Hoera! Mijn blog is vandaag 16 jaar🥳 [winactie GESLOTEN]

Hieperderpiep. HOERA! Vandaag is mijn blog exact 16 jaar oud. 16 jaar geleden had ik het gigantisch goede idee (achteraf) om te gaan bloggen. Geen idee wat ik aan het doen was en ik typte gewoon wat stukjes over hoe mijn dag was. Het evalueerde tot de blog die ik vandaag heb. Bloggen is en blijft zeker 1 van mijn grote hobby’s. 16 jaar inspiratie gehouden. 16 jaar lang dingen gedeeld op mijn eigen stukje internet (die met de jaren wel een stukje duurde is geworden)… Hieronder deel ik graag wat leuke blogweetjes van de afgelopen jaren. Op naar de volgende 16!

Weetjes over mijn blog

Ik ben dus begonnen in 2008 met bloggen op een gratis domein op web-log.nl, in 2009 stapte ik over naar mijn huidige stekkie. Beste spannend om dit te doen aangezien ik hélemaal niet wist hoe ik moest beginnen. Waarom ik toch de beslissing nam? Door Olga (daarwaseens) met haar toffe blog. Ik heb hierbij hulp gekregen van Elise met coderen & programeren, mijn dank was groot!

Ik heb nog nooit mijn blognaam veranderd en mijn header is gepersonaliseerd en heb ik laten maken. De meeste headers van de afgelopen jaren had ik zelf gemaakt.

Er kwamen in totaal (met deze meegerekend) 2.696 artikelen online en kreeg daarop ruim 64.000 reacties 🤍

Ik hou totaal niet van vlogs en zal dus ook nooit ‘overstappen’ Schrijven blijf ik fijner vinden, ook om te volgen. Inmiddels volg ik het wat ‘oude’ bloggers niet meer door de overstap, zo jammer.

Inmiddels heb ik heel wat toffe samenwerkingen mogen doen. Deze kan je vinden onder ‘Blog’ Er staat altijd netjes boven dat het om een samenwerking gaat (wat me zeker ook heel wat samenwerkingen heeft gekost) Mijn eerste samenwerking was met Zalando en mijn laatste tot nu toe met Goedgemerkt.

Eerst plaatste ik alles online. Foto’s, namen, wanneer en waar we op vakantie waren. Daarna ben ik bewust gaan bloggen en sta nog steeds geheel achter deze keuze. Mijn partner zijn naam gebruik ik niet, geen achternaam, mijn werkgever is niet zichtbaar en Noa en andere dierbare op foto’s ook niet. Zelf ben ik ook zo anoniem mogelijk op mijn blog.

Waren er ook mindere kanten aan het bloggen? Jazeker, hierdoor zetten in heel wat artikelen achter een wachtwoord en verwijderde ik er ook een paar. Het heeft me er bijna toe gezet om te stoppen, maar gelukkig is dit niet het geval geweest

Ik heb vroeger heel wat projectjes gehad op mijn blog. O.a. #plukhetgeluk (waar 47 bloggers aan meededen), dromen is het halve werk, 22 bloggers vertelde over hun droombaan en lichtpuntjes van het afgelopen jaar. Leuk om nog eens te doen?

Sinds het moederschap heb ik minder tijd om te bloggen. Iets met een open deur…. Het offline leven is veel belangrijker geworden en ik ben steeds meer offline aan het genieten van mijn gezinnetje. Maakt ook zeker dat ik altijd vol enthousiasme weer terug keer naar mijn online leventje.

Het is mooi hoe mijn blog mee is gegroeid met mij de afgelopen jaren. Begon ik met bloggen toen ik net 2.5 jaar een relatie had zijn we nu op een heel ander punt in ons leven. Bijna 16 jaar samen, getrouwd, 2de koophuisje en papa & mama geworden.

Mijn eigen favoriete artikelen? Dat ik deelde zwanger te zijn van Noa en toch heel persoonlijk mijn Dyscalculie artikelen (inmiddels achter een wachtwoord) Ik heb toen der tijd lang getwijfeld aangezien het echt heel persoonlijk was, maar er is zo goed op gereageerd en voelde goed dit stukje van mij te delen.

Door mijn blog heb ik leren coderen. Ik heb een periode gehad dat er wekelijks een nieuwe layout & look online kwam. Inmiddels is het een stukje rustiger.

Ik heb nog steeds een vaste club lezers die al die jaren al meelezen; hoi jullie! 👋🏼 Jullie weten wel wie ik bedoel. Allemaal ontzettend bedankt dat je het bloggen voor mij extra leuk maakt. Ook heb ik nog dagelijks nieuwe bezoekers, welkom! Blijf leuk om na al die jaren nieuwe lezers te zien komen.

Wat er aankomend (blog)jaar op de planning staat voor mijn blog? Lekker verder gaan hoe het nu gaat. Ik heb genoeg inspiratie voor artikelen en hoop weer wat leuke samenwerkingen te ontvangen. Ook wil ik wat persoonlijker gaan bloggen (artikelen achter een wachtwoord), wat meer tijd besteden in het algemeen aan mijn blog en wat frequenter blogs bij te lezen i.v.m. maanden later.

