hebt beantwoord! Ik was zo nieuwsgierig πŸ™‚

 • Reply
  jackie
  22/02/2016 at 14:14

  super leuk om te lezen..
  Ik ontdekte door terug kijken in archieven dat ik vroeger echt kort van stof was op oude post, hahaha
  Heerlijk een eigen tekenhoekje, ik heb een eigen hobbykamertje maar moet daar echt de kachel laten maken want nu is het niet leuk om daar te zijn..

 • Reply
  annouska
  22/02/2016 at 13:51

  Wat leuk om te lezen! Ik herken dat stukje over foto’s met M! Ik kan ook geen foto’s van ons samen plaatsen omdat hij anoniem wil blijven (Al mag ik tegenwoordig zijn naam wel vermelden)

  • Reply
   SAS
   23/02/2016 at 20:40

   Volgens mij vind mijn partner het niet erg met foto en naam op mijn blog te staan. Ikzelf daarin tegen vind het toch iets privΓ©’s waardoor ik dit meeneem met mijn bewust bloggen. Zowel voor mij als voor hem.

 • Reply
  Astrid
  22/02/2016 at 12:59

  Hey Sas,

  Super leuk om te lezen. Mooie vragen heb je ook gekregen πŸ™‚ .
  haha, ik ben dus niet de enige die niet het eerste product uit de schappen haalt πŸ˜‰ haha. En ik praat ook altijd tegen onze kat lol.

  Leuk, ik ben benieuwd naar het tweede deel!

  Liefs!

 • Reply
  Michelle
  22/02/2016 at 12:58

  Wat een leuke vragen zijn er weer gesteld!

 • Reply
  Sher
  22/02/2016 at 12:54

  Leuk om je zo wat beter te leren kennen!
  Ik praat ook altijd tegen mijn huisdieren, hele verhalen hahaha.

 • Reply
  sammie
  22/02/2016 at 12:48

  Leuke vragen heb je gehad! Ik vond tekenen vroeger ook best leuk maar was er nooit goed in haha

 • Reply
  jeapiebel
  22/02/2016 at 12:47

  Leuke post om te lezen. Ik vind het prima of iemand vast of een keer langs komen zolang dat ik merk dat zij er echt werk van maakt met hun reactie. Fijn om van je ervaring te lezen over samenwerking omdat je langer blogged.  Leuke vragen die gesteld worden en het antwoord ook natuurlijk.

 • Reply
  Sanne
  22/02/2016 at 11:22

  Je hebt mijn vraag leuk beantwoord. Ik vroeg het mij al een tijdje af. Uiteindelijk blogde je eerst voor je zelf en het is leuk als je bezoekers reageren. Dat vind ik zelf ook wel belangrijk. Daarom probeer ik altijd te reageren.

 • Reply
  Simone
  22/02/2016 at 11:19

  Want een leuke vragen en antwoorden! Inderdaad erg zonde dat je snel zeeziek wordt. Wie weet kun je nog eens naar de Cabarische Eilanden!

 • Reply
  Veerlez
  22/02/2016 at 10:57

  Wat een heerlijke diverse vragen en wat een leuke antwoorden!
  Vooral je antwoord op de eerste vraag deel ik helemaal. Ik blog lang niet altijd even regelmatig, maar ik geniet er altijd van dat ik al jaren dezelfde mensen op mijn blog mag ontvangen! We kennen elkaar en dat is zo een vertrouwd gevoel πŸ™‚

 • Reply
  heidi
  22/02/2016 at 10:55

  Wat leuke vragen zijn het.
  Leuk voor te lezen meid.

 • Reply
  Melle
  22/02/2016 at 10:50

  Wauw wat had ik (aka Mell) weer leuke vragen in gestuurd. Was het al bijna weer vergeten. Wat ben je ook een leuk mens! Met al die gekke gewoontes van je. Ik wist het wel, maar hiermee is het alleen maar bevestigd πŸ™‚

 • Reply
  Jenn
  22/02/2016 at 09:55

  Leuk om te lezen! Leuke vragen heb je gekregen.

 • Reply
  Darina
  22/02/2016 at 09:11

  Wat een leuke vragen en antwoorden! Ik kan je de Canarische Eilanden zeker aanraden. Ik ga dit jaar voor de derde keer terug, zo fijn vind ik het daar!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png