Wie jarig is trakteert 😉 Het lijkt me leuk een gepersonaliseerd pakketje te maken voor de winnaar. Wat je wint is dus nog een verrassing maar en zullen zeker handgemaakte (naam) items inzitten & wat leuke extraatjes. Wil je mee doen? Dit doe je door een reactie hieronder achter te laten met een geldig e-mailadres. Niet verplicht maar lijkt me leuk te horen hoelang je me al volgt en hoe je me hebt gevonden. Over een aantal weken krijgt de winnaar een emailtje. De winnaar wordt via een random naamloting getrokken.

Edit: Daarnaast mochten er vragen worden gesteld die ik zou beantwoorden in dit artikel. De vraag van mijn man of hij de meest perfecte persoon op aarde is negeer ik even 😉 Er werd gevraagd wat ik nog zou willen bereiken met mijn blog? Al 2x eerder werd ik uitgenodigd voor een tripje naar een Spavarin voor een dagje Welness en graag zou ik nog eens worden uitgenodigd om ergens heen te mogen. Een dag of een weekendje weg met mijn man of gezin. Lijkt me super om dit soort dingen vaker te doen, maar helaas heb ik hier onvoldoende bereik voor meestal.

9 reacties op “Hoera! Mijn blog is vandaag 16 jaar🥳 [winactie GESLOTEN]

 1. Gek hoe snel de tijd vliegt hé. Ik was even aan het rekenen en in augustus bestaat mijn blog al 18 jaar. Net als jij zie ik mezelf niet overschakelen naar vloggen. Ik hou net van het rustige tempo dat bij bloggen hoort. Zowel bij het op je eigen tempo (dat bij mij nu opmerkelijk lager ligt dan vroeger maar dat is ok) een blogpost uitwerken als gezellig bij anderen te gaan lezen. Ik moet alleen nog afleren om me schuldig te voelen wanneer ik daar veel vertraging bij oploop. Al hoop ik wel dat het energiepeil en de concentratie ooit weer wat gaat stijgen zodat ik weer wat meer op de hoogte ben van hoe het met mijn blogvriendinnen gaat in plaats van overal achter aan te lopen. Net als jij merk ik dat ik met een deel van de oude garde bloggers veel minder tot geen contact meer heb nu zij voornamelijk op social media focussen.

  Een super dikke proficiat met je 16de blogverjaardag. Ik vind het heel fijn om jouw verhalen te komen lezen én (vooral in het verleden) regelmatig aan een nieuwe blog lay-out te wennen. 😀

 2. Ik ben nu zo’n 8 of 9 jaar aan het bloggen en denk dat jij toch 1 van de eersten was die ik toen ook begon te volgen. Dus ik was er de helft van de tijd bij 🙂

 3. Een hele mijlpaal, gefeliciteerd!! Ik lees je blog al heel wat jaren. Eerst nog onder mijn eigen naam zelfs. En ik lees hier nog steeds met veel plezier. Hopelijk blog je nog vele jaren.
  Helemaal leuk een gepersonaliseerde winactie, ik doe graag mee.

 4. Superleuk! Ik ben ook begonnen op web-log.nl, met mijn huidige blog in 2012, maar daarvoor heb ik nog een andere gehad. Ik heb je denk ik gevonden via een andere blogger, en ik heb geen idee hoe lang ik je al volg, al behoorlijk lang in ieder geval.

 5. Wow, 16 (!!!) jaar. Dat is echt heel lang. Dan besef ik me ook even dat ik ook ongeveer zolang al blog. Alleen ben ik niet zo trouw geweest aan mijn domein(en). Heel wat gewisseld helaas. Nu, na al die jaren, baal ik er wel een beetje van. Daardoor best wat lezers verloren (en ik had echt een enorm goed lopende blog…). Maar ja, achteraf is alles makkelijker. Zolang ik het betaalbaar vindt, blijf ik dit betaalde domein houden.
  Ik vind het leuk om een kansje te wagen met je winactie. Je hebt al eens leuke dingen gemaakt, dus ik laat me dan graag verrassen.

 6. Wow, 16 jaar, dat is al een heel lange tijd zeg! En ja, wat je zegt over hoeveel er intussen al gebeurd is…
  Fijn dat je er nog steeds zoveel plezier aan beleeft.
  Ik kom ook graag geregeld lezen 🙂
  Hoe lang ik je al volg zou ik niet meer kunnen zeggen, toch al wel een poosje. En ik vermoed dat ik hier terechtgekomen ben door een reactie van jou op een andere blog. Zo vind ik meestal ‘nieuwe’ blogs 🙂

 7. Wow, wat een mijlpaal! Gefeliciteerd met 16 jaar bloggen! Eerlijk gezegd heb ik echt totaal geen idee hoe lang ik jou al volg en hoe ik jouw blog ontdekte. Misschien van toen ik zelf ben gestart met bloggen in 2016? Alleszins, ik kom hier graag lezen 🙂
  Ik ga ook nooit overstappen op video’s maken. Ik hou echt van het geschreven woord en ik vind het zelf ook wel fijner om blogs te lezen dan om video’s te kijken.
  Cheers op nog vele jaren! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